e-Φαρμακείο

Forum Φαρμακοποιών

 

1 2 34

Η online κοινότητα των Φαρμακοποιών

Η online κοινότητα των Φαρμακοποιών

Νέο δυναμικό και ανανεωμένο το πρώτο Φαρμακευτικό Forum έτοιμο να φιλοξενήσει την online επιστημονική κοινότητα των Φαρμακοποιών! Ένας ολόκληρος φαρμακευτικός κόσμος σε ανταλλαγή απόψεων και επικοινωνία! Γίνε και εσύ μέλος του forum! Κάνε την δωρεάν εγγραφή σου ΤΩΡΑ για να συμμετέχεις στις συζητήσεις του e-φαρμακείο!

Συνδικαλιστικά θέματα

Συνδικαλιστικά θέματα

Συνδικαλιστικός διάλογος Φαρμακοποιών στο forum του e-φαρμακείο! Θέματα της ΟΣΦΕ, των ΣΥ.ΦΑ, των Νοσοκομειακών Φαρμακοποιών και των Νέων Φαρμακοποιών! Πληροφόρηση για τις εξελίξεις στο χώρο της Υγείας και των φαρμάκων. Για να συμμετέχεις και εσύ στις συζητήσεις κάνε ΤΩΡΑ την δωρεάν εγγραφή σου στο forum!

Φαρμακευτικά θέματα

Φαρμακευτικά θέματα

Συζήτηση σχετικά με θέματα ορθής συνταγογράφησης, ερωτήσεις και απαντήσεις σε καθημερινά ερωτήματα κατά την εκτέλεση των συνταγών στο φαρμακείο την παρασκευή σκευασμάτων στο φαρμακείο , οδηγίες ασφαλιστικών ταμείων, φορολόγιση φαρμακείου, ασφαλισης ΤΣΑΥ, νομικών θεμάτων λειτουργίας του φαρμακείου. Γίνε και εσύ μέλος της online Φαρμακευτικής κοινότητας! Κάνε εγγραφή στο forum και πάρε μέρος στις συζητήσεις στο e-φαρμακείο!

Αγγελίες και πληροφόρηση

Αγγελίες και πληροφόρηση

Αγγελίες αγορά και πωλήσεις φαρμακείων. Προσφορά και ζήτηση εργασίας φαρμακοποιών και υπαλλήλων φαρμακείου. Εξοπλισμός και έπιπλα φαρμακείου. Μηχανοργάνωση προγράμματα Η/Υ διαχείρισης φαρμακείου και προβολής εφημεριών, εφαρμογές διαχείρισης φαρμακευτικών συλλόγων και διανεμητικού λογαριασμού. Κάνε τώρα την εγγραφή σου στο forum και ανάρτησε την αγγελία σου ή την πληροφορία σου στο e-φαρμακείο!

<< >> Play > Stop

Γεια χαρά, Επισκέπτης
Παρακαλώ Σύνδεση ή Εγγραφή.    Χάσατε τον κωδικό σας;

Ανυπόστατες οι απόψεις συμβούλου της κυβέρνησης
(1 μέλος/η είναι εδώ) (1) Επισκέπτης
Θέματα γενικού ενδιαφέροντος
Μετάβαση στο τέλοςΣελίδα: 1
ΘΕΜΑ: Ανυπόστατες οι απόψεις συμβούλου της κυβέρνησης
#533
Ανυπόστατες οι απόψεις συμβούλου της κυβέρνησης 13 Χρόνια, 11 Μήνες πριν Κarma: 9
Ανυπόστατες οι απόψεις και άγνοια για το εισόδημα και τη φορολογήση των φαρμακοποιών του συμβούλου της κυβέρνησης για θέματα υγείας

Συνάδελφοι και φίλοι μου,

Στο 8ο Συνέδριο της Εθνικής Σχολής Δημόσιας Υγείας, ο κ. Μόσιαλος (βουλευτής επικρατείας του ΠΑΣΟΚ και σύμβουλος της κυβέρνησης για θέματα υγείας) αναφερόμενος στους φαρμακοποιούς υποστήριξε ότι ενώ το μέσο ετήσιο εισόδημά τους είναι 300.000 ευρώ, φορολογούνται για 11.000 ευρώ. Δεδομένης της κατάστασης πρότεινε μεταξύ άλλων να μειωθεί στο 10%- 15% το ποσοστό κέρδους τους ή να οριστεί πάγια αμοιβή ανά συνταγή.

