e-Φαρμακείο

Forum Φαρμακοποιών

 

1 2 34

Η online κοινότητα των Φαρμακοποιών

Η online κοινότητα των Φαρμακοποιών

Νέο δυναμικό και ανανεωμένο το πρώτο Φαρμακευτικό Forum έτοιμο να φιλοξενήσει την online επιστημονική κοινότητα των Φαρμακοποιών! Ένας ολόκληρος φαρμακευτικός κόσμος σε ανταλλαγή απόψεων και επικοινωνία! Γίνε και εσύ μέλος του forum! Κάνε την δωρεάν εγγραφή σου ΤΩΡΑ για να συμμετέχεις στις συζητήσεις του e-φαρμακείο!

Συνδικαλιστικά θέματα

Συνδικαλιστικά θέματα

Συνδικαλιστικός διάλογος Φαρμακοποιών στο forum του e-φαρμακείο! Θέματα της ΟΣΦΕ, των ΣΥ.ΦΑ, των Νοσοκομειακών Φαρμακοποιών και των Νέων Φαρμακοποιών! Πληροφόρηση για τις εξελίξεις στο χώρο της Υγείας και των φαρμάκων. Για να συμμετέχεις και εσύ στις συζητήσεις κάνε ΤΩΡΑ την δωρεάν εγγραφή σου στο forum!

Φαρμακευτικά θέματα

Φαρμακευτικά θέματα

Συζήτηση σχετικά με θέματα ορθής συνταγογράφησης, ερωτήσεις και απαντήσεις σε καθημερινά ερωτήματα κατά την εκτέλεση των συνταγών στο φαρμακείο την παρασκευή σκευασμάτων στο φαρμακείο , οδηγίες ασφαλιστικών ταμείων, φορολόγιση φαρμακείου, ασφαλισης ΤΣΑΥ, νομικών θεμάτων λειτουργίας του φαρμακείου. Γίνε και εσύ μέλος της online Φαρμακευτικής κοινότητας! Κάνε εγγραφή στο forum και πάρε μέρος στις συζητήσεις στο e-φαρμακείο!

Αγγελίες και πληροφόρηση

Αγγελίες και πληροφόρηση

Αγγελίες αγορά και πωλήσεις φαρμακείων. Προσφορά και ζήτηση εργασίας φαρμακοποιών και υπαλλήλων φαρμακείου. Εξοπλισμός και έπιπλα φαρμακείου. Μηχανοργάνωση προγράμματα Η/Υ διαχείρισης φαρμακείου και προβολής εφημεριών, εφαρμογές διαχείρισης φαρμακευτικών συλλόγων και διανεμητικού λογαριασμού. Κάνε τώρα την εγγραφή σου στο forum και ανάρτησε την αγγελία σου ή την πληροφορία σου στο e-φαρμακείο!

<< >> Play > Stop

Γεια χαρά, Επισκέπτης
Παρακαλώ Σύνδεση ή Εγγραφή.    Χάσατε τον κωδικό σας;

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΟΝ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑ ΤΟΥ Φ.Σ.Θ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΦΑΡΜΑΚΟ
(1 μέλος/η είναι εδώ) (1) Επισκέπτης
Θέματα γενικού ενδιαφέροντος
Μετάβαση στο τέλοςΣελίδα: 1
ΘΕΜΑ: ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΟΝ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑ ΤΟΥ Φ.Σ.Θ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΦΑΡΜΑΚΟ
#651
ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΟΝ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑ ΤΟΥ Φ.Σ.Θ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΦΑΡΜΑΚΟ 13 Χρόνια, 7 Μήνες πριν Κarma: 0
Αγαπητέ γραμματέα του Φ.Σ.Θ,

Φυσικά επανερχόμαστε στο θέμα για 2 κυρίως λόγους:
1.Γιατί δεν μας αρέσουν οι ανακρίβειες και
2.Γιατί δεν πήραμε τις απαραίτητες εξηγήσεις στα θέματα που θέσαμε, τα οποία θεωρούμε σαφή και ευκολονόητα, ειδικά για ανθρώπους του χώρου μας.

