e-Φαρμακείο

Forum Φαρμακοποιών

 

1 2 34

Η online κοινότητα των Φαρμακοποιών

Η online κοινότητα των Φαρμακοποιών

Νέο δυναμικό και ανανεωμένο το πρώτο Φαρμακευτικό Forum έτοιμο να φιλοξενήσει την online επιστημονική κοινότητα των Φαρμακοποιών! Ένας ολόκληρος φαρμακευτικός κόσμος σε ανταλλαγή απόψεων και επικοινωνία! Γίνε και εσύ μέλος του forum! Κάνε την δωρεάν εγγραφή σου ΤΩΡΑ για να συμμετέχεις στις συζητήσεις του e-φαρμακείο!

Συνδικαλιστικά θέματα

Συνδικαλιστικά θέματα

Συνδικαλιστικός διάλογος Φαρμακοποιών στο forum του e-φαρμακείο! Θέματα της ΟΣΦΕ, των ΣΥ.ΦΑ, των Νοσοκομειακών Φαρμακοποιών και των Νέων Φαρμακοποιών! Πληροφόρηση για τις εξελίξεις στο χώρο της Υγείας και των φαρμάκων. Για να συμμετέχεις και εσύ στις συζητήσεις κάνε ΤΩΡΑ την δωρεάν εγγραφή σου στο forum!

Φαρμακευτικά θέματα

Φαρμακευτικά θέματα

Συζήτηση σχετικά με θέματα ορθής συνταγογράφησης, ερωτήσεις και απαντήσεις σε καθημερινά ερωτήματα κατά την εκτέλεση των συνταγών στο φαρμακείο την παρασκευή σκευασμάτων στο φαρμακείο , οδηγίες ασφαλιστικών ταμείων, φορολόγιση φαρμακείου, ασφαλισης ΤΣΑΥ, νομικών θεμάτων λειτουργίας του φαρμακείου. Γίνε και εσύ μέλος της online Φαρμακευτικής κοινότητας! Κάνε εγγραφή στο forum και πάρε μέρος στις συζητήσεις στο e-φαρμακείο!

Αγγελίες και πληροφόρηση

Αγγελίες και πληροφόρηση

Αγγελίες αγορά και πωλήσεις φαρμακείων. Προσφορά και ζήτηση εργασίας φαρμακοποιών και υπαλλήλων φαρμακείου. Εξοπλισμός και έπιπλα φαρμακείου. Μηχανοργάνωση προγράμματα Η/Υ διαχείρισης φαρμακείου και προβολής εφημεριών, εφαρμογές διαχείρισης φαρμακευτικών συλλόγων και διανεμητικού λογαριασμού. Κάνε τώρα την εγγραφή σου στο forum και ανάρτησε την αγγελία σου ή την πληροφορία σου στο e-φαρμακείο!

<< >> Play > Stop

Γεια χαρά, Επισκέπτης
Παρακαλώ Σύνδεση ή Εγγραφή.    Χάσατε τον κωδικό σας;

Μετάλαξη του ιού της νέας γρίπης
(1 μέλος/η είναι εδώ) (1) Επισκέπτης
Συζήτηση για θέματα της ιατρικής
Μετάβαση στο τέλοςΣελίδα: 1
ΘΕΜΑ: Μετάλαξη του ιού της νέας γρίπης
#129
Μετάλαξη του ιού της νέας γρίπης 14 Χρόνια, 8 Μήνες πριν Κarma: 9
ΚΟΣΜΟΣ
Μετάλλαξη του Η1Ν1 στη Νορβηγία, ανακοίνωσε ο ΠΟΥ
σχολιάστε και εσείς
ΑΘΗΝΑ 20/11/2009

Διαφημίσεις Google

Νέα Γρίπη - Ενημέρωση
με Υπευθυνότητα, από το Κορυφαίο
Ελληνικό Portal για την Υγεία.
www.iatronet.gr
"Σημαντική" μετάλλαξη του ιού της νέας γρίπης H1N1, παρουσιάστηκε σε τρεις ασθενείς στη Νορβηγία, όπως ανέφερε ο ΠΟΥ. Ο μεταλλαγμένος ιός απομονώθηκε σε δυο ανθρώπους που έχασαν τη ζωή τους και έναν που βρίσκεται σε κρίσιμη κατάσταση. Οι νορβηγικές αρχές ανέφεραν ότι δεν έχει παρουσιαστεί μετάδοση του μεταλλαγμένου ιού από άνθρωπο σε άνθρωπο.

