e-Φαρμακείο

Forum Φαρμακοποιών

 

1 2 34

Η online κοινότητα των Φαρμακοποιών

Η online κοινότητα των Φαρμακοποιών

Νέο δυναμικό και ανανεωμένο το πρώτο Φαρμακευτικό Forum έτοιμο να φιλοξενήσει την online επιστημονική κοινότητα των Φαρμακοποιών! Ένας ολόκληρος φαρμακευτικός κόσμος σε ανταλλαγή απόψεων και επικοινωνία! Γίνε και εσύ μέλος του forum! Κάνε την δωρεάν εγγραφή σου ΤΩΡΑ για να συμμετέχεις στις συζητήσεις του e-φαρμακείο!

Συνδικαλιστικά θέματα

Συνδικαλιστικά θέματα

Συνδικαλιστικός διάλογος Φαρμακοποιών στο forum του e-φαρμακείο! Θέματα της ΟΣΦΕ, των ΣΥ.ΦΑ, των Νοσοκομειακών Φαρμακοποιών και των Νέων Φαρμακοποιών! Πληροφόρηση για τις εξελίξεις στο χώρο της Υγείας και των φαρμάκων. Για να συμμετέχεις και εσύ στις συζητήσεις κάνε ΤΩΡΑ την δωρεάν εγγραφή σου στο forum!

Φαρμακευτικά θέματα

Φαρμακευτικά θέματα

Συζήτηση σχετικά με θέματα ορθής συνταγογράφησης, ερωτήσεις και απαντήσεις σε καθημερινά ερωτήματα κατά την εκτέλεση των συνταγών στο φαρμακείο την παρασκευή σκευασμάτων στο φαρμακείο , οδηγίες ασφαλιστικών ταμείων, φορολόγιση φαρμακείου, ασφαλισης ΤΣΑΥ, νομικών θεμάτων λειτουργίας του φαρμακείου. Γίνε και εσύ μέλος της online Φαρμακευτικής κοινότητας! Κάνε εγγραφή στο forum και πάρε μέρος στις συζητήσεις στο e-φαρμακείο!

Αγγελίες και πληροφόρηση

Αγγελίες και πληροφόρηση

Αγγελίες αγορά και πωλήσεις φαρμακείων. Προσφορά και ζήτηση εργασίας φαρμακοποιών και υπαλλήλων φαρμακείου. Εξοπλισμός και έπιπλα φαρμακείου. Μηχανοργάνωση προγράμματα Η/Υ διαχείρισης φαρμακείου και προβολής εφημεριών, εφαρμογές διαχείρισης φαρμακευτικών συλλόγων και διανεμητικού λογαριασμού. Κάνε τώρα την εγγραφή σου στο forum και ανάρτησε την αγγελία σου ή την πληροφορία σου στο e-φαρμακείο!

<< >> Play > Stop

Γεια χαρά, Επισκέπτης
Παρακαλώ Σύνδεση ή Εγγραφή.    Χάσατε τον κωδικό σας;

ΕΠΙΚΥΝΔΙΝΟΙ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟΙ ΠΕΙΡΑΜΑΤΙΣΜΟΙ ΣΤΟ ΦΑΡΜΑΚΟ
(1 μέλος/η είναι εδώ) (1) Επισκέπτης
Θέματα γενικού ενδιαφέροντος
Μετάβαση στο τέλοςΣελίδα: 1
ΘΕΜΑ: ΕΠΙΚΥΝΔΙΝΟΙ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟΙ ΠΕΙΡΑΜΑΤΙΣΜΟΙ ΣΤΟ ΦΑΡΜΑΚΟ
#275
ΕΠΙΚΥΝΔΙΝΟΙ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟΙ ΠΕΙΡΑΜΑΤΙΣΜΟΙ ΣΤΟ ΦΑΡΜΑΚΟ 13 Χρόνια, 9 Μήνες πριν Κarma: 9
13/12/2009
Μιχάλη Πιτσιλίδη: Επικίνδυνη η φαρμακευτική πολιτική(ΔΙΑΓΝΩΣΗ)

Από τις πρώτες μέρες της νέας διακυβέρνησης, τα φάρμακα, η φαρμακευτική δαπάνη και η ακολουθητέα πολιτική, έχουν αναχθεί σε σχεδόν καθημερινό αντικείμενο συζήτησης, κυρίως στα τηλεοπτικά παράθυρα, στα οποία δυστυχώς πρωταγωνιστεί με αξιοσημείωτη συχνότητα η κ. Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου. Τελικά, σχηματίζει κανείς την εντύπωση ότι, η μείωση της φαρμακευτικής δαπάνης συνιστά πλέον όρο οικονομικής επιβίωσης του έθνους. Στο σημείο αυτό, αρχίζει να διαφαίνεται η υπερβολή, η οποία οδηγεί σε λάθος εκτιμήσεις, που προμηνύουν λάθος αποφάσεις. Φαίνεται πλέον εξαιρετικά πιθανό, ότι το φάρμακο - και ο χώρος της υγείας γενικότερα - θα γίνουν και πάλι πεδίο πειραματισμού μαθητευόμενων μάγων, που αρέσκονται στην επικοινωνία αλλά αγνοούν την ουσία.

