e-Φαρμακείο

Forum Φαρμακοποιών

 

1 2 34

Η online κοινότητα των Φαρμακοποιών

Η online κοινότητα των Φαρμακοποιών

Νέο δυναμικό και ανανεωμένο το πρώτο Φαρμακευτικό Forum έτοιμο να φιλοξενήσει την online επιστημονική κοινότητα των Φαρμακοποιών! Ένας ολόκληρος φαρμακευτικός κόσμος σε ανταλλαγή απόψεων και επικοινωνία! Γίνε και εσύ μέλος του forum! Κάνε την δωρεάν εγγραφή σου ΤΩΡΑ για να συμμετέχεις στις συζητήσεις του e-φαρμακείο!

Συνδικαλιστικά θέματα

Συνδικαλιστικά θέματα

Συνδικαλιστικός διάλογος Φαρμακοποιών στο forum του e-φαρμακείο! Θέματα της ΟΣΦΕ, των ΣΥ.ΦΑ, των Νοσοκομειακών Φαρμακοποιών και των Νέων Φαρμακοποιών! Πληροφόρηση για τις εξελίξεις στο χώρο της Υγείας και των φαρμάκων. Για να συμμετέχεις και εσύ στις συζητήσεις κάνε ΤΩΡΑ την δωρεάν εγγραφή σου στο forum!

Φαρμακευτικά θέματα

Φαρμακευτικά θέματα

Συζήτηση σχετικά με θέματα ορθής συνταγογράφησης, ερωτήσεις και απαντήσεις σε καθημερινά ερωτήματα κατά την εκτέλεση των συνταγών στο φαρμακείο την παρασκευή σκευασμάτων στο φαρμακείο , οδηγίες ασφαλιστικών ταμείων, φορολόγιση φαρμακείου, ασφαλισης ΤΣΑΥ, νομικών θεμάτων λειτουργίας του φαρμακείου. Γίνε και εσύ μέλος της online Φαρμακευτικής κοινότητας! Κάνε εγγραφή στο forum και πάρε μέρος στις συζητήσεις στο e-φαρμακείο!

Αγγελίες και πληροφόρηση

Αγγελίες και πληροφόρηση

Αγγελίες αγορά και πωλήσεις φαρμακείων. Προσφορά και ζήτηση εργασίας φαρμακοποιών και υπαλλήλων φαρμακείου. Εξοπλισμός και έπιπλα φαρμακείου. Μηχανοργάνωση προγράμματα Η/Υ διαχείρισης φαρμακείου και προβολής εφημεριών, εφαρμογές διαχείρισης φαρμακευτικών συλλόγων και διανεμητικού λογαριασμού. Κάνε τώρα την εγγραφή σου στο forum και ανάρτησε την αγγελία σου ή την πληροφορία σου στο e-φαρμακείο!

<< >> Play > Stop

Γεια χαρά, Επισκέπτης
Παρακαλώ Σύνδεση ή Εγγραφή.    Χάσατε τον κωδικό σας;

Η ΜΗΧΑΝΟΡΓΑΝΩΣΗ ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΛΕΓΧΟ
(1 μέλος/η είναι εδώ) (1) Επισκέπτης
Συζήτηση σε θέματα του Εθνικού Συστήματος Υγείας και του εκσυγχρονισμού του
Μετάβαση στο τέλοςΣελίδα: 1
ΘΕΜΑ: Η ΜΗΧΑΝΟΡΓΑΝΩΣΗ ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΛΕΓΧΟ
#398
Η ΜΗΧΑΝΟΡΓΑΝΩΣΗ ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΛΕΓΧΟ 14 Χρόνια, 3 Μήνες πριν Κarma: 9
30/01/2010
Η μηχανοργάνωση είναι μονόδρομος(ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ)


Γιατρειά δεν βρίσκει ο χώρος του φαρμάκου, όσες εξαγγελίες κι αν κάνουν οι παρελαύνοντες από τη θέση του υπουργού Υγείας για εντοπισμό της διαφθοράς.

Με τη δημιουργία σωμάτων επιθεωρητών επί σωμάτων δίωξης του οικονομικού εγκλήματος δεν λύνεται το πρόβλημα. Τα κυκλώματα φαρμάκων, η υπερσυνταγογράφηση, οι παράλληλες εξαγωγές, τα ακριβά αντίγραφα φαρμάκων, οι υπεράριθμες εταιρείες παρασκευής των αντιγράφων κ.ο.κ. δεν θα σταματήσουν να υπάρχουν.

Η διεθνής εμπειρία περιγράφει την πολύ απλή λύση των μηχανοργανωμένων και αυτοματοποιημένων συστημάτων παρακολούθησης για το πρόβλημα και είναι απορίας άξιον ( πώς κανείς υπουργός Υγείας δνε τη σκέφτηκε, δεν μπόρεσε να την εφαρμόσει.

