e-Φαρμακείο

Forum Φαρμακοποιών

 

1 2 34

Η online κοινότητα των Φαρμακοποιών

Η online κοινότητα των Φαρμακοποιών

Νέο δυναμικό και ανανεωμένο το πρώτο Φαρμακευτικό Forum έτοιμο να φιλοξενήσει την online επιστημονική κοινότητα των Φαρμακοποιών! Ένας ολόκληρος φαρμακευτικός κόσμος σε ανταλλαγή απόψεων και επικοινωνία! Γίνε και εσύ μέλος του forum! Κάνε την δωρεάν εγγραφή σου ΤΩΡΑ για να συμμετέχεις στις συζητήσεις του e-φαρμακείο!

Συνδικαλιστικά θέματα

Συνδικαλιστικά θέματα

Συνδικαλιστικός διάλογος Φαρμακοποιών στο forum του e-φαρμακείο! Θέματα της ΟΣΦΕ, των ΣΥ.ΦΑ, των Νοσοκομειακών Φαρμακοποιών και των Νέων Φαρμακοποιών! Πληροφόρηση για τις εξελίξεις στο χώρο της Υγείας και των φαρμάκων. Για να συμμετέχεις και εσύ στις συζητήσεις κάνε ΤΩΡΑ την δωρεάν εγγραφή σου στο forum!

Φαρμακευτικά θέματα

Φαρμακευτικά θέματα

Συζήτηση σχετικά με θέματα ορθής συνταγογράφησης, ερωτήσεις και απαντήσεις σε καθημερινά ερωτήματα κατά την εκτέλεση των συνταγών στο φαρμακείο την παρασκευή σκευασμάτων στο φαρμακείο , οδηγίες ασφαλιστικών ταμείων, φορολόγιση φαρμακείου, ασφαλισης ΤΣΑΥ, νομικών θεμάτων λειτουργίας του φαρμακείου. Γίνε και εσύ μέλος της online Φαρμακευτικής κοινότητας! Κάνε εγγραφή στο forum και πάρε μέρος στις συζητήσεις στο e-φαρμακείο!

Αγγελίες και πληροφόρηση

Αγγελίες και πληροφόρηση

Αγγελίες αγορά και πωλήσεις φαρμακείων. Προσφορά και ζήτηση εργασίας φαρμακοποιών και υπαλλήλων φαρμακείου. Εξοπλισμός και έπιπλα φαρμακείου. Μηχανοργάνωση προγράμματα Η/Υ διαχείρισης φαρμακείου και προβολής εφημεριών, εφαρμογές διαχείρισης φαρμακευτικών συλλόγων και διανεμητικού λογαριασμού. Κάνε τώρα την εγγραφή σου στο forum και ανάρτησε την αγγελία σου ή την πληροφορία σου στο e-φαρμακείο!

<< >> Play > Stop

Γεια χαρά, Επισκέπτης
Παρακαλώ Σύνδεση ή Εγγραφή.    Χάσατε τον κωδικό σας;

ΤΙ ΣΚΕΦΤΕΤΑΙ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΦΑΡΜΑΚ. ΔΑΠΑΝΕΣ;
(1 μέλος/η είναι εδώ) (1) Επισκέπτης
Θέματα γενικού ενδιαφέροντος
Μετάβαση στο τέλοςΣελίδα: 1
ΘΕΜΑ: ΤΙ ΣΚΕΦΤΕΤΑΙ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΦΑΡΜΑΚ. ΔΑΠΑΝΕΣ;
#274
ΤΙ ΣΚΕΦΤΕΤΑΙ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΦΑΡΜΑΚ. ΔΑΠΑΝΕΣ; 14 Χρόνια, 5 Μήνες πριν Κarma: 9
13/12/2009
Γερμανική συνταγή στις φαρμακευτικές δαπάνες (ΕΘΝΟΣ)

Tο γερμανικό μοντέλο διαχείρισης των φαρμακευτικών δαπανών μελετά η κυβέρνηση σε μια προσπάθεια να τερματιστεί η ανεξέλεγκτη τα τελευταία χρόνια εκτόξευσή τους και συνακόλουθα να? γιατρευτούν τα δημόσια οικονομικά της χώρας.

Την ώρα που οι φαρμακοποιοί απειλούν για ακόμη μια φορά να «κόψουν την πίστωση» στους ασφαλισμένους οι οποίοι θα καλούνται να πληρώνουν μετρητοίς τα φάρμακα και στη συνέχεια να εισπράττουν από τα ταμεία τους στο «μικροσκόπιο» των αρμόδιων υπηρεσιών των υπουργείων Υγείας και Απασχόλησης τίθενται οι ευρωπαϊκές... συνταγές οικονομίας στο φάρμακο.

