e-Φαρμακείο

Forum Φαρμακοποιών

 

1 2 34

Η online κοινότητα των Φαρμακοποιών

Η online κοινότητα των Φαρμακοποιών

Νέο δυναμικό και ανανεωμένο το πρώτο Φαρμακευτικό Forum έτοιμο να φιλοξενήσει την online επιστημονική κοινότητα των Φαρμακοποιών! Ένας ολόκληρος φαρμακευτικός κόσμος σε ανταλλαγή απόψεων και επικοινωνία! Γίνε και εσύ μέλος του forum! Κάνε την δωρεάν εγγραφή σου ΤΩΡΑ για να συμμετέχεις στις συζητήσεις του e-φαρμακείο!

Συνδικαλιστικά θέματα

Συνδικαλιστικά θέματα

Συνδικαλιστικός διάλογος Φαρμακοποιών στο forum του e-φαρμακείο! Θέματα της ΟΣΦΕ, των ΣΥ.ΦΑ, των Νοσοκομειακών Φαρμακοποιών και των Νέων Φαρμακοποιών! Πληροφόρηση για τις εξελίξεις στο χώρο της Υγείας και των φαρμάκων. Για να συμμετέχεις και εσύ στις συζητήσεις κάνε ΤΩΡΑ την δωρεάν εγγραφή σου στο forum!

Φαρμακευτικά θέματα

Φαρμακευτικά θέματα

Συζήτηση σχετικά με θέματα ορθής συνταγογράφησης, ερωτήσεις και απαντήσεις σε καθημερινά ερωτήματα κατά την εκτέλεση των συνταγών στο φαρμακείο την παρασκευή σκευασμάτων στο φαρμακείο , οδηγίες ασφαλιστικών ταμείων, φορολόγιση φαρμακείου, ασφαλισης ΤΣΑΥ, νομικών θεμάτων λειτουργίας του φαρμακείου. Γίνε και εσύ μέλος της online Φαρμακευτικής κοινότητας! Κάνε εγγραφή στο forum και πάρε μέρος στις συζητήσεις στο e-φαρμακείο!

Αγγελίες και πληροφόρηση

Αγγελίες και πληροφόρηση

Αγγελίες αγορά και πωλήσεις φαρμακείων. Προσφορά και ζήτηση εργασίας φαρμακοποιών και υπαλλήλων φαρμακείου. Εξοπλισμός και έπιπλα φαρμακείου. Μηχανοργάνωση προγράμματα Η/Υ διαχείρισης φαρμακείου και προβολής εφημεριών, εφαρμογές διαχείρισης φαρμακευτικών συλλόγων και διανεμητικού λογαριασμού. Κάνε τώρα την εγγραφή σου στο forum και ανάρτησε την αγγελία σου ή την πληροφορία σου στο e-φαρμακείο!

<< >> Play > Stop

Γεια χαρά, Επισκέπτης
Παρακαλώ Σύνδεση ή Εγγραφή.    Χάσατε τον κωδικό σας;

ΠΟΛΥΚΥΣΤΙΚΕΣ ΩΟΘΗΚΕΣ ΚΑΙ ΔΑΣΥΤΡΙΧΙΣΜΟΣ
(1 μέλος/η είναι εδώ) (1) Επισκέπτης
Συζήτηση για επιστημονικά άρθρα και διαλέξεις
Μετάβαση στο τέλοςΣελίδα: 1
ΘΕΜΑ: ΠΟΛΥΚΥΣΤΙΚΕΣ ΩΟΘΗΚΕΣ ΚΑΙ ΔΑΣΥΤΡΙΧΙΣΜΟΣ
#382
ΠΟΛΥΚΥΣΤΙΚΕΣ ΩΟΘΗΚΕΣ ΚΑΙ ΔΑΣΥΤΡΙΧΙΣΜΟΣ 14 Χρόνια, 6 Μήνες πριν Κarma: 9
Σύνδρομο πολυκυστικών ωοθηκών και δασυτριχισμός

Ημερομηνία δημοσίευσης: 17 Νοεμβρίου 2009

Πηγή: Esthete Magazine, H φωνή της Ομοσπονδίας Σωματείων Επαγγελματιών Διπλωματούχων Αισθητικών Ελλάδος


Ενώ η παθοφυσιολογία του Συνδρόμου πολυκυστικών ωοθηκών είναι γνωστή, η αιτιολογία του είναι αδιευκρίνιστη. Ορισμένες μελέτες έχουν υποστηρίξει ότι η ωοθήκη είναι τόπος της ιατρικής βλάβης.

Ο πιθανός ρόλος των επινεφριδίων στην αιτιολογία του Συνδρόμου πολυκυστικών ωοθηκών εξακολουθεί να είναι μια σοβαρή πρόταση. Η υπόθεση ότι ο διαβήτης μπορεί να είναι μια από τις αιτίες κερδίζει συνεχώς έδαφος.

Η αδυναμία καθορισμού της αιτιολογίας του Συνδρόμου πολυκυστικών ωοθηκών πιθανότατα οφείλεται στο ότι η εμφάνιση του συνδρόμου εξαρτάται άλλοτε από άλλους παράγοντες και για αυτό δεν είναι δυνατόν να καθοριστεί ένας αιτιολογικός παράγοντας.

Κλινική εικόνα

Η τυπική ασθενής παρουσιάζεται με υπερτρίχωση, παχυσαρκία και ακανόνιστη περίοδο ή με αμηνόρροια και θετική δοκιμασία προγεστερόνης.

Σε 141 γυναίκες με το Σύνδρομο, 67 εμφάνισαν υπερτρίχωση, (47,5%), 22 ακμή, (15,6%), 60 παχυσαρκία(42,5%) και 81 αραιομηνόρροια.

Η ανάπτυξη της υπερτρίχωσης δεν εξαρτάται μόνο από τη συγκέντρωση των ανδρογόνων στο αίμα αλλά και από τη γενετική ευαισθησία του βολβού των τριχών στα ανδρογόνα. Ωστόσο δεν παύει το γεγονός ότι το 70% των ανωοθυλακιορρηκτικών ασθενών έχουν έντονο πρόβλημα υπερτρίχωσης.

Η χρήση των υπερήχων στη διάγνωση του συνδρόμου