e-Φαρμακείο

Forum Φαρμακοποιών

 

1 2 34

Η online κοινότητα των Φαρμακοποιών

Η online κοινότητα των Φαρμακοποιών

Νέο δυναμικό και ανανεωμένο το πρώτο Φαρμακευτικό Forum έτοιμο να φιλοξενήσει την online επιστημονική κοινότητα των Φαρμακοποιών! Ένας ολόκληρος φαρμακευτικός κόσμος σε ανταλλαγή απόψεων και επικοινωνία! Γίνε και εσύ μέλος του forum! Κάνε την δωρεάν εγγραφή σου ΤΩΡΑ για να συμμετέχεις στις συζητήσεις του e-φαρμακείο!

Συνδικαλιστικά θέματα

Συνδικαλιστικά θέματα

Συνδικαλιστικός διάλογος Φαρμακοποιών στο forum του e-φαρμακείο! Θέματα της ΟΣΦΕ, των ΣΥ.ΦΑ, των Νοσοκομειακών Φαρμακοποιών και των Νέων Φαρμακοποιών! Πληροφόρηση για τις εξελίξεις στο χώρο της Υγείας και των φαρμάκων. Για να συμμετέχεις και εσύ στις συζητήσεις κάνε ΤΩΡΑ την δωρεάν εγγραφή σου στο forum!

Φαρμακευτικά θέματα

Φαρμακευτικά θέματα

Συζήτηση σχετικά με θέματα ορθής συνταγογράφησης, ερωτήσεις και απαντήσεις σε καθημερινά ερωτήματα κατά την εκτέλεση των συνταγών στο φαρμακείο την παρασκευή σκευασμάτων στο φαρμακείο , οδηγίες ασφαλιστικών ταμείων, φορολόγιση φαρμακείου, ασφαλισης ΤΣΑΥ, νομικών θεμάτων λειτουργίας του φαρμακείου. Γίνε και εσύ μέλος της online Φαρμακευτικής κοινότητας! Κάνε εγγραφή στο forum και πάρε μέρος στις συζητήσεις στο e-φαρμακείο!

Αγγελίες και πληροφόρηση

Αγγελίες και πληροφόρηση

Αγγελίες αγορά και πωλήσεις φαρμακείων. Προσφορά και ζήτηση εργασίας φαρμακοποιών και υπαλλήλων φαρμακείου. Εξοπλισμός και έπιπλα φαρμακείου. Μηχανοργάνωση προγράμματα Η/Υ διαχείρισης φαρμακείου και προβολής εφημεριών, εφαρμογές διαχείρισης φαρμακευτικών συλλόγων και διανεμητικού λογαριασμού. Κάνε τώρα την εγγραφή σου στο forum και ανάρτησε την αγγελία σου ή την πληροφορία σου στο e-φαρμακείο!

<< >> Play > Stop

Γεια χαρά, Επισκέπτης
Παρακαλώ Σύνδεση ή Εγγραφή.    Χάσατε τον κωδικό σας;

