e-Φαρμακείο

Forum Φαρμακοποιών

 

1 2 34

Η online κοινότητα των Φαρμακοποιών

Η online κοινότητα των Φαρμακοποιών

Νέο δυναμικό και ανανεωμένο το πρώτο Φαρμακευτικό Forum έτοιμο να φιλοξενήσει την online επιστημονική κοινότητα των Φαρμακοποιών! Ένας ολόκληρος φαρμακευτικός κόσμος σε ανταλλαγή απόψεων και επικοινωνία! Γίνε και εσύ μέλος του forum! Κάνε την δωρεάν εγγραφή σου ΤΩΡΑ για να συμμετέχεις στις συζητήσεις του e-φαρμακείο!

Συνδικαλιστικά θέματα

Συνδικαλιστικά θέματα

Συνδικαλιστικός διάλογος Φαρμακοποιών στο forum του e-φαρμακείο! Θέματα της ΟΣΦΕ, των ΣΥ.ΦΑ, των Νοσοκομειακών Φαρμακοποιών και των Νέων Φαρμακοποιών! Πληροφόρηση για τις εξελίξεις στο χώρο της Υγείας και των φαρμάκων. Για να συμμετέχεις και εσύ στις συζητήσεις κάνε ΤΩΡΑ την δωρεάν εγγραφή σου στο forum!

Φαρμακευτικά θέματα

Φαρμακευτικά θέματα

Συζήτηση σχετικά με θέματα ορθής συνταγογράφησης, ερωτήσεις και απαντήσεις σε καθημερινά ερωτήματα κατά την εκτέλεση των συνταγών στο φαρμακείο την παρασκευή σκευασμάτων στο φαρμακείο , οδηγίες ασφαλιστικών ταμείων, φορολόγιση φαρμακείου, ασφαλισης ΤΣΑΥ, νομικών θεμάτων λειτουργίας του φαρμακείου. Γίνε και εσύ μέλος της online Φαρμακευτικής κοινότητας! Κάνε εγγραφή στο forum και πάρε μέρος στις συζητήσεις στο e-φαρμακείο!

Αγγελίες και πληροφόρηση

Αγγελίες και πληροφόρηση

Αγγελίες αγορά και πωλήσεις φαρμακείων. Προσφορά και ζήτηση εργασίας φαρμακοποιών και υπαλλήλων φαρμακείου. Εξοπλισμός και έπιπλα φαρμακείου. Μηχανοργάνωση προγράμματα Η/Υ διαχείρισης φαρμακείου και προβολής εφημεριών, εφαρμογές διαχείρισης φαρμακευτικών συλλόγων και διανεμητικού λογαριασμού. Κάνε τώρα την εγγραφή σου στο forum και ανάρτησε την αγγελία σου ή την πληροφορία σου στο e-φαρμακείο!

<< >> Play > Stop

Γεια χαρά, Επισκέπτης
Παρακαλώ Σύνδεση ή Εγγραφή.    Χάσατε τον κωδικό σας;

ΜΠΑΧΑΛΟ ΣΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ - ΑΘΛΙΕΣ ΣΥΝΘΗΚΕΣ
(1 μέλος/η είναι εδώ) (1) Επισκέπτης
Ανακοινώσεις προς τα μέλη του forum και δημοσιεύματα από τα ΜΜΕ και το διαδίκτυο
Μετάβαση στο τέλοςΣελίδα: 1
ΘΕΜΑ: ΜΠΑΧΑΛΟ ΣΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ - ΑΘΛΙΕΣ ΣΥΝΘΗΚΕΣ
#397
ΜΠΑΧΑΛΟ ΣΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ - ΑΘΛΙΕΣ ΣΥΝΘΗΚΕΣ 14 Χρόνια, 4 Μήνες πριν Κarma: 9
29/01/2010
Μπάχαλο στην υγεία βρήκαν οι «ράμπο»(ΑΓΓΕΛΙΟΦΟΡΟΣ)

ΤΗΣ ΔΗΜΗΤΡΑΣ ΧΑΤΖΗΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ

Σοκ και δέος προκαλούν τα πορίσματα των ερευνών του Σώματος Επιθεωρητών Υπηρεσιών Υγείας και Πρόνοιας! Οι «ράμπο» της υγείας έφεραν στο φως σοβαρές παρατυπίες που γίνονταν σε δημόσιους και ιδιωτικούς φορείς υγείας, παράνομες συνταγογραφήσεις, την ύπαρξη ακατάλληλων εργαστηρίων, ακόμη και χρηματισμό γιατρών.

