e-Φαρμακείο

Forum Φαρμακοποιών

 

1 2 34

Η online κοινότητα των Φαρμακοποιών

Η online κοινότητα των Φαρμακοποιών

Νέο δυναμικό και ανανεωμένο το πρώτο Φαρμακευτικό Forum έτοιμο να φιλοξενήσει την online επιστημονική κοινότητα των Φαρμακοποιών! Ένας ολόκληρος φαρμακευτικός κόσμος σε ανταλλαγή απόψεων και επικοινωνία! Γίνε και εσύ μέλος του forum! Κάνε την δωρεάν εγγραφή σου ΤΩΡΑ για να συμμετέχεις στις συζητήσεις του e-φαρμακείο!

Συνδικαλιστικά θέματα

Συνδικαλιστικά θέματα

Συνδικαλιστικός διάλογος Φαρμακοποιών στο forum του e-φαρμακείο! Θέματα της ΟΣΦΕ, των ΣΥ.ΦΑ, των Νοσοκομειακών Φαρμακοποιών και των Νέων Φαρμακοποιών! Πληροφόρηση για τις εξελίξεις στο χώρο της Υγείας και των φαρμάκων. Για να συμμετέχεις και εσύ στις συζητήσεις κάνε ΤΩΡΑ την δωρεάν εγγραφή σου στο forum!

Φαρμακευτικά θέματα

Φαρμακευτικά θέματα

Συζήτηση σχετικά με θέματα ορθής συνταγογράφησης, ερωτήσεις και απαντήσεις σε καθημερινά ερωτήματα κατά την εκτέλεση των συνταγών στο φαρμακείο την παρασκευή σκευασμάτων στο φαρμακείο , οδηγίες ασφαλιστικών ταμείων, φορολόγιση φαρμακείου, ασφαλισης ΤΣΑΥ, νομικών θεμάτων λειτουργίας του φαρμακείου. Γίνε και εσύ μέλος της online Φαρμακευτικής κοινότητας! Κάνε εγγραφή στο forum και πάρε μέρος στις συζητήσεις στο e-φαρμακείο!

Αγγελίες και πληροφόρηση

Αγγελίες και πληροφόρηση

Αγγελίες αγορά και πωλήσεις φαρμακείων. Προσφορά και ζήτηση εργασίας φαρμακοποιών και υπαλλήλων φαρμακείου. Εξοπλισμός και έπιπλα φαρμακείου. Μηχανοργάνωση προγράμματα Η/Υ διαχείρισης φαρμακείου και προβολής εφημεριών, εφαρμογές διαχείρισης φαρμακευτικών συλλόγων και διανεμητικού λογαριασμού. Κάνε τώρα την εγγραφή σου στο forum και ανάρτησε την αγγελία σου ή την πληροφορία σου στο e-φαρμακείο!

