e-Φαρμακείο

Forum Φαρμακοποιών

 

1 2 34

Η online κοινότητα των Φαρμακοποιών

Η online κοινότητα των Φαρμακοποιών

Νέο δυναμικό και ανανεωμένο το πρώτο Φαρμακευτικό Forum έτοιμο να φιλοξενήσει την online επιστημονική κοινότητα των Φαρμακοποιών! Ένας ολόκληρος φαρμακευτικός κόσμος σε ανταλλαγή απόψεων και επικοινωνία! Γίνε και εσύ μέλος του forum! Κάνε την δωρεάν εγγραφή σου ΤΩΡΑ για να συμμετέχεις στις συζητήσεις του e-φαρμακείο!

Συνδικαλιστικά θέματα

Συνδικαλιστικά θέματα

Συνδικαλιστικός διάλογος Φαρμακοποιών στο forum του e-φαρμακείο! Θέματα της ΟΣΦΕ, των ΣΥ.ΦΑ, των Νοσοκομειακών Φαρμακοποιών και των Νέων Φαρμακοποιών! Πληροφόρηση για τις εξελίξεις στο χώρο της Υγείας και των φαρμάκων. Για να συμμετέχεις και εσύ στις συζητήσεις κάνε ΤΩΡΑ την δωρεάν εγγραφή σου στο forum!

Φαρμακευτικά θέματα

Φαρμακευτικά θέματα

Συζήτηση σχετικά με θέματα ορθής συνταγογράφησης, ερωτήσεις και απαντήσεις σε καθημερινά ερωτήματα κατά την εκτέλεση των συνταγών στο φαρμακείο την παρασκευή σκευασμάτων στο φαρμακείο , οδηγίες ασφαλιστικών ταμείων, φορολόγιση φαρμακείου, ασφαλισης ΤΣΑΥ, νομικών θεμάτων λειτουργίας του φαρμακείου. Γίνε και εσύ μέλος της online Φαρμακευτικής κοινότητας! Κάνε εγγραφή στο forum και πάρε μέρος στις συζητήσεις στο e-φαρμακείο!

Αγγελίες και πληροφόρηση

Αγγελίες και πληροφόρηση

Αγγελίες αγορά και πωλήσεις φαρμακείων. Προσφορά και ζήτηση εργασίας φαρμακοποιών και υπαλλήλων φαρμακείου. Εξοπλισμός και έπιπλα φαρμακείου. Μηχανοργάνωση προγράμματα Η/Υ διαχείρισης φαρμακείου και προβολής εφημεριών, εφαρμογές διαχείρισης φαρμακευτικών συλλόγων και διανεμητικού λογαριασμού. Κάνε τώρα την εγγραφή σου στο forum και ανάρτησε την αγγελία σου ή την πληροφορία σου στο e-φαρμακείο!

<< >> Play > Stop

Γεια χαρά, Επισκέπτης
Παρακαλώ Σύνδεση ή Εγγραφή.    Χάσατε τον κωδικό σας;

ΣΤΟΠ ΣΤΗΝ ΧΟΡΗΓΗΣΗ ΦΑΡΜΑΚΩΝ ΜΕ ΠΙΣΤΩΣΗ
(1 μέλος/η είναι εδώ) (1) Επισκέπτης
Ανακοινώσεις προς τα μέλη του forum και δημοσιεύματα από τα ΜΜΕ και το διαδίκτυο
Μετάβαση στο τέλοςΣελίδα: 1
ΘΕΜΑ: ΣΤΟΠ ΣΤΗΝ ΧΟΡΗΓΗΣΗ ΦΑΡΜΑΚΩΝ ΜΕ ΠΙΣΤΩΣΗ
#349
ΣΤΟΠ ΣΤΗΝ ΧΟΡΗΓΗΣΗ ΦΑΡΜΑΚΩΝ ΜΕ ΠΙΣΤΩΣΗ 13 Χρόνια, 10 Μήνες πριν Κarma: 9
13/01/2010
Σταματούν τη χορήγηση φαρμάκων με πίστωση από την 1η Φεβρουαρίου (ΕΘΝΟΣ)

Aπό την τσέπη τους θα πληρώνουν τον επόμενο μήνα τις συνταγές για φάρμακα οι δημόσιοι υπάλληλοι και ασφαλισμένοι του Tαμείου της Eμπορικής Tράπεζας και του Tαμείου Nομικών Eπαρχιών.