Σύμφωνα με την ετήσια έκθεση των πεπραγμένων του ΣΕΥΥΠ για το 2008, σε αρκετούς φορείς υγείας της Βόρειας Ελλάδας επικρατεί μπάχαλο και γι’ αυτό το λόγο οι έλεγχοι πρέπει να ενταθούν και οι υπεύθυνοι να τιμωρηθούν. Οι «ράμπο» ανακάλυψαν χρηματισμό γιατρού σε νοσοκομείο της Κεντρικής Μακεδονίας, λειτουργία παράνομου ιδιωτικού ιατρείου από γιατρό του ΕΣΥ, αλλά και παράνομη λειτουργία απογευματινών ιατρείων σε νοσοκομείο της Ανατολικής Μακεδονίας.

Υπεξαίρεση φαρμάκων

Οι επιθεωρητές εντόπισαν ακόμη -έπειτα από καταγγελία- γιατρό σε μεγάλο νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης που προχωρούσε σε κατασπατάληση φαρμακευτικού υλικού και υπεξαίρεση φαρμάκων, ενώ οι έλεγχοι στα νοσοκομεία «ξεσκέπασαν» και γιατρούς που πλαστογραφούσαν συνταγές και γιατρούς που έδιναν συστάσεις… σε καρδιοπαθείς ώστε να απευθύνονται σε συγκεκριμένα ιδιωτικά κέντρα.

Παράνομες προμήθειες

Στο στόχαστρο των «ράμπο» μπήκαν ακόμη οι παράνομες προμήθειες φαρμακευτικών σκευασμάτων και υγειονομικού υλικού, φορείς που λειτουργούσαν χωρίς άδεια ίδρυσης και λειτουργίας, ενώ διερευνήθηκαν και καταγγελίες για θανάτους ασθενών. Οι επιθεωρητές διερεύνησαν επίσης καταγγελία για παθολόγο που συνταγογραφούσε ναρκωτικά φάρμακα, παραβαίνοντας την ισχύουσα νομοθεσία, καθώς και καταγγελία για γιατρό, ο οποίος, αν και δεν είχε καμία σύμβαση εργασίας με το νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης, εξέταζε περιστατικά στα εξωτερικά ιατρεία του νοσοκομείου και χειρουργούσε ως πρώτος χειρουργός!

Επιπλέον, στην ετήσια έκθεση επισημαίνεται ότι η εικόνα αρκετών εργαστηρίων σε δημόσια νοσοκομεία της Βόρειας Ελλάδας είναι απογοητευτική. «Η στενότητα των χώρων σε συνδυασμό με την παλαιότητα και την κακή συντήρηση δίνουν την εικόνα τριτοκοσμικών συνθηκών», υπογραμμίζουν οι «ράμπο», τονίζοντας ότι τα εργαστήρια αντιμετωπίζονται σαν δεύτερης κατηγορίας χώροι στις προτεραιότητες ανακαίνισης και συντήρησης.

Μάλιστα στους διαδρόμους κάποιων εργαστηρίων μπορεί κάποιος να βρει ντουλάπες, ψυγεία, πάγκους υλικών και άλλα έπιπλα που δεν επιτρέπουν την εύκολη διαφυγή του προσωπικού σε περίπτωση κινδύνου. Σημειώνεται πως τα προβλήματα που δημιουργούνται στα εργαστήρια δεν αφορούν μόνο στις συνθήκες εργασίας του προσωπικού αλλά και στην ποιότητα των παρεχομένων υπηρεσιών στους πολίτες.

Σύμφωνα με την έκθεση, ελάχιστα νοσοκομεία διαθέτουν μηχανοργάνωση των εργαστηρίων τους και σύνδεση των εργαστηρίων με τις κλινικές, τα εξωτερικά ιατρεία και τις διοικητικές υπηρεσίες των νοσοκομείων, ενώ οι τεράστιες ελλείψεις σε προσωπικό συντελούν σε μεγάλο βαθμό σε κακή ποιότητα υπηρεσιών, έκθεση των ασθενών σε σοβαρούς κινδύνους και μεγάλη αύξηση του κόστους των υπηρεσιών.