<< >> Play > Stop

Γεια χαρά, Επισκέπτης
Παρακαλώ Σύνδεση ή Εγγραφή.    Χάσατε τον κωδικό σας;
Ανακοινώσεις προς τα μέλη του forum και δημοσιεύματα από τα ΜΜΕ και το διαδίκτυο
Μετάβαση στο τέλοςΣελίδα: 1
ΘΕΜΑ: Η ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΤΟΥ ΑΛΑΛΟΥΜ
#481
Η ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΤΟΥ ΑΛΑΛΟΥΜ 13 Χρόνια, 7 Μήνες πριν Κarma: 9
ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ 6 ΜΑΡΤΙΟΥ 2010
Επανέρχεται ( η ρύθμιση για τον τρόπο τιμολόγησης των φαρμάκων
Σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας Το Βήμα (06/03/2010), «Σε περίπου 15 ημέρες το αργότερο, η υπουργός Οικονομίας, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας, Λούκα Κατσέλη, σκοπεύει να επαναφέρει τη νομοθετική ρύθμιση που θα αφορά τον νέο τρόπο τιμολόγησης των φαρμάκων. Μόνο που αυτή τη φορά θα επιλέξει μάλλον δικό της νομοσχέδιο, δηλαδή του υπουργείου Οικονομίας, και η ρύθμιση θα περάσει από την Επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου της Βουλής. Πηγές του υπουργείου λένε ότι τα όσα συνέβησαν προχθές στη Βουλή οφείλονται κυρίως στην ελλιπή ενημέρωση των βουλευτών της συγκεκριμένης επιτροπής».
Παράλληλα σε άρθρο των Νέων (06/03/2010) αναφέρονται αναλυτικότερα τα εξής:
«Τα συντονισμένα πυρά όλων σχεδόν των βουλευτών του ΠΑΣΟΚ που μετέχουν στις Επιτροπές Εμπορίου και Κοινωνικών Υποθέσεων, δέχτηκε την Παρασκευή 05/03, για δεύτερη συνεχόμενη ημέρα, η υπουργός Οικονομίας Λούκα Κατσέλη, με αφορμή τη διάταξη για τα φάρμακα.
Οι βουλευτές κατήγγειλαν ότι οι φαρμακοβιομηχανίες στην Ελλάδα φορολογούνται μόνο με 2%, ενώ το κέρδος φαρμακείων και φαρμακαποθηκών είναι πολύ μεγάλο.
Σύμφωνα με Τα Νέα Σαββατοκύριακο, τα... σκάγια δεν άφησαν αλώβητους τους δύο συναρμόδιους υπουργούς, Κοινωνικών Ασφαλίσεων Ανδρέα Λοβέρδο και Υγείας Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου, για τη διάταξη που μείωνε 20% τις τιμές των φαρμάκων, η οποία προς το παρόν απεσύρθη.
Κι ενώ και το βράδυ της Πέμπτης αλλά και το πρωί της Παρασκευής, η κ. Κατσέλη επέμεινε στη διάταξη λέγοντας ότι θα τη φέρει ακριβώς ως έχει τις επόμενες μέρες σε άλλον νόμο, η μαζική αντίδραση, τα επιχειρήματα και ο τόνος των βουλευτών του ΠΑΣΟΚ ανάγκασαν την υπουργό να πει “όλοι μαθαίνουμε” και να προσθέσει πως “θα μας δοθεί η ευκαιρία να το επανεξετάσουμε την Τετάρτη που θα φέρω ξανά τη διάταξη στο νόμο για το ΕΣΠΑ”.
Οι αντιδράσεις των βουλευτών άρχισαν, όταν ενώ είχε συμφωνηθεί να προηγηθεί συζήτηση για το θέμα μείωσης της φαρμακευτικής δαπάνης συνολικά στο σύστημα της υγείας, είδαν έκπληκτοι να μπαίνει στο νομοσχέδιο για τα οικονομικά μέτρα που ψηφίστηκε στις 05/03 με τη διαδικασία του κατεπείγοντος, διάταξη για μείωση της τάξης του 20%.
Οι βουλευτές που έχουν αντιρρήσεις υποστηρίζουν ότι μπορεί να επιτευχθεί ακόμη μεγαλύτερη μείωση. Όπως έλεγαν την Παρασκευή, “δεν είναι δυνατόν να γίνονται σημεία και τέρατα και σπατάλες στο σύστημα των φαρμάκων, και να φαίνεται ότι περνάμε εν κρυπτώ το βασικότερο στοιχείο, που είναι η τιμολόγηση του φαρμάκου, με διάταξη που δεν προκαλεί κανέναν πονοκέφαλο στη φαρμακοβιομηχανία”.
Οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ δεν υποχώρησαν ούτε όταν η κ. Ξενογιαννακοπούλου είπε ότι κόβονται “μαχαίρι” οι ιατρικοί επισκέπτες από τα νοσοκομεία και εφεξής θα επιτρέπεται μόνο δύο φορές τον μήνα στο αμφιθέατρο, ούτε όταν ο Ανδρέας Λοβέρδος ανακοίνωσε ότι από την ερχόμενη βδομάδα θα ποινικοποιήσει το να έχουν στα φαρμακεία βιβλιάρια Ταμείων.
Αντιθέτως, οι βουλευτές έβαλαν με ιδιαίτερη ένταση το πρόβλημα, ενώ αρκετοί είπαν ότι θα σκεφτούν πολύ να ψηφίσουν την επίμαχη διάταξη εάν ξαναέρθει. “Το πάρτι να λάβει τέλος, πρέπει να αλλάξουμε όλο το σύστημα” είπε ο Χρ.Πρωτόπαπας ζητώντας μεταξύ άλλων να μειωθεί το περιθώριο κέρδους στα φαρμακεία και τις φαρμακαποθήκες, ενώ η Μιλένα Αποστολάκη ζήτησε να “μην μπει ταφόπλακα σε ό,τι έγινε την τελευταία 5ετία, με τα χρέη στον τομέα της υγείας να έχουν ανέλθει σε ιλιγγιώδες ποσό”. Ο Π. Κουρουμπλής χαρακτήρισε επίσης “καρχαρίες και τρωκτικά” όσους λυμαίνονται τον χώρο της υγείας και ζήτησε επιτακτικά να μπει πόθεν έσχες σε όσους πέρασαν από τον ΕΟΦ την τελευταία δεκαετία»
(ΑΠΟ ΤΟ ΣΑΙΤ ΤΟΥ ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΟΥ ΚΟΣΜΟΥ)
«Την ίδια στιγμή, ο υπουργός Εργασίας Α. Λοβέρδος ανακοίνωσε ότι θα κατατεθεί τροπολογία βάσει της οποίας θα προβλέπεται διακοπή συνεργασίας των ασφαλιστικών ταμείων με όποιο φαρμακοποιό βρεθεί να έχει στο φαρμακείο του βιβλιάριο υγείας ασφαλισμένου, με σκοπό να συνταγογραφεί ανεξέλεγκτα. «Αυτή η κατάσταση θα λάβει τέλος», δεσμεύτηκε ο υπουργός.» :από την Ελευθεροτυπία
…………………………
ΣΗΜΕΙΩΣΗ ΔΙΚΗ ΜΑΣ : ΣΥΜΦΩΝΑ με το π.Δ. 121/2008 (ΦΕΚ 183/08)που αντικατέστησε το περίφημο 67/2000 στις υποχρεώσεις των φαρμακοποιών περιλαμβάνονται και τα παρακάτω μαζί με τις ποινές:
……………………………………………………………..
7. Να μην κρατούν στο φαρμακείο βιβλιάρια υγείας των
ασφαλισμένων και συνταγολόγια. Τα βιβλιάρια υγείας
και τα συνταγολόγια παραδίδονται μαζί με τα φάρμακα
αμέσως στον ασφαλισμένο ή τον απεσταλμένο του.
Σε περίπτωση που ο ασφαλισμένος ξεχάσει το βι−
βλιάριο υγείας ή το συνταγολόγιό του στο χώρο του
φαρμακείου, ο φαρμακοποιός οφείλει να το παραδώσει
εντός σαράντα οκτώ (48) ωρών στον ίδιο ή στον οικείο
ασφαλιστικό οργανισμό ή στο αστυνομικό τμήμα της
περιοχής του.
…………………………………………………………