Oι φαρμακοποιοί της Aττικής σταματούν τη χορήγηση φαρμάκων με πίστωση από την 1η Φεβρουαρίου. Eκφράζουν έτσι τη διαμαρτυρία τους για το γεγονός ότι έχουν να πληρωθούν από τα εν λόγω Tαμεία από τον περασμένο Iούλιο.

O πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Aττικής (ΦΣA), κ. Kωνσταντίνος Λουράντος, δήλωσε χθες στο «Eθνος» ότι ο Oργανισμός Περίθαλψης Aσφαλισμένων του Δημοσίου (OΠAΔ) οφείλει στους φαρμακοποιούς - μέλη του Συλλόγου 100 εκατομμύρια ευρώ. Tο Tαμείο της Eμπορικής οφείλει 2 εκατομμύρια και το Tαμείο των νομικών (TYΔY) οφείλει 1,5 εκατομμύριο.

Σύμφωνα με τον κ. Λουράντο, η αναστολή χορήγησης φαρμάκων με πίστωση θα ισχύσει για όσα ασφαλιστικά ταμεία δεν είναι συνεπή στις υποχρεώσεις τους σύμφωνα με τον νόμο, ο οποίος ορίζει εξόφληση μέσα σε 45 μέρες. Oι φαρμακοποιοί διαμαρτύρονται και για την προγραμματιζόμενη μείωση του ποσοστού κέρδους τους από την πώληση φαρμάκων.

Για το θέμα ενημερώθηκε η διοίκηση του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου (ΠΦΣ), στην προχθεσινή συνάντηση που είχε με την ηγεσία του υπουργείου Oικονομίας. O πρόεδρος του ΠΦΣ, κ. Δημήτρης Bαγιωνάς, ανακοίνωσε χθες ότι οι φαρμακοποιοί δεν συζητούν μείωση του ποσοστού κέρδους τους: «Eνδεχόμενη επιμονή της κυβέρνησης θα αποτελέσει αιτία πολέμου», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Bαγιωνάς.

Σύμφωνα με τους φαρμακοποιούς, η κυβέρνηση προτείνει μείωση του ποσοστού κέρδους τους, αρχικά για τα 89 φάρμακα «υψηλού κόστους» και κατόπιν για διαφοροποίηση του ποσοστού κέρδους για τα γενόσημα φάρμακα ή για κλιμακούμενο ποσοστό κέρδους, μειούμενο όσο αυξάνεται η τιμή του φαρμάκου.

Για το θέμα της ανακοστολόγησης, ο κ. Bαγιωνάς ζήτησε εξάμηνη παράταση, προκειμένου να διατεθεί το απόθεμα που διαθέτουν σήμερα τα φαρμακεία. Zήτησε, επίσης, ανάλογη έκπτωση στα ακαθάριστα έσοδα του 2010. Tο διοικητικό συμβούλιο του Συλλόγου συνεδριάζει σήμερα, προκειμένου να εξετάσει τα θέματα και να αποφασίσει για την αντίδραση του κλάδου.

Δημ. Kαραγιώργος


13/01/2010
«Βερεσέ» τέλος για φάρμακα στο Δημόσιο(ΗΜΕΡΗΣΙΑ)

Τέλος στην επί πιστώσει χορήγηση φαρμάκων για τους ασφαλισμένους του Δημοσίου καθώς και άλλων ταμείων, από αρχές Φεβρουαρίου, αποφάσισαν οι φαρμακοποιοί της Αττικής.

Πιο συγκεκριμένα, ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Αττικής στη Γενική Συνέλευση των μελών του αποφάσισε «την από 1-2-2010 άρση της επί πιστώσει χορήγησης φαρμάκων στους Ασφαλισμένους του Δημοσίου και τους Ασφαλισμένους όσων Ασφαλιστικών Ταμείων δεν είναι συνεπή προς τις υποχρεώσεις τους».

Πρόκειται για οφειλές που σε ορισμένες περιπτώσεις ξεπερνούν και τους πέντε μήνες και ανέρχονται σε περισσότερα από 100 εκατομμύρια ευρώ μόνο για τους φαρμακοποιούς της Αττικής.

Σύμφωνα με τον ΦΣΑ, η απόφαση αυτή ελήφθη μετά από πολλούς μήνες υπομονής, με συνεκτίμηση όλων των δεδομένων και λαμβάνοντας υπόψη τόσο τις οικονομικές δυσκολίες των ασφαλισμένων όσο την οικονομική κατάσταση των φαρμακοποιών μελών του συλλόγου, οι οποίοι τον τελευταίο καιρό οδηγούνται σε οικονομική καταστροφή.

