e-Φαρμακείο

Forum Φαρμακοποιών

 

1 2 34

Η online κοινότητα των Φαρμακοποιών

Η online κοινότητα των Φαρμακοποιών

Νέο δυναμικό και ανανεωμένο το πρώτο Φαρμακευτικό Forum έτοιμο να φιλοξενήσει την online επιστημονική κοινότητα των Φαρμακοποιών! Ένας ολόκληρος φαρμακευτικός κόσμος σε ανταλλαγή απόψεων και επικοινωνία! Γίνε και εσύ μέλος του forum! Κάνε την δωρεάν εγγραφή σου ΤΩΡΑ για να συμμετέχεις στις συζητήσεις του e-φαρμακείο!

Συνδικαλιστικά θέματα

Συνδικαλιστικά θέματα

Συνδικαλιστικός διάλογος Φαρμακοποιών στο forum του e-φαρμακείο! Θέματα της ΟΣΦΕ, των ΣΥ.ΦΑ, των Νοσοκομειακών Φαρμακοποιών και των Νέων Φαρμακοποιών! Πληροφόρηση για τις εξελίξεις στο χώρο της Υγείας και των φαρμάκων. Για να συμμετέχεις και εσύ στις συζητήσεις κάνε ΤΩΡΑ την δωρεάν εγγραφή σου στο forum!

Φαρμακευτικά θέματα

Φαρμακευτικά θέματα

Συζήτηση σχετικά με θέματα ορθής συνταγογράφησης, ερωτήσεις και απαντήσεις σε καθημερινά ερωτήματα κατά την εκτέλεση των συνταγών στο φαρμακείο την παρασκευή σκευασμάτων στο φαρμακείο , οδηγίες ασφαλιστικών ταμείων, φορολόγιση φαρμακείου, ασφαλισης ΤΣΑΥ, νομικών θεμάτων λειτουργίας του φαρμακείου. Γίνε και εσύ μέλος της online Φαρμακευτικής κοινότητας! Κάνε εγγραφή στο forum και πάρε μέρος στις συζητήσεις στο e-φαρμακείο!

Αγγελίες και πληροφόρηση

Αγγελίες και πληροφόρηση

Αγγελίες αγορά και πωλήσεις φαρμακείων. Προσφορά και ζήτηση εργασίας φαρμακοποιών και υπαλλήλων φαρμακείου. Εξοπλισμός και έπιπλα φαρμακείου. Μηχανοργάνωση προγράμματα Η/Υ διαχείρισης φαρμακείου και προβολής εφημεριών, εφαρμογές διαχείρισης φαρμακευτικών συλλόγων και διανεμητικού λογαριασμού. Κάνε τώρα την εγγραφή σου στο forum και ανάρτησε την αγγελία σου ή την πληροφορία σου στο e-φαρμακείο!

<< >> Play > Stop

Γεια χαρά, Επισκέπτης
Παρακαλώ Σύνδεση ή Εγγραφή.    Χάσατε τον κωδικό σας;

ΟΧΙ ΣΤΑ ΦΑΡΜΑΚΕΙΑ ΑΝΩΝΥΜΕΣ ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ
(1 μέλος/η είναι εδώ) (1) Επισκέπτης
Συζήτηση σε διεθνή θέματα στον χώρο του φαρμακείου και των φαρμάκων
Μετάβαση στο τέλοςΣελίδα: 1
ΘΕΜΑ: ΟΧΙ ΣΤΑ ΦΑΡΜΑΚΕΙΑ ΑΝΩΝΥΜΕΣ ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ
#226
ΟΧΙ ΣΤΑ ΦΑΡΜΑΚΕΙΑ ΑΝΩΝΥΜΕΣ ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ 14 Χρόνια, 5 Μήνες πριν Κarma: 9
ΑΒΕΒΑΙΟ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΩΝ ΑΛΥΣΙΔΩΝ ΦΑΡΜΑΚΕΙΩΝ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ
Νοέμβριος 30, 2009 από mypharm


Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες από ανώτατους αξιωματούχους της Κομισιόν, στο πλαίσιο της εναρμόνισης της ευρωπαϊκής νομοθεσίας προς την κατεύθυνση του εκσυγχρονισμού των φαρμακευτικών υπηρεσιών στον χώρο της Ένωσης, εξετάζεται σοβαρά από τις Επιτροπές Ανταγωνισμού και Υγείας της Ε.Ε. το ενδεχόμενο να προταθούν στο άμεσο μέλλον ρυθμίσεις που θα αφορούν το καθεστώς αδειοδότησης των Φαρμακείων ιδιοκτησίας Ανωνύμων Εταιριών της Μεγάλης Βρεττανίας.
Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή προσανατολίζεται, σε πρώτη φάση, να αποστείλει αυστηρές συστάσεις προς τις Αρχές της χώρας αναφορικά με την απροθυμία τους να εναρμονίσουν το καθεστώς Αδειοδότησης των Φαρμακείων με το σκεπτικό των σχετικών με το θέμα αποφάσεων που έλαβε πρόσφατα το Δικαστήριο Ευρωπαϊκών Κοινοτήτων, και το οποίο πρακτικά προτείνει την απαγόρευση της ιδιοκτησίας και διαχείρησης Φαρμακείων από Ανώνυμες Εταιρίες.
Το βέβαιο είναι ότι οι πιέσεις από την πλευρά των Βρυξελλών προς αυτή την κατεύθυνση θα ενταθούν, εφόσον δεν προκύψει συμβιβαστική λύση στο θέμα στο αμέσως προσεχές χρονικό διάστημα, κάτι που θα συμπαρασύρει και τον τωρινό φαρμακευτικό προσανατολισμό κυβερνήσεων στις ελάχιστες αυτές χώρες της Ανατολικής Ευρώπης (3 στον αριθμό) οι οποίες έχουν εμφανίσει πρόθεση να διαφοροποιηθούν από την πάγια ευρωπαϊκή πεπατημένη στο θέμα για να μιμηθούν το υπό αμφισβήτηση αγγλοσαξωνικό μοντέλο.
Οι λόγοι που οδήγησαν σε μία τέτοια εξέλιξη, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, είναι η μονομερής παρέκκλιση της Μεγάλης Βρεττανίας από το ρυθμιστικό καθεστώς της Φαρμακευτικής Αγοράς που ισχύει στο σύνολο σχεδόν των υπολοίπων χωρών της Ε.Ε. (όπου τα Φαρμακεία υπόκεινται σε υγειονομικές ρυθμίσεις για λόγους Δημοσίου Συμφέροντος) καθώς και οι ανησυχίες που εγείρονται από τις Υγειονομικές Αρχές των χωρών του συνόλου της Ένωσης αναφορικά με την ασφάλεια και την απρόσκοπτη προσβασιμότητα των ασθενών σε φάρμακα και ευπαθή προϊόντα υγείας.
Η παραπάνω εξέλιξη είναι βέβαιο ότι θα πυροδοτήσει αντιδράσεις από μεγάλες πανευρωπαϊκές εταιρίες του χώρου που, αν και έχουν την έδρα τους εκτός Μεγάλης Βρεττανίας, στον τομέα των Αλυσίδων Φαρμακείων έχουν πρακτικά περιοριστεί να δραστηριοποιούν Αλυσίδες Φαρμακείων σχεδόν αποκλειστικά στη χώρα αυτή.
Οι μεγάλοι αυτοί επιχειρηματικοί κολοσσοί ανησυχούν πλέον ότι η ενδεχόμενη μετακύλιση της ιδιοκτησίας των Φαρμακείων τους από τους ίδιους προς ανεξάρτητους πιστοποιημένους φαρμακοποιούς, η οποία συζητείται έντονα τον τελευταίο καιρό στους διαδρόμους των Βρυξελλών, θα θίξει την κερδοφορία τους εν μέσω κρίσης και θα τις απομονώσει στον τομέα αυτό ακόμα περισσότερο απ΄ ότι είναι σήμερα.
Σύμφωνα μάλιστα με τα λεγόμενα στελέχους μεγάλης εταιρίας του χώρου, ο θεσμός των Αλυσίδων Φαρμακείων δυστυχώς δείχνει πλέον να μοιάζει με «επιχειρηματική επιλογή μάταιων προσδοκιών», κάτι που σημαίνει ότι η νέα απειλή της νομοθετικής απαγόρευσής του πανευρωπαϊκά προσανατολίζει τις εταιρίες, οι οποίες σημειώνεται ότι ασκούν και πλήθος άλλων δραστηριοτήτων στον τομέα της υγείας, προς την πλήρη αναθεώρηση των επιχειρηματικών πλάνων τους για το μέλλον και στη σταδιακή απαγκίστρωσή τους από τέτοιου είδους πρωτοβουλίες.
Σε ερώτηση για το αν προτίθενται οι ενδιαφερόμενες εταιρίες να επανέλθουν στο θέμα σε κάποια άλλη ευνοϊκότερη χρονική συγκυρία στο μέλλον, εξέφρασε την εκτίμησή του ότι έτσι όπως έχουν διαμορφωθεί οι συνθήκες πλέον είναι μάλλον απίθανο να υπάρξει ποτέ τέτοια στον συγκεκριμένο χώρο, κάτι που δεν αφήνει πια περιθώρια για συνέχιση των όποιων επιχειρηματικών πλάνων προς αυτή την κατεύθυνση.
Υπενθυμίζεται ότι η πρόθεση ίδρυσης Αλυσίδων Φαρμακείων και σε άλλες χώρες της Ε.Ε. πλην της Μεγάλης Βρεττανίας έχει δώσει μέχρι σήμερα μηδαμινά αποτελέσματα, παρόλες τις προσπάθειες που έγιναν, ενώ η πρόσφατη απόφαση του Ανωτάτου Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου και το υπάρχον ρυθμιστικό πλαίσιο της Φαρμακευτικής Αγοράς της Ηπείρου πρακτικά έθεσαν οριστικό τέλος στο θέμα.

