e-Φαρμακείο

Forum Φαρμακοποιών

 

1 2 34

Η online κοινότητα των Φαρμακοποιών

Η online κοινότητα των Φαρμακοποιών

Νέο δυναμικό και ανανεωμένο το πρώτο Φαρμακευτικό Forum έτοιμο να φιλοξενήσει την online επιστημονική κοινότητα των Φαρμακοποιών! Ένας ολόκληρος φαρμακευτικός κόσμος σε ανταλλαγή απόψεων και επικοινωνία! Γίνε και εσύ μέλος του forum! Κάνε την δωρεάν εγγραφή σου ΤΩΡΑ για να συμμετέχεις στις συζητήσεις του e-φαρμακείο!

Συνδικαλιστικά θέματα

Συνδικαλιστικά θέματα

Συνδικαλιστικός διάλογος Φαρμακοποιών στο forum του e-φαρμακείο! Θέματα της ΟΣΦΕ, των ΣΥ.ΦΑ, των Νοσοκομειακών Φαρμακοποιών και των Νέων Φαρμακοποιών! Πληροφόρηση για τις εξελίξεις στο χώρο της Υγείας και των φαρμάκων. Για να συμμετέχεις και εσύ στις συζητήσεις κάνε ΤΩΡΑ την δωρεάν εγγραφή σου στο forum!

Φαρμακευτικά θέματα

Φαρμακευτικά θέματα

Συζήτηση σχετικά με θέματα ορθής συνταγογράφησης, ερωτήσεις και απαντήσεις σε καθημερινά ερωτήματα κατά την εκτέλεση των συνταγών στο φαρμακείο την παρασκευή σκευασμάτων στο φαρμακείο , οδηγίες ασφαλιστικών ταμείων, φορολόγιση φαρμακείου, ασφαλισης ΤΣΑΥ, νομικών θεμάτων λειτουργίας του φαρμακείου. Γίνε και εσύ μέλος της online Φαρμακευτικής κοινότητας! Κάνε εγγραφή στο forum και πάρε μέρος στις συζητήσεις στο e-φαρμακείο!

Αγγελίες και πληροφόρηση

Αγγελίες και πληροφόρηση

Αγγελίες αγορά και πωλήσεις φαρμακείων. Προσφορά και ζήτηση εργασίας φαρμακοποιών και υπαλλήλων φαρμακείου. Εξοπλισμός και έπιπλα φαρμακείου. Μηχανοργάνωση προγράμματα Η/Υ διαχείρισης φαρμακείου και προβολής εφημεριών, εφαρμογές διαχείρισης φαρμακευτικών συλλόγων και διανεμητικού λογαριασμού. Κάνε τώρα την εγγραφή σου στο forum και ανάρτησε την αγγελία σου ή την πληροφορία σου στο e-φαρμακείο!

<< >> Play > Stop

Γεια χαρά, Επισκέπτης
Παρακαλώ Σύνδεση ή Εγγραφή.    Χάσατε τον κωδικό σας;

Νυστέρι στις σπατάλες για την Υγεία
(1 μέλος/η είναι εδώ) (1) Επισκέπτης
Θέματα γενικού ενδιαφέροντος
Μετάβαση στο τέλοςΣελίδα: 1
ΘΕΜΑ: Νυστέρι στις σπατάλες για την Υγεία
#639
Νυστέρι στις σπατάλες για την Υγεία 14 Χρόνια, 3 Μήνες πριν Κarma: 5
Νυστέρι στις σπατάλες για την Υγεία
Τροπολογία Λοβέρδου επιβάλλει βαριές κυρώσεις και καθιερώνει ράμπο ελέγχων

ΡΕΠΟΡΤΑΖ Ηλίας Π. Γεωργάκης
ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΗΚΕ: Παρασκευή 23 Απριλίου 2010


«Φρένο» στην υπερσυνταγογράφηση φαρμάκων και εξετάσεων, στην προκλητή ζήτηση υπηρεσιών, καθώς και στις υπερτιμολογήσεις υλικών και θεραπευτικών μέσων, επιδιώκει να βάλει το υπουργείο Εργασίας, εφαρμόζοντας σχέδιο αντιμετώπισης των ανεξέλεγκτων δαπανών υγείας- που επιβαρύνουν με 3,5 δισ. ετησίως τα ασφαλιστικά ταμεία- ειδικά όσον αφορά παραβάσεις γιατρών, φαρμακοποιών, διαγνωστικών κέντρων και ιδιωτικών κλινικών.

