e-Φαρμακείο

Forum Φαρμακοποιών

 

1 2 34

Η online κοινότητα των Φαρμακοποιών

Η online κοινότητα των Φαρμακοποιών

Νέο δυναμικό και ανανεωμένο το πρώτο Φαρμακευτικό Forum έτοιμο να φιλοξενήσει την online επιστημονική κοινότητα των Φαρμακοποιών! Ένας ολόκληρος φαρμακευτικός κόσμος σε ανταλλαγή απόψεων και επικοινωνία! Γίνε και εσύ μέλος του forum! Κάνε την δωρεάν εγγραφή σου ΤΩΡΑ για να συμμετέχεις στις συζητήσεις του e-φαρμακείο!

Συνδικαλιστικά θέματα

Συνδικαλιστικά θέματα

Συνδικαλιστικός διάλογος Φαρμακοποιών στο forum του e-φαρμακείο! Θέματα της ΟΣΦΕ, των ΣΥ.ΦΑ, των Νοσοκομειακών Φαρμακοποιών και των Νέων Φαρμακοποιών! Πληροφόρηση για τις εξελίξεις στο χώρο της Υγείας και των φαρμάκων. Για να συμμετέχεις και εσύ στις συζητήσεις κάνε ΤΩΡΑ την δωρεάν εγγραφή σου στο forum!

Φαρμακευτικά θέματα

Φαρμακευτικά θέματα

Συζήτηση σχετικά με θέματα ορθής συνταγογράφησης, ερωτήσεις και απαντήσεις σε καθημερινά ερωτήματα κατά την εκτέλεση των συνταγών στο φαρμακείο την παρασκευή σκευασμάτων στο φαρμακείο , οδηγίες ασφαλιστικών ταμείων, φορολόγιση φαρμακείου, ασφαλισης ΤΣΑΥ, νομικών θεμάτων λειτουργίας του φαρμακείου. Γίνε και εσύ μέλος της online Φαρμακευτικής κοινότητας! Κάνε εγγραφή στο forum και πάρε μέρος στις συζητήσεις στο e-φαρμακείο!

Αγγελίες και πληροφόρηση

Αγγελίες και πληροφόρηση

Αγγελίες αγορά και πωλήσεις φαρμακείων. Προσφορά και ζήτηση εργασίας φαρμακοποιών και υπαλλήλων φαρμακείου. Εξοπλισμός και έπιπλα φαρμακείου. Μηχανοργάνωση προγράμματα Η/Υ διαχείρισης φαρμακείου και προβολής εφημεριών, εφαρμογές διαχείρισης φαρμακευτικών συλλόγων και διανεμητικού λογαριασμού. Κάνε τώρα την εγγραφή σου στο forum και ανάρτησε την αγγελία σου ή την πληροφορία σου στο e-φαρμακείο!

<< >> Play > Stop

Γεια χαρά, Επισκέπτης
Παρακαλώ Σύνδεση ή Εγγραφή.    Χάσατε τον κωδικό σας;

ΣΟΥΠΕΡ ΦΟΡΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΙΑΣΩΣΗ ΤΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ
(1 μέλος/η είναι εδώ) (1) Επισκέπτης
Συζήτηση σε θέματα ασφαλιστικών ταμείων, ασφάλισης και φορολόγισης των φαρμακοποιών
Μετάβαση στο τέλοςΣελίδα: 1
ΘΕΜΑ: ΣΟΥΠΕΡ ΦΟΡΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΙΑΣΩΣΗ ΤΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ
#217
ΣΟΥΠΕΡ ΦΟΡΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΙΑΣΩΣΗ ΤΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ 14 Χρόνια, 5 Μήνες πριν Κarma: 9
29/11/2009
«Σούπερ φόρος» για να διασωθεί το σύστημα(ΚΥΡ. ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ)

ΘΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΝ ΟΣΟΙ ΕΧΟΥΝ ΥΨΗΛΑ ΕΙΣΟΔΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΑΚΡΙΒΑ ΑΚΙΝΗΤΑ

Του ΘΑΝΟΥ ΤΣΙΡΟΥ

Η ΕΠΙΒΟΛΗ νέου «σούπερ φόρου», τον οποίο θα κληθούν να πληρώσουν οι έχοντες υψηλά εισοδήματα ή μεγάλη ακίνητη περιουσία, αλλά και η θέσπιση του «μερίσματος ειρήνης», είναι οι δύο κρυφοί άσοι της κυβέρνησης για την επίλυση του ασφαλιστικού.