15. Η παράβαση από το συμβεβλημένο φαρμακοποιό
των υποχρεώσεών του, όπως καθορίζονται από το
παρόν συνεπάγεται, εκτός των ενδεχόμενων ποινικών
κυρώσεων ή των διοικητικών που προβλέπονται από
την κείμενη φαρμακευτική νομοθεσία, όπως αυτή ισχύει
κάθε φορά και την επιβολή των εξής κυρώσεων, για
κάθε παράβαση, ανάλογα με την συχνότητα και τη σο−
βαρότητα αυτής:
α. Σύσταση.
β. Πρόστιμο κυμαινόμενο από 1% έως 30% επί της
αξίας των συνταγών του Ο.Π.Α.Δ. ή του ασφαλιστικού
οργανισμού που εκτελέστηκαν από το φαρμακείο τον
προηγούμενο μήνα, από αυτό τον οποίο έγινε η παρά−
βαση.
Ειδικά για την περίπτωση εύρεσης στο φαρμακείο
ταινιών γνησιότητας που είναι αποκολλημένες από τις
μονάδες ιδιοσκευάσματος το πρόστιμο καθορίζεται μέ−
χρι το πενταπλάσιο (5πλάσιο) της αξίας των ιδιοσκευ−
ασμάτων που αντιστοιχούν οι ταινίες.
γ. Προσωρινό από δύο (2) μήνες μέχρι έξι (6) μήνες
αποκλεισμό του φαρμακείου από την εκτέλεση των συ−
νταγών του ΟΠΑΔ ή του ασφαλιστικού οργανισμού.
δ. Καταγγελία της σύμβασης μονομερώς από την
πλευρά του Ο.Π.Α.Δ., ή του ασφαλιστικού οργανισμού.
Νέα σύμβαση δεν μπορεί να συναφθεί πριν την παρέλευ−
ση τουλάχιστον δύο ( 2 ) ετών από την καταγγελία.
Ειδικά για τις κατωτέρω αναφερόμενες παραβάσεις,
πλην των αναφερομένων στις περιπτώσεις β − δ της
παρ. 16 του παρόντος άρθρου δύναται να επιβληθεί επί
πλέον πρόστιμο από 3.000 € έως 30.000 €.
α. Μη παράδοση από τον φαρμακοποιό ή τον αντικα−
ταστάτη του στο φαρμακείο, των φαρμάκων που ανα−
γράφονται στη συνταγή και χρέωσή τους στον Ο.Π.Α.Δ.
ή στον ασφαλιστικό οργανισμό.
β. Παράδοση άλλων φαρμάκων ή ειδών από εκείνα
που αναγράφει η συνταγή.
γ. Εύρεση στο χώρο του φαρμακείου ή χρησιμοποίη−
ση ταινιών γνησιότητας πλαστών ή επαναχρησιμοποι−
ημένων ή παραποιημένων ή με σβησμένες ενδείξεις ή
ταινίες, από τις οποίες έχει διαγραφεί με οποιοδήποτε
τρόπο ή ένδειξη «κρατικό είδος».
δ. Ανεύρεση και παράνομη χρήση συνταγολογίων ή
βιβλιαρίων υγείας ασφαλισμένων.
ε. Άρνηση ή παρεμπόδιση με οποιοδήποτε τρόπο του
ελέγχου που πραγματοποιείται σύμφωνα με τα επιμέ−
ρους οριζόμενα στο παρόν διάταγμα.