Μεταξύ άλλων, καθιερώνονται πρόστιμα έως 50.000 ευρώ σε γιατρούς και φαρμακοποιούς. Παράλληλα, προβλέπεται ότι υποχρεωτικά θα θεωρούνται, πριν εκτελεστούν, συνταγές άνω των 150 ευρώ τον μήνα ενώ με αποφάσεις των Δ.Σ. των Ταμείων θα καλύπτονται, επίσης, μικρότερα ποσά (από όσα προβλέπουν οι κανονισμοί) για αναλώσιμα υλικά, μοσχεύματα, υλικά επεμβάσεων κ.ά.

Τι προβλέπεται
Σε τροπολογία που κατατέθηκε χτες στη Βουλή- από τον υπουργό Εργασίας κ. Λοβέρδο- στο νομοσχέδιο για τις εργασιακές σχέσεις, προβλέπονται οι ποινές που θα επιβάλλονται πέραν των ποινικών κυρώσεων:

Στους συμβεβλημένους γιατρούς πρόστιμο από 3.000 ευρώ- 15.000 ευρώ, ανάλογα με τη βαρύτητα και τη συχνότητα της παράβασης, καταλογισμός της ζημιάς του Ταμείου από τη συνταγογράφηση με προσαύξηση 50%.

Στους συμβεβλημένους φαρμακοποιούς πρόστιμο 10%- 50% επί της αξίας των συνταγών, έως και το πενταπλάσιο της αξίας ιδιοσκευασμάτων εφ΄ όσον αποκολλούνται οι ταινίες γνησιότητας, διακοπή για 4- 12 μήνες της σύμβασης με το Ταμείο ή και οριστική καταγγελία και επιπλέον πρόστιμα από 10.000 ευρώ- 50.000 ευρώ για ειδικές παραβιάσεις όπως μη παράδοση φαρμάκου, χρήση πλαστών ταινιών γνησιότητας, παράνομη χρήση βιβλιαρίων υγείας και συνταγολογίων, άρνηση έλέγχου κ.ά.

Ποινή διακοπής σύμβασης και αποκλεισμού κάθε μελλοντικής συνεργασίας θα επιβάλλεται και σε διαγνωστικά κέντρα και ιδιωτικές κλινικές για πράξεις που ζημιώνουν τα Ταμεία.

Για να εκτελούνται οι συνταγές φαρμάκων θα πρέπει να αναγράφεται υποχρεωτικά ο ΑΜΚΑ, να έχουν θεωρηθεί εφόσον ξεπερνούν τα 150 ευρώ αθροιστικά τον μήνα (πέραν αυτού του ορίου θεώρηση θα χρειάζεται και κάθε νέα συνταγή από 50 ευρώ και πάνω), ενώ θεώρηση θα απαιτείται και για υψηλού κόστους εξετάσεις.

Ηλεκτρονική καταχώριση
Σημειώνεται ότι το υπουργείο Εργασίας έχει ήδη προωθήσει την ηλεκτρονική καταχώριση των συνταγών, με στόχο να ελέγχονται ηλεκτρονικά 4.500.000 συνταγές ανά μήνα. Η πρώτη φάση άρχισε με τη σάρωση των συνταγών του ΙΚΑ, ενώ η σάρωση των συνταγών των υπόλοιπων Ταμείων από την ΗΔΙΚΑ Α.Ε. (Ηλεκτρονική Διακυβέρνηση Κοινωνικής Ασφάλισης) προβλέπεται να αρχίσει την 1/5/2010. Η δεύτερη φάση του έργου περιλαμβάνει την on-line καταχώρηση των συνταγών σε επίπεδο φαρμακείου.

