e-Φαρμακείο

Forum Φαρμακοποιών

 

1 2 34

Η online κοινότητα των Φαρμακοποιών

Η online κοινότητα των Φαρμακοποιών

Νέο δυναμικό και ανανεωμένο το πρώτο Φαρμακευτικό Forum έτοιμο να φιλοξενήσει την online επιστημονική κοινότητα των Φαρμακοποιών! Ένας ολόκληρος φαρμακευτικός κόσμος σε ανταλλαγή απόψεων και επικοινωνία! Γίνε και εσύ μέλος του forum! Κάνε την δωρεάν εγγραφή σου ΤΩΡΑ για να συμμετέχεις στις συζητήσεις του e-φαρμακείο!

Συνδικαλιστικά θέματα

Συνδικαλιστικά θέματα

Συνδικαλιστικός διάλογος Φαρμακοποιών στο forum του e-φαρμακείο! Θέματα της ΟΣΦΕ, των ΣΥ.ΦΑ, των Νοσοκομειακών Φαρμακοποιών και των Νέων Φαρμακοποιών! Πληροφόρηση για τις εξελίξεις στο χώρο της Υγείας και των φαρμάκων. Για να συμμετέχεις και εσύ στις συζητήσεις κάνε ΤΩΡΑ την δωρεάν εγγραφή σου στο forum!

Φαρμακευτικά θέματα

Φαρμακευτικά θέματα

Συζήτηση σχετικά με θέματα ορθής συνταγογράφησης, ερωτήσεις και απαντήσεις σε καθημερινά ερωτήματα κατά την εκτέλεση των συνταγών στο φαρμακείο την παρασκευή σκευασμάτων στο φαρμακείο , οδηγίες ασφαλιστικών ταμείων, φορολόγιση φαρμακείου, ασφαλισης ΤΣΑΥ, νομικών θεμάτων λειτουργίας του φαρμακείου. Γίνε και εσύ μέλος της online Φαρμακευτικής κοινότητας! Κάνε εγγραφή στο forum και πάρε μέρος στις συζητήσεις στο e-φαρμακείο!

Αγγελίες και πληροφόρηση

Αγγελίες και πληροφόρηση

Αγγελίες αγορά και πωλήσεις φαρμακείων. Προσφορά και ζήτηση εργασίας φαρμακοποιών και υπαλλήλων φαρμακείου. Εξοπλισμός και έπιπλα φαρμακείου. Μηχανοργάνωση προγράμματα Η/Υ διαχείρισης φαρμακείου και προβολής εφημεριών, εφαρμογές διαχείρισης φαρμακευτικών συλλόγων και διανεμητικού λογαριασμού. Κάνε τώρα την εγγραφή σου στο forum και ανάρτησε την αγγελία σου ή την πληροφορία σου στο e-φαρμακείο!

<< >> Play > Stop

Γεια χαρά, Επισκέπτης
Παρακαλώ Σύνδεση ή Εγγραφή.    Χάσατε τον κωδικό σας;

Χωρίς φαρμακοποιούς πολλά νοσοκομεία του ΕΣΥ
(1 μέλος/η είναι εδώ) (1) Επισκέπτης
Συζήτηση σε θέματα Φαρμακοποιών των Νοσηλευτικών Ιδρυμάτων
Μετάβαση στο τέλοςΣελίδα: 1
ΘΕΜΑ: Χωρίς φαρμακοποιούς πολλά νοσοκομεία του ΕΣΥ
#461
Χωρίς φαρμακοποιούς πολλά νοσοκομεία του ΕΣΥ 14 Χρόνια, 1 Μήνας πριν Κarma: 9
«Παράνομα» λειτουργούν τουλάχιστον 10 νοσοκομειακά φαρμακεία, τα οποία εκτός από τους εσωτερικούς ασθενείς εξυπηρετούν και ασθενείς που διαθέτουν βιβλιάρια απορίας, αλλά και ασφαλισμένους όλων των ταμείων στους οποίους χορηγούνται νοσοκομειακά φάρμακα!

Τα φάρμακα στα νοσοκομεία αυτά διακινούνται ανεξέλεγκτα, ενώ δεν μπορούν να χορηγηθούν τα ναρκωτικά και να εκτελεστούν συνταγές. Τη στιγμή που τα νοσοκομειακά φαρμακεία διαχειρίζονται φάρμακα αξίας περίπου 2 δισ. ευρώ και συμβάλλουν κατά το 1/3 περίπου στο συσσωρευμένο χρέος των νοσοκομείων.