…………………………………………………………………………………………
ΠΦΣ
Προς
Τους Φαρμακευτικούς Συλλόγους της χώρας

Με αφορμή δημοσιεύματα σύμφωνα με τα οποία ο Υπουργός Εργασίας στην διάρκεια ομιλίας του στην Βουλή καταφέρθηκε κατά γιατρών και φαρμακοποιών, ο κ. Λοβέρδος διευκρίνισε ότι οι δηλώσεις του αφορούν μόνον όσους παρανομούν.
Την παραπάνω διευκρίνηση έδωσε ο Υπουργός στον πρόεδρο του Π.Φ.Σ. κ. Δημ. Βαγιωνά σε συνάντηση που είχε το μεσημέρι της Τετάρτης , με αντιπροσωπεία του Π.Φ.Σ. , μετά από επείγον αίτημα του Συλλόγου.
Ο κ. Βαγιωνας ζήτησε από τον Υπουργό να στηρίξει το Ελληνικό Φαρμακείο και να τιμωρήσει αυστηρότατα τους ελάχιστους επίορκους φαρμακοποιούς. «Η προστασία της Δημόσιας Υγείας και η προάσπιση του Ασφαλιστικού Συστήματος αποτελεί κοινό στόχο», τόνισε.
Με Συναδελφικούς χαιρετισμούς
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΔΗΜ.ΒΑΓΙΩΝΑΣ ΔΗΜ.ΚΑΡΑΓΕΩΡΓΙΟΥ

-------------------------------------------------------------------------------------------------------

