e-Φαρμακείο

Forum Φαρμακοποιών

 

1 2 34

Η online κοινότητα των Φαρμακοποιών

Η online κοινότητα των Φαρμακοποιών

Νέο δυναμικό και ανανεωμένο το πρώτο Φαρμακευτικό Forum έτοιμο να φιλοξενήσει την online επιστημονική κοινότητα των Φαρμακοποιών! Ένας ολόκληρος φαρμακευτικός κόσμος σε ανταλλαγή απόψεων και επικοινωνία! Γίνε και εσύ μέλος του forum! Κάνε την δωρεάν εγγραφή σου ΤΩΡΑ για να συμμετέχεις στις συζητήσεις του e-φαρμακείο!

Συνδικαλιστικά θέματα

Συνδικαλιστικά θέματα

Συνδικαλιστικός διάλογος Φαρμακοποιών στο forum του e-φαρμακείο! Θέματα της ΟΣΦΕ, των ΣΥ.ΦΑ, των Νοσοκομειακών Φαρμακοποιών και των Νέων Φαρμακοποιών! Πληροφόρηση για τις εξελίξεις στο χώρο της Υγείας και των φαρμάκων. Για να συμμετέχεις και εσύ στις συζητήσεις κάνε ΤΩΡΑ την δωρεάν εγγραφή σου στο forum!

Φαρμακευτικά θέματα

Φαρμακευτικά θέματα

Συζήτηση σχετικά με θέματα ορθής συνταγογράφησης, ερωτήσεις και απαντήσεις σε καθημερινά ερωτήματα κατά την εκτέλεση των συνταγών στο φαρμακείο την παρασκευή σκευασμάτων στο φαρμακείο , οδηγίες ασφαλιστικών ταμείων, φορολόγιση φαρμακείου, ασφαλισης ΤΣΑΥ, νομικών θεμάτων λειτουργίας του φαρμακείου. Γίνε και εσύ μέλος της online Φαρμακευτικής κοινότητας! Κάνε εγγραφή στο forum και πάρε μέρος στις συζητήσεις στο e-φαρμακείο!

Αγγελίες και πληροφόρηση

Αγγελίες και πληροφόρηση

Αγγελίες αγορά και πωλήσεις φαρμακείων. Προσφορά και ζήτηση εργασίας φαρμακοποιών και υπαλλήλων φαρμακείου. Εξοπλισμός και έπιπλα φαρμακείου. Μηχανοργάνωση προγράμματα Η/Υ διαχείρισης φαρμακείου και προβολής εφημεριών, εφαρμογές διαχείρισης φαρμακευτικών συλλόγων και διανεμητικού λογαριασμού. Κάνε τώρα την εγγραφή σου στο forum και ανάρτησε την αγγελία σου ή την πληροφορία σου στο e-φαρμακείο!

<< >> Play > Stop

Γεια χαρά, Επισκέπτης
Παρακαλώ Σύνδεση ή Εγγραφή.    Χάσατε τον κωδικό σας;

Μετάλαξη του ιού της γρίπης Η1Ν1
(1 μέλος/η είναι εδώ) (1) Επισκέπτης
Θέματα γενικού ενδιαφέροντος
Μετάβαση στο τέλοςΣελίδα: 1
ΘΕΜΑ: Μετάλαξη του ιού της γρίπης Η1Ν1
#128
Μετάλαξη του ιού της γρίπης Η1Ν1 14 Χρόνια, 8 Μήνες πριν Κarma: 9
ΚΟΣΜΟΣ
Μετάλλαξη του Η1Ν1 στη Νορβηγία, ανακοίνωσε ο ΠΟΥ
σχολιάστε και εσείς
ΑΘΗΝΑ 20/11/2009

Διαφημίσεις Google

Νέα Γρίπη - Ενημέρωση
με Υπευθυνότητα, από το Κορυφαίο
Ελληνικό Portal για την Υγεία.
www.iatronet.gr
"Σημαντική" μετάλλαξη του ιού της νέας γρίπης H1N1, παρουσιάστηκε σε τρεις ασθενείς στη Νορβηγία, όπως ανέφερε ο ΠΟΥ. Ο μεταλλαγμένος ιός απομονώθηκε σε δυο ανθρώπους που έχασαν τη ζωή τους και έναν που βρίσκεται σε κρίσιμη κατάσταση. Οι νορβηγικές αρχές ανέφεραν ότι δεν έχει παρουσιαστεί μετάδοση του μεταλλαγμένου ιού από άνθρωπο σε άνθρωπο.