Όπως ανακοινώθηκε από τις νορβηγικές αρχές, η μετάλλαξη μπορεί να είναι υπεύθυνη για την εμφάνιση του ιού με βαρύτερα συμπτώματα. "Η μετάλλαξη ενδέχεται να επηρεάζει την δυνατότητα του ιού να εισχωρεί βαθύτερα στο αναπνευστικό σύστημα και έτσι επιδεινώνει τα συμπτώματα και τη σοβαρότητα της ασθένειας" αναφέρεται σε ανακοίνωση κρατικού φορέα για την Δημόσια Υγεία.

Στην ανακοίνωση προστίθεται ότι δεν έχουν λόγους να πιστεύουν πως η μετάλλαξη έχει κάποια σχέση με τα εμβόλια κατά της "νέας γρίπης" ή τα αντιιικά φάρμακα που κατασκευάζονται από την Roche, τη GlaxoSmithKline, τη Novartis ή την AstraZeneca.

"Δεν έχει καταγραφεί μετάδοση μεταξύ του πληθυσμού"

Σύμφωνα με την ανακοίνωση των νορβηγικών αρχών, δεν είναι καθαρό αν αυτός ο μεταλλαγμένος τύπος ιού μεταδίδεται από άνθρωπο σε άνθρωπο. "Με βάση όσα γνωρίζουμε μέχρι στιγμής, ο μεταλλαγμένος ιός δεν μεταδίδεται μεταξύ του πληθυσμού" αναφέρει η ανακοίνωση, υπογραμμίζοντας ότι αυτό που συνέβη είναι μετάλλαξη στους οργανισμούς των συγκεκριμένων τριών ασθενών.

Σύμφωνα με τον ΠΟΥ, οι Νορβηγοί επιστήμονες ανέλυσαν δείγματα από περισσότερους από 70 άλλους ασθενείς και δεν βρέθηκαν "καμία άλλη ένδειξη μετάλλαξης".

Σύμφωνα με τον ΠΟΥ, "η σημασία αυτής της νέας ανακάλυψης για τη δημόσια υγεία δεν είναι ακόμη σαφής". Ο Οργανισμός διευκρινίζει επίσης ότι, παρά τη μετάλλαξη, ο ιός "παραμένει ευαίσθητος στα αντιιικά φάρμακα" και ότι οι μελέτες δείχνουν πως τα εμβόλια που είναι διαθέσιμα προσφέρουν προστασία.

Σημειώνεται ότι μεταλλαγμένα είδη του ιού έχουν εντοπιστεί πέρα από τη Νορβηγία, στη Βραζιλία, την Κίνα, την Ιαπωνία, το Μεξικό, την Ουκρανία και τις ΗΠΑ. Ωστόσο, σύμφωνα με τους επιστήμονες η μετάλλαξη που εντοπίστηκε στη Νορβηγία παρουσιάζει επιστημονικό ενδιαφέρον.

Στη Νορβηγία μέχρι στιγμής 680.000 άτομα έχουν προσβληθεί από τη νέα γρίπη ενώ 23 άτομα έχουν χάσει της ζωή τους λόγω του ιού. Σύμφωνα με τον ΠΟΥ μέχρι στιγμής σε όλο τον κόσμο έχουν σημειωθεί 6.750 θάνατοι.

Μετάδοση ανθεκτικού στελέχους του H1N1 μεταξύ ασθενών

Σε μία παράλληλη εξέλιξη, σύμφωνα με υγειονομικές αρχές της Μ. Βρετανίας, παρουσιάστηκε μετάδοση στελέχους του Η1Ν1 ανθεκτικού στο Tamiflu μεταξύ ασθενών σε νοσοκομείο του Κάρντιφ της Ουαλίας.

Το συγκεκριμένο στέλεχος του ιού φέρουν πέντε ασθενείς στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της Ουαλίας που βρίσκεται στο Κάρντιφ. Τρεις εξ αυτών μολύνθηκαν με το ανθεκτικό στέλεχος, μέσα στο νοσοκομείο. Πρόκειται για τις πρώτες περιπτώσεις μετάδοσης ανθεκτικού στο Tamiflu στελέχους του Η1Ν1 στον κόσμο.