Εμείς δεν μιλάμε με θεωρίες, αλλά με στοιχεία. Έχουμε πάρα πολλά στοιχεία, από περιπτώσεις “καλοθελητών” που εμπόδισαν ή εμποδίζουν ακόμα “εθελοντές” να ανοίξουν σε χωριά, άλλων που συμμετέχουν σε αγοραπωλησίες αδειών, μόνο αδειών και όχι καταστημάτων, εμπορεύματος, εξοπλισμού κτλ.

(Να σας ενημερώσουμε, αν και είναι βέβαιο ότι γνωρίζετε, ότι μια άδεια, χωρίς αέρα, χωρίς εξοπλισμό, χωρίς εμπόρευμα, αυτή τη στιγμή πλειοδοτείται με αρχική τιμή τα 120.000 ευρώ!)

Να μην ξεχνάμε βέβαια και την περίπτωση του Ιταλού που επειδή είχε αγαπήσει τους Λειψούς και άνοιξε στο νησί για την εξυπηρέτηση του λιγοστού κόσμου εκεί, του αφαιρέθηκε η άδεια από κάποιον από τους Συλλόγους σας λόγω του ότι...ήταν αλλοδαπός!! Ο Σύλλογος, πριν 3 χρόνια, προτιμούσε να αφήσει ακάλυπτο το νησί απο φαρμακείο προκειμένου να μην έχει την άδεια...αλλοδαπός!!Τι απ 'ολα τελικά θέλετε? Μάλλον και την “πίτα” και τον “σκύλο”....

ΑΝ είχατε διαβάσει την επιστολή μας -που δημοσιεύτηκε σε blogs και σε ιατρικές εφημερίδες όπως το medvoi- θα είχατε καταλάβει, ότι εμείς ζητάμε ΙΣΟΝΟΜΙΑ. ΔΕΝ αναφέρουμε το “άνοιγμα”, προς οποιονδήποτε εκτός χώρου, όχι γιατί δεν θα αντέξουμε τον ανταγωνισμό, αλλά γιατί είναι απαράδεκτο το φάρμακο να το διαχειρίζεται ένας μη ειδικός, καθώς έχει να κάνει με την ασφάλεια του πολίτη και φυσικά επιχειρήσεις τέτοιου είδους δεν έχουν ως επίκεντρο τον άνθρωπο και τις ανάγκες του, άλλα μόνο το κέρδος και με όποιο κόστος. Γι' αυτό, αν είναι να διαλέξουν κάποιοι στρατόπεδο, αυτοί θα έπρεπε να είστε εσείς, να αναγνωρίσετε επιτέλους το θέμα αν-ισονομίας και διακρίσεων και να μην αποκλείετε τη φωνή μας σε οποιοδήποτε blog/site του χώρου... Γιατί φανταστείτε, αν καταφέρνουν κάποιοι να μας αποκλείουν σε μέσα όπως το ίντερνετ, να απαγορεύουν σχετικές συζητήσεις ως θέμα taboo, αυτοί οι ίδιοι θα στραφούν εναντίον μας με παρόμοια άσχημο τρόπο σε οποιαδήποτε συνέλευση, οποιουδήποτε Συλλόγου σας. Τα στρατόπεδα δεν ταιριάζουν στις Δημοκρατίες, ειδικά όταν εμείς κρίνουμε έναν Νόμο ως αντισυνταγματικό, που αφαιρεί το δικαίωμα της επαγγελματικής έκφρασης μεταξύ ίσων ατόμων με τους ίδιους τίτλους σπουδών και τυπικά χαρακτηριστικά. Γι'αυτο, μην μας αναφέρετε το παράδειγμα της Στρατιωτικής θητείας, που αφορά όλους τους Έλληνες και δεν έχει να κάνει καθόλου με επαγγελματικές διακρίσεις.
Η δουλειά του Νομοθέτη είναι να εξαλείφει τις αδικίες και όχι να τις δημιουργεί. Και αν παρ'όλα αυτά οι αδικίες παρουσιάζονται, τότε είναι δουλειά ΔΙΚΗ ΣΑΣ, όπως και όλων όσων επηρεάζουν τα κέντρα των αποφάσεων με οποιονδήποτε τρόπο, να σπεύδουν προς αποκατάστασή της δικαιοσύνης. Η απλή παραδοχή της αδικίας μας βάζει σε άλλες σκέψεις, καθώς η συγκεκριμένη αδικία όλως τυχαίως σας εξυπηρετεί απόλυτα. Τόσο εσάς όσο και όλους όσους εκπροσωπείτε.