Την ίδια ώρα, σύμφωνα με τους «ράμπο» της υγείας, επιβλήθηκε σε υπάλληλο νοσοκομείου της επαρχίας καταλογισμός χρηματικού ποσού 320 χιλιάδων ευρώ, διότι δεν απέδιδε τις ασφαλιστικές εισφορές στο ΙΚΑ από μισθοδοσία υπαλλήλων του νοσοκομείου. Η υπόθεση εστάλη στην αρμόδια Εισαγγελία Πρωτοδικών και στην Οικονομική Επιθεώρηση του υπουργείου Οικονομικών. Επίσης, διαπιστώθηκε σε μεγάλα νοσοκομεία της υπόλοιπης χώρας απώλεια χρηματικών ενταλμάτων, καθώς και αριθμού τιμολογίων και λοιπών παραστατικών λόγω αμέλειας, φόρτου εργασίας και μη σωστής οργάνωσης των υπηρεσιών.
kris
Moderator
Δημοσιεύσεις: 197
graph
Αποσυνδεδεμένος Προβολή Προφίλ Μέλους
Πρέπει να είστε εγγεγραμμένο μέλος του Forum για να κάνετε μια δημοσίευση.
 
Μετάβαση στην αρχήΣελίδα: 1
Συντονιστές: kris, aioannid, tradewind
e-Φαρμακείο στο Facebook

Συνδεμένοι Χρήστες


  • [Bot]
Now online:
  • no members
  • 1 guest
  • 1 robot
Latest members:
Total members: 1291

Χρήσιμα για την Υγεία

Μάθε για τους μύκητες των νυχιών και φυσικούς τρόπους θεραπείας στο ιστολόγιο για τους μύκητες των νυχιών Nail Fungus Cure με χρήσιμες και σημαντικές οι πληροφορίες για την ονυχομυκητίαση, τους τύπους της, την περιποίηση των νυχιών και την θεραπεία των μυκήτων στα νύχια με διάφορες ομοιοπαθητικές φυσικές θεραπευτικές μεθόδους.

Μάθε για την κληρονομική ή επίκτητη σιδηροβλαστική αναιμία στο ιατρικό ιστολόγιο sideroblastic anemia blog, μια πάθηση αδυναμίας αξιοποίησης του σιδήρου για την παραγωγή αιμοσφαιρίνης από τα ερυθρά αιμοσφαίρια. Ο τύπος αυτός της αναιμίας συνδέεται με διαταραχή στην χρησιμοποίηση του σιδήρου, τρόποι διάγνωσης και αντιμετώπισης.

Πρόσφατες Συζητήσεις

Πωλούνται έπιπλα Φαρμακείου σε άριστη κατάσταση

Autor: admin

Πωλούνται έπιπλα φαρμακείου εξολοκλήρου φτιαγμένα από MDF. Τα ράφια είναι γυάλινα...
περισσότερα

APOTHEKER/ IN Gesucht

Autor: Basileios

Apotheke zwischen Köln und Düsseldorf, such deutschspachiges Personal für Vollzeit Infos: 1234at@arcor.de
περισσότερα

Συρταριέρα & γόνδολα φαρμακείου.

Autor: pharmacy

Πωλούνται 1) Συρταριέρα φαρμακείου WILLACH 4στηλη σε άριστη κατάσταση. Αποτελείται...
περισσότερα

ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ

Autor: sofiapap

ΖΗΤΕΙΤΑΙ ΑΔΕΙΟΥΧΟΣ ΦΑΡΜΑΚΟΠΟΙΟΣ ΓΙΑ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ, ΛΟΓΩ ΣΥΝΤΑΞΙΟΔΟΤΗΣΗΣ. ΤΗΛ: 6946937717
περισσότερα

Ζητούνται Φαρμακοποιός και βοηθός Φαρμακείου

Autor: ektoras

Ζητούνται πτυχιούχος Φαρμακοποιός και βοηθός Φαρμακείου ή αισθητικός για...
περισσότερα