e-Φαρμακείο

Forum Φαρμακοποιών

 

1 2 34

Η online κοινότητα των Φαρμακοποιών

Η online κοινότητα των Φαρμακοποιών

Νέο δυναμικό και ανανεωμένο το πρώτο Φαρμακευτικό Forum έτοιμο να φιλοξενήσει την online επιστημονική κοινότητα των Φαρμακοποιών! Ένας ολόκληρος φαρμακευτικός κόσμος σε ανταλλαγή απόψεων και επικοινωνία! Γίνε και εσύ μέλος του forum! Κάνε την δωρεάν εγγραφή σου ΤΩΡΑ για να συμμετέχεις στις συζητήσεις του e-φαρμακείο!

Συνδικαλιστικά θέματα

Συνδικαλιστικά θέματα

Συνδικαλιστικός διάλογος Φαρμακοποιών στο forum του e-φαρμακείο! Θέματα της ΟΣΦΕ, των ΣΥ.ΦΑ, των Νοσοκομειακών Φαρμακοποιών και των Νέων Φαρμακοποιών! Πληροφόρηση για τις εξελίξεις στο χώρο της Υγείας και των φαρμάκων. Για να συμμετέχεις και εσύ στις συζητήσεις κάνε ΤΩΡΑ την δωρεάν εγγραφή σου στο forum!

Φαρμακευτικά θέματα

Φαρμακευτικά θέματα

Συζήτηση σχετικά με θέματα ορθής συνταγογράφησης, ερωτήσεις και απαντήσεις σε καθημερινά ερωτήματα κατά την εκτέλεση των συνταγών στο φαρμακείο την παρασκευή σκευασμάτων στο φαρμακείο , οδηγίες ασφαλιστικών ταμείων, φορολόγιση φαρμακείου, ασφαλισης ΤΣΑΥ, νομικών θεμάτων λειτουργίας του φαρμακείου. Γίνε και εσύ μέλος της online Φαρμακευτικής κοινότητας! Κάνε εγγραφή στο forum και πάρε μέρος στις συζητήσεις στο e-φαρμακείο!

Αγγελίες και πληροφόρηση

Αγγελίες και πληροφόρηση

Αγγελίες αγορά και πωλήσεις φαρμακείων. Προσφορά και ζήτηση εργασίας φαρμακοποιών και υπαλλήλων φαρμακείου. Εξοπλισμός και έπιπλα φαρμακείου. Μηχανοργάνωση προγράμματα Η/Υ διαχείρισης φαρμακείου και προβολής εφημεριών, εφαρμογές διαχείρισης φαρμακευτικών συλλόγων και διανεμητικού λογαριασμού. Κάνε τώρα την εγγραφή σου στο forum και ανάρτησε την αγγελία σου ή την πληροφορία σου στο e-φαρμακείο!

<< >> Play > Stop

Γεια χαρά, Επισκέπτης
Παρακαλώ Σύνδεση ή Εγγραφή.    Χάσατε τον κωδικό σας;

Ανακοινώσεις Υπουργών - Σύσκεψη 19-11-09
(1 μέλος/η είναι εδώ) (1) Επισκέπτης
Ανακοινώσεις προς τα μέλη του forum και δημοσιεύματα από τα ΜΜΕ και το διαδίκτυο
Μετάβαση στο τέλοςΣελίδα: 1
ΘΕΜΑ: Ανακοινώσεις Υπουργών - Σύσκεψη 19-11-09
#123
Ανακοινώσεις Υπουργών - Σύσκεψη 19-11-09 13 Χρόνια, 10 Μήνες πριν Κarma: 9
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ ΥΠΟΥΡΓΩΝ ΓΙΑ ΤΟ ΦΑΡΜΑΚΟ