Καταλαβαίνετε λοιπόν, ότι είμαστε αναγκασμένοι να απαντάμε σε οποιαδήποτε ανακρίβεια και τάση στρέβλωσης της πραγματικότητας και δεν θα σταματήσουμε να το κάνουμε αυτό.
Όσοι έχουν αποπειραθεί να αποκατασταθούν επαγγελματικά, είτε ανοίγοντας φαρμακείο σε χωριό ή νησί, είτε ξεπουλώντας ό,τι έχουν και δεν έχουν για ν' αποκτήσουν μια άδεια, είτε κάνουν καριέρα σε εταιρεία περιμένοντας ένα καλύτερο αύριο, είτε ζουν με το Ταμείο Ανεργίας, ενώ οι συνάδελφοι τους “κρίνονται”, όπως λέτε, από τους εκατοντάδες (όμως), πελάτες τους, το νιώθουν μόνο αυτοί και οι οικογένειές τους που αγωνιούν και υποφέρουν μαζί τους. Εσείς, ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΤΟ ΞΕΡΕΤΕ... Μόνο σ' αυτούς τους ανθρώπους είμαστε κοντά, μόνο αυτούς υπερασπιζόμαστε και μόνο σ' αυτούς δίνουμε λογαριασμό για τις κινήσεις μας. Τα δικαιώματα αυτών, είναι πάνω από κάθε συμφέρον!

Δείξτε λοιπόν την καλοπροαίρετη θέση σας, έμπρακτα...Αφαιρέστε αυτό το απαράδεκτο έντυπο, στο οποίο κανείς δεν ξέρει ποιος ρωτάει και ποιος απαντάει, από την παντελώς άγνωστη ανά το Πανελλήνιο “ομάδα έρευνας για το Ελληνικό Φαρμακείο”, ως απόδειξη ότι αγωνιάτε όσο κι εμείς για το μέλλον των Νέων συναδέλφων σας/μας....
Μην προκαλείτε όλους εμάς με τέτοιου είδους κινήσεις, γιατί σκεφτείτε τι γνώμη αποκτά κάποιος που βλέπει, ξέρει και κρίνει τον φαρμακοποιό της γειτονιάς του με το τριώροφο, νεόδμητο και ιδιόκτητο φαρμακείο, όταν το παιδί του ζει με το ταμείο ανεργίας, η με 550 ευρώ μισθό, ως ελεγκτής των συνταγών σας.

Με εκτίμηση

Φαρμακοποιοί χωρίς Φαρμακείο
victoire
Fresh Boarder
Δημοσιεύσεις: 9
graphgraph
Αποσυνδεδεμένος Προβολή Προφίλ Μέλους
Πρέπει να είστε εγγεγραμμένο μέλος του Forum για να κάνετε μια δημοσίευση.
 
#653
Απ:ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΟΝ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑ ΤΟΥ Φ.Σ.Θ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΦΑΡΜΑΚΟ 13 Χρόνια, 7 Μήνες πριν Κarma: 9
Απάντηση του Κου Ευγενίδη η οποία εστάλει με email στο e-φαρμακειο :

