e-Φαρμακείο

Forum Φαρμακοποιών

 

1 2 34

Η online κοινότητα των Φαρμακοποιών

Η online κοινότητα των Φαρμακοποιών

Νέο δυναμικό και ανανεωμένο το πρώτο Φαρμακευτικό Forum έτοιμο να φιλοξενήσει την online επιστημονική κοινότητα των Φαρμακοποιών! Ένας ολόκληρος φαρμακευτικός κόσμος σε ανταλλαγή απόψεων και επικοινωνία! Γίνε και εσύ μέλος του forum! Κάνε την δωρεάν εγγραφή σου ΤΩΡΑ για να συμμετέχεις στις συζητήσεις του e-φαρμακείο!

Συνδικαλιστικά θέματα

Συνδικαλιστικά θέματα

Συνδικαλιστικός διάλογος Φαρμακοποιών στο forum του e-φαρμακείο! Θέματα της ΟΣΦΕ, των ΣΥ.ΦΑ, των Νοσοκομειακών Φαρμακοποιών και των Νέων Φαρμακοποιών! Πληροφόρηση για τις εξελίξεις στο χώρο της Υγείας και των φαρμάκων. Για να συμμετέχεις και εσύ στις συζητήσεις κάνε ΤΩΡΑ την δωρεάν εγγραφή σου στο forum!

Φαρμακευτικά θέματα

Φαρμακευτικά θέματα

Συζήτηση σχετικά με θέματα ορθής συνταγογράφησης, ερωτήσεις και απαντήσεις σε καθημερινά ερωτήματα κατά την εκτέλεση των συνταγών στο φαρμακείο την παρασκευή σκευασμάτων στο φαρμακείο , οδηγίες ασφαλιστικών ταμείων, φορολόγιση φαρμακείου, ασφαλισης ΤΣΑΥ, νομικών θεμάτων λειτουργίας του φαρμακείου. Γίνε και εσύ μέλος της online Φαρμακευτικής κοινότητας! Κάνε εγγραφή στο forum και πάρε μέρος στις συζητήσεις στο e-φαρμακείο!

Αγγελίες και πληροφόρηση

Αγγελίες και πληροφόρηση

Αγγελίες αγορά και πωλήσεις φαρμακείων. Προσφορά και ζήτηση εργασίας φαρμακοποιών και υπαλλήλων φαρμακείου. Εξοπλισμός και έπιπλα φαρμακείου. Μηχανοργάνωση προγράμματα Η/Υ διαχείρισης φαρμακείου και προβολής εφημεριών, εφαρμογές διαχείρισης φαρμακευτικών συλλόγων και διανεμητικού λογαριασμού. Κάνε τώρα την εγγραφή σου στο forum και ανάρτησε την αγγελία σου ή την πληροφορία σου στο e-φαρμακείο!

<< >> Play > Stop

Γεια χαρά, Επισκέπτης
Παρακαλώ Σύνδεση ή Εγγραφή.    Χάσατε τον κωδικό σας;

ΕΝΟΤΙΚΕΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ-ΚΟΙΝΟ ΘΕΣΜΙΚΟ ΠΛΑΙΣΙΟ
(1 μέλος/η είναι εδώ) (1) Επισκέπτης
Θέματα γενικού ενδιαφέροντος
Μετάβαση στο τέλοςΣελίδα: 1
ΘΕΜΑ: ΕΝΟΤΙΚΕΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ-ΚΟΙΝΟ ΘΕΣΜΙΚΟ ΠΛΑΙΣΙΟ
#705
ΕΝΟΤΙΚΕΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ-ΚΟΙΝΟ ΘΕΣΜΙΚΟ ΠΛΑΙΣΙΟ 13 Χρόνια, 4 Μήνες πριν Κarma: 9
Αγαπητοί συνάδελφοι
Οι μάσκες έχουν πέσει και φάνηκαν καθαρά πλέον ποιοί είναι πίσω από τις προσπάθειες του Υπουργού οικονομίας και της κυβέρνησης για την επιχειρηματική άλωση του επαγγέλματός μας. Κατ' εντολή πρωθυπουργού, εδόθη τελευταία στιγμή, μπήκε στο μνημόνιο που ψήφισε η βουλή την περασμένη εβδομάδα και η παράγραφος που αναφέρεται γενικά και αφηρημένα στον περιορισμό του αριθμού των φαρμακείων και την απελευθέρωση της τιμής του φαρμάκου.
Στο φαρμακευτικό συνέδριο Μακεδονίας - Θράκης, στις Σέρρες, αναφέρθηκαν και τα ονόματα επιχειρηματιών και γνωστών αλυσίδων οι οποίοι προωθούν τις αλλαγές του θεσμικού πλαισίου και την απελευθέρωση της τιμής των φαρμάκων. Είναι Λαβίδας, Λαυρεντιάδης, LIDL, ALDI, μεγάλες ιδιωτικές αποθήκες........ Συμπτωματικά αυτή την περίοδο υπάρχει μια κινητικότητα αυτών των ομίλων να αποσπάσουν εργαζόμενους άλλων επιχειρήσεων με παραφαρμακευτικά, που γνωρίζουν καλά την αγορά στο χώρο του φαρμακείου, και νοικιάζουν τις άδειες άνεργων φαρμακοποιών με εξευτελιστικά ποσά των 600 ευρώ, για να επανδρώσουν τις αλυσίδες φαρμακείων τους.
Η επίθεση είναι ανοιχτή και ολομέτωπη. Αυτό επιβάλλει ψυχραιμία και ενωτική δράση.
Το θεσμικό πλαίσιο είναι συγκεκριμένο, όλος ο κλάδος και τα συνδικαλιστικά όργανα, τηρούν ενιαία στάση.
Το ζητούμενο αυτή την στιγμή είναι δύο πράγματα:
Η καθολική επιτυχία της απεργιακής κινητοποίησης και
Η μαζική ένταξη στους συνεταισμούς, όσων συνεργάζονται με τις παραπάνω εταιρείες που δραστηριοποιούνται στο χώρο του φαρμακείου.
Η ΟΣΦΕ πρέπει να τρέξει για να δημιουργηθεί το νέο θεσμικό και νομικό πλαίσιο για την δημιουργία της εταιρείας ομπρέλα που θα εξασφαλίζει το ιδιοκτησιακό καθεστώς του φαρμακείου και την βιωσιμότητά του, και οι κατά τόπους ΣΥΦΑ πρέπει άμεσα να δουν την ενοποίησή τους σε μεγαλύτερες μονάδες για να αντικρούσουν την επίθεση που δέχονται.
Για όσους δεν κατάλαβαν, με απλά λόγια, αυτοί οι επιχειρηματικοί κύκλοι αλλά και άλλες πολυεθνικές όπως Alianze, Phoenix, προσπαθούν να αποσπάσουν την ιδιοκτησία του φαρμακείου και της φαρμακαποθήκης από τα χέρια των πτυχιούχων φαρμακοποιών. Ζητούν τα φαρμακεία και οι φαρμακαποθήκες να μπορούν να είναι Α.Ε ή ΕΠΕ ακόμα και με το 51% στα χέρια αδειούχου φαρμακοποιού. Αυτό σημαίνει ότι αυτός που κατέχει το 49%, σύμφωνα με το κοινοτικό δίκαιο, θα κατέχει το Marketing και την διακίνηση των προϊόντων. Άρα μπορεί να ελέγξει το μέσο εμπόριο και να δημιουργήσει πολλά σημεία πούλησης κάνοντας μια αλυσίδα φαρμακείων.
Δεν είναι τυχαίο ότι οι πρώτοι που ενδιαφέρθηκαν για την δημιουργία τέτοιας αλυσίδας ήταν το LIDL. Όπως δεν είναι τυχαίο ότι σε αυτή την συγκεκριμένη εταιρεία αυτές τις ημέρες της εγκρίθηκε δάνειο στην Γερμανία 2,5 δις ευρώ.
Η μεταφορά των κεφαλαίων μας στις συνεταιριστικές μονάδες άμεσα είναι ένα μεγάλο όπλο που έχουμε στα χέρια μας. Ότι προσφορές και μπόνους και να σας δώσουν μην υποκύπτετε στον πειρασμό. Να τους δώσουμε να καταλάβουν ότι πάνω από το χρήμα υπάρχουν τα επαγγελματικά και επιστημονικά μας δικαιώματα, η εξασφάλιση της πρωτοβάθμιας υγειονομικής περίθαλψης να μην πέσει στα χέρια των κερδοσκόπων, και η υγεία του λαού. Δεν πρέπει να εξαφανιστεί το ΦΑΡΜΑΚΕΙΟ ΤΗΣ ΓΕΙΤΟΝΙΑΣ.
kris
Moderator
Δημοσιεύσεις: 197
graph
Αποσυνδεδεμένος Προβολή Προφίλ Μέλους
Πρέπει να είστε εγγεγραμμένο μέλος του Forum για να κάνετε μια δημοσίευση.
 