Στη χώρα μας η νοσοκομειακή φαρμακευτική δαπάνη ανήλθε το 2007 στο ιλιγγιώδες ποσό των 1.534.329.533 ευρώ όταν το 2001 ήταν 520.538.309 ευρώ. Μέσα σε έξι χρόνια δηλαδή είχαμε αύξηση 195% ή 32% κατά μέσο όρο τον χρόνο (στοιχεία του ΕΟΦ).

Στη Γερμανία οι φαρμακευτικές δαπάνες των ασφαλιστικών ταμείων αυξήθηκαν το 2007 κατά 6 7% σε σχέση με το 2006 πράγμα το οποίο σε μεγάλο βαθμό οφειλόταν στην αύξηση του ΦΠΑ κι όχι σε ανατιμήσεις των φαρμακευτικών εταιρειών (στις ΗΠΑ η αντίστοιχη αύξηση ήταν μόλις 3 8%). Η φαρμακευτική πολιτική στη Γερμανία συνίσταται στις εξής βασικές παραμέτρους:

1 Από το 1989 τα φαρμακευτικά ιδιοσκευάσματα τα έχουν ταξινομήσει σε κατηγορίες ανάλογα με τη δραστική τους ουσία και τη θεραπευτική τους δράση. Δεν υπάρχει δηλαδή ενιαία λίστα φαρμάκων. Στη χώρα μας ναι μεν υπάρχει νόμος που προβλέπει κάτι ανάλογο αλλά δεν έχει ποτέ εφαρμοστεί καθώς αντιδρούν όσοι δεν θέλουν να υπάρχει έλεγχος στη συνταγογράφηση.

2 Από το 1989 επίσης όρισε ανώτερες τιμές φαρμάκων που καταβάλλουν τα ασφαλιστικά ταμεία. Για τον καθορισμό τους χρησιμοποιείται ένας μαθηματικός τύπος μέσω του οποίου κατατάσσονται τα φάρμακα σε θεραπευτικές κατηγορίες με τις τιμές τους και τα ασφαλιστικά ταμεία αποζημιώνουν μέχρι εκεί που οι τιμές των φαρμάκων βρίσκονται στο 1/3 κάθε κατηγορίας. Στη χώρα μας τα Ταμεία πληρώνουν το φάρμακο που θα επιλέξει ο κάθε γιατρός στη λιανική τιμή που ορίζει το υπουργείο Ανάπτυξης.

3 Από το 2002 ο κάθε φαρμακοποιός έχει τη δυνατότητα να δώσει στον ασθενή αντί του φαρμάκου που έχει γράψει ο γιατρός κάποιο άλλο όμοιο ή ισοδύναμο (άλλης εταιρείας) εφόσον είναι φτηνότερο για να μην επιβαρύνονται τα ασφαλιστικά ταμεία. Το ίδιο μέτρο εφαρμόζεται σε Ιταλία Σουηδία Βέλγιο Φινλανδία και άλλες χώρες.

4 Πέρα από τον καθορισμό ανώτατων τιμών στη Γερμανία τα ασφαλιστικά ταμεία έχουν τη δυνατότητα να υπογράφουν εκπτωτικά συμβόλαια με φαρμακευτικές εταιρείες. Οι φαρμακοποιοί μάλιστα υποχρεούνται να χορηγούν φάρμακα βάσει αυτών των συμβολαίων. Τα νοσοκομεία επίσης αγοράζουν τα φάρμακα με διαγωνισμούς πετυχαίνοντας μεγάλες εκπτώσεις.

Οι ευρωπαϊκές... συνταγές οικονομίας στο φάρμακο βρίσκονται στα γραφεία των αρμόδιων υπηρεσιών των υπουργείων Υγείας και Απασχόλησης και απομένει να δούμε ποια θα είναι η τελική απόφαση της κυβέρνησης.

Αύξηση-ρεκόρ σημείωσε η φαρμακευτική δαπάνη στη χώρα μας σε αντίθεση με τη λογικευμένη που έγινε σε διάφορες χώρες της ΕΕ.