Αγαπητοί φίλοι

Σε κάθε κλάδο και σε κάθε τάξη οποιασδήποτε κοινωνίας υπάρχουν «καλοθελητές» ή λαμόγια που εκμεταλλεύονται συνανθρώπους μας. Δυστυχώς ούτε ο κλάδος μας θα μπορούσε να στερείται τέτοιων ατόμων, όπως αυτά που περιγράφετε. Παρεμπιπτόντως, το μεγαλύτερο λαμόγιο του κλάδου ΜΑΣ είναι μέλος στο γκρουπ του facebook ΣΑΣ!!! Σαν Σύλλογος προσπαθούμε μέσα από επιστημονικές ημερίδες, τη δια βίου εκπαίδευση, κοινωνικές εκδηλώσεις, ομίλους φαρμακοποιών κ.α. να αμβλύνουμε αυτές τις συμπεριφορές. Πιστεύω ότι είμαστε σε πολύ καλό επίπεδο αλλά δεν έχω την ψευδαίσθηση ότι θα εκλείψουν εντελώς αυτά τα φαινόμενα. Παρεμφερείς συμπεριφορές υπάρχουν, σίγουρα, και ανάμεσα σε σας, δεδομένου ότι μιλάμε για κοινωνικό φαινόμενο. Την κοινωνία όμως δε μπορείς να την αλλάξεις ούτε μόνος σου, ούτε από τη μια μέρα στην άλλη. Οφείλεις όμως να προσπαθείς.

Κατά τ’ άλλα, ο Ιταλός συνάδελφος στους Λειψούς δε γνώριζε Ελληνικά, και γι’ αυτό δεν του δόθηκε άδεια. Φαντάζεστε να προσπαθεί να γράψει οδηγίες στα Ελληνικά!

Ασφαλώς διάβασα την επιστολή σας (διαφορετικά πως θα απαντούσα;) και ασφαλώς αντιλαμβάνομαι ότι δεν ζητάτε επιχειρηματίες στον κλάδο. Περισσότερο όμως αντιλαμβάνομαι ότι αν τυχόν γίνει μια πλήρης ανατροπή των σημερινών δεδομένων στο χώρο του φαρμάκου-φαρμακείου, δε θα γίνει για να αποκαταστήσει κάποια «αδικία» ώστε να αποκτήσετε «εύκολα και γρήγορα» φαρμακείο, αλλά για να εξυπηρετήσει άλλα, πολύ μεγαλύτερα συμφέροντα... Αυτά τα πολύ μεγαλύτερα συμφέροντα, σίγουρα δεν είμαστε εμείς κι εσείς συνάδελφοι.

Το παράδειγμα της στρατιωτικής θητείας το ανέφερα περισσότερο για την περίπτωση κάποιων νέων συναδέλφων που κατά τη διάρκεια της μεταβατικής περιόδου που καταργήθηκε ο προηγούμενος νόμος, και μέχρι να αρχίσει να ισχύει ο νέος, ήταν φαντάροι. Οι συνάδελφοι αυτοί είδαν τις συμφοιτήτριές τους που τελείωσαν αργότερα απ’ αυτούς, να ανοίγουν φαρμακείο, όσο εκείνοι υπηρετούσαν τη θητεία τους, κι αυτοί ακόμη ψάχνονται. Αυτό δεν το θεωρείτε αδικία;

Όμως, ας αφήσουμε το Νομοθέτη να κρίνει τις «αδικίες», εξάλλου, όπως λένε και οι παλαιότεροι… κοντός ψαλμός αλληλούια!

Σέβομαι την προσπάθειά σας να απαντάτε σε κάθε θέμα που σας αφορά, άλλωστε αυτό κάνουμε κι εμείς στο Σύλλογό μας για θέματα που μας θίγουν. Πάντα με καλή πρόθεση και χωρίς θυμό που αποδυναμώνει τα επιχειρήματα.

Όλοι μας αγαπητοί συνάδελφοι έχουμε ξεπουλήσει περιουσίες για να ανοίξουμε φαρμακείο ή έχουμε δουλέψει σε εταιρείες ή έχουμε περάσει με σύμβαση από τα Ταμεία ή έχουμε περάσει από το Ταμείο Ανεργίας. Γιατί κρατάτε για σας το δικαίωμα να γνωρίζετε τις καταστάσεις αυτές; Κι εμείς τις γνωρίζουμε πάρα πολύ καλά, ίσως και καλύτερα, λόγω εμπειρίας (και ηλικίας!).