Όπως εξήγησε η πρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Φαρμακοποιών Νοσηλευτικών Ιδρυμάτων (ΠΕΦΝΙ) Ειρήνη Τσικαλάκη, οι κενές θέσεις φαρμακοποιών «απειλούν τόσο την ασφάλεια της φαρμακευτικής περίθαλψης των ασθενών όσο και τα οικονομικά των νοσοκομείων».
Σε δέκα νοσηλευτικά ιδρύματα της χώρας, όπως το Πανεπιστημιακό της Λάρισας, δεν υπάρχει ούτε ένας φαρμακοποιός (Πανεπιστημιακό Λάρισας, Γ.Ν. Τρικάλων, Γ.Ν. Βέροιας, Γ.Ν. Δράμας, Γ.Ν. Ρόδου, Γ.Ν. Σπάρτης, Γ.Ν. Καρπενησίου, Γ.Ν. Αιγίου, Γ.Ν. Αμαλιάδας και Κ.Υ.- Νοσοκομείο Καλαβρύτων), σε 56 υπηρετεί μόνον ένας φαρμακοποιός και σε μεγάλα νοσοκομεία της Αθήνας υπηρετούν δύο φαρμακοποιοί, με αδυναμία κάλυψης της εφημερίας.
Στο νοσοκομείο «Ευαγγελισμός» υπηρετούν έξι (χρειάζονται 15), στον «Ερυθρό» δύο από οκτώ και στο «Λαϊκό» μόλις τρεις.

Η ετήσια κατανάλωση φαρμάκων στο ΕΣΥ αγγίζει τα 2 δισεκατομμύρια ευρώ και εμφανίζει ρυθμό αύξησης έως και 20%. Η κατάσταση επιδεινώνεται από την απουσία μηχανογραφικού συστήματος και την αδυναμία των διοικήσεων να διαπραγματευτούν για τις τιμές με τις προμηθεύτριες εταιρείες, όπως ορίζει η σχετική αγορανομική διάταξη.

Η διοίκηση της Πανελλήνιας Ενωσης Φαρμακοποιών Νοσηλευτικών Ιδρυμάτων (ΠΕΦΝΙ) έχει προειδοποιήσει με σειρά εγγράφων την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας. Στο πιο πρόσφατο από αυτά τονίζεται ότι στα 132 νοσοκομεία της χώρας υπηρετούν μόλις 286 φαρμακοποιοί, αριθμός ο οποίος υπολείπεται κατά 45% των οργανικών θέσεων.

Η πρόεδρος της Ενωσης κ. Ειρήνη Τσικαλάκη σημειώνει ότι τα νοσοκομειακά φαρμακεία διαχειρίζονται το 30% των λειτουργικών δαπανών των νοσοκομείων. Η δαπάνη για φάρμακα -αναφέρει- συμβάλλει κατά το ένα τρίτο στο συσσωρευμένο χρέος των νοσηλευτικών ιδρυμάτων.

Σύμφωνα με τους νοσοκομειακούς φαρμακοποιούς, η σπατάλη διογκώνεται από την έλλειψη νοσοκομειακής συσκευασίας. Υπάρχουν φάρμακα που διατίθενται σε φιαλίδια ή συσκευασία («μπλίστερ»), χωρίς να αναγράφεται σε κάθε κάψουλα το όνομα και η δοσολογία της.

Η ΠΕΦΝΙ έχει ενημερώσει την ηγεσία του υπουργείου Υγείας για το πρόβλημα, ενώ παράλληλα έχει καταθέσει και τις προτάσεις της για μία νέα φαρμακευτική πολιτική. Μεταξύ αυτών είναι και η θέσπιση νοσοκομειακών συσκευασιών ημερήσιας δόσης για τα φάρμακα, όπως άλλωστε έχει προτείνει και ο ΕΟΦ. Η απουσία νοσοκομειακών συσκευασιών οδηγεί σε μεγάλη σπατάλη πόρων στο νοσοκομείο. Είναι χαρακτηριστικό ότι μπορεί για μία μόνο κάψουλα να διατεθεί συχνά ολόκληρη καρτέλα φαρμάκου.

