e-Φαρμακείο

Forum Φαρμακοποιών

 

1 2 34

Η online κοινότητα των Φαρμακοποιών

Η online κοινότητα των Φαρμακοποιών

Νέο δυναμικό και ανανεωμένο το πρώτο Φαρμακευτικό Forum έτοιμο να φιλοξενήσει την online επιστημονική κοινότητα των Φαρμακοποιών! Ένας ολόκληρος φαρμακευτικός κόσμος σε ανταλλαγή απόψεων και επικοινωνία! Γίνε και εσύ μέλος του forum! Κάνε την δωρεάν εγγραφή σου ΤΩΡΑ για να συμμετέχεις στις συζητήσεις του e-φαρμακείο!

Συνδικαλιστικά θέματα

Συνδικαλιστικά θέματα

Συνδικαλιστικός διάλογος Φαρμακοποιών στο forum του e-φαρμακείο! Θέματα της ΟΣΦΕ, των ΣΥ.ΦΑ, των Νοσοκομειακών Φαρμακοποιών και των Νέων Φαρμακοποιών! Πληροφόρηση για τις εξελίξεις στο χώρο της Υγείας και των φαρμάκων. Για να συμμετέχεις και εσύ στις συζητήσεις κάνε ΤΩΡΑ την δωρεάν εγγραφή σου στο forum!

Φαρμακευτικά θέματα

Φαρμακευτικά θέματα

Συζήτηση σχετικά με θέματα ορθής συνταγογράφησης, ερωτήσεις και απαντήσεις σε καθημερινά ερωτήματα κατά την εκτέλεση των συνταγών στο φαρμακείο την παρασκευή σκευασμάτων στο φαρμακείο , οδηγίες ασφαλιστικών ταμείων, φορολόγιση φαρμακείου, ασφαλισης ΤΣΑΥ, νομικών θεμάτων λειτουργίας του φαρμακείου. Γίνε και εσύ μέλος της online Φαρμακευτικής κοινότητας! Κάνε εγγραφή στο forum και πάρε μέρος στις συζητήσεις στο e-φαρμακείο!

Αγγελίες και πληροφόρηση

Αγγελίες και πληροφόρηση

Αγγελίες αγορά και πωλήσεις φαρμακείων. Προσφορά και ζήτηση εργασίας φαρμακοποιών και υπαλλήλων φαρμακείου. Εξοπλισμός και έπιπλα φαρμακείου. Μηχανοργάνωση προγράμματα Η/Υ διαχείρισης φαρμακείου και προβολής εφημεριών, εφαρμογές διαχείρισης φαρμακευτικών συλλόγων και διανεμητικού λογαριασμού. Κάνε τώρα την εγγραφή σου στο forum και ανάρτησε την αγγελία σου ή την πληροφορία σου στο e-φαρμακείο!

<< >> Play > Stop

Γεια χαρά, Επισκέπτης
Παρακαλώ Σύνδεση ή Εγγραφή.    Χάσατε τον κωδικό σας;

«Ψυχοσύνδρομο» για συνταγές
(1 μέλος/η είναι εδώ) (1) Επισκέπτης
Θέματα γενικού ενδιαφέροντος
Μετάβαση στο τέλοςΣελίδα: 1
ΘΕΜΑ: «Ψυχοσύνδρομο» για συνταγές
#405
«Ψυχοσύνδρομο» για συνταγές 13 Χρόνια, 8 Μήνες πριν Κarma: 5
Του ΣΠΥΡΟΥ ΦΡΕΜΕΝΤΙΤΗ
Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία, Κυριακή 31 Ιανουαρίου 2010


Ξεχειλίζουν οι κούτες από τα χρησιμοποιημένα συνταγολόγια του ΙΚΑ στο Κέντρο Υγείας της Ακράτας στην Αχαΐα. Γιατροί του ΕΣΥ έχουν κόψει χιλιάδες συνταγές υπέρ υγείας των ασφαλισμένων και «στην υγειά» των φαρμακευτικών εταιρειών. Τι κι αν ο διευθυντής του κέντρου, Σπ. Μάρκου, από το Νοέμβριο του 2008 έχει συγκεντρώσει στοιχεία καταγγέλλοντας τα όσα συμβαίνουν;