Ο «σούπερ φόρος», ο οποίος μπορεί να εξασφαλίσει πρόσθετα έσοδα ενός δισεκατομμυρίου ευρώ ετησίως, θα είναι κλιμακωτός, ώστε να επιβαρύνονται κυρίως οι έχοντες. Θα επιβάλλεται τόσο στο ετήσιο εισόδημα φυσικών και νομικών προσώπων όσο και στην κατοχή περιουσίας.

Οσο για το «μέρισμα ειρήνης», ύψους επίσης περίπου ενός δισεκατομμυρίου ευρώ ετησίως, προγραμματίζεται να εξασφαλιστεί από τη μείωση των εξοπλιστικών δαπανών περίπου κατά 0,3% του ΑΕΠ.

Οι δύο αυτές πηγές θα χρηματοδοτήσουν ένα νέο ταμείο το οποίο θα λειτουργήσει ως «ομπρέλα» στα ασφαλιστικά ταμεία που θα απομείνουν μετά τις προωθούμενες συγχωνεύσεις (προγραμματίζεται η συγχώνευση των 13 ταμείων που υπάρχουν σήμερα σε τρία ή τέσσερα). Τα έσοδα θα παραμείνουν «κλειδωμένα» σε αυτό το «ταμείο των ταμείων», προκειμένου να αξιοποιηθούν μετά το 2017.

Ο λόγος είναι ότι όλες οι έρευνες έχουν δείξει ότι προς το τέλος της επόμενης δεκαετίας, το ελληνικό ασφαλιστικό σύστημα θα δοκιμαστεί από κύμα «συνταξιοδοτήσεων». Από τους περίπου 40.000-45.000 Ελληνες που βγαίνουν κάθε χρόνο στη σύνταξη τα τελευταία χρόνια, αναμένεται να φτάσουμε στους 60.000-65.000 στο τέλος της δεκαετίας και στους 120.000 μέχρι το 2030. Χωρίς τα πρόσθετα κονδύλια το σύστημα θα καταρρεύσει.

Η ιδέα του ειδικού φόρου εξυπηρετεί σε πολλά επίπεδα την κυβέρνηση:

*Στρέφει τη συζήτηση μακριά από το επίπεδο των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης, του ύψους των συντάξεων και των ασφαλιστικών εισφορών. Ηδη τόσο ο αρμόδιος υπουργός Ανδρέας Λοβέρδος όσο και ο υφυπουργός Γιώργος Κουτρουμάνης δεσμεύτηκαν ξανά με αφορμή την έναρξη του διαλόγου ότι δεν προτίθενται να προχωρήσουν σε τέτοιες παρεμβάσεις.

*Στέλνει μήνυμα στις Βρυξέλλες ότι η προτίθεται να λάβει μέτρα «εδώ και τώρα», ανοίγοντας καυτά θέματα.

*Αξιοποιεί το ασφαλιστικό σύστημα ως μηχανισμό αναδιανομής του εισοδήματος σε μια χώρα όπου οι ανισότητες είναι από τις μεγαλύτερες στην Ευρώπη. Η αναδιανομή θα γίνει καθώς ο «σούπερ φόρος» θα βαραίνει τα μεγαλύτερα εισοδήματα. Με ποιον τρόπο;

Το πιθανότερο σενάριο -καθώς η εξειδίκευση του μέτρου θα εξαρτηθεί και από την πορεία του διαλόγου για το φορολογικό- είναι ότι ο νέος φόρος θα προκύπτει ως ποσοστό του φόρου εισοδήματος και του φόρου κατοχής ακινήτων. Με δεδομένο ότι αυτοί οι δύο υπολογίζονται με κλίμακα, όσο μεγαλύτερο είναι το εισόδημα και η περιουσία κάποιου, τόσο περισσότερο θα συνισφέρει.

Η ελληνική νομοθεσία προβλέπει τη σύσταση του «ταμείου των ταμείων», καθώς σχετική διάταξη συμπεριελήφθη στον ασφαλιστικό νόμο Πετραλιά. Το συγκεκριμένο ταμείο επρόκειτο να χρηματοδοτηθεί με το 4% των εσόδων από τον ΦΠΑ και μέρος των εσόδων από τις αποκρατικοποιήσεις. Εμεινε όμως στα χαρτιά. Η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ πιστεύει ότι ο ΦΠΑ βαραίνει κυρίως χαμηλόμισθους και άρα δεν λειτουργεί αναδιανεμητικά.