Κατοχύρωση επαγγέλματος.
(1 μέλος/η είναι εδώ) (1) Επισκέπτης
Συζήτηση σε νομικά θέμα ίδρυσης και λειτουργίας του φαρμακείου
Μετάβαση στο τέλοςΣελίδα: 1
ΘΕΜΑ: Κατοχύρωση επαγγέλματος.
#99
Κατοχύρωση επαγγέλματος. 14 Χρόνια, 7 Μήνες πριν Κarma: 9
Αγαπητοί Συνάδελφοι
Όλα αυτά τα οποία συζητάμε αυτές τις ημέρες, συμπυκνώνοντάς τα, δεν είναι τίποτε άλλο από τους όρους και τις προϋποθέσεις που πρέπει να ισχύουν για την κατοχύρωση του επαγγέλματός μας. Είναι ξεκάθαρο ότι στα επαγγέλματα υγείας οι νόμοι της αγοράς, από μόνοι τους, δεν πρέπει να ισχύσουν. Άρα απαιτούνται κανόνες και ρυθμίσεις που θα αποσκοπούν στην ομαλή λειτουργία ενός συστήματος υγείας. Αυτό κατά την δική μου αντίληψη θα πρέπει να ισχύει σε όλους σχεδόν τους επαγγελματικούς κλάδους.
Οι πέντε βασικοί πυλώνες πάνω στους οποίους θα πρέπει να στηριχθούμε είναι:
1) Η αξιοπρεπής παρουσία μας στο φαρμακείο, πρωτίστως ως φορείς πρωτοβάθμιας παροχής υπηρεσιών υγείας και λιγότερο ως επιχειρηματίες. Χαίρομαι που πολλοί νέοι συνάδελφοι έχουν συνειδητοποιήσει τον κοινωνικό τους ρόλο απέναντι στον ασθενή.
2) Οι μίνιμουμ ρυθμίσεις περί χωροταξικών κατανομών φαρμακείων, πληθυσμιακών κριτηρίων, ορίων εξόδου από το επάγγελμα, ιδιοκτησιακού καθεστώτος, πλήρωσης οργανικών θέσεων δημοσίου, ανάπτυξη της έρευνας σε νέα φάρμακα, Ελληνική φαρμακοβιομηχανία κ.ά
3) Οι φαρμακευτικοί συνεταιρισμοί και άλλες μορφές εταιρικών σχημάτων των φαρμακείων
4) Οι συνδικαλιστικοί φορείς όλων των φαρμακοποιών, ΠΦΣ, ΠΕΦ, ΕΕΦΕ, ΝΟΣΦΑΡ, ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΟΙ ΣΥΛΛΟΓΟΙ , ίσως κάποιον να έχω ξεχάσει.
5) Η δια βίου μάθηση σε νέα εκπαιδευτικά προγράμματα για τα νέα φάρμακα και τις εναλλακτικές θεραπείες. Μεταπτυχιακές σπουδές στα Ελληνικά πανεπιστήμια.

Πάνω σε αυτές τις προϋποθέσεις ας βασανιστούμε να βρούμε τις καλύτερες λύσεις. Δεν μπορούμε όμως να αφαιρέσουμε κανέναν από αυτούς τους πυλώνες.
Μην προσπαθείτε να εστιάσετε ότι το όλο πρόβλημα είναι τα πληθυσμιακά κριτήρια επειδή τώρα εκκρεμεί η απόφαση στο Συμβούλιο Επικρατείας. Το φαρμακείο δεν πρέπει να είναι μονόδρομος και η πολιτεία οφείλει να ανταποκριθεί. Από μόνη της φυσικά δεν θα το κάνει. Π.χ οι μισές οργανικές θέσεις φαρμακοποιών στα Νοσοκομεία είναι κενές. Η έρευνα είναι σχεδόν ανύπαρκτη. Η Ελληνική φαρμακοβιομηχανία κοντεύει να εκμηδενιστεί από λαθεμένες πολιτικές επιλογές πολλών προηγούμενων κυβερνήσεων. θα μπορούσαμε να παραθέσουμε πολλά ακόμη παραδείγματα.
Η προάσπιση του επαγγέλματός μας περνάει όχι μέσα από συντεχνιακές λογικές, διότι αν ήταν έτσι τότε δεν θα είχαμε τελειωμό, αλλά μέσα από την κατοχύρωση των όρων μέσα στους οποίους οφείλουμε όλοι να κινηθούμε. Αυτά όμως χρειάζονται ενότητα, συνειδητοποίηση, συνέπεια και αγώνες για να κατακτηθούν. Οι εύκολες λύσεις έχουν τελειώσει και μαζί με αυτές τελείωσαν και οι αυταπάτες.......
kris
Moderator
Δημοσιεύσεις: 197
graph
Αποσυνδεδεμένος Προβολή Προφίλ Μέλους
Τελευταία διόρθωση: 18/11/2009 18:43 από kris.
Πρέπει να είστε εγγεγραμμένο μέλος του Forum για να κάνετε μια δημοσίευση.
 