Όπως ανακοινώθηκε από τις νορβηγικές αρχές, η μετάλλαξη μπορεί να είναι υπεύθυνη για την εμφάνιση του ιού με βαρύτερα συμπτώματα. "Η μετάλλαξη ενδέχεται να επηρεάζει την δυνατότητα του ιού να εισχωρεί βαθύτερα στο αναπνευστικό σύστημα και έτσι επιδεινώνει τα συμπτώματα και τη σοβαρότητα της ασθένειας" αναφέρεται σε ανακοίνωση κρατικού φορέα για την Δημόσια Υγεία.

Στην ανακοίνωση προστίθεται ότι δεν έχουν λόγους να πιστεύουν πως η μετάλλαξη έχει κάποια σχέση με τα εμβόλια κατά της "νέας γρίπης" ή τα αντιιικά φάρμακα που κατασκευάζονται από την Roche, τη GlaxoSmithKline, τη Novartis ή την AstraZeneca.

"Δεν έχει καταγραφεί μετάδοση μεταξύ του πληθυσμού"

Σύμφωνα με την ανακοίνωση των νορβηγικών αρχών, δεν είναι καθαρό αν αυτός ο μεταλλαγμένος τύπος ιού μεταδίδεται από άνθρωπο σε άνθρωπο. "Με βάση όσα γνωρίζουμε μέχρι στιγμής, ο μεταλλαγμένος ιός δεν μεταδίδεται μεταξύ του πληθυσμού" αναφέρει η ανακοίνωση, υπογραμμίζοντας ότι αυτό που συνέβη είναι μετάλλαξη στους οργανισμούς των συγκεκριμένων τριών ασθενών.

Σύμφωνα με τον ΠΟΥ, οι Νορβηγοί επιστήμονες ανέλυσαν δείγματα από περισσότερους από 70 άλλους ασθενείς και δεν βρέθηκαν "καμία άλλη ένδειξη μετάλλαξης".

Σύμφωνα με τον ΠΟΥ, "η σημασία αυτής της νέας ανακάλυψης για τη δημόσια υγεία δεν είναι ακόμη σαφής". Ο Οργανισμός διευκρινίζει επίσης ότι, παρά τη μετάλλαξη, ο ιός "παραμένει ευαίσθητος στα αντιιικά φάρμακα" και ότι οι μελέτες δείχνουν πως τα εμβόλια που είναι διαθέσιμα προσφέρουν προστασία.

Σημειώνεται ότι μεταλλαγμένα είδη του ιού έχουν εντοπιστεί πέρα από τη Νορβηγία, στη Βραζιλία, την Κίνα, την Ιαπωνία, το Μεξικό, την Ουκρανία και τις ΗΠΑ. Ωστόσο, σύμφωνα με τους επιστήμονες η μετάλλαξη που εντοπίστηκε στη Νορβηγία παρουσιάζει επιστημονικό ενδιαφέρον.

Στη Νορβηγία μέχρι στιγμής 680.000 άτομα έχουν προσβληθεί από τη νέα γρίπη ενώ 23 άτομα έχουν χάσει της ζωή τους λόγω του ιού. Σύμφωνα με τον ΠΟΥ μέχρι στιγμής σε όλο τον κόσμο έχουν σημειωθεί 6.750 θάνατοι.