(Σημ: Σε σύνολο 440.000 Φαρμακείων στο έδαφος της Ε.Ε., στην κυριότητα Ανωνύμων Εταιριών βρίσκονται μόνο 6.000 χιλιάδες (ποσοστό μικρότερο του 1,4% του συνόλου η συντριπτική πλειοψηφία αυτών σε ποσοστό άνω του 90% στη Μεγάλη Βρεττανία), και 2.000 σε άτυπο διαχειριστικό έλεγχο μεγάλων χονδρεμπορικών εταιριών (ποσοστό μικρότερο του 0,5% του συνόλου) (στ: PGEU)).>>

Πηγή:Ναυτεμπορική 30/11/2009 σελ 26
kris
Moderator
Δημοσιεύσεις: 197
graph
Αποσυνδεδεμένος Προβολή Προφίλ Μέλους
Πρέπει να είστε εγγεγραμμένο μέλος του Forum για να κάνετε μια δημοσίευση.
 
Μετάβαση στην αρχήΣελίδα: 1
Συντονιστές: kris, aioannid, tradewind
e-Φαρμακείο στο Facebook

Συνδεμένοι Χρήστες


  • [Bot]
Now online:
  • no members
  • 1 guest
  • 1 robot
Latest members:
Total members: 1291

Χρήσιμα για την Υγεία

Μάθε για τους μύκητες των νυχιών και φυσικούς τρόπους θεραπείας στο ιστολόγιο για τους μύκητες των νυχιών Nail Fungus Cure με χρήσιμες και σημαντικές οι πληροφορίες για την ονυχομυκητίαση, τους τύπους της, την περιποίηση των νυχιών και την θεραπεία των μυκήτων στα νύχια με διάφορες ομοιοπαθητικές φυσικές θεραπευτικές μεθόδους.

Μάθε για την κληρονομική ή επίκτητη σιδηροβλαστική αναιμία στο ιατρικό ιστολόγιο sideroblastic anemia blog, μια πάθηση αδυναμίας αξιοποίησης του σιδήρου για την παραγωγή αιμοσφαιρίνης από τα ερυθρά αιμοσφαίρια. Ο τύπος αυτός της αναιμίας συνδέεται με διαταραχή στην χρησιμοποίηση του σιδήρου, τρόποι διάγνωσης και αντιμετώπισης.

Πρόσφατες Συζητήσεις

Πωλούνται έπιπλα Φαρμακείου σε άριστη κατάσταση

Autor: admin

Πωλούνται έπιπλα φαρμακείου εξολοκλήρου φτιαγμένα από MDF. Τα ράφια είναι γυάλινα...
περισσότερα

APOTHEKER/ IN Gesucht

Autor: Basileios

Apotheke zwischen Köln und Düsseldorf, such deutschspachiges Personal für Vollzeit Infos: 1234at@arcor.de
περισσότερα

Συρταριέρα & γόνδολα φαρμακείου.

Autor: pharmacy

Πωλούνται 1) Συρταριέρα φαρμακείου WILLACH 4στηλη σε άριστη κατάσταση. Αποτελείται...
περισσότερα

ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ

Autor: sofiapap

ΖΗΤΕΙΤΑΙ ΑΔΕΙΟΥΧΟΣ ΦΑΡΜΑΚΟΠΟΙΟΣ ΓΙΑ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ, ΛΟΓΩ ΣΥΝΤΑΞΙΟΔΟΤΗΣΗΣ. ΤΗΛ: 6946937717
περισσότερα

Ζητούνται Φαρμακοποιός και βοηθός Φαρμακείου

Autor: ektoras

Ζητούνται πτυχιούχος Φαρμακοποιός και βοηθός Φαρμακείου ή αισθητικός για...
περισσότερα