Αποτελεί δυσάρεστη έκπληξη η έκφραση αυτών των απόψεων από ανθρώπους που κατέχουν θέσεις ευθύνης στο σύστημα και μπορούν λόγω της άγνοιας την οποία επιδεικνύουν να τινάξουν στον αέρα το σύστημα της ανοικτής στο κοινό φαρμακευτικής περίθαλψης στην Ελλάδα. Οι απόψεις που παρατέθηκαν από τον ομιλητή δείχνουν ότι στερείται της αντίληψης στοιχειωδών μεγεθών και μηχανισμών της περίθαλψης.

Είναι γνωστό (στοιχεία ΙΟΒΕ 06-09 και κρατική διατίμηση) ότι τα φαρμακεία συμμετέχουν στο 23,8% της λιανικής τιμής του φαρμάκου.

Επίσης το ποσοστό καθαρού κέρδους προ φόρων είναι στο 11% του κύκλου εργασιών του. (Ποσοστό που προκύπτει και από τα στοιχεία του ΠΦΣ και από τον Συντελεστή Μοναδικού καθαρού κέρδους που δέχεται η εφορία κατά τη διαδικασία της περαίωσης.)

Για να προκύψει το μέσο εισόδημα του φαρμακείου στα 300.000 ευρώ θα έπρεπε να ο μέσος ετήσιος κύκλος εργασιών να ανέρχεται στα (300000*100/11) σχεδόν 3 εκατομμύρια ευρώ.

Ακόμα και εάν δεχτούμε ότι το εισόδημα του φαρμακοποιού δεν προέρχεται εξολοκλήρου από τα φάρμακα αλλά και από παραφάρμακα και καλλυντικά μια μετριοπαθής παραδοχή ότι τα 2/3 προέρχονται από πωλήσεις φαρμάκων μας δίνουν έναν ετήσιο κύκλο εργασιών 2 εκατομμυρίων ευρώ για πωλήσεις φαρμάκων από κάθε φαρμακείο.

Αυτό εάν πολλαπλασιαστεί με τα 11000 φαρμακεία έχει σαν αποτέλεσμα τον προσδιορισμό της φαρμακευτικής δαπάνης στην Ελλάδα στο ποσό των 22 δισεκατομμυρίων ευρώ! Το ποσό αυτό είναι φυσικά εξωπραγματικό καθώς σύμφωνα με τα στοιχεία της Εθνικής στατιστικής υπηρεσίας η Φαρμακευτική δαπάνη για το έτος 2007 ανήλθε στα 4,5 δισεκατομμύρια ευρώ αποτελώντας το 21,6% της δαπάνης υγείας.

Στην προσπάθεια να κατηγορηθεί το φαρμακείο προσδιορίζεται δηλαδή ως κύκλος εργασιών των φαρμακείων ποσό που υπερβαίνει τη συνολική δαπάνη υγείας της Ελλάδας (άθροισμα όλων των δαπανών για ιατρούς, φάρμακα, νοσοκομειακή περίθαλψη, λοιπές παροχές υγείας δημόσιες και ιδιωτικές στο σύνολο τους) κατά 2 δις ευρώ! Ακόμα και εάν τα φαρμακεία είχαν εισπράξει όλους τους πόρους που κατευθύνονται για την υγεία στην Ελλάδα το ποσό αυτό δεν θα επαρκούσε ώστε να εμφανίσουν μέσο εισόδημα 300000 ευρώ.