Πώς θα παταχθεί η διαφθορά όταν δεν έχουμε στα χέρια μας στοιχεία για το τι δημιουργεί τη δαπάνη, αναρωτιούνται άνθρωποι που γνωρίζουν καλά το χώρο του φαρμάκου. Οταν δεν γνωρίζουμε πόσα φάρμακα πωλούνται, πόσα γράφει ποιος γιατρός, πόσα αγοράζει ποιο νοσοκομείο κ.ο.κ. Μπορεί τα Ταμεία μας και τα νοσοκομεία μας να λειτουργούν ακόμα με προϋπολογισμούς και όχι με ισολογισμούς;

Η μηχανογράφηση είναι η λύση. Και πολύ εύκολα μπορεί να εφαρμοστεί, από τη στιγμή που υπάρχει διπλό bar code -εδώ και τέσσερα χρόνια- σε κάθε φάρμακο. Με οπτικό αναγνώστη όπως αυτόν που περνούν οι ταμίες τα τρόφιμα στο σουπερμάρκετ θα καταγράφεται η πώληση των φαρμάκων.

Για να καθαρίσει το τοπίο απαιτούνται διαφάνεια και διαύγεια στοιχείων. Πρέπει να μάθει το υπουργείο ποιο είναι το έλλειμμά του, ποιο είναι το ποσό που δαπανά στα φάρμακα σε σύγκριση με το ΑΕΠ του, ώστε να μπορεί να το συγκρίνει με τους δείκτες άλλων χωρών.

Είναι ένας πλούτος στοιχείων με τον οποίο μπορούν να γίνονται επιδημιολογικές μελέτες, παραδείγματος χάρη για το πού υπάρχει κατάχρηση αντιβιοτικών.

Με τη μηχανοργάνωση υποστηρίζεται ότι θα εκδιωχθούν από τον χώρο του φαρμάκου οι δεκάδες μικρές εταιρείες που απασχολώντας λιγότερα από τρία άτομα κυκλοφορούν στην αγορά αντίγραφα φαρμάκων που πωλούνται 400% πάνω από το πραγματικό τους κόστος. Οι γιατροί που δέχονται να συνεργαστούν με αυτές τις εταιρείες θα εντοπίζονται και άρα θα ζυγίζουν τις επιπτώσεις.

Τα μηχανοργανωμένα και αυτοματοποιημένα συστήματα παρακολούθησης της συνταγογραφίας και της χορήγησης φαρμάκων συγκρατούν τις δαπάνες έως και 30%, λέει η διεθνής εμπειρία.
kris
Moderator
Δημοσιεύσεις: 197
graph
Αποσυνδεδεμένος Προβολή Προφίλ Μέλους
Πρέπει να είστε εγγεγραμμένο μέλος του Forum για να κάνετε μια δημοσίευση.
 
Μετάβαση στην αρχήΣελίδα: 1
Συντονιστές: kris, aioannid, tradewind
e-Φαρμακείο στο Facebook

Συνδεμένοι Χρήστες


  • [Bot]
Now online:
  • no members
  • 1 guest
  • 1 robot
Latest members:
Total members: 1291

Χρήσιμα για την Υγεία

Μάθε για τους μύκητες των νυχιών και φυσικούς τρόπους θεραπείας στο ιστολόγιο για τους μύκητες των νυχιών Nail Fungus Cure με χρήσιμες και σημαντικές οι πληροφορίες για την ονυχομυκητίαση, τους τύπους της, την περιποίηση των νυχιών και την θεραπεία των μυκήτων στα νύχια με διάφορες ομοιοπαθητικές φυσικές θεραπευτικές μεθόδους.

Μάθε για την κληρονομική ή επίκτητη σιδηροβλαστική αναιμία στο ιατρικό ιστολόγιο sideroblastic anemia blog, μια πάθηση αδυναμίας αξιοποίησης του σιδήρου για την παραγωγή αιμοσφαιρίνης από τα ερυθρά αιμοσφαίρια. Ο τύπος αυτός της αναιμίας συνδέεται με διαταραχή στην χρησιμοποίηση του σιδήρου, τρόποι διάγνωσης και αντιμετώπισης.

Πρόσφατες Συζητήσεις

Πωλούνται έπιπλα Φαρμακείου σε άριστη κατάσταση

Autor: admin

Πωλούνται έπιπλα φαρμακείου εξολοκλήρου φτιαγμένα από MDF. Τα ράφια είναι γυάλινα...
περισσότερα

APOTHEKER/ IN Gesucht

Autor: Basileios

Apotheke zwischen Köln und Düsseldorf, such deutschspachiges Personal für Vollzeit Infos: 1234at@arcor.de
περισσότερα

Συρταριέρα & γόνδολα φαρμακείου.

Autor: pharmacy

Πωλούνται 1) Συρταριέρα φαρμακείου WILLACH 4στηλη σε άριστη κατάσταση. Αποτελείται...
περισσότερα

ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ

Autor: sofiapap

ΖΗΤΕΙΤΑΙ ΑΔΕΙΟΥΧΟΣ ΦΑΡΜΑΚΟΠΟΙΟΣ ΓΙΑ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ, ΛΟΓΩ ΣΥΝΤΑΞΙΟΔΟΤΗΣΗΣ. ΤΗΛ: 6946937717
περισσότερα

Ζητούνται Φαρμακοποιός και βοηθός Φαρμακείου

Autor: ektoras

Ζητούνται πτυχιούχος Φαρμακοποιός και βοηθός Φαρμακείου ή αισθητικός για...
περισσότερα