Πηγή... έμπνευσης για τη θέσπιση του «σούπερ φόρου» έχει αποτελέσει το γαλλικό ασφαλιστικό σύστημα. Το 1990, η τότε γαλλική κυβέρνηση θέσπισε τη «γενική εισφορά για την κοινωνική ασφάλιση» (Contribution Generale Socialisee). Ηταν -και εξακολουθεί να είναι- ένας φόρος που επιβλήθηκε σε όλα τα εισοδήματα (από ακίνητα, εργασία κ.λπ.) και την περιουσία, ενώ καθιερώθηκαν απαλλαγές για τα χαμηλά εισοδήματα. Ηταν τέτοια η επιτυχία του μέτρου που σήμερα η εισφορά έχει γίνει ο δεύτερος αποδοτικότερος φόρος μετά τον ΦΠΑ.
Μάχη κατά εισφοροδιαφυγής

«Αν μειώσουμε την εισφοροδιαφυγή κατά 20%, εξασφαλίζουμε στο ασφαλιστικό σύστημα ζωή επτά ετών». Τη συγκεκριμένη διαπίστωση αποδέχονται τόσο οι τεχνοκράτες όσο και η ίδια η κυβέρνηση.

Ετσι, τα μέτρα για την πάταξη της εισφοροδιαφυγής θα είναι τα πρώτα που θα συζητηθούν στο πλαίσιο του διαλόγου. Σχεδιάζεται η σύσταση ενός νέου μηχανισμού ελέγχων των επιχειρήσεων: το ΣΔΟΕ του ασφαλιστικού.

Οι ελεγκτές των ταμείων θα συγκροτήσουν ένα νέο σώμα, το οποίο θα είναι επιφορτισμένο να κάνει επιτόπιους ελέγχους στις επιχειρήσεις. Επίσης, προωθούνται αυστηρότερες κυρώσεις για τις επιχειρήσεις που θα συλληφθούν να εισφοροδιαφεύγουν.

Θ. ΤΣ.
kris
Moderator
Δημοσιεύσεις: 197
graph
Αποσυνδεδεμένος Προβολή Προφίλ Μέλους
Πρέπει να είστε εγγεγραμμένο μέλος του Forum για να κάνετε μια δημοσίευση.
 
Μετάβαση στην αρχήΣελίδα: 1
Συντονιστές: kris, aioannid, tradewind
e-Φαρμακείο στο Facebook

Συνδεμένοι Χρήστες


  • [Bot]
Now online:
  • no members
  • 1 guest
  • 1 robot
Latest members:
Total members: 1291

Χρήσιμα για την Υγεία

Μάθε για τους μύκητες των νυχιών και φυσικούς τρόπους θεραπείας στο ιστολόγιο για τους μύκητες των νυχιών Nail Fungus Cure με χρήσιμες και σημαντικές οι πληροφορίες για την ονυχομυκητίαση, τους τύπους της, την περιποίηση των νυχιών και την θεραπεία των μυκήτων στα νύχια με διάφορες ομοιοπαθητικές φυσικές θεραπευτικές μεθόδους.

Μάθε για την κληρονομική ή επίκτητη σιδηροβλαστική αναιμία στο ιατρικό ιστολόγιο sideroblastic anemia blog, μια πάθηση αδυναμίας αξιοποίησης του σιδήρου για την παραγωγή αιμοσφαιρίνης από τα ερυθρά αιμοσφαίρια. Ο τύπος αυτός της αναιμίας συνδέεται με διαταραχή στην χρησιμοποίηση του σιδήρου, τρόποι διάγνωσης και αντιμετώπισης.

Πρόσφατες Συζητήσεις

Πωλούνται έπιπλα Φαρμακείου σε άριστη κατάσταση

Autor: admin

Πωλούνται έπιπλα φαρμακείου εξολοκλήρου φτιαγμένα από MDF. Τα ράφια είναι γυάλινα...
περισσότερα

APOTHEKER/ IN Gesucht

Autor: Basileios

Apotheke zwischen Köln und Düsseldorf, such deutschspachiges Personal für Vollzeit Infos: 1234at@arcor.de
περισσότερα

Συρταριέρα & γόνδολα φαρμακείου.

Autor: pharmacy

Πωλούνται 1) Συρταριέρα φαρμακείου WILLACH 4στηλη σε άριστη κατάσταση. Αποτελείται...
περισσότερα

ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ

Autor: sofiapap

ΖΗΤΕΙΤΑΙ ΑΔΕΙΟΥΧΟΣ ΦΑΡΜΑΚΟΠΟΙΟΣ ΓΙΑ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ, ΛΟΓΩ ΣΥΝΤΑΞΙΟΔΟΤΗΣΗΣ. ΤΗΛ: 6946937717
περισσότερα

Ζητούνται Φαρμακοποιός και βοηθός Φαρμακείου

Autor: ektoras

Ζητούνται πτυχιούχος Φαρμακοποιός και βοηθός Φαρμακείου ή αισθητικός για...
περισσότερα