Φ.Σ. Ηρακλείου: Επιστολή προς τον Δ/τη του Ι.Κ.Α. σχετικά με τις συνταγές νέου τύπου
Επιστολή προς τον Διοικητή του ΙΚΑ απέστειλε ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Ηρακλείου (Φ.Σ.Η.), εκφράζοντας τις ενστάσεις του για το μηχανογραφημένο σύστημα ελέγχου των συνταγών που τέθηκε σε ισχύ από το Ίδρυμα την 1η Μαρτίου 2010:
«Προς: το Διοικητή του ΙΚΑ, κ. Θ. Αμπατζόγλου
Θέμα: Σχετικά με τις συνταγές νέου τύπου
Κύριε Διοικητή,
Όπως γνωρίζετε, από 01/03/2010, σύμφωνα με τις οδηγίες του Ιδρύματος, για τη συνταγογραφία θα χρησιμοποιούνται συνταγές νέου τύπου. Οι συνταγές νέου τύπου έχουν συνταχθεί με τέτοιο τρόπο, ώστε να είναι δυνατό να ελέγχονται από το νέο μηχανογραφημένο σύστημα ελέγχου συνταγών του ΙΚΑ. Για να επιτευχθεί αυτό πρέπει βέβαια η συνταγογραφία να γίνει σύμφωνα με τις οδηγίες που έχετε κοινοποιήσει στους ιατρούς του ιδρύματος και η εκτέλεση από τους φαρμακοποιούς να γίνει επίσης με τις αντίστοιχες οδηγίες.
Ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Ηρακλείου (Φ.Σ.Η.) στηρίζει ανεπιφύλακτα όλες τις προσπάθειες του ΙΚΑ για πλήρη έλεγχο και ορθή εκκαθάριση του συνόλου των ιατρικών συνταγών, που θα οδηγήσουν σε εξορθολογισμό της φαρμακευτικής δαπάνης και στην εξοικονόμηση πόρων. Όμως ο Φ.Σ.Η. δεν μπορεί παρά να καταθέσει τις ενστάσεις του για το μηχανογραφημένο σύστημα ελέγχου που θα εφαρμόζει το ΙΚΑ.
Δυστυχώς ο σχεδιασμός αυτού του συστήματος έγινε χωρίς να λάβει υπόψη το καθεστώς που επικρατεί σήμερα στη συνταγογραφία, τους νόμους που τη διέπουν (ΠΔ 121/2008), τη νοοτροπία των ιατρών του ιδρύματος που από την πρώτη μέρα εφαρμογής του μέτρου δείχνουν να μην έχουν ενημερωθεί για τις νέες οδηγίες συνταγογράφησης. Το νέο σύστημα δείχνει επίσης να μην λαμβάνει υπόψη του την ανάγκη για απλοποίηση των κανόνων συνταγογραφίας, που θα έδιναν επιτέλους στον επιστήμονα ιατρό και στον επιστήμονα φαρμακοποιό, τον απαιτούμενο χρόνο να ασχοληθούν με την επιστήμη τους και τον συνάνθρωπο ασθενή τους και όχι με τη καθημερινή διεκπεραίωση ανούσιων γραφειοκρατικών διαδικασιών.
Αντί να προτιμηθεί από το ίδρυμα μια ONLINE προσέγγιση στο θέμα της συνταγογραφίας, καθώς επίσης και η εφαρμογή ONLINE εκτέλεσης της συνταγής με άμεση έγκριση ή απόρριψη της συνταγής από ένα κεντρικό σύστημα ηλεκτρονικής διαδικτυακής διαχείρισης της φαρμακευτικής περίθαλψης (ένα τέτοιο σύστημα δεν απαιτεί τη χρήση συνταγολογίων, σφραγίδων, υπογραφών, θεραπειών μηνός, ΕΚΑΣ και κουτιών που θα τσεκάρουμε επί της συνταγής, θα απλοποιούσε στο μέγιστο βαθμό την διαδικασία της συνταγογράφησης και της εκτέλεσης συνταγών με ταυτόχρονο έλεγχο της δαπάνης και εξάλειψης όλων αυτών των θλιβερών φαινομένων που οδηγούν στην καταλήστευση των πόρων του ΙΚΑ), αντί λοιπόν να προτιμηθεί μια τέτοια προσέγγιση, υιοθετήθηκε εντέλει μία μέθοδος δύσκολη στην εφαρμογή της που από την πρώτη ημέρα δημιούργησε τεράστια σύγχυση και θα οδηγήσει σε δυσκολία εξυπηρέτησης των ασφαλισμένων του ΙΚΑ.
Καταρχήν καταθέτουμε τη διαμαρτυρία μας για τη μη ορθή ενημέρωση των ιατρών του ΙΚΑ σχετικά με τον τρόπο συνταγογράφησης στο νέο έντυπο συνταγών γεγονός που οφείλεται και στην καθυστερημένη παραλαβή των συνταγολογίων. Την πρώτη ημέρα χρήσης των νέων συνταγολογίων, οι ιατροί του ιδρύματος δείχνουν να μην γνωρίζουν ή να περιφρονούν και να αδιαφορούν να εφαρμόσουν τις νέες οδηγίες. Το αποτέλεσμα είναι οι φαρμακοποιοί να μην γνωρίζουν αν πρέπει να εκτελέσουν συνταγές που δεν έχουν συνταχθεί σύμφωνα με τις οδηγίες και βέβαια να μην είναι σε θέση να εξυπηρετήσουν τους ασθενείς.