Η προμήθεια των φαρμάκων από τα νοσοκομεία γίνεται σε συγκεκριμένες τιμές, ανεξάρτητα από την ποσότητα, το είδος και τον χρόνο αποπληρωμής τους. Το Δημόσιο -ως ο μεγαλύτερος «καταναλωτής»- δεν ασκεί το διαπραγματευτικό του δικαίωμα. Τα περισσότερα φάρμακα παρέχονται από πολλούς παραγωγούς και υπάρχει περιθώριο για σοβαρές μειώσεις στις παρεχόμενες τιμές.

Ακόμη και υπό τις συνθήκες αυτές, δεν μπορεί να γίνει έλεγχος. Σχεδόν το σύνολο των νοσοκομειακών φαρμακείων είναι μηχανοργανωμένα, αλλά με δέκα διαφορετικά συστήματα μηχανογράφησης! Η έλλειψη συμβατότητας μεταξύ των συστημάτων καθιστά αδύνατη τη διασταύρωση στοιχείων.
Πηγή: nosfar.gr
admin
"There is no mystery for an open mind"
Διαχειριστής
Δημοσιεύσεις: 146
graphgraph
Αποσυνδεδεμένος Προβολή Προφίλ Μέλους
Φύλο: Άρρεν Γενέθλια: 05/30
Πρέπει να είστε εγγεγραμμένο μέλος του Forum για να κάνετε μια δημοσίευση.
 
Μετάβαση στην αρχήΣελίδα: 1
Συντονιστές: kris, Nosfar
e-Φαρμακείο στο Facebook

Συνδεμένοι Χρήστες


  • [Bot]
Now online:
  • no members
  • 1 guest
  • 1 robot
Latest members:
Total members: 1291

Χρήσιμα για την Υγεία

Μάθε για τους μύκητες των νυχιών και φυσικούς τρόπους θεραπείας στο ιστολόγιο για τους μύκητες των νυχιών Nail Fungus Cure με χρήσιμες και σημαντικές οι πληροφορίες για την ονυχομυκητίαση, τους τύπους της, την περιποίηση των νυχιών και την θεραπεία των μυκήτων στα νύχια με διάφορες ομοιοπαθητικές φυσικές θεραπευτικές μεθόδους.

Μάθε για την κληρονομική ή επίκτητη σιδηροβλαστική αναιμία στο ιατρικό ιστολόγιο sideroblastic anemia blog, μια πάθηση αδυναμίας αξιοποίησης του σιδήρου για την παραγωγή αιμοσφαιρίνης από τα ερυθρά αιμοσφαίρια. Ο τύπος αυτός της αναιμίας συνδέεται με διαταραχή στην χρησιμοποίηση του σιδήρου, τρόποι διάγνωσης και αντιμετώπισης.

Πρόσφατες Συζητήσεις

Πωλούνται έπιπλα Φαρμακείου σε άριστη κατάσταση

Autor: admin

Πωλούνται έπιπλα φαρμακείου εξολοκλήρου φτιαγμένα από MDF. Τα ράφια είναι γυάλινα...
περισσότερα

APOTHEKER/ IN Gesucht

Autor: Basileios

Apotheke zwischen Köln und Düsseldorf, such deutschspachiges Personal für Vollzeit Infos: 1234at@arcor.de
περισσότερα

Συρταριέρα & γόνδολα φαρμακείου.

Autor: pharmacy

Πωλούνται 1) Συρταριέρα φαρμακείου WILLACH 4στηλη σε άριστη κατάσταση. Αποτελείται...
περισσότερα

ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ

Autor: sofiapap

ΖΗΤΕΙΤΑΙ ΑΔΕΙΟΥΧΟΣ ΦΑΡΜΑΚΟΠΟΙΟΣ ΓΙΑ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ, ΛΟΓΩ ΣΥΝΤΑΞΙΟΔΟΤΗΣΗΣ. ΤΗΛ: 6946937717
περισσότερα

Ζητούνται Φαρμακοποιός και βοηθός Φαρμακείου

Autor: ektoras

Ζητούνται πτυχιούχος Φαρμακοποιός και βοηθός Φαρμακείου ή αισθητικός για...
περισσότερα