Αυτή η εικόνα είναι κρυμμένη για τους επισκέπτες. Παρακαλούμε συνδεθείτε ή εγγραφείτε για να την δείτε.
Χαρτοκιβώτια με εκατοντάδες τελειωμένα μπλοκάκια συνταγών στους διαδρόμους του Κέντρου Υγείας Ακράτας. Στο κέντρο, η έκθεση των επιθεωρητών υγείας που παραδόθηκε την 1η Οκτωβρίου 2009, τρεις μέρες πριν από τις εκλογές και μια από τις καταγγελίες του διευθυντή του Κέντρου Σπ. Μάρκου, ο οποίος με έκπληξη διαπίστωσε ότι το 16,2% από όσους επισκέφθηκαν συγκεκριμένο γιατρό πάσχει από... οργανικό ψυχοσύνδρομο.
Ερευνώντας τα συνταγολόγια και συλλέγοντας στοιχεία από τις διαγνωστικές εξετάσεις που ζητούν οι γιατροί από τους ασθενείς, βρέθηκε μπροστά σε μια πρωτοφανή κατάσταση για μια μικρή πόλη, όπως είναι η Ακράτα, των περίπου 7.000 κατοίκων. Διαπίστωσε ότι υπήρξε συγκεκριμένος γιατρός «πρωταθλητής» σε αξονικές και μαγνητικές εξετάσεις, αφού μόνος του είχε ζητήσει διπλάσιο αριθμό εξετάσεων από όλους τους άλλους γιατρούς του Κέντρου.


Στον εισαγγελέα

Από τα συνταγολόγια φαίνεται επίσης ότι ο ίδιος γιατρός, με ειδικότητα γενικής ιατρικής, γνωμάτευε ότι ένας στους 5 ασθενείς του έπασχε από «οργανικό ψυχοσύνδρομο» και του χορηγούσε τα ανάλογα φάρμακα!

Ο διευθυντής του Κέντρου τα περιέγραψε όλα αυτά σε έγγραφα που απέστειλε στα αρμόδια ασφαλιστικά ταμεία. Ενημέρωσε και τα υπουργεία Υγείας και Εργασίας. Ζήτησε επίσης τη συνδρομή των επιθεωρητών υγείας και από τον Φεβρουάριο του 2009 έστειλε όσα στοιχεία συγκέντρωσε στον εισαγγελέα.

Το παράδοξο της υπόθεσης είναι ότι η έκθεση που συνέταξαν οι επιθεωρητές υγείας καταλήγει όχι σε συμπεράσματα αλλά σε προτάσεις γενικής φύσεως προς το υπουργείο Υγείας! Παρ' ότι οι επιθεωρητές διαπιστώνουν τα όσα καταγγέλλονται, δεν προχωρούν στην απόδοση ευθυνών. Φρόντισαν μάλιστα να κλείσουν την υπόθεση, παραδίδοντας την έκθεσή τους, όπως φαίνεται από το έγγραφο που διαθέτει η «Κ.Ε.», τρεις ημέρες πριν από τη διενέργεια των εκλογών, δηλαδή την 1η Οκτωβρίου 2009 (αρ. εμπισ. 650). Αποτέλεσμα, ακόμη και ο πταισματοδίκης Πατρών που έχει αναλάβει την υπόθεση δεν μπόρεσε να βγάλει «άκρη» διαβάζοντας την έκθεση των επιθεωρητών και ζήτησε στις 20 Ιανουαρίου 2010 διευκρινιστικά στοιχεία και επιπλέον καταθέσεις, από τους εμπλεκόμενους.

Επιπλέον ο διευθυντής του Κέντρου Υγείας στις 21 Ιανουαρίου 2010 διαβίβασε στον ΟΓΑ στοιχεία που αφορούν αξονικές - μαγνητικές τομογραφίες, που ζητήθηκαν από γιατρούς του Κ.Υ. Ακράτας από τον Νοέμβριο του 2008, που ανέλαβε, έως και σήμερα. «Από την ανάγνωση των στοιχείων προκύπτει ότι συγκεκριμένος γιατρός (σ.σ.: αναφέρεται το όνομά του) έχει ζητήσει διπλάσιο σχεδόν αριθμό αξονικών τομογραφιών από το σύνολο των άλλων έξι γιατρών: 54 εκείνος έναντι 32 όλων των άλλων»! Ο έλεγχος ξεκίνησε όταν ένας ασφαλισμένος του ΟΓΑ του γνωστοποίησε ότι ο γιατρός τον είχε παραπέμψει σε συγκεκριμένο διαγνωστικό κέντρο της Πάτρας κι ότι το ίδιο το κέντρο έστειλε τα φιλμ στον γιατρό με ιδιωτικό ταχυδρομείο. Του προσκόμισε μάλιστα και την απόδειξη παραλαβής. Ερευνώντας το θέμα, διαπίστωσε ότι υπήρξε κι άλλη ασθενής που ακολούθησε την ίδια διαδικασία. «Δηλαδή παραπομπή στο ίδιο διαγνωστικό κέντρο και αποστολή των φιλμ στον γιατρό». Στο ίδιο έγγραφο γνωστοποιεί στον ΟΓΑ ότι «οι γιατροί των δημόσιων νοσοκομείων είναι υποχρεωμένοι να παραπέμπουν τους ασθενείς τους σε δημόσια θεραπευτήρια».