Για την πληρέστερη εξυπηρέτηση των ασφαλισμένων του ΙΚΑ, καθώς επίσης και για να εξασφαλιστούν οι φαρμακοποιοί οι οποίοι δεν είναι σε καμία περίπτωση διατεθειμένοι να υποστούν περικοπές συνταγών και οικονομική ζημία εξαιτίας παραλείψεων του ΙΚΑ και των ιατρών του, ζητούμε άμεσα να ενημερωθούμε για τα εξής:
1. Σε περίπτωση που ο ιατρός κατά τη συμπλήρωση των κουτιών που υποδεικνύουν
τη συμμετοχή του ασφαλισμένου,
την ποσότητα των εμβαλλαγίων,
το ΕΚΑΣ,
τη θεραπεία μηνός,
υπογράφει εκτός των ορίων του αντίστοιχου κουτιού, δεχόμαστε προς εκτέλεση τη συνταγή;
2. Αν χρησιμοποιήσει στα παραπάνω και σφραγίδα, δεχόμαστε τη συνταγή;
3. Αν η σφραγίδα του και η υπογραφή του είναι εκτός των ορίων, στο κάτω αριστερό άκρο της συνταγής, δεχόμαστε τη συνταγή;
4. Σε περίπτωση λάθους του ιατρού, πως διορθώνεται επί της συνταγής, αφού απαγορεύεται η χρήση της σφραγίδας;
5. Σε περίπτωση που ο φαρμακοποιός τιμολογήσει λάθος, πως μπορεί να διορθώσει στις σωστές τιμές;
6. Η σφραγίδα του φαρμακοποιού πρέπει να έχει αποκλειστικά ΑΜ ΤΣΑΥ και ΑΦΜ ή επιτρέπονται και άλλα στοιχεία εκτός από τα παραπάνω;
7. Πότε θα παραλάβουμε στα φαρμακεία μας το ειδικό block (με φόρμες πρόσθετων ταινιών γνησιότητας); Μέχρι τότε που επικολλούμε τις ταινίες γνησιότητας όταν ο αριθμός των εμβαλαγίων είναι άνω των τεσσάρων;
Καταλαβαίνετε ότι χρειαζόμαστε άμεση ενημέρωση για τα παραπάνω. Παρακαλούμε επίσης να ενημερώσετε άμεσα τους ιατρούς του ΙΚΑ για την ορθή τήρηση των κανόνων για τη συνταγογράφηση στις συνταγές του νέου τύπου. Επίσης ζητούμε την πλήρη εφαρμογή των νέων οδηγιών για τις συνταγές του νέου τύπου, έπειτα από ένα χρονικό διάστημα δύο τουλάχιστον μηνών έτσι ώστε να μπορέσουν ιατροί και φαρμακοποιοί να αποκτήσουν μεγαλύτερη εμπειρία στη χρήση τους.
Ελπίζουμε και ευχόμαστε την επιτυχία του νέου συστήματος που προσπαθεί το ΙΚΑ, να εφαρμόσει. Παρά τις όποιες επιφυλάξεις μας για την επιτυχία αυτού του εγχειρήματος, και παρά τις ενστάσεις μας για τη περίπλοκη εφαρμογή του, σας δηλώνουμε ότι ο Φ.Σ.Η. θα συνδράμει και θα στηρίξει οποιαδήποτε προσπάθεια που κινείται προς την κατεύθυνση της εξυγίανσης και στήριξης του ασφαλιστικού μας συστήματος».
-------------------------------------------------------------
Σημείωση δική μας :σύμφωνα με προφορική ενημέρωση που έχουμε από το προεδρείο του ΦΣΑ, για τα προβλήματα με τις νέες συνταγές του ΙΚΑ, έγινε συνάντηση με το διοικητή του ΙΚΑ. Εκεί τέθηκε ειδικό ερωτηματολόγιο περίπου 30σημείων για προβλήματα που δημιουργούνται καθημερινά. Πάρθηκε απόφαση 1)να μην κοπούν συνταγές που θα έχουν τεχνικά προβλήματα και 2) θα υπάρξει έγγραφη απάντηση στα ερωτήματα που όταν την έχουμε θα σας την κοινοποιήσουμε
6 ΜΑΡΤΙΟΥ 2010 (100 ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΚΙΛΕΛΕΡ)
kris
Moderator
Δημοσιεύσεις: 197
graph
Αποσυνδεδεμένος Προβολή Προφίλ Μέλους
Τελευταία διόρθωση: 07/03/2010 04:39 από admin.
Πρέπει να είστε εγγεγραμμένο μέλος του Forum για να κάνετε μια δημοσίευση.
 
