e-Φαρμακείο

Forum Φαρμακοποιών

 

1 2 34

Η online κοινότητα των Φαρμακοποιών

Η online κοινότητα των Φαρμακοποιών

Νέο δυναμικό και ανανεωμένο το πρώτο Φαρμακευτικό Forum έτοιμο να φιλοξενήσει την online επιστημονική κοινότητα των Φαρμακοποιών! Ένας ολόκληρος φαρμακευτικός κόσμος σε ανταλλαγή απόψεων και επικοινωνία! Γίνε και εσύ μέλος του forum! Κάνε την δωρεάν εγγραφή σου ΤΩΡΑ για να συμμετέχεις στις συζητήσεις του e-φαρμακείο!

Συνδικαλιστικά θέματα

Συνδικαλιστικά θέματα

Συνδικαλιστικός διάλογος Φαρμακοποιών στο forum του e-φαρμακείο! Θέματα της ΟΣΦΕ, των ΣΥ.ΦΑ, των Νοσοκομειακών Φαρμακοποιών και των Νέων Φαρμακοποιών! Πληροφόρηση για τις εξελίξεις στο χώρο της Υγείας και των φαρμάκων. Για να συμμετέχεις και εσύ στις συζητήσεις κάνε ΤΩΡΑ την δωρεάν εγγραφή σου στο forum!

Φαρμακευτικά θέματα

Φαρμακευτικά θέματα

Συζήτηση σχετικά με θέματα ορθής συνταγογράφησης, ερωτήσεις και απαντήσεις σε καθημερινά ερωτήματα κατά την εκτέλεση των συνταγών στο φαρμακείο την παρασκευή σκευασμάτων στο φαρμακείο , οδηγίες ασφαλιστικών ταμείων, φορολόγιση φαρμακείου, ασφαλισης ΤΣΑΥ, νομικών θεμάτων λειτουργίας του φαρμακείου. Γίνε και εσύ μέλος της online Φαρμακευτικής κοινότητας! Κάνε εγγραφή στο forum και πάρε μέρος στις συζητήσεις στο e-φαρμακείο!

Αγγελίες και πληροφόρηση

Αγγελίες και πληροφόρηση

Αγγελίες αγορά και πωλήσεις φαρμακείων. Προσφορά και ζήτηση εργασίας φαρμακοποιών και υπαλλήλων φαρμακείου. Εξοπλισμός και έπιπλα φαρμακείου. Μηχανοργάνωση προγράμματα Η/Υ διαχείρισης φαρμακείου και προβολής εφημεριών, εφαρμογές διαχείρισης φαρμακευτικών συλλόγων και διανεμητικού λογαριασμού. Κάνε τώρα την εγγραφή σου στο forum και ανάρτησε την αγγελία σου ή την πληροφορία σου στο e-φαρμακείο!

<< >> Play > Stop

Γεια χαρά, Επισκέπτης
Παρακαλώ Σύνδεση ή Εγγραφή.    Χάσατε τον κωδικό σας;

ΜΕΙΩΣΕΙΣ ΤΙΜΩΝ - ΤΡΟΠΟΣ ΚΟΣΤΟΛΟΓΗΣΗΣ
(1 μέλος/η είναι εδώ) (1) Επισκέπτης
Θέματα γενικού ενδιαφέροντος
Μετάβαση στο τέλοςΣελίδα: 1
ΘΕΜΑ: ΜΕΙΩΣΕΙΣ ΤΙΜΩΝ - ΤΡΟΠΟΣ ΚΟΣΤΟΛΟΓΗΣΗΣ
#334
ΜΕΙΩΣΕΙΣ ΤΙΜΩΝ - ΤΡΟΠΟΣ ΚΟΣΤΟΛΟΓΗΣΗΣ 13 Χρόνια, 11 Μήνες πριν Κarma: 9
10/01/2010
ΦΑΡΜΑΚΑ -Πρόβλημα για δυνατούς λύτες η κατάρτιση της λίστας (ΒΗΜΑ ΚΥΡΙΑΚΗΣ)

Με βάση τις πρώτες εκτιμήσεις υπολογίζεται ότι η ανατιμολόγηση θα προκαλέσει μεσοσταθμική μείωση τιμών μεγαλύτερη του 10%, ποσοστό το οποίο θα προκύψει από πιθανές μειώσεις ακόμη και 30% ως και αυξήσεις 4%-5%