Μετάδοση ανθεκτικού στελέχους του H1N1 μεταξύ ασθενών

Σε μία παράλληλη εξέλιξη, σύμφωνα με υγειονομικές αρχές της Μ. Βρετανίας, παρουσιάστηκε μετάδοση στελέχους του Η1Ν1 ανθεκτικού στο Tamiflu μεταξύ ασθενών σε νοσοκομείο του Κάρντιφ της Ουαλίας.

Το συγκεκριμένο στέλεχος του ιού φέρουν πέντε ασθενείς στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της Ουαλίας που βρίσκεται στο Κάρντιφ. Τρεις εξ αυτών μολύνθηκαν με το ανθεκτικό στέλεχος, μέσα στο νοσοκομείο. Πρόκειται για τις πρώτες περιπτώσεις μετάδοσης ανθεκτικού στο Tamiflu στελέχους του Η1Ν1 στον κόσμο.

Από το ξέσπασμα της επιδημίας της "νέας γρίπης" και μετά, υπήρξαν αρκετές αναφορές για στελέχη του ιού ανθεκτικά στα αντιιικά φάρμακα, ωστόσο δεν είχε ποτέ μέχρι στιγμής παρατηρηθεί μετάδοση του στελέχους από άνθρωπο σε άνθρωπο.

Όπως αναφέρει το BBC, νέα στοιχεία για τη συμπεριφορά της "νέας γρίπης" στη Βρετανία δείχνουν ότι 53.000 άτομα έχουν μολυνθεί από τον Η1Ν1 μέσα στην τελευταία εβδομάδα - την προηγούμενη εβδομάδα ο αριθμός των νέων κρουσμάτων ήταν 64.000.
kris
Moderator
Δημοσιεύσεις: 197
graph
Αποσυνδεδεμένος Προβολή Προφίλ Μέλους
Πρέπει να είστε εγγεγραμμένο μέλος του Forum για να κάνετε μια δημοσίευση.
 
#136
Απ:Μετάλαξη του ιού της γρίπης Η1Ν1 14 Χρόνια, 8 Μήνες πριν Κarma: 4
¨¨ΔΙΧΑΣΜΕΝΗ Η ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ ΙΑΤΡΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ¨¨