Μετάβαση στην αρχήΣελίδα: 1
Συντονιστές: kris, aioannid, tradewind
e-Φαρμακείο στο Facebook

Συνδεμένοι Χρήστες


  • [Bot]
Now online:
  • no members
  • 1 guest
  • 1 robot
Latest members:
Total members: 1291

Χρήσιμα για την Υγεία

Μάθε για τους μύκητες των νυχιών και φυσικούς τρόπους θεραπείας στο ιστολόγιο για τους μύκητες των νυχιών Nail Fungus Cure με χρήσιμες και σημαντικές οι πληροφορίες για την ονυχομυκητίαση, τους τύπους της, την περιποίηση των νυχιών και την θεραπεία των μυκήτων στα νύχια με διάφορες ομοιοπαθητικές φυσικές θεραπευτικές μεθόδους.

Μάθε για την κληρονομική ή επίκτητη σιδηροβλαστική αναιμία στο ιατρικό ιστολόγιο sideroblastic anemia blog, μια πάθηση αδυναμίας αξιοποίησης του σιδήρου για την παραγωγή αιμοσφαιρίνης από τα ερυθρά αιμοσφαίρια. Ο τύπος αυτός της αναιμίας συνδέεται με διαταραχή στην χρησιμοποίηση του σιδήρου, τρόποι διάγνωσης και αντιμετώπισης.

Πρόσφατες Συζητήσεις

APOTHEKER/ IN Gesucht

Autor: Basileios

Apotheke zwischen Köln und Düsseldorf, such deutschspachiges Personal für Vollzeit Infos: 1234at@arcor.de
περισσότερα

Συρταριέρα & γόνδολα φαρμακείου.

Autor: pharmacy

Πωλούνται 1) Συρταριέρα φαρμακείου WILLACH 4στηλη σε άριστη κατάσταση. Αποτελείται...
περισσότερα

ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ

Autor: sofiapap

ΖΗΤΕΙΤΑΙ ΑΔΕΙΟΥΧΟΣ ΦΑΡΜΑΚΟΠΟΙΟΣ ΓΙΑ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ, ΛΟΓΩ ΣΥΝΤΑΞΙΟΔΟΤΗΣΗΣ. ΤΗΛ: 6946937717
περισσότερα

Ζητούνται Φαρμακοποιός και βοηθός Φαρμακείου

Autor: ektoras

Ζητούνται πτυχιούχος Φαρμακοποιός και βοηθός Φαρμακείου ή αισθητικός για...
περισσότερα

Πωλειται επιχειρηση φαρμακειου

Autor: tetras61

Πωλειται επιχειρηση φαρμακειου σε κεντρικο σημειο λουτροπολης της Φθιωτιδας...
περισσότερα