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΧΑΡΟΝΤΑΚΗΣ | Με «τετραγωνισμό του κύκλου» μοιάζει η προσπάθεια της κυβέρνησης να βάλει τάξη στην αγορά των φαρμάκων επιδιώκοντας ταυτόχρονα τη μείωση της φαρμακευτικής δαπάνης- και ως εκ τούτου την ελάφρυνση των οικονομικών βαρών των ασφαλιστικών ταμείων- και την ασφαλή εξυπηρέτηση των αναγκών των ασφαλισμένων. Είναι προφανές ότι η κυβερνητική εξαγγελία για ανατιμολόγηση όλων των φαρμάκωνπρωτοτύπων και αντιγράφων- καθώς και η καθιέρωση εκ νέου της λίστας των συνταγογραφούμενων φαρμάκων έχουν προκαλέσει σοβαρές ανησυχίες στις φαρμακευτικές επιχειρήσεις- ευλόγως, διότι θα χάσουν τζίρο εκατομμυρίων ευρώ.

Με βάση τις πρώτες εκτιμήσεις, υπολογίζεται ότι η ανατιμολόγηση θα προκαλέσει μεσοσταθμική μείωση τιμών μεγαλύτερη του 10%, ποσοστό το οποίο θα προκύψει από πιθανές μειώσεις ακόμη και 30% ως και αυξήσεις 4%-5%. Ακολούθως η ένταξη των φαρμάκων στη λίστα των συνταγογραφούμενων από τα ασφαλιστικά ταμεία είναι πιθανόν- εξετάζεται χωρίς να αποφασιστεί- να ζητηθεί από τις φαρμακευτικές εταιρείες επιπλέον μείωση τιμών περίπου 4%. Ως εκ τούτου η διαμόρφωση των κριτηρίων με βάση τα οποία ένα φαρμακευτικό σκεύασμα θα εντάσσεται στη λίστα αποτελεί πηγή ανησυχίας για όλη την αγορά. Τα τρία συναρμόδια υπουργεία- Οικονομίας, Απασχόλησης και Υγείαςέχουν κατ΄ αρχάς συμφωνήσει ότι τα κριτήρια θα οριστούν με βάση κοινή υπουργική απόφαση μετά την ανακοίνωση της ανατιμολόγησης και ήδη επεξεργάζονται τα σχετικά σενάρια για τη διαμόρφωση των κριτηρίων. Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες του «Βήματος», είναι τέσσερα τα επεξεργαζόμενα σενάρια:

* Πρώτον, η ένταξη στη λίστα όχι της επωνυμίας του φαρμάκου αλλά της δραστικής ουσίας που αυτό περιέχει, π.χ. ρανιτιδίνη. Η επιλογή αυτή έχει το πλεονέκτημα του μεγάλου οικονομικού οφέλους, αφού βγάζει στην πρώτη γραμμή τα αντίγραφα, αλλά το μεγάλο μειονέκτημα του κινδύνου να πλημμυρίσει η ελληνική φαρμακευτική αγορά με φθηνά και αμφίβολης ποιότητας φάρμακα από την Κίνα, την Ινδία ή άλλες χώρες του Τρίτου Κόσμου δημιουργώντας σοβαρό πρόβλημα στους ασφαλισμένους.

* Δεύτερον, ο καθορισμός ενός ορισμένου χαμηλού ποσού για κάθε φάρμακο το οποίο θα είναι διατεθειμένα να πληρώσουν τα ασφαλιστικά ταμεία και τη διαφορά θα την καλύπτει ο ασφαλισμένος. Π.χ., για το Χ φάρμακο το ασφαλιστικό ταμείο θα χορηγεί 3 ευρώ και τα υπόλοιπα 2 ευρώ που υπολείπονται θα τα πληρώνει ο ασφαλισμένος. Το πλεονέκτημα αυτής της επιλογής είναι το χαμηλό κόστος για το ασφαλιστικό ταμείο αλλά το μειονέκτημα είναι μεγάλο, αφού σε μια τόσο κακή οικονομική συγκυρία, με μεγάλα τμήματα του πληθυσμού στα όρια της φτώχειας, το πολιτικό κόστος για την κυβέρνηση και το οικονομικό κόστος για τους ασφαλισμένους θα είναι μεγάλα.