Με θέμα « Η πολιτική για το Φάρμακο» έδωσαν κοινή συνέντευξη τύπου, η Υπουργός Οικονομίας κ. Λούκα Κατσέλη, ο Υπουργός Εργασίας Α. Λοβέρδος και η Υπουργός Υγείας κ. Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου.
Η μείωση τιμών, η επαναφορά της λίστας και η δημιουργία επιτροπής που θα ασχολείται με όλες τις ρυθμίσεις που αφορούν το φάρμακο, ήταν οι άξονες στους οποίους κινήθηκε η κυρία Ξενογιαννακοπούλου.
Το νέο πλαίσιο που έχει ως στόχο τη διαφάνεια και την αποτελεσματικότητα στο φάρμακο, σημείωσε η κα Κατσέλη και ανακοίνωσε πέντε μέτρα σε πρώτη φάση για την μείωση της φαρμακευτικής δαπάνης:
1. Πάγωμα τιμών στα φαρμακευτικά σκευάσματα.
2. Υιοθέτηση πολιτικής συνολικής επανατιμολόγησης όλων των φαρμάκων (περίπου 6.000) με έκδοση πρώτου δελτίου το 2010.
3. Αλλαγή του συστήματος τιμολόγησης αντιγράφων των φαρμάκων
4. Για τα 89 ακριβά φάρμακα, με εγκύκλιο θα υπάρξει μείωσης τιμής από την 1η Ιανουαρίου και το ποσοστό της μείωσης θα καθοριστεί με αγορανομική διάταξη μετά από διάλογο με τους φορείς.
5. Στο πλαίσιο του ΕΣΠΑ, θα υπάρξει ειδική δράση για να στηριχθεί η ηλεκτρονική Συνταγογράφηση σε φαρμακεία και ιατρεία.
Από την πλευρά του ο Ανδρέας Λοβέρδος, με κατηγορηματικό τρόπο υποστήριξε πως με την κρίση στα ασφαλιστικά ταμεία είναι αδιανόητο να μην συμπεριλαμβάνεται ο εξορθολογισμός δαπανών στο φάρμακο. Από την 1η Μαΐου του επόμενου χρόνου, σύμφωνα με τον υπουργό Εργασίας, θα τεθεί σε εφαρμογή πρόγραμμα ελέγχου Συνταγογράφηση. Έτσι θα υπάρχει έγκαιρη στατιστική για το που έγινε μια συνταγή, πως και σε ποιο φαρμακείο, ώστε μόνο στο ΙΚΑ, υπολογίζεται ότι αμέσως θα σημειωθεί συγκράτηση δαπανών που θα φθάσει τα 250.000.000 Ευρώ. Στο ίδιο πρόγραμμα θα ενταχθεί και ο ΟΓΑ, με αποτέλεσμα να υπάρχει έλεγχος στο 70% των ασφαλισμένων. Ένα νομικό πρόβλημα δεν επιτρέπει αυτή τη στιγμή των ηλεκτρονικό έλεγχο στο 100% των ταμείων.
Σύμφωνα με τον κο Λοβέρδο, ο ασφαλισμένος ασθενής θα αγοράζει τα ακριβά φάρμακα φθηνότερα και ανετότερα από όλα τα ιδιωτικά φαρμακεία.

Τέλος οι Υπουργοί έδωσαν στοιχεία για τις φαρμακευτικές δαπάνες που επισυνάπτονται

Αρχείο 1: stoixeia1.tif

Αρχείο 2: stoixeia2.tif

Δημοσιεύτηκε: 19/11/2009
kris
Moderator
Δημοσιεύσεις: 197
graph
Αποσυνδεδεμένος Προβολή Προφίλ Μέλους
Πρέπει να είστε εγγεγραμμένο μέλος του Forum για να κάνετε μια δημοσίευση.
 
Μετάβαση στην αρχήΣελίδα: 1
Συντονιστές: kris, aioannid, tradewind
e-Φαρμακείο στο Facebook

Συνδεμένοι Χρήστες


  • [Bot]
Now online:
  • no members
  • 1 guest
  • 1 robot
Latest members:
Total members: 1291

Χρήσιμα για την Υγεία

Μάθε για τους μύκητες των νυχιών και φυσικούς τρόπους θεραπείας στο ιστολόγιο για τους μύκητες των νυχιών Nail Fungus Cure με χρήσιμες και σημαντικές οι πληροφορίες για την ονυχομυκητίαση, τους τύπους της, την περιποίηση των νυχιών και την θεραπεία των μυκήτων στα νύχια με διάφορες ομοιοπαθητικές φυσικές θεραπευτικές μεθόδους.

Μάθε για την κληρονομική ή επίκτητη σιδηροβλαστική αναιμία στο ιατρικό ιστολόγιο sideroblastic anemia blog, μια πάθηση αδυναμίας αξιοποίησης του σιδήρου για την παραγωγή αιμοσφαιρίνης από τα ερυθρά αιμοσφαίρια. Ο τύπος αυτός της αναιμίας συνδέεται με διαταραχή στην χρησιμοποίηση του σιδήρου, τρόποι διάγνωσης και αντιμετώπισης.

Πρόσφατες Συζητήσεις

APOTHEKER/ IN Gesucht

Autor: Basileios

Apotheke zwischen Köln und Düsseldorf, such deutschspachiges Personal für Vollzeit Infos: 1234at@arcor.de
περισσότερα

Συρταριέρα & γόνδολα φαρμακείου.

Autor: pharmacy

Πωλούνται 1) Συρταριέρα φαρμακείου WILLACH 4στηλη σε άριστη κατάσταση. Αποτελείται...
περισσότερα

ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ

Autor: sofiapap

ΖΗΤΕΙΤΑΙ ΑΔΕΙΟΥΧΟΣ ΦΑΡΜΑΚΟΠΟΙΟΣ ΓΙΑ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ, ΛΟΓΩ ΣΥΝΤΑΞΙΟΔΟΤΗΣΗΣ. ΤΗΛ: 6946937717
περισσότερα

Ζητούνται Φαρμακοποιός και βοηθός Φαρμακείου

Autor: ektoras

Ζητούνται πτυχιούχος Φαρμακοποιός και βοηθός Φαρμακείου ή αισθητικός για...
περισσότερα

Πωλειται επιχειρηση φαρμακειου

Autor: tetras61

Πωλειται επιχειρηση φαρμακειου σε κεντρικο σημειο λουτροπολης της Φθιωτιδας...
περισσότερα