e-Φαρμακείο

Forum Φαρμακοποιών

 

1 2 34

Η online κοινότητα των Φαρμακοποιών

Η online κοινότητα των Φαρμακοποιών

Νέο δυναμικό και ανανεωμένο το πρώτο Φαρμακευτικό Forum έτοιμο να φιλοξενήσει την online επιστημονική κοινότητα των Φαρμακοποιών! Ένας ολόκληρος φαρμακευτικός κόσμος σε ανταλλαγή απόψεων και επικοινωνία! Γίνε και εσύ μέλος του forum! Κάνε την δωρεάν εγγραφή σου ΤΩΡΑ για να συμμετέχεις στις συζητήσεις του e-φαρμακείο!

Συνδικαλιστικά θέματα

Συνδικαλιστικά θέματα

Συνδικαλιστικός διάλογος Φαρμακοποιών στο forum του e-φαρμακείο! Θέματα της ΟΣΦΕ, των ΣΥ.ΦΑ, των Νοσοκομειακών Φαρμακοποιών και των Νέων Φαρμακοποιών! Πληροφόρηση για τις εξελίξεις στο χώρο της Υγείας και των φαρμάκων. Για να συμμετέχεις και εσύ στις συζητήσεις κάνε ΤΩΡΑ την δωρεάν εγγραφή σου στο forum!

Φαρμακευτικά θέματα

Φαρμακευτικά θέματα

Συζήτηση σχετικά με θέματα ορθής συνταγογράφησης, ερωτήσεις και απαντήσεις σε καθημερινά ερωτήματα κατά την εκτέλεση των συνταγών στο φαρμακείο την παρασκευή σκευασμάτων στο φαρμακείο , οδηγίες ασφαλιστικών ταμείων, φορολόγιση φαρμακείου, ασφαλισης ΤΣΑΥ, νομικών θεμάτων λειτουργίας του φαρμακείου. Γίνε και εσύ μέλος της online Φαρμακευτικής κοινότητας! Κάνε εγγραφή στο forum και πάρε μέρος στις συζητήσεις στο e-φαρμακείο!

Αγγελίες και πληροφόρηση

Αγγελίες και πληροφόρηση

Αγγελίες αγορά και πωλήσεις φαρμακείων. Προσφορά και ζήτηση εργασίας φαρμακοποιών και υπαλλήλων φαρμακείου. Εξοπλισμός και έπιπλα φαρμακείου. Μηχανοργάνωση προγράμματα Η/Υ διαχείρισης φαρμακείου και προβολής εφημεριών, εφαρμογές διαχείρισης φαρμακευτικών συλλόγων και διανεμητικού λογαριασμού. Κάνε τώρα την εγγραφή σου στο forum και ανάρτησε την αγγελία σου ή την πληροφορία σου στο e-φαρμακείο!

<< >> Play > Stop

Γεια χαρά, Επισκέπτης
Παρακαλώ Σύνδεση ή Εγγραφή.    Χάσατε τον κωδικό σας;

Φάρμακα "Made in India" (πηγή www.newsit.gr)
(1 μέλος/η είναι εδώ) (1) Επισκέπτης
Θέματα γενικού ενδιαφέροντος
Μετάβαση στο τέλοςΣελίδα: 1
ΘΕΜΑ: Φάρμακα "Made in India" (πηγή www.newsit.gr)
#587
Φάρμακα "Made in India" (πηγή www.newsit.gr) 13 Χρόνια, 8 Μήνες πριν Κarma: 5
www.newsit.gr/default.php?pname=Article&...id=21371&catid=3

Τελευταία ενημέρωση: 07.04.2010 | 11:16
Πρώτη δημοσίευση: 07.04.2010 | 11:11
Σε μεγάλη αναστάτωση βρίσκεται η αγορά των φαρμάκων εν όψει της εξαγγελίας των νέων μέτρων και ειδικότερα του νέου τρόπου τιμολόγησης.
Ενώ η Υπουργός κα Κατσέλη είχε σχεδιάσει το νέο σύστημα τιμολόγησης που εξασφάλιζε αφενός μεσοσταθμική μείωση 20% και αφετέρου διατηρούσε τις ισορροπίες στην αγορά, τα εσωτερικά προβλήματα στην Κ.Ο. του ΠΑΣΟΚ ανέτρεψαν όλο τον σχεδιασμό του Υπουργείου με αποτέλεσμα τώρα στο Υπουργείο να παίζουν διάφορα σενάρια για να ικανοποιήσουν τους αντιφρονούντες αλλά και να παρουσιάσουν ένα ορθολογικό και βιώσιμο σύστημα τιμολόγησης.

Μία συζήτηση που ξεκίνησε για τον περιορισμό των δαπανών υγείας εκφυλίστηκε τελικά με ευθύνη κυβερνητικών παραγόντων, συμπολιτευόμενων και αντιπολιτευόμενων βουλευτών σε κοκορομαχία ποιος θα μειώσει περισσότερο τις τιμές των φαρμάκων, η κατανάλωση των οποίων αποτελεί μόνο το 20% των συνολικών δαπανών υγείας.

Η συζήτηση ξέφυγε από τον έλεγχο και πέρασε στις σατυρικές εκπομπές και στα λαϊκής κατανάλωσης έντυπα.