Δανεισμός
«Ηδη, τα χρέη του ΟΠΑΔ προς τους φαρμακοποιούς, αυξάνονται καθημερινά, κάτι που παρατηρείται και στα άλλα Ασφαλιστικά ταμεία οδηγώντας καθημερινά τους φαρμακοποιούς σε δανεισμό από τις τράπεζες για να αντιμετωπίσουν τις καθημερινές τους υποχρεώσεις», αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο ΦΣΑ.

Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει: «Ο κόμπος έφτασε στο χτένι, και δεν δυνάμεθα πλέον να δώσουμε άλλη πίστωση». Για όσα Ασφαλιστικά Ταμεία δεν είναι συνεπή στις υποχρεώσεις τους σύμφωνα με τον νόμο -ο οποίος ορίζει την πληρωμή μας εντός 45 ημερών- θα ισχύσει η ανωτέρω απόφαση της Γενικής Συνέλευσης του Φαρμακευτικού Συλλόγου Αττικής.

Σημειώνεται ότι και η Γενική Συνέλευση του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου στη συνεδρίασή της στις 12 Δεκεμβρίου 2009, αποφάσισε την αναστολή από 1ης Φεβρουαρίου 2010, της επί πιστώσει χορήγησης φαρμάκων προς τον ΟΠΑΔ και τα άλλα ασφαλιστικά ταμεία (εκτός του ΙΚΑ και του ΟΓΑ) που καθυστερούν την εξόφληση των συνταγών των φαρμακείων.13/01/2010
ΦΑΡΜΑΚΟΠΟΙΟΙ Αντιδρούν στη μείωση των τιμών και το ψαλίδισμα του κέρδους τους (ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ)

Αναστάτωση προκαλεί στους φαρμακοποιούς όλης της χώρας η πρόθεση του υπουργείου Οικονομίας, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας να μειώσει τις τιμές των φαρμάκων και να ψαλιδίσει το ποσοστό κέρδους τους, το οποίο σήμερα κυμαίνεται στο 23% επί της λιανικής τιμής του φαρμάκου.


Της Νικολέτας Μπούκα
bouka@makthes.gr

Όπως καταγγέλλουν, μόνο η μείωση των τιμών στα φάρμακα θα προκαλέσει ζημία κατά 20% σε καθέναν απ’ αυτούς, με αποτέλεσμα να χάσουν το λιγότερο 10.000 ευρώ έκαστος, ανάλογα με την ποσότητα των αποθεμάτων που έχουν στα φαρμακεία τους, ενώ το τελειωτικό χτύπημα θα δώσει η μείωση του ποσοστού κέρδους.
Οι φαρμακοποιοί προειδοποιούν ότι δεν πρόκειται να καθίσουν με σταυρωμένα τα χέρια. Ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος έχει προγραμματίσει για σήμερα συνεδρίαση, προκειμένου να εξετάσει τις επόμενες κινήσεις του κλάδου. Ανάλογη συνεδρίαση θα πραγματοποιήσει αύριο ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης.

“Ευνοούν τους φαρμακοβιομηχάνους”
“Οι δράσεις που προωθεί το υπουργείο θίγουν τους φαρμακοποιούς και ευνοούν τους φαρμακοβιομηχάνους. Μόνο από τη μείωση των τιμών των φαρμάκων πάνω από 10% εμείς θα χάσουμε, εξαιτίας της μείωσης της αξίας των εμπορευμάτων μας. Δηλαδή, το υπουργείο μάς αναγκάζει να πουλάμε φθηνότερα τα φάρμακα που έχουμε αγοράσει ακριβότερα. Για παράδειγμα, αν κάποιος έχει απόθεμα στο φαρμακείο του 50.000 κουτιά με φάρμακα, θα ζημιωθεί με 10.000 ευρώ”, εξηγεί στη “Μ” ο γενικός γραμματέας του Φαρμακευτικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης Διονύσης Ευγενίδης.
Σύμφωνα με τον ίδιο, το ψαλίδισμα του ποσοστού κέρδους των φαρμακοποιών θα δημιουργήσει ακόμη μεγαλύτερο πρόβλημα. Αν από το 23% που εκτιμάται σήμερα το ποσοστό κέρδους επί της λιανικής τιμής του φαρμάκου αφαιρέσει κάποιος τα λειτουργικά έξοδα του φαρμακείου, τότε το καθαρό ποσοστό κέρδους για κάθε φαρμακοποιό κυμαίνεται από 8%-10%.
Κάθετα αντίθετους βρίσκει τους φαρμακοποιούς και η πρόταση του Συνδέσμου Φαρμακευτικών Επιχειρήσεων Ελλάδος (ΣΦΕΕ) για λίστα φαρμάκων με διπλή τιμή, που σημαίνει ότι άλλη τιμή θα ισχύει για την πώληση του φαρμάκου απευθείας στον πολίτη και άλλη για την πώλησή του στο ασφαλιστικό ταμείο.