Τοπική «επιδημία»

Λίγες μέρες μετά, στις 25 Ιανουαρίου, ενημέρωσε και το υπουργείο Εργασίας, αλλά και το υπουργείο Υγείας, ότι παραβιάζεται ο κανονισμός φαρμακευτικής περίθαλψης του ΙΚΑ. Αναφέρει στο έγγραφό του ότι «από έλεγχο που διενήργησα διαπίστωσα ότι γιατρός που υπηρετεί στο Κ.Υ. Ακράτας εκδίδει σωρεία συνταγών σε ασφαλισμένους του ΙΚΑ που περιέχουν όλα τα στοιχεία της ψευδούς βεβαίωσης. Συγκεκριμένα, ο εν λόγω γιατρός, στις 500 πιο πρόσφατες συνταγές που έχει βεβαιώσει, οι 93 από αυτές αφορούσαν 81 ασθενείς (ποσοστό 16,2%) με τη διάγνωση "οργανικό ψυχοσύνδρομο".

»Η διάγνωση αυτή σήμερα δεν έχει θέση στην ορολογία των ψυχιατρικών παθήσεων και προφανώς χρησιμοποιείται με την παρωχημένη σημασία της, δηλαδή ως ψυχική νόσος (κατά κανόνα ψύχωση). Τα στοιχεία αυτά του γιατρού υποδεικνύουν χαρακτήρα "τοπικής επιδημίας" για το εν λόγω νόσημα, κάτι που σας βεβαιώνω ότι είναι αναληθές...».

Επικοινωνήσαμε με τον γιατρό που καταγγέλλεται και μας δήλωσε ότι «η συνταγογράφηση είναι θέμα ιατρικού απορρήτου» και δεν οφείλει να απαντήσει για τις συνταγές που «κόβει». Σ' ό,τι αφορά τις αξονικές τομογραφίες και τη σχέση που αναπτύσσσεται με το ιδιωτικό διαγνωστικό κέντρο της Πάτρας και του Αιγίου απάντησε ότι «οι ασθενείς κατευθύνονται εκεί διότι δεν υπάρχει άλλος αξονικός τομογράφος στην περιοχή» και πρόσθεσε ότι «δεν έχουν καμία επιβάρυνση, αφού όλο το κόστος καλύπτεται από τον ΟΓΑ»!
vmacine
Senior Boarder
Δημοσιεύσεις: 44
graphgraph
Αποσυνδεδεμένος Προβολή Προφίλ Μέλους
Φύλο: Άρρεν
Πρέπει να είστε εγγεγραμμένο μέλος του Forum για να κάνετε μια δημοσίευση.
 
Μετάβαση στην αρχήΣελίδα: 1
Συντονιστές: kris, aioannid, tradewind
e-Φαρμακείο στο Facebook

Συνδεμένοι Χρήστες


  • [Bot]
Now online:
  • no members
  • 1 guest
  • 1 robot
Latest members:
Total members: 1291

Χρήσιμα για την Υγεία

Μάθε για τους μύκητες των νυχιών και φυσικούς τρόπους θεραπείας στο ιστολόγιο για τους μύκητες των νυχιών Nail Fungus Cure με χρήσιμες και σημαντικές οι πληροφορίες για την ονυχομυκητίαση, τους τύπους της, την περιποίηση των νυχιών και την θεραπεία των μυκήτων στα νύχια με διάφορες ομοιοπαθητικές φυσικές θεραπευτικές μεθόδους.

Μάθε για την κληρονομική ή επίκτητη σιδηροβλαστική αναιμία στο ιατρικό ιστολόγιο sideroblastic anemia blog, μια πάθηση αδυναμίας αξιοποίησης του σιδήρου για την παραγωγή αιμοσφαιρίνης από τα ερυθρά αιμοσφαίρια. Ο τύπος αυτός της αναιμίας συνδέεται με διαταραχή στην χρησιμοποίηση του σιδήρου, τρόποι διάγνωσης και αντιμετώπισης.

Πρόσφατες Συζητήσεις

APOTHEKER/ IN Gesucht

Autor: Basileios

Apotheke zwischen Köln und Düsseldorf, such deutschspachiges Personal für Vollzeit Infos: 1234at@arcor.de
περισσότερα

Συρταριέρα & γόνδολα φαρμακείου.

Autor: pharmacy

Πωλούνται 1) Συρταριέρα φαρμακείου WILLACH 4στηλη σε άριστη κατάσταση. Αποτελείται...
περισσότερα

ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ

Autor: sofiapap

ΖΗΤΕΙΤΑΙ ΑΔΕΙΟΥΧΟΣ ΦΑΡΜΑΚΟΠΟΙΟΣ ΓΙΑ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ, ΛΟΓΩ ΣΥΝΤΑΞΙΟΔΟΤΗΣΗΣ. ΤΗΛ: 6946937717
περισσότερα

Ζητούνται Φαρμακοποιός και βοηθός Φαρμακείου

Autor: ektoras

Ζητούνται πτυχιούχος Φαρμακοποιός και βοηθός Φαρμακείου ή αισθητικός για...
περισσότερα

Πωλειται επιχειρηση φαρμακειου

Autor: tetras61

Πωλειται επιχειρηση φαρμακειου σε κεντρικο σημειο λουτροπολης της Φθιωτιδας...
περισσότερα