Επιτέλους τί ακριβώς θα κάνουμε και τί ακριβώς θα λέμε, κι εμείς, σαν πάροχοι υπηρεσιών υγείας; 'Εχουμε διαβάσει πολλά τις τελευταίες μέρες και έχουμε ρωτήσει όλους τους φίλους μας γιατρούς αν τελικά θα εμβολιαστούν.Οι απαντήσεις ποικίλουν και οι μισοί από αυτούς διάκεινται ευνοικά.
Πώς τελικά θα πρέπει να προσεγγίσουμε αυτό το τόσο πολυσυζητημένο, <<παραπληροφορημένο>> ίσως θέμα; Να εμβολιάσουμε τα παιδιά μας; Να εμβολιαστούμε οι ίδιοι; Να εμβολιάσουμε τους γονείς μας;
Σας παραθέτω ορισμένες πληροφορίες της Κας Ελένης Γιαμαρέλλου (συντονίστρια Επιστημονικής Επιτροπής για τη γρίπη του Υπουργείου Υγείας και κοινωνικής αλληλεγγύης, καθηγήτρια Παθολογίας στην Ιατρική σχολή Αθηνών και διευθήντρια της Δ΄ κλινικής του νοσοκομείου Αττικόν.)
<<...Ο ιός της νέας γρίπης εκτός ανθρώπινου οργανισμού, στις διάφορες επιφάνειες, ζει 2-3 μέρες το καλοκαίρι, αλλά το χειμώνα μπορεί να ξεπεράσει και το μήνα.
...Όταν κάποιος νοσήσει από τη νέα γρίπη η διάρκεια των συμπτωμάτων κυμαίνεται από 3-5 ημέρες και από τη στιγμή της εξάλειψης των συμπτωμάτων είναι μεταδοτικός για άλλες 2 περίπου ημέρες.
...Όσοι γεννήθηκαν πριν το 1957 ή το 1953 κάποια προστασία πρέπει να έχουν, διότι ο ιός της Ισπανικής γρίπης (πανδημία 1918-1919) εξακολουθούσε να κυκλοφορεί παραλλαγμένος (μετάλλαξη) εως τότε. Ίσως λοιπόν τα άτομα αυτά να έχουν αντισώματα.
...Σε περίπτωση μετάλλαξής του δεν μπορεί να ξέρει κανείς αν είναι προστατευμένος, αν ήδη είχε νοσήσει και απόκτησε αντισώματα. Εκτιμάται όμως, ότι θα υπάρχει προστασία, δηλαδή πιθανών αν νοσήσει από μεταλλαγμένο ιό να παρουσιάσει ελαφρότερη μορφή της νόσου.>>
Σε ερώτηση αν όλα αυτά τα σενάρια <<τρομολαγνίας>> και μαζικού εμβολιασμού είναι για εμπορικούς λόγους η Κα Γιαμαρέλλου απαντά:<<Η δημόσια υγεία είναι ιερό αγαθό για να παίζει κανείς μαζί της>>
(ο νοών νοείτο, Κα Γιαμαρέλλου)
Αξιόλογες και οι παρεμβάσεις του Κου Θανάση Δρίτσα (Καρδιολόγος στο Ωνάσειο Καρδιοχειρουργικό κέντρο, υπεύθυνος του τμήματος Δοκιμασιών Κόπωσης, Εργοσπιρομετρίας, Φυσιολογίας της Άσκησης και καρδιακής Αποκατάστασης), ο οποίος ανάμεσα σε άλλα τονίζει: <<...Κατά πάσα πιθανότητα ο ιός είναι πραγματικός αλλά υπάρχουν αμφιβολίες για την προέλευση του.Τίποτα δεν μπορεί να αποδείξει με ασφάλεια από πού προήλθε' υπάρχει υπόνοια ότι μπορεί να είναι προιόν διαφυγής από παράνομη, εκτός ποιοτικού ελέγχου βιομηχανία, που σχετίζεται με παραγωγή και εκτροφή χοίρων στο Μεξικό...Πάντως μέχρι σήμερα επιδημιολογικά δεδομένα δείχνουν χαμηλή θνητότητα-ίσως χαμηλότερη από την κοινή εποχική γρίππη-αλλά ίσως λίγο υψηλότερη μεταδοτικότητα. Μην ακούτε τα σενάρια θανάτων και πνευμονίας που μεταδίδουν τα Μ.Μ.Ε. Μας είπε κανείς ποτέ πόσοι άνθρωποι πέθαναν από τη συνηθισμένη εποχική γρίπη κάθε χρόνο; Συνήθως τα άτομα που πεθαίνουν από γρίπη πάσχουν από κάτι άλλο πολύ σοβαρό, είναι βαρέως πάσχοντα άτομα από συστηματικά νοσήματα ή άτομα με μεγάλη ανοσοκαταστολή...>>
και συνεχίζει: <<Κανονικά δε θα πρέπει να υπάρξει εμβολιασμός, για κάτι από το οποίο δεν πεθαίνει κανείς εύκολα.Γενικά οι λέξεις ¨¨μαζικός¨¨ και ¨¨υποχρεωτικός¨¨ προπαγανδίζονται πάρα πολύ από τα Μ.Μ.Ε. στις πονηρές μέρες που ζούμε. Κανονικά για να γίνει αποδεκτό ένα εμβόλιο θα πρέπει να περάσει μακρά περίοδος κλινικών δοκιμών σε εθελοντές. Είναι πολύ πιθανό ότι η συχνότητα εμφάνισης επιπλοκών από το εμβόλιο να είναι υψηλότερη από το να πεθάνει κάποιος από γρίπη των χοίρων ή εποχική γρίππη.
Κάποτε οι ενδείξεις εμβολιασμού αφορούσαν ομάδες υψηλού κινδύνου, τώρα η φαρμακοβιομηχανία της υγείας στρέφεται προς τις μάζες με επίκεντρο της τρομολαγνίας το παιδί και τον ηλικιωμένο.>>