#706
Απ:ΕΝΟΤΙΚΕΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ-ΚΟΙΝΟ ΘΕΣΜΙΚΟ ΠΛΑΙΣΙΟ 13 Χρόνια, 4 Μήνες πριν Κarma: 1
Διαβάζοντάς σας μου δημιουργήθηκε μια απορία (το παθαίνω συχνά αυτό):

Πού βρίσκουν τις άδειες των άνεργων φαρμακοποιών για να τις νοικιάσουν?

Ο ΠΦΣ δεν αφιέρωσε 5 από τις 25 "αλήθειες για το ελληνικό φαρμακείο" για να μας πείσει όλους ότι άνεργοι φαρμακοποιοί ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ? Το λέει και ο ΟΑΕΔ άλλωστε...

Όπως και να το κάνουμε, σε σχέση με τα 450 ευρώ του ταμείου ανεργίας, τα 600 ευρώ του ενοικίου είναι μια αναβάθμιση, δε νομίζετε?

Μήπως είναι ώρα να ζητήσετε μια μεγάλη συγγνώμη από αυτούς που έχετε στο περιθώριο τα τελευταία 14 χρόνια και τους θυμάστε μόνο όταν πρόκειται να συνταξιοδοτηθείτε? (για την ακρίβεια όχι τους ίδιους αλλά την τσέπη τους).
Pulsatilla
Fresh Boarder
Δημοσιεύσεις: 4
graphgraph
Αποσυνδεδεμένος Προβολή Προφίλ Μέλους
Πρέπει να είστε εγγεγραμμένο μέλος του Forum για να κάνετε μια δημοσίευση.
 
Μετάβαση στην αρχήΣελίδα: 1
Συντονιστές: kris, aioannid, tradewind
e-Φαρμακείο στο Facebook

Συνδεμένοι Χρήστες


  • [Bot]
Now online:
  • no members
  • 1 guest
  • 1 robot
Latest members:
Total members: 1291

Χρήσιμα για την Υγεία

Μάθε για τους μύκητες των νυχιών και φυσικούς τρόπους θεραπείας στο ιστολόγιο για τους μύκητες των νυχιών Nail Fungus Cure με χρήσιμες και σημαντικές οι πληροφορίες για την ονυχομυκητίαση, τους τύπους της, την περιποίηση των νυχιών και την θεραπεία των μυκήτων στα νύχια με διάφορες ομοιοπαθητικές φυσικές θεραπευτικές μεθόδους.

Μάθε για την κληρονομική ή επίκτητη σιδηροβλαστική αναιμία στο ιατρικό ιστολόγιο sideroblastic anemia blog, μια πάθηση αδυναμίας αξιοποίησης του σιδήρου για την παραγωγή αιμοσφαιρίνης από τα ερυθρά αιμοσφαίρια. Ο τύπος αυτός της αναιμίας συνδέεται με διαταραχή στην χρησιμοποίηση του σιδήρου, τρόποι διάγνωσης και αντιμετώπισης.

Πρόσφατες Συζητήσεις

APOTHEKER/ IN Gesucht

Autor: Basileios

Apotheke zwischen Köln und Düsseldorf, such deutschspachiges Personal für Vollzeit Infos: 1234at@arcor.de
περισσότερα

Συρταριέρα & γόνδολα φαρμακείου.

Autor: pharmacy

Πωλούνται 1) Συρταριέρα φαρμακείου WILLACH 4στηλη σε άριστη κατάσταση. Αποτελείται...
περισσότερα

ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ

Autor: sofiapap

ΖΗΤΕΙΤΑΙ ΑΔΕΙΟΥΧΟΣ ΦΑΡΜΑΚΟΠΟΙΟΣ ΓΙΑ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ, ΛΟΓΩ ΣΥΝΤΑΞΙΟΔΟΤΗΣΗΣ. ΤΗΛ: 6946937717
περισσότερα

Ζητούνται Φαρμακοποιός και βοηθός Φαρμακείου

Autor: ektoras

Ζητούνται πτυχιούχος Φαρμακοποιός και βοηθός Φαρμακείου ή αισθητικός για...
περισσότερα

Πωλειται επιχειρηση φαρμακειου

Autor: tetras61

Πωλειται επιχειρηση φαρμακειου σε κεντρικο σημειο λουτροπολης της Φθιωτιδας...
περισσότερα