Ένα πρωτοφανές λάθος ( της κ. Λ.Κατσέλη, στο οποίο συμφωνεί και η κ. Ξενογιαννακοπούλου, αποδεικνύει του λόγου το αληθές. Η κ. Κατσέλη διατύπωσε, στην κοινή συνέντευξη τύπου με τους συναδέλφους της Υγείας και Εργασίας, την άποψη ότι, τα αντίγραφα φάρμακα δεν έχουν επαρκώς διεισδύσει στην ελληνική αγορά, επειδή είναι…ακριβά. Τα αντίγραφα, κυρίως ελληνικής παραγωγής φάρμακα, διατιμώνται σήμερα στο 80% της τιμής των αντίστοιχων πρωτότυπων, τα οποία διατιμώνται με βάση το μέσο όρο των τριών φθηνότερων τιμών της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Κάτι τέτοιο σκέπτεται να εφαρμόσει η κυβέρνηση και στα αντίγραφα: να τα διατιμήσει με βάση το μέσο όρο των τριών φθηνότερων αντιγράφων. Οι δυο κυρίες πιστεύουν ότι, η πολύ χαμηλότερη τιμή, ίσως και κατά 40%, θα βοηθήσει τα αντίγραφα φάρμακα να τύχουν ευρύτερης προτίμησης από τους έλληνες γιατρούς, με αντίστοιχα οικονομικά οφέλη για τα ασφαλιστικά ταμεία. Η άποψη αυτή καταδεικνύει πλήρως ότι, οι συναρμόδιοι υπουργοί αγνοούν το αντικείμενο, επί του οποίου προτίθενται να νομοθετήσουν, με ότι μπορεί να σημαίνει αυτό…

Πρώτη συνέπεια θα είναι η άμεση αποβιομηχάνιση: αν υπάρχει κάτι πολύ φθηνότερο κι αυτό αποτελεί το μοναδικό κριτήριο, γιατί ο επιχειρηματίας να μην εισάγει αυτό, αλλά να διατηρεί εργοστάσια παραγωγής και θέσεις εργασίας στην Ελλάδα; Γιατί να μην μεταφερθεί π.χ. στη Βουλγαρία, ώστε να είναι πιο ανταγωνιστικός; Επομένως, η βιομηχανική δραστηριότητα θα αντικατασταθεί αμέσως από εισαγωγική και μάλιστα προϊόντων πολύ χαμηλής τιμής. Μαζί με τα ακριβότερα και νεότερα αντίγραφα, θα χαθούν από την αγορά και εκατοντάδες παλιά, φτηνά και καταξιωμένα ελληνικά φάρμακα.

Οι αρχές, οι επαγγελματίες του κλάδου, αλλά και οι ασθενείς ως καταναλωτές, γνωρίζουν ότι, συχνά ανοίγεται πεδίο δόξης λαμπρό για αντίγραφα φάρμακα, στα ασφαλιστικά ταμεία και δη στο ΙΚΑ, το μεγαλύτερο από αυτά. Εκεί αναπτύσσονται σοβαρές στρεβλώσεις, με τη μορφή των αντιδεοντολογικών και παράνομων οικονομικών σχέσεων εταιρειών και γιατρών. Οι σχέσεις αυτές οδηγούν σε αυξανόμενη με ραγδαίους ρυθμούς προτίμηση των γιατρών προς τα αντίγραφα. Κι όσο πιο μεγάλο το οικονομικό κίνητρο, τόσο ισχυρότερη η σχέση και η προτίμηση. Στον ίδιο χώρο όμως, των αντιγράφων, δραστηριοποιούνται και μεγάλες, παραδοσιακές ελληνικές επιχειρήσεις, οι οποίες ανταγωνίζονται με (σχεδόν) ίσους όρους τις εταιρείες των πρωτότυπων φαρμάκων. Η επιτυχής δράση τους οφείλεται στο γεγονός ότι, οι τιμές των αντιγράφων επιτρέπουν την ανάπτυξη τμημάτων και δραστηριοτήτων, που υποστηρίζουν τις πωλήσεις, στο πλαίσιο του κώδικα δεοντολογίας. Ως αποτέλεσμα, τα ασφαλιστικά ταμεία κερδίζουν το 20%, που αποτελεί τη διαφορά τιμής πρωτότυπου-αντίγραφου.