Από το ξέσπασμα της επιδημίας της "νέας γρίπης" και μετά, υπήρξαν αρκετές αναφορές για στελέχη του ιού ανθεκτικά στα αντιιικά φάρμακα, ωστόσο δεν είχε ποτέ μέχρι στιγμής παρατηρηθεί μετάδοση του στελέχους από άνθρωπο σε άνθρωπο.

Όπως αναφέρει το BBC, νέα στοιχεία για τη συμπεριφορά της "νέας γρίπης" στη Βρετανία δείχνουν ότι 53.000 άτομα έχουν μολυνθεί από τον Η1Ν1 μέσα στην τελευταία εβδομάδα - την προηγούμενη εβδομάδα ο αριθμός των νέων κρουσμάτων ήταν 64.000.
kris
Moderator
Δημοσιεύσεις: 197
graph
Αποσυνδεδεμένος Προβολή Προφίλ Μέλους
Πρέπει να είστε εγγεγραμμένο μέλος του Forum για να κάνετε μια δημοσίευση.
 
#135
Απ:Μετάλαξη του ιού της νέας γρίπης 14 Χρόνια, 8 Μήνες πριν Κarma: 8
Ήταν λογικό και αναμενόμενο ότι κάποια στιγμή θα γινόταν μετάλλαξη του ιού. Όμως πρέπει να περάσει και άλλος χρόνος για να μπορέσουν να βγουν συμπεράσματα για το που θα πάει η κατάσταση...
tradewind
Moderator
Δημοσιεύσεις: 80
graphgraph
Αποσυνδεδεμένος Προβολή Προφίλ Μέλους
Φύλο: Άρρεν Τοποθεσία: Θεσσαλονίκη Γενέθλια: 09/20
Πρέπει να είστε εγγεγραμμένο μέλος του Forum για να κάνετε μια δημοσίευση.
 
Μετάβαση στην αρχήΣελίδα: 1
Συντονιστές: kris, aioannid, tradewind
e-Φαρμακείο στο Facebook

Συνδεμένοι Χρήστες


  • [Bot]
Now online:
  • no members
  • 1 guest
  • 1 robot
Latest members:
Total members: 1291

Χρήσιμα για την Υγεία

Μάθε για τους μύκητες των νυχιών και φυσικούς τρόπους θεραπείας στο ιστολόγιο για τους μύκητες των νυχιών Nail Fungus Cure με χρήσιμες και σημαντικές οι πληροφορίες για την ονυχομυκητίαση, τους τύπους της, την περιποίηση των νυχιών και την θεραπεία των μυκήτων στα νύχια με διάφορες ομοιοπαθητικές φυσικές θεραπευτικές μεθόδους.

Μάθε για την κληρονομική ή επίκτητη σιδηροβλαστική αναιμία στο ιατρικό ιστολόγιο sideroblastic anemia blog, μια πάθηση αδυναμίας αξιοποίησης του σιδήρου για την παραγωγή αιμοσφαιρίνης από τα ερυθρά αιμοσφαίρια. Ο τύπος αυτός της αναιμίας συνδέεται με διαταραχή στην χρησιμοποίηση του σιδήρου, τρόποι διάγνωσης και αντιμετώπισης.

Πρόσφατες Συζητήσεις

Πωλούνται έπιπλα Φαρμακείου σε άριστη κατάσταση

Autor: admin

Πωλούνται έπιπλα φαρμακείου εξολοκλήρου φτιαγμένα από MDF. Τα ράφια είναι γυάλινα...
περισσότερα

APOTHEKER/ IN Gesucht

Autor: Basileios

Apotheke zwischen Köln und Düsseldorf, such deutschspachiges Personal für Vollzeit Infos: 1234at@arcor.de
περισσότερα

Συρταριέρα & γόνδολα φαρμακείου.

Autor: pharmacy

Πωλούνται 1) Συρταριέρα φαρμακείου WILLACH 4στηλη σε άριστη κατάσταση. Αποτελείται...
περισσότερα

ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ

Autor: sofiapap

ΖΗΤΕΙΤΑΙ ΑΔΕΙΟΥΧΟΣ ΦΑΡΜΑΚΟΠΟΙΟΣ ΓΙΑ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ, ΛΟΓΩ ΣΥΝΤΑΞΙΟΔΟΤΗΣΗΣ. ΤΗΛ: 6946937717
περισσότερα

Ζητούνται Φαρμακοποιός και βοηθός Φαρμακείου

Autor: ektoras

Ζητούνται πτυχιούχος Φαρμακοποιός και βοηθός Φαρμακείου ή αισθητικός για...
περισσότερα