Καθυστερούν οι πληρωμές του ΟΠΑΔ
Στην αναστολή τής επί πιστώσει χορήγησης φαρμάκων προς τον ΟΠΑΔ και τα άλλα ασφαλιστικά ταμεία (εκτός του ΙΚΑ και του ΟΓΑ) που καθυστερούν την εξόφληση των συνταγών των φαρμακείων προχωρούν από τη 1 Φεβρουαρίου οι φαρμακοποιοί.
“Μόνο στη Θεσσαλονίκη είμαστε απλήρωτοι επί τέσσερις μήνες και το οφειλόμενο ποσό ανέρχεται σε 20.000.000 ευρώ, ενώ πανελλαδικώς στα 200.000.000 ευρώ. Έχουμε λάβει υπόσχεση από τον ΟΠΑΔ ότι έως το τέλος του μήνα θα καταβληθούν τουλάχιστον οι δύο χρωστούμενοι μήνες. Εάν ισχύσει αυτό, δεν θα διακόψουμε την επί πιστώσει χορήγηση φαρμάκων”, επισημαίνει ο κ. Ευγενίδης.
kris
Moderator
Δημοσιεύσεις: 197
graph
Αποσυνδεδεμένος Προβολή Προφίλ Μέλους
Τελευταία διόρθωση: 14/01/2010 04:24 από kris.
Πρέπει να είστε εγγεγραμμένο μέλος του Forum για να κάνετε μια δημοσίευση.
 
Μετάβαση στην αρχήΣελίδα: 1
Συντονιστές: kris, aioannid, tradewind
e-Φαρμακείο στο Facebook

Συνδεμένοι Χρήστες


  • [Bot]
Now online:
  • no members
  • 1 guest
  • 1 robot
Latest members:
Total members: 1291

Χρήσιμα για την Υγεία

Μάθε για τους μύκητες των νυχιών και φυσικούς τρόπους θεραπείας στο ιστολόγιο για τους μύκητες των νυχιών Nail Fungus Cure με χρήσιμες και σημαντικές οι πληροφορίες για την ονυχομυκητίαση, τους τύπους της, την περιποίηση των νυχιών και την θεραπεία των μυκήτων στα νύχια με διάφορες ομοιοπαθητικές φυσικές θεραπευτικές μεθόδους.

Μάθε για την κληρονομική ή επίκτητη σιδηροβλαστική αναιμία στο ιατρικό ιστολόγιο sideroblastic anemia blog, μια πάθηση αδυναμίας αξιοποίησης του σιδήρου για την παραγωγή αιμοσφαιρίνης από τα ερυθρά αιμοσφαίρια. Ο τύπος αυτός της αναιμίας συνδέεται με διαταραχή στην χρησιμοποίηση του σιδήρου, τρόποι διάγνωσης και αντιμετώπισης.

Πρόσφατες Συζητήσεις

APOTHEKER/ IN Gesucht

Autor: Basileios

Apotheke zwischen Köln und Düsseldorf, such deutschspachiges Personal für Vollzeit Infos: 1234at@arcor.de
περισσότερα

Συρταριέρα & γόνδολα φαρμακείου.

Autor: pharmacy

Πωλούνται 1) Συρταριέρα φαρμακείου WILLACH 4στηλη σε άριστη κατάσταση. Αποτελείται...
περισσότερα

ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ

Autor: sofiapap

ΖΗΤΕΙΤΑΙ ΑΔΕΙΟΥΧΟΣ ΦΑΡΜΑΚΟΠΟΙΟΣ ΓΙΑ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ, ΛΟΓΩ ΣΥΝΤΑΞΙΟΔΟΤΗΣΗΣ. ΤΗΛ: 6946937717
περισσότερα

Ζητούνται Φαρμακοποιός και βοηθός Φαρμακείου

Autor: ektoras

Ζητούνται πτυχιούχος Φαρμακοποιός και βοηθός Φαρμακείου ή αισθητικός για...
περισσότερα

Πωλειται επιχειρηση φαρμακειου

Autor: tetras61

Πωλειται επιχειρηση φαρμακειου σε κεντρικο σημειο λουτροπολης της Φθιωτιδας...
περισσότερα