Επομένως, η σχετικώς υψηλή τιμή τών αντιγράφων, δεν αποτελεί εμπόδιο για τη διείσδυσή τους στην αγορά, όπως οι υπουργοί υποθέτουν. Αντιθέτως, αποτελεί το ισχυρότερο διαβατήριο επιτυχίας. Ο –δραστήριος- γιατρός του ΙΚΑ, που κερδίζει 10-15.000 ευρώ μηνιαίως, φυσικά μαύρα, έτσι κι αλλιώς θα αποκαλυφθεί αμέσως από το μηχανογραφικό σύστημα έκδοσης των συνταγών, το οποίο προωθεί πολλά χρόνια τώρα, σχεδόν σύσσωμη η φαρμακοβιομηχανία. Η κυβέρνηση συμφωνεί και το μηχανογραφικό σύστημα έκδοσης και παρακολούθησης των συνταγών θα είναι, κατά τον κ. Α. Λοβέρδο, σε εφαρμογή από 1-5-2010. Προς τι λοιπόν τα ολισθήματα και ο βερμπαλισμός, που γεννούν ανησυχία και ανασφάλεια; Πότε θα μάθουν οι πολιτικοί μας να μιλούν και, πολύ περισσότερο, να πράττουν, αφού πρώτα ενημερωθούν και αποφασίσουν, μακριά από τις τηλεοπτικές ανάγκες εντυπωσιασμού και αοριστολογίας;
kris
Moderator
Δημοσιεύσεις: 197
graph
Αποσυνδεδεμένος Προβολή Προφίλ Μέλους
Πρέπει να είστε εγγεγραμμένο μέλος του Forum για να κάνετε μια δημοσίευση.
 
#276
Απ:ΕΠΙΚΥΝΔΙΝΟΙ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟΙ ΠΕΙΡΑΜΑΤΙΣΜΟΙ ΣΤΟ ΦΑΡΜΑΚΟ 13 Χρόνια, 9 Μήνες πριν Κarma: 6
πολυ σωστα ! πως ο γιατρος θα προωθησει τα αντιγραφα οταν αυτα λογω μειωσης τιμης δε θα κανουν και τις αναλογες παροχες προς τους γιατρους. το προβλημα δεν ειναι οι τιμες των αντιγραφων αλλα οι υπογειες συναλλαγες που εχουν οι εταιρειες και οι γιατροι που γεννουν υπερσυνταγογραφηση και σπαταλη. γι αυτο πρεπει να διακοπει ο ομφαλιος λωρος εταιριων -γιατρων
ioanna
Fresh Boarder
Δημοσιεύσεις: 19
graphgraph
Αποσυνδεδεμένος Προβολή Προφίλ Μέλους
Πρέπει να είστε εγγεγραμμένο μέλος του Forum για να κάνετε μια δημοσίευση.
 
Μετάβαση στην αρχήΣελίδα: 1
Συντονιστές: kris, aioannid, tradewind
e-Φαρμακείο στο Facebook

Συνδεμένοι Χρήστες


  • [Bot]
Now online:
  • no members
  • 1 guest
  • 1 robot
Latest members:
Total members: 1291

Χρήσιμα για την Υγεία

Μάθε για τους μύκητες των νυχιών και φυσικούς τρόπους θεραπείας στο ιστολόγιο για τους μύκητες των νυχιών Nail Fungus Cure με χρήσιμες και σημαντικές οι πληροφορίες για την ονυχομυκητίαση, τους τύπους της, την περιποίηση των νυχιών και την θεραπεία των μυκήτων στα νύχια με διάφορες ομοιοπαθητικές φυσικές θεραπευτικές μεθόδους.

Μάθε για την κληρονομική ή επίκτητη σιδηροβλαστική αναιμία στο ιατρικό ιστολόγιο sideroblastic anemia blog, μια πάθηση αδυναμίας αξιοποίησης του σιδήρου για την παραγωγή αιμοσφαιρίνης από τα ερυθρά αιμοσφαίρια. Ο τύπος αυτός της αναιμίας συνδέεται με διαταραχή στην χρησιμοποίηση του σιδήρου, τρόποι διάγνωσης και αντιμετώπισης.

Πρόσφατες Συζητήσεις

APOTHEKER/ IN Gesucht

Autor: Basileios

Apotheke zwischen Köln und Düsseldorf, such deutschspachiges Personal für Vollzeit Infos: 1234at@arcor.de
περισσότερα

Συρταριέρα & γόνδολα φαρμακείου.

Autor: pharmacy

Πωλούνται 1) Συρταριέρα φαρμακείου WILLACH 4στηλη σε άριστη κατάσταση. Αποτελείται...
περισσότερα

ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ

Autor: sofiapap

ΖΗΤΕΙΤΑΙ ΑΔΕΙΟΥΧΟΣ ΦΑΡΜΑΚΟΠΟΙΟΣ ΓΙΑ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ, ΛΟΓΩ ΣΥΝΤΑΞΙΟΔΟΤΗΣΗΣ. ΤΗΛ: 6946937717
περισσότερα

Ζητούνται Φαρμακοποιός και βοηθός Φαρμακείου

Autor: ektoras

Ζητούνται πτυχιούχος Φαρμακοποιός και βοηθός Φαρμακείου ή αισθητικός για...
περισσότερα

Πωλειται επιχειρηση φαρμακειου

Autor: tetras61

Πωλειται επιχειρηση φαρμακειου σε κεντρικο σημειο λουτροπολης της Φθιωτιδας...
περισσότερα