Τέλος, σας επισυνάπτω πίνακα με τις αναλογίες πληθυσμού-κατοίκων στις χώρες της Ευρώπης και θα ήθελα ένα σχόλιό σας για το λόγο που υπάρχουν οι ανισότητες που εμφανίζονται.

Κλείνοντας, θεωρώ ότι το θέμα έχει υπερκαλυφθεί, όσοι θεωρούν τους εαυτούς τους αδικημένους έχουν προσφύγει στο ΣτΕ και δε βρίσκω για ποιο λόγο να συνεχίσουμε την αντιπαράθεση από τη στιγμή που οι δύο πλευρές έχουν τόσο αντιδιαμετρικά αντίθετες απόψεις και πιστεύει η κάθε μια ότι έχει το δίκιο με το μέρος της!


Φιλικά

Διονύσιος Ευγενίδης

Γραμματέας Φ.Σ.Θ.


Αυτή η εικόνα είναι κρυμμένη για τους επισκέπτες. Παρακαλούμε συνδεθείτε ή εγγραφείτε για να την δείτε.

Αυτή η εικόνα είναι κρυμμένη για τους επισκέπτες. Παρακαλούμε συνδεθείτε ή εγγραφείτε για να την δείτε.
admin
"There is no mystery for an open mind"
Διαχειριστής
Δημοσιεύσεις: 145
graphgraph
Αποσυνδεδεμένος Προβολή Προφίλ Μέλους
Φύλο: Άρρεν Γενέθλια: 05/30
Τελευταία διόρθωση: 28/04/2010 05:02 από admin.
Πρέπει να είστε εγγεγραμμένο μέλος του Forum για να κάνετε μια δημοσίευση.
 
#659
Απ:ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΟΝ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑ ΤΟΥ Φ.Σ.Θ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΦΑΡΜΑΚΟ 13 Χρόνια, 7 Μήνες πριν Κarma: 0
Αγαπητέ Κύριε Ευγενίδη,

Σας ευχαριστούμε θερμά και δημοσίως για τις απαντήσεις σας και την διάθεση που δείχνετε για διάλογο, παρά το γεγονός ότι υπάρχει σαφής διάσταση των μεταξύ μας απόψεων. Η μέχρι τώρα στάση σας οφείλουμε να ομολογήσουμε ότι μας ξαφνιάζει ευχάριστα, καθότι απέχει παρά σάγκας από την πεπατημένη που ακολουθούν ως τώρα άλλοι συνάδελφοί σας, επώνυμοι και ανώνυμοι, συνδικαλιστές και μη. Συμφωνούμε ιδιαιτέρως με την φράση σας “Πάντα με καλή πρόθεση και χωρίς θυμό που αποδυναμώνει τα επιχειρήματα”, συγχωρήστε μας όμως τον δίκαιο θυμό που αδυνατούμε να πνίξουμε, όταν μας έχει επιβληθεί εμπάργκο από όλα σχεδόν τα blogs/fora/websites του χώρου, όπου οι αναρτήσεις μας είτε σβήνονται μυστηριωδώς είτε δεν δημοσιεύονται ποτέ.

Επιτρέψτε μας να επιμείνουμε σε μερικά σημεία.

Στο επίμαχο φυλλάδιο, διατυπώνονται αυθαίρετα συμπεράσματα που δεν έχουν καμία σχέση με τη πραγματικότητα. Γιαυτό και τα χαρακτηρίσαμε “γκεμπελικά”.

Δεν είναι δυνατόν να συμπεραίνει κάποιος ότι η μη πλήρωση οργανικών θέσεων Φαρμακοποιών σε Νοσοκομεία, Νομαρχίες και Ασφαλιστικά Ταμεία, υποδηλώνει έλλειψη ενδιαφέροντος των φαρμακοποιών επειδή όλοι ανοίγουν φαρμακείο! Υποτιμάτε τη νοημοσύνη μας με τέτοιες διατυπώσεις! Αυτές οι θέσεις δεν προκηρύχτηκαν ΠΟΤΕ!