Αγαπητοί συνάδελφοι είμαι σίγουρη ότι έχετε κι εσείς διαβάσει και ακούσει αναρίθμητα άρθρα και συζητήσεις. Προσωπικά συνεχίζω να είμαι επιφυλακτική και καχύποπτη γι΄αυτό και παράθεσα ¨¨υποκειμενικά¨¨ τα παραπάνω. Τελικώς για να αποσαφηνίσω τη θέση μου, είμαι σύμφωνη με τον εμβολιασμό των παρακάτω ομάδων:
Ενήλικες υψηλού κινδύνου και παιδιά με σοβαρά προβλήματα (π.χ. μακροχρόνια αγωγή με ασπιρίνη, ινώδης κυστική νόσο,βρογχοπνευμονική δυσπλασία κ.α.)
χρόνια νοσήματα του αναπνευστικού συστήματος
χρόνια νοσήματα καρδιαγγειακού συστήματος (όχι απλή υπέρταση)
νεφρική ανεπάρκεια, αιμοκάθαρση
ηπατική νόσο
νευρολογικά ή νευρομυικά νοσήματα
χρόνια μεταβολικά νοσήματα (Σ.Δ, παχυσαρκία με ΒΜΙ>40)
ανοσοκαταστολή.
Όσον αφορά στους υγιείς η ¨¨ταπεινή¨¨ μου γνώμη είναι αρνητική.
Προσοχή το άρθρο μου είναι εντελώς υποκειμενικό, δεν είμαι γιατρός, είμαι μόνο φαρμακοποιός!
Αν νομίζετε ότι σφάλλω που δε θα εμβολιάσω την οικογένεια μου δεν έχετε παρά να με πείσετε για το αντίθετο.
Αυτή η εικόνα είναι κρυμμένη για τους επισκέπτες. Παρακαλούμε συνδεθείτε ή εγγραφείτε για να την δείτε.
ΕΙΡΗΝΗ
Fresh Boarder
Δημοσιεύσεις: 14
graphgraph
Αποσυνδεδεμένος Προβολή Προφίλ Μέλους
Τελευταία διόρθωση: 22/11/2009 04:55 από admin.
Πρέπει να είστε εγγεγραμμένο μέλος του Forum για να κάνετε μια δημοσίευση.
 
#137
Απ:Μετάλαξη του ιού της γρίπης Η1Ν1 14 Χρόνια, 8 Μήνες πριν Κarma: 4
Συγγνώμη συνάδελφοι το
΄΄νομίζετ娨 το έγραψα από λάθος με ¨¨α騨
ΕΙΡΗΝΗ
Fresh Boarder
Δημοσιεύσεις: 14
graphgraph
Αποσυνδεδεμένος Προβολή Προφίλ Μέλους
Πρέπει να είστε εγγεγραμμένο μέλος του Forum για να κάνετε μια δημοσίευση.
 
#138
Απ:Μετάλαξη του ιού της γρίπης Η1Ν1 14 Χρόνια, 8 Μήνες πριν Κarma: 9
ΕΙΡΗΝΗ έγραψε:
Συγγνώμη συνάδελφοι το
΄΄νομίζετ娨 το έγραψα από λάθος με ¨¨α騨

Έγινε διόρθωση
admin
"There is no mystery for an open mind"
Διαχειριστής
Δημοσιεύσεις: 146
graphgraph
Αποσυνδεδεμένος Προβολή Προφίλ Μέλους
Φύλο: Άρρεν Γενέθλια: 05/30
Πρέπει να είστε εγγεγραμμένο μέλος του Forum για να κάνετε μια δημοσίευση.
 