Ακόμα και εάν αυτό μπορούσε να συμβεί θα μπορούσαν οι φαρμακοποιοί να φοροδιαφύγουν σε τέτοια έκταση ώστε να φορολογηθούν μόνο για τα 11000 ευρώ;

Η άγνοια του ομιλητή για την λειτουργία του φαρμακείου είναι σε αυτό το σημείο τεράστια. Προκαλεί κατάπληξη πως ένας άνθρωπος με ακαδημαϊκό τίτλο οικονομικής επιστήμης εκφράζει απόψεις που δεν θα τολμούσε να εκφράσει όχι απλώς φοιτητής οικονομικού πανεπιστημίου αλλά οποιοσδήποτε πολίτης είχε έστω για μια φορά επιχείρηση στη ζωή του και έχει υποβάλει μια απλή περιοδική δήλωση ΦΠΑ!

Είναι πραγματικά αδιανόητο να κατηγορείται για φοροδιαφυγή αυτής της μορφής επιχείρηση όπου του 99,9% των προϊόντων που έχει προς πώληση συνοδεύονται από παραστατικά του ΚΒΣ (τιμολόγια) και όπου η συντριπτική πλειοψηφία των πωλήσεων φαρμάκων (86,5% σύμφωνα με τα στοιχεία του ΙΟΒΕ) είναι πωλήσεις φαρμάκων προς τα ασφαλιστικά ταμεία. Μια επιχείρηση επιπλέον όπου δεν παρέχει ΚΑΜΙΑΣ ΜΟΡΦΉΣ ΑΥΛΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΩΣΤΕ ΝΑ ΕΧΕΙ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ ΦΟΡΟΔΙΑΦΥΓΗΣ!

Είναι ντροπή να εκφράζονται αυτές οι σκέψεις όταν το ίδιο του ΥΠ. Οικονομικών θεωρεί τους φαρμακοποιούς ως τους πλέον ειλικρινείς φορολογούμενος, όταν οι φαρμακοποιοί είναι το πρώτο στη λίστα από τα επαγγέλματα στην καταβολή φόρων και όταν ο φορολογικός τους συντελεστής είναι για την πλειοψηφία των φαρμακείων που είναι ατομικές επιχειρήσεις ο ανώτατος, σε αντίθεση με τις Α.Ε που τυγχάνουν ευνοϊκών φορολογικών ρυθμίσεων.

Είναι ντροπή κυβερνητικός τεχνοκράτης να εκφράζει απόψεις που αποδεδειγμένα (τα λεγόμενα του προσδιορίζουν φαρμακευτική δαπάνη άνω των 22 δις ευρώ!!!) βασίζονται σε προχειρότητα, άγνοια στοιχειωδών φορολογικών γνώσεων και αδυναμία κατανόησης των οικονομικών του φαρμακείου.

Για να αποδειχθεί ότι οι ανυπόστατες απόψεις δεν έχουν βάση ενώ η πραγματικότητα βασίζεται και αντιστοιχεί στα δεδομένα αρκεί να προστεθεί το εξής.

Για το φορολογικό έτος 2007 οι φαρμακοποιοί σύμφωνα με τα στοιχεία του Υπ. Οικονομικών δήλωσαν μέσο εισόδημα 38000 ευρώ. Αυτό εάν αποτελεί το 11% του κύκλου εργασιών τους προσδιορίζει τον μέσο κύκλο εργασιών του φαρμακείου στα 330 χιλιάδες ευρώ. Εάν πολλαπλασιαστεί με τα 11000 φαρμακεία μας δίνει ένα ποσό της τάξης των 3,8 δις ευρώ. Η Εθνική στατιστική Υπηρεσία υπολογίζει την Δημόσια Φαρμακευτική Δαπάνη για το έτος 2007 στα 3,8 δις!

Η διαφορά των 3.8 δις από τα 22 δις που προσδιορίζονται από τον κ. Μόσιαλο είναι η διαφορά της πραγματικότητας από την φαντασία…..

Παρακαλώ όλους σας για την ανάδειξη και δημοσιοποίηση της πραγματικότητας που σας περιγράφω, την όσο το δυνατόν μεγαλύτερη γνωστοποίηση αυτών των στοιχείων και την αποκάλυψη της "γυμνιας" των αυτοπροσδιοριζόμενων ως "ειδικών".