Ομοίως, δεν είναι δυνατόν να θεωρείτε την ανεργία των Φαρμακοποιών ως ανύπαρκτη επειδή ο ΟΑΕΔ δεν έχει καταγεγραμμένους φαρμακοποιούς! Ποιος φαρμακοποιός θα απευθυνθεί στον ΟΑΕΔ για να βρει δουλειά?!

Τέλος, η επαγγελματική διέξοδος της βιομηχανίας αποτελεί ένα κακόγουστο αστείο. Εκτός αν το θεωρείτε δίκαιο, ένας ειδικός επιστήμονας να συναγωνίζεται επί ίσοις όροις για την ανέλιξή του σε Βιομηχανία Φαρμάκων γυμναστές, θεολόγους και απόφοιτους ιδιωτικών κολεγίων. Αυτή είναι η σκληρή πραγματικότητα, που δεν έχει καμία απολύτως σχέση με την όμορφη εικόνα του “ταχύτατα εξελισσόμενου φαρμακοποιού”, όπως την παρουσιάζετε στο φυλλάδιο σας. Ο επιστήμονας φαρμακοποιός αποτελεί για την ακρίβεια ΤΗΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ επιλογή, σε κάθε γύρο συνεντεύξεων.

(Παρεμπιπτόντως, η απορία μας παραμένει: Τι εστί “Ομάδα μελετών για το ελληνικό φαρμακείο”? Ποιος διατυπώνει τις ερωτήσεις και ποιος απαντάει? )

Σχετικά με τα στοιχεία που παραθέσατε, έχουμε να πούμε τα εξής:

Το μοντέλο λειτουργίας των Σκανδιναβικών Χωρών (Δανία, Νορβηγία κτλ) για τα φαρμακεία, είναι αυτό που ΔΕΝ θέλετε και ΔΕΝ θέλουμε να επικρατήσει εδώ. Αλυσίδες Φαρμακείων με ΤΕΡΑΣΤΙΑ καταστήματα, που όμως δεν είναι ατομικά φαρμακεία αλλά απασχολούν πολλές δεκάδες Φαρμακοποιών. Η σύγκριση με την Ελλάδα σε όλα τα επίπεδα είναι τουλάχιστον άστοχη.

Γαλλία και Γερμανία διαθέτουν συγκρίσιμα μοντέλα λειτουργίας. Η διαφορά στον αριθμό οφείλεται στους εξής λόγους:

- Στο εξωτερικό δεν ισχύει η κληρονομικότητα. Οι φαρμακοποιοί συνταξιοδοτούνται κανονικά και τους διαδέχονται οι νέοι με ΔΙΑΦΑΝΕΙΣ διαδικασίες.

- Τα φαρμακεία της Γαλλίας και άλλων χωρών (Ιταλία, Πολωνία, Πορτογαλία, Ολλανδία), υποχρεώνονται να προσλαμβάνουν αριθμό φαρμακοποιών με βάση τον τζίρο τους. Γι' αυτό και στη Γαλλία η ανεργία του κλάδου είναι πραγματικά μηδενική. Στα 23.298 φαρμακεία αυτής της χώρας, απασχολούνται ως ΕΜΜΙΣΘΟΙ 26.327 φαρμακοποιοί (1.13 φαρμακοποιοί, πέραν των ιδιοκτητών, ανά φαρμακείο). (πηγή: PARÉSYS-BARBIER, FRENCH NATIONAL COUNCIL OF PHARMACISTS).

- Οι εταιρείες ΟΝΤΩΣ προσλαμβάνουν φαρμακοποιούς.

Η ζήτηση των φαρμακοποιών είναι τόσο μεγάλη ώστε η Γαλλία το 2008 δήλωνε σε μελέτη ότι όχι μόνο υπάρχει έλλειψη ΤΩΡΑ αλλά προβλέπεται να υπάρχει και σε 10 χρόνια!