#106
Απ:Κατοχύρωση επαγγέλματος. 14 Χρόνια, 7 Μήνες πριν Κarma: 2
Σ Υ Μ Φ Ω Ν Ω!!!!
aioannid
Moderator
Δημοσιεύσεις: 61
graphgraph
Αποσυνδεδεμένος Προβολή Προφίλ Μέλους
Πρέπει να είστε εγγεγραμμένο μέλος του Forum για να κάνετε μια δημοσίευση.
 
#109
Απ:Κατοχύρωση επαγγέλματος. 14 Χρόνια, 7 Μήνες πριν Κarma: 8
kris έγραψε:
Π.χ οι μισές οργανικές θέσεις φαρμακοποιών στα Νοσοκομεία είναι κενές.

Αυτό τελικά ισχύει και δεν μπορώ να καταλάβω πώς συνεχίζει να υφίσταται ως πρόβλημα. Είναι θέμα μόνο του κράτους ή εμποδίζεται και από άλλους παράγοντες και από τους ίδιους τους εν ενεργεία φαρμακοποιούς των νοσοκομείων;
tradewind
Moderator
Δημοσιεύσεις: 80
graphgraph
Αποσυνδεδεμένος Προβολή Προφίλ Μέλους
Φύλο: Άρρεν Τοποθεσία: Θεσσαλονίκη Γενέθλια: 09/20
Τελευταία διόρθωση: 19/11/2009 12:42 από tradewind.
Πρέπει να είστε εγγεγραμμένο μέλος του Forum για να κάνετε μια δημοσίευση.
 
Μετάβαση στην αρχήΣελίδα: 1
Συντονιστές: kris, aioannid, tradewind
e-Φαρμακείο στο Facebook

Συνδεμένοι Χρήστες


  • [Bot]
Now online:
  • no members
  • 1 guest
  • 1 robot
Latest members:
Total members: 1291

Χρήσιμα για την Υγεία

Μάθε για τους μύκητες των νυχιών και φυσικούς τρόπους θεραπείας στο ιστολόγιο για τους μύκητες των νυχιών Nail Fungus Cure με χρήσιμες και σημαντικές οι πληροφορίες για την ονυχομυκητίαση, τους τύπους της, την περιποίηση των νυχιών και την θεραπεία των μυκήτων στα νύχια με διάφορες ομοιοπαθητικές φυσικές θεραπευτικές μεθόδους.

Μάθε για την κληρονομική ή επίκτητη σιδηροβλαστική αναιμία στο ιατρικό ιστολόγιο sideroblastic anemia blog, μια πάθηση αδυναμίας αξιοποίησης του σιδήρου για την παραγωγή αιμοσφαιρίνης από τα ερυθρά αιμοσφαίρια. Ο τύπος αυτός της αναιμίας συνδέεται με διαταραχή στην χρησιμοποίηση του σιδήρου, τρόποι διάγνωσης και αντιμετώπισης.

Πρόσφατες Συζητήσεις

Πωλούνται έπιπλα Φαρμακείου σε άριστη κατάσταση

Autor: admin

Πωλούνται έπιπλα φαρμακείου εξολοκλήρου φτιαγμένα από MDF. Τα ράφια είναι γυάλινα...
περισσότερα

APOTHEKER/ IN Gesucht

Autor: Basileios

Apotheke zwischen Köln und Düsseldorf, such deutschspachiges Personal für Vollzeit Infos: 1234at@arcor.de
περισσότερα

Συρταριέρα & γόνδολα φαρμακείου.

Autor: pharmacy

Πωλούνται 1) Συρταριέρα φαρμακείου WILLACH 4στηλη σε άριστη κατάσταση. Αποτελείται...
περισσότερα

ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ

Autor: sofiapap

ΖΗΤΕΙΤΑΙ ΑΔΕΙΟΥΧΟΣ ΦΑΡΜΑΚΟΠΟΙΟΣ ΓΙΑ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ, ΛΟΓΩ ΣΥΝΤΑΞΙΟΔΟΤΗΣΗΣ. ΤΗΛ: 6946937717
περισσότερα

Ζητούνται Φαρμακοποιός και βοηθός Φαρμακείου

Autor: ektoras

Ζητούνται πτυχιούχος Φαρμακοποιός και βοηθός Φαρμακείου ή αισθητικός για...
περισσότερα