Κ. ΛΟΥΡΑΝΤΟΣ

Τα χρέη σπάνε όλα τα ρεκόρ

«Οι καθυστερήσεις των πληρωμών από αρκετά ασφαλιστικά ταμεία και ειδικά από τον ΟΠΑΔ (Δημόσιο) έχουν σπάσει κάθε προηγούμενο ρεκόρ» αναφέρει ο πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Αττικής Κώστας Λουράντος. «Ηδη στον ΟΠΑΔ έχουν συσσωρευτεί οφειλές από τον Μάιο του 2009 που ανέρχονται σε περίπου 100 εκατ. ευρώ. Από το Ταμείο της ΔΕΗ οφειλές 1.835.204 ευρώ από το ΤΣΜΕΔΕ 3.686.400 ευρώ. Στην Εμπορική Τράπεζα οφειλές 2 5 εκατ. ευρώ... Επίσης διακόπτουμε από 1-1-2010 τη συνεργασία με το Ταμείο του πρώην ΥΕΝ διότι έχει οφειλές από τον Σεπτέμβριο του 2008!».

Δ. ΒΑΓΙΩΝΑΣ

Ανησυχία και για το επάγγελμα

Ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου κ. Βαγιωνάς επισημαίνει τις ανησυχίες των φαρμακοποιών για την πιθανή «απελευθέρωση» του φαρμακευτικού επαγγέλματος. «Οποιαδήποτε τέτοια κίνηση έρχεται σε αντίθεση με την κοινοτική οδηγία αλλά και με την πραγματικότητα δεδομένου ότι η χώρα μας ήδη έχει τα περισσότερα φαρμακεία σε σχέση με τον πληθυσμό ενώ την τελευταία τριετία άνοιξαν 2.600 νέα φαρμακεία» καταλήγει ο κ. Βαγιωνάς.

ΓΙΑΝΝΑ ΜΠΑΛΗ
kris
Moderator
Δημοσιεύσεις: 197
graph
Αποσυνδεδεμένος Προβολή Προφίλ Μέλους
Πρέπει να είστε εγγεγραμμένο μέλος του Forum για να κάνετε μια δημοσίευση.
 
Μετάβαση στην αρχήΣελίδα: 1
Συντονιστές: kris, aioannid, tradewind
e-Φαρμακείο στο Facebook

Συνδεμένοι Χρήστες


  • [Bot]
Now online:
  • no members
  • 1 guest
  • 1 robot
Latest members:
Total members: 1291

Χρήσιμα για την Υγεία

Μάθε για τους μύκητες των νυχιών και φυσικούς τρόπους θεραπείας στο ιστολόγιο για τους μύκητες των νυχιών Nail Fungus Cure με χρήσιμες και σημαντικές οι πληροφορίες για την ονυχομυκητίαση, τους τύπους της, την περιποίηση των νυχιών και την θεραπεία των μυκήτων στα νύχια με διάφορες ομοιοπαθητικές φυσικές θεραπευτικές μεθόδους.

Μάθε για την κληρονομική ή επίκτητη σιδηροβλαστική αναιμία στο ιατρικό ιστολόγιο sideroblastic anemia blog, μια πάθηση αδυναμίας αξιοποίησης του σιδήρου για την παραγωγή αιμοσφαιρίνης από τα ερυθρά αιμοσφαίρια. Ο τύπος αυτός της αναιμίας συνδέεται με διαταραχή στην χρησιμοποίηση του σιδήρου, τρόποι διάγνωσης και αντιμετώπισης.

Πρόσφατες Συζητήσεις

Πωλούνται έπιπλα Φαρμακείου σε άριστη κατάσταση

Autor: admin

Πωλούνται έπιπλα φαρμακείου εξολοκλήρου φτιαγμένα από MDF. Τα ράφια είναι γυάλινα...
περισσότερα

APOTHEKER/ IN Gesucht

Autor: Basileios

Apotheke zwischen Köln und Düsseldorf, such deutschspachiges Personal für Vollzeit Infos: 1234at@arcor.de
περισσότερα

Συρταριέρα & γόνδολα φαρμακείου.

Autor: pharmacy

Πωλούνται 1) Συρταριέρα φαρμακείου WILLACH 4στηλη σε άριστη κατάσταση. Αποτελείται...
περισσότερα

ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ

Autor: sofiapap

ΖΗΤΕΙΤΑΙ ΑΔΕΙΟΥΧΟΣ ΦΑΡΜΑΚΟΠΟΙΟΣ ΓΙΑ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ, ΛΟΓΩ ΣΥΝΤΑΞΙΟΔΟΤΗΣΗΣ. ΤΗΛ: 6946937717
περισσότερα

Ζητούνται Φαρμακοποιός και βοηθός Φαρμακείου

Autor: ektoras

Ζητούνται πτυχιούχος Φαρμακοποιός και βοηθός Φαρμακείου ή αισθητικός για...
περισσότερα