Όμως όλοι που δηλώνουν επαϊοντες ξεχνούν ότι η συζήτηση αφορά κατά κύριο λόγο εκτός από τους υπεύθυνους για τα δημοσιοοικονομικά και πολλές εύρωστες και δυναμικές επιχειρήσεις με 15.000 εργαζόμενους και μεγάλα επενδυτικά προγράμματα σε εξέλιξη. Eπίσης ξεχνούν ότι με την καθυστέρηση που δημιούργησαν αυξάνουν την φαρμακευτική δαπάνη κατά 2,7 εκατομμύρια ευρώ ημερησίως.

Αυτή την στιγμή αν τελικά η κα υπουργός υποχωρήσει στις πιέσεις των λαϊκιστών ένας ακόμη κλάδος της Ελληνικής οικονομίας θα καταρρεύσει και χιλιάδες εργαζόμενοι θα περάσουν την πόρτα του ταμείου ανεργίας.

Η αγορά των φαρμάκων θα κατακλυστεί από εισαγόμενα ακριβά φάρμακα των πολυεθνικών εταιρειών αλλά και αμφιβόλου ποιότητας προϊόντα από την Ινδία και την Κίνα.
Συγχρόνως η φαρμακευτική δαπάνη θα εκτιναχθεί αλλά και η πολιτεία θα αντιμετωπίσει την οργή των ασθενών όταν θα διαπιστώσουν ότι το ασφαλιστικό ταμείο τους χορήγησε φάρμακο ‘made in India’.

Την ύστατη στιγμή η κα Κατσέλη θα πρέπει να βρει το πολιτικό θάρρος να επαναφέρει το σύστημα τιμολόγησης που εκπόνησε με τις τρεις χαμηλότερες τιμές της Ευρωζώνης και να εξηγήσει στους φωνασκούντες ότι το σύστημα διασφαλίζει την μείωση της φαρμακευτικής δαπάνης, την επάρκεια της αγοράς και την ποιότητα των κυκλοφορούντων φαρμάκων.

Όσο για τους διαφωνούντες καλό θα είναι να στρέψουν και την προσοχή τους και στις άλλες δαπάνες υγείας (διαγνωστικά, νοσοκομειακά υλικά, εξετάσεις κλπ) που αποτελούν το 80% των συνολικών δαπανών υγείας, δεν ελέγχονται αγορανομικά όπως συμβαίνει με τα φάρμακα και όπου γίνεται πραγματική διασπάθιση του δημοσίου χρήματος.
vmacine
Senior Boarder
Δημοσιεύσεις: 44
graphgraph
Αποσυνδεδεμένος Προβολή Προφίλ Μέλους
Φύλο: Άρρεν
Πρέπει να είστε εγγεγραμμένο μέλος του Forum για να κάνετε μια δημοσίευση.
 
Μετάβαση στην αρχήΣελίδα: 1
Συντονιστές: kris, aioannid, tradewind
e-Φαρμακείο στο Facebook

Συνδεμένοι Χρήστες


  • [Bot]
Now online:
  • no members
  • 1 guest
  • 1 robot
Latest members:
Total members: 1291

Χρήσιμα για την Υγεία

Μάθε για τους μύκητες των νυχιών και φυσικούς τρόπους θεραπείας στο ιστολόγιο για τους μύκητες των νυχιών Nail Fungus Cure με χρήσιμες και σημαντικές οι πληροφορίες για την ονυχομυκητίαση, τους τύπους της, την περιποίηση των νυχιών και την θεραπεία των μυκήτων στα νύχια με διάφορες ομοιοπαθητικές φυσικές θεραπευτικές μεθόδους.

Μάθε για την κληρονομική ή επίκτητη σιδηροβλαστική αναιμία στο ιατρικό ιστολόγιο sideroblastic anemia blog, μια πάθηση αδυναμίας αξιοποίησης του σιδήρου για την παραγωγή αιμοσφαιρίνης από τα ερυθρά αιμοσφαίρια. Ο τύπος αυτός της αναιμίας συνδέεται με διαταραχή στην χρησιμοποίηση του σιδήρου, τρόποι διάγνωσης και αντιμετώπισης.

Πρόσφατες Συζητήσεις

APOTHEKER/ IN Gesucht

Autor: Basileios

Apotheke zwischen Köln und Düsseldorf, such deutschspachiges Personal für Vollzeit Infos: 1234at@arcor.de
περισσότερα

Συρταριέρα & γόνδολα φαρμακείου.

Autor: pharmacy

Πωλούνται 1) Συρταριέρα φαρμακείου WILLACH 4στηλη σε άριστη κατάσταση. Αποτελείται...
περισσότερα

ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ

Autor: sofiapap

ΖΗΤΕΙΤΑΙ ΑΔΕΙΟΥΧΟΣ ΦΑΡΜΑΚΟΠΟΙΟΣ ΓΙΑ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ, ΛΟΓΩ ΣΥΝΤΑΞΙΟΔΟΤΗΣΗΣ. ΤΗΛ: 6946937717
περισσότερα

Ζητούνται Φαρμακοποιός και βοηθός Φαρμακείου

Autor: ektoras

Ζητούνται πτυχιούχος Φαρμακοποιός και βοηθός Φαρμακείου ή αισθητικός για...
περισσότερα

Πωλειται επιχειρηση φαρμακειου

Autor: tetras61

Πωλειται επιχειρηση φαρμακειου σε κεντρικο σημειο λουτροπολης της Φθιωτιδας...
περισσότερα