Στην Κύπρο, δεν ισχύουν περιορισμοί στον αριθμό των φαρμακείων.

Βλέπετε ότι η παρουσίαση διαγραμμάτων και πινάκων με νούμερα, πολλές φορές προσεγγίζει μόνο επιδερμικά ένα θέμα. Όταν θα φροντίσετε να μας προσφέρετε συγκρίσιμο περιβάλλον επαγγελματικής αποκατάστασης με τις χώρες που αναφέρετε, τότε θα μπούμε στη διαδικασία να αναλύσουμε τη διαφοροποίηση στον αριθμό των φαρμακείων. Προς το παρόν, η απάντηση είναι μια: Το φαρμακείο αποτελεί τη ΜΟΝΑΔΙΚΗ αξιόπιστη επαγγελματική διέξοδο για τον Έλληνα Φαρμακοποιό.

Με εκτίμηση,

Φαρμακοποιοί χωρίς Φαρμακείο.
victoire
Fresh Boarder
Δημοσιεύσεις: 9
graphgraph
Αποσυνδεδεμένος Προβολή Προφίλ Μέλους
Τελευταία διόρθωση: 28/04/2010 20:10 από admin.
Πρέπει να είστε εγγεγραμμένο μέλος του Forum για να κάνετε μια δημοσίευση.
 
Μετάβαση στην αρχήΣελίδα: 1
Συντονιστές: kris, aioannid, tradewind
e-Φαρμακείο στο Facebook

Συνδεμένοι Χρήστες


  • [Bot]
Now online:
  • no members
  • 1 guest
  • 1 robot
Latest members:
Total members: 1291

Χρήσιμα για την Υγεία

Μάθε για τους μύκητες των νυχιών και φυσικούς τρόπους θεραπείας στο ιστολόγιο για τους μύκητες των νυχιών Nail Fungus Cure με χρήσιμες και σημαντικές οι πληροφορίες για την ονυχομυκητίαση, τους τύπους της, την περιποίηση των νυχιών και την θεραπεία των μυκήτων στα νύχια με διάφορες ομοιοπαθητικές φυσικές θεραπευτικές μεθόδους.

Μάθε για την κληρονομική ή επίκτητη σιδηροβλαστική αναιμία στο ιατρικό ιστολόγιο sideroblastic anemia blog, μια πάθηση αδυναμίας αξιοποίησης του σιδήρου για την παραγωγή αιμοσφαιρίνης από τα ερυθρά αιμοσφαίρια. Ο τύπος αυτός της αναιμίας συνδέεται με διαταραχή στην χρησιμοποίηση του σιδήρου, τρόποι διάγνωσης και αντιμετώπισης.

Πρόσφατες Συζητήσεις

APOTHEKER/ IN Gesucht

Autor: Basileios

Apotheke zwischen Köln und Düsseldorf, such deutschspachiges Personal für Vollzeit Infos: 1234at@arcor.de
περισσότερα

Συρταριέρα & γόνδολα φαρμακείου.

Autor: pharmacy

Πωλούνται 1) Συρταριέρα φαρμακείου WILLACH 4στηλη σε άριστη κατάσταση. Αποτελείται...
περισσότερα

ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ

Autor: sofiapap

ΖΗΤΕΙΤΑΙ ΑΔΕΙΟΥΧΟΣ ΦΑΡΜΑΚΟΠΟΙΟΣ ΓΙΑ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ, ΛΟΓΩ ΣΥΝΤΑΞΙΟΔΟΤΗΣΗΣ. ΤΗΛ: 6946937717
περισσότερα

Ζητούνται Φαρμακοποιός και βοηθός Φαρμακείου

Autor: ektoras

Ζητούνται πτυχιούχος Φαρμακοποιός και βοηθός Φαρμακείου ή αισθητικός για...
περισσότερα

Πωλειται επιχειρηση φαρμακειου

Autor: tetras61

Πωλειται επιχειρηση φαρμακειου σε κεντρικο σημειο λουτροπολης της Φθιωτιδας...
περισσότερα