#139
Απ:Μετάλαξη του ιού της γρίπης Η1Ν1 14 Χρόνια, 8 Μήνες πριν Κarma: 2
Συναδέλφισα
Νομίζω ότι με την άποψή σου συντάσσεται η πλειοψηφία των συναδέλφων και της κοινής γνώμης. Ως πρωτοβάθμιοι σύμβουλοι υγείας όμως, είμαστε υποχρεωμένοι να αναφέρουμε και τις δύο, διαμετρικά αντίθετες, απόψεις της επιστημονικής κοινότητας. Στην ερώτηση τι να κάνω? μπορούμε να πούμε την προσωπική μας άποψη και ο καθένας μετά ας ενεργήσει σύμφωνα με την άποψη του θεράποντα γιατρού που επιλέγει. Σε καμία περίπτωση δεν είμαι της άποψης η απάντησή μας να είναι δεν ξέρω - δεν απαντώ. Διότι έτσι απαξιώνουμε εμείς οι ίδιοι την ιδιότητά μας. Πρέπει να ξέρουμε και πρέπει να έχουμε άποψη, την μία ή την άλλη.
agathop
Fresh Boarder
Δημοσιεύσεις: 5
graphgraph
Αποσυνδεδεμένος Προβολή Προφίλ Μέλους
Πρόεδρος Φ.Σ. Κιλκίς
Πρέπει να είστε εγγεγραμμένο μέλος του Forum για να κάνετε μια δημοσίευση.
 
Μετάβαση στην αρχήΣελίδα: 1
Συντονιστές: kris, aioannid, tradewind
e-Φαρμακείο στο Facebook

Συνδεμένοι Χρήστες


  • [Bot]
Now online:
  • no members
  • 1 guest
  • 1 robot
Latest members:
Total members: 1291

Χρήσιμα για την Υγεία

Μάθε για τους μύκητες των νυχιών και φυσικούς τρόπους θεραπείας στο ιστολόγιο για τους μύκητες των νυχιών Nail Fungus Cure με χρήσιμες και σημαντικές οι πληροφορίες για την ονυχομυκητίαση, τους τύπους της, την περιποίηση των νυχιών και την θεραπεία των μυκήτων στα νύχια με διάφορες ομοιοπαθητικές φυσικές θεραπευτικές μεθόδους.

Μάθε για την κληρονομική ή επίκτητη σιδηροβλαστική αναιμία στο ιατρικό ιστολόγιο sideroblastic anemia blog, μια πάθηση αδυναμίας αξιοποίησης του σιδήρου για την παραγωγή αιμοσφαιρίνης από τα ερυθρά αιμοσφαίρια. Ο τύπος αυτός της αναιμίας συνδέεται με διαταραχή στην χρησιμοποίηση του σιδήρου, τρόποι διάγνωσης και αντιμετώπισης.

Πρόσφατες Συζητήσεις

Πωλούνται έπιπλα Φαρμακείου σε άριστη κατάσταση

Autor: admin

Πωλούνται έπιπλα φαρμακείου εξολοκλήρου φτιαγμένα από MDF. Τα ράφια είναι γυάλινα...
περισσότερα

APOTHEKER/ IN Gesucht

Autor: Basileios

Apotheke zwischen Köln und Düsseldorf, such deutschspachiges Personal für Vollzeit Infos: 1234at@arcor.de
περισσότερα

Συρταριέρα & γόνδολα φαρμακείου.

Autor: pharmacy

Πωλούνται 1) Συρταριέρα φαρμακείου WILLACH 4στηλη σε άριστη κατάσταση. Αποτελείται...
περισσότερα

ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ

Autor: sofiapap

ΖΗΤΕΙΤΑΙ ΑΔΕΙΟΥΧΟΣ ΦΑΡΜΑΚΟΠΟΙΟΣ ΓΙΑ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ, ΛΟΓΩ ΣΥΝΤΑΞΙΟΔΟΤΗΣΗΣ. ΤΗΛ: 6946937717
περισσότερα

Ζητούνται Φαρμακοποιός και βοηθός Φαρμακείου

Autor: ektoras

Ζητούνται πτυχιούχος Φαρμακοποιός και βοηθός Φαρμακείου ή αισθητικός για...
περισσότερα