* Τρίτον, ο καθορισμός μιας «τιμής αναφοράς» ανά ασθένεια. Η τιμή θα προκύπτει από τον μέσο όρο της ομάδας των φαρμάκων που κυκλοφορούν στην αγορά και αφορούν τη συγκεκριμένη ασθένεια. Η συγκεκριμένη επιλογή συγκεντρώνει και τις μεγαλύτερες πιθανότητες μεταξύ των κυβερνητικών στελεχών διότι ο καθορισμός της τιμής δεν είναι αυθαίρετος: αν και φαίνεται απλός, είναι αρκετά σύνθετος, δεδομένου ότι θα ληφθεί υπόψη με έναν ορισμένο τρόπο και η προηγηθείσα γενική ανατιμολόγηση, ενώ προκύπτει μέσα από την ομαδοποίηση των φαρμάκων. Τα ασφαλιστικά ταμεία θα έχουν οικονομικό όφελος και οι ασφαλισμένοι θα έχουν κατά τεκμήριο τα φάρμακα που έχουν ανάγκη.

* Τέταρτον, η επαναφορά της λίστας όπως ίσχυε ως το 2005, που κάθε φαρμακευτική εταιρεία για να εισαγάγει ένα δικό της φάρμακο στη λίστα έκανε μια εφάπαξ ισχυρή μείωση της τιμής του. Τα κυβερνητικά στελέχη που ασχολούνται με το θέμα την έχουν απορρίψει εκ προοιμίου διότι θεωρούν όχι τόσο ότι απέτυχε όσο ότι δεν ταιριάζει στο νέο πλαίσιο που σκοπεύει να διαμορφώσει η κυβέρνηση.
kris
Moderator
Δημοσιεύσεις: 197
graph
Αποσυνδεδεμένος Προβολή Προφίλ Μέλους
Πρέπει να είστε εγγεγραμμένο μέλος του Forum για να κάνετε μια δημοσίευση.
 
Μετάβαση στην αρχήΣελίδα: 1
Συντονιστές: kris, aioannid, tradewind
e-Φαρμακείο στο Facebook

Συνδεμένοι Χρήστες


  • [Bot]
Now online:
  • no members
  • 1 guest
  • 1 robot
Latest members:
Total members: 1291

Χρήσιμα για την Υγεία

Μάθε για τους μύκητες των νυχιών και φυσικούς τρόπους θεραπείας στο ιστολόγιο για τους μύκητες των νυχιών Nail Fungus Cure με χρήσιμες και σημαντικές οι πληροφορίες για την ονυχομυκητίαση, τους τύπους της, την περιποίηση των νυχιών και την θεραπεία των μυκήτων στα νύχια με διάφορες ομοιοπαθητικές φυσικές θεραπευτικές μεθόδους.

Μάθε για την κληρονομική ή επίκτητη σιδηροβλαστική αναιμία στο ιατρικό ιστολόγιο sideroblastic anemia blog, μια πάθηση αδυναμίας αξιοποίησης του σιδήρου για την παραγωγή αιμοσφαιρίνης από τα ερυθρά αιμοσφαίρια. Ο τύπος αυτός της αναιμίας συνδέεται με διαταραχή στην χρησιμοποίηση του σιδήρου, τρόποι διάγνωσης και αντιμετώπισης.

Πρόσφατες Συζητήσεις

APOTHEKER/ IN Gesucht

Autor: Basileios

Apotheke zwischen Köln und Düsseldorf, such deutschspachiges Personal für Vollzeit Infos: 1234at@arcor.de
περισσότερα

Συρταριέρα & γόνδολα φαρμακείου.

Autor: pharmacy

Πωλούνται 1) Συρταριέρα φαρμακείου WILLACH 4στηλη σε άριστη κατάσταση. Αποτελείται...
περισσότερα

ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ

Autor: sofiapap

ΖΗΤΕΙΤΑΙ ΑΔΕΙΟΥΧΟΣ ΦΑΡΜΑΚΟΠΟΙΟΣ ΓΙΑ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ, ΛΟΓΩ ΣΥΝΤΑΞΙΟΔΟΤΗΣΗΣ. ΤΗΛ: 6946937717
περισσότερα

Ζητούνται Φαρμακοποιός και βοηθός Φαρμακείου

Autor: ektoras

Ζητούνται πτυχιούχος Φαρμακοποιός και βοηθός Φαρμακείου ή αισθητικός για...
περισσότερα

Πωλειται επιχειρηση φαρμακειου

Autor: tetras61

Πωλειται επιχειρηση φαρμακειου σε κεντρικο σημειο λουτροπολης της Φθιωτιδας...
περισσότερα