Τέλος, άρχισαν στοχευόμενοι έλεγχοι πανελλαδικά με μεικτά κλιμάκια στελεχωμένα από ειδικούς της ΥΠΕΔΥΦΚΑ (Υπηρεσία ελέγχων ασφαλιστικών ταμείων) και των ασφαλιστικών ταμείων (περίπου 120 άτομα) σε κλινικές, διαγνωστικά κέντρα, φαρμακεία, νοσοκομεία, κ.λπ., με στόχο να εντοπιστούν παραβάσεις και να καταλογιστούν οι ευθύνες, όπου υπάρχουν.
vmacine
Senior Boarder
Δημοσιεύσεις: 44
graphgraph
Αποσυνδεδεμένος Προβολή Προφίλ Μέλους
Φύλο: Άρρεν
Πρέπει να είστε εγγεγραμμένο μέλος του Forum για να κάνετε μια δημοσίευση.
 
Μετάβαση στην αρχήΣελίδα: 1
Συντονιστές: kris, aioannid, tradewind
e-Φαρμακείο στο Facebook

Συνδεμένοι Χρήστες


  • [Bot]
Now online:
  • no members
  • 1 guest
  • 1 robot
Latest members:
Total members: 1291

Χρήσιμα για την Υγεία

Μάθε για τους μύκητες των νυχιών και φυσικούς τρόπους θεραπείας στο ιστολόγιο για τους μύκητες των νυχιών Nail Fungus Cure με χρήσιμες και σημαντικές οι πληροφορίες για την ονυχομυκητίαση, τους τύπους της, την περιποίηση των νυχιών και την θεραπεία των μυκήτων στα νύχια με διάφορες ομοιοπαθητικές φυσικές θεραπευτικές μεθόδους.

Μάθε για την κληρονομική ή επίκτητη σιδηροβλαστική αναιμία στο ιατρικό ιστολόγιο sideroblastic anemia blog, μια πάθηση αδυναμίας αξιοποίησης του σιδήρου για την παραγωγή αιμοσφαιρίνης από τα ερυθρά αιμοσφαίρια. Ο τύπος αυτός της αναιμίας συνδέεται με διαταραχή στην χρησιμοποίηση του σιδήρου, τρόποι διάγνωσης και αντιμετώπισης.

Πρόσφατες Συζητήσεις

Πωλούνται έπιπλα Φαρμακείου σε άριστη κατάσταση

Autor: admin

Πωλούνται έπιπλα φαρμακείου εξολοκλήρου φτιαγμένα από MDF. Τα ράφια είναι γυάλινα...
περισσότερα

APOTHEKER/ IN Gesucht

Autor: Basileios

Apotheke zwischen Köln und Düsseldorf, such deutschspachiges Personal für Vollzeit Infos: 1234at@arcor.de
περισσότερα

Συρταριέρα & γόνδολα φαρμακείου.

Autor: pharmacy

Πωλούνται 1) Συρταριέρα φαρμακείου WILLACH 4στηλη σε άριστη κατάσταση. Αποτελείται...
περισσότερα

ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ

Autor: sofiapap

ΖΗΤΕΙΤΑΙ ΑΔΕΙΟΥΧΟΣ ΦΑΡΜΑΚΟΠΟΙΟΣ ΓΙΑ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ, ΛΟΓΩ ΣΥΝΤΑΞΙΟΔΟΤΗΣΗΣ. ΤΗΛ: 6946937717
περισσότερα

Ζητούνται Φαρμακοποιός και βοηθός Φαρμακείου

Autor: ektoras

Ζητούνται πτυχιούχος Φαρμακοποιός και βοηθός Φαρμακείου ή αισθητικός για...
περισσότερα