Χαιρετισμούς σε όλους

Γιώργος Κουτέπας

Φαρμακοποιός

Πτυχιούχος Επιχειρησιακής Επικοινωνίας και Μαρκετινγκ Οικονομικου Πανεπιστημιου Αθηνών
admin
"There is no mystery for an open mind"
Διαχειριστής
Δημοσιεύσεις: 146
graphgraph
Αποσυνδεδεμένος Προβολή Προφίλ Μέλους
Φύλο: Άρρεν Γενέθλια: 05/30
Τελευταία διόρθωση: 21/03/2010 06:30 από admin.
Πρέπει να είστε εγγεγραμμένο μέλος του Forum για να κάνετε μια δημοσίευση.
 
#534
Απ:Ανυπόστατες οι απόψεις συμβούλου της κυβέρνησης 13 Χρόνια, 11 Μήνες πριν Κarma: 5
Δυστυχώς επτωχεύσαμε αγαπητοί συνάδελφοι.

Ο Μόσιαλος είναι απλώς ένα από τα συμπτώματα της γάγγραινας που μαστίζει τη χώρα μας.
Δυστυχώς το σύμπτωμα αυτό τυγχάνει να είναι σύμβουλος του πρωθυπουργού.

Να τους χαιρόμαστε και τους δύο.
vmacine
Senior Boarder
Δημοσιεύσεις: 44
graphgraph
Αποσυνδεδεμένος Προβολή Προφίλ Μέλους
Φύλο: Άρρεν
Πρέπει να είστε εγγεγραμμένο μέλος του Forum για να κάνετε μια δημοσίευση.
 
Μετάβαση στην αρχήΣελίδα: 1
Συντονιστές: kris, aioannid, tradewind
e-Φαρμακείο στο Facebook

Συνδεμένοι Χρήστες


  • [Bot]
Now online:
  • no members
  • 1 guest
  • 1 robot
Latest members:
Total members: 1291

Χρήσιμα για την Υγεία

Μάθε για τους μύκητες των νυχιών και φυσικούς τρόπους θεραπείας στο ιστολόγιο για τους μύκητες των νυχιών Nail Fungus Cure με χρήσιμες και σημαντικές οι πληροφορίες για την ονυχομυκητίαση, τους τύπους της, την περιποίηση των νυχιών και την θεραπεία των μυκήτων στα νύχια με διάφορες ομοιοπαθητικές φυσικές θεραπευτικές μεθόδους.

Μάθε για την κληρονομική ή επίκτητη σιδηροβλαστική αναιμία στο ιατρικό ιστολόγιο sideroblastic anemia blog, μια πάθηση αδυναμίας αξιοποίησης του σιδήρου για την παραγωγή αιμοσφαιρίνης από τα ερυθρά αιμοσφαίρια. Ο τύπος αυτός της αναιμίας συνδέεται με διαταραχή στην χρησιμοποίηση του σιδήρου, τρόποι διάγνωσης και αντιμετώπισης.

Πρόσφατες Συζητήσεις

Πωλούνται έπιπλα Φαρμακείου σε άριστη κατάσταση

Autor: admin

Πωλούνται έπιπλα φαρμακείου εξολοκλήρου φτιαγμένα από MDF. Τα ράφια είναι γυάλινα...
περισσότερα

APOTHEKER/ IN Gesucht

Autor: Basileios

Apotheke zwischen Köln und Düsseldorf, such deutschspachiges Personal für Vollzeit Infos: 1234at@arcor.de
περισσότερα

Συρταριέρα & γόνδολα φαρμακείου.

Autor: pharmacy

Πωλούνται 1) Συρταριέρα φαρμακείου WILLACH 4στηλη σε άριστη κατάσταση. Αποτελείται...
περισσότερα

ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ

Autor: sofiapap

ΖΗΤΕΙΤΑΙ ΑΔΕΙΟΥΧΟΣ ΦΑΡΜΑΚΟΠΟΙΟΣ ΓΙΑ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ, ΛΟΓΩ ΣΥΝΤΑΞΙΟΔΟΤΗΣΗΣ. ΤΗΛ: 6946937717
περισσότερα

Ζητούνται Φαρμακοποιός και βοηθός Φαρμακείου

Autor: ektoras

Ζητούνται πτυχιούχος Φαρμακοποιός και βοηθός Φαρμακείου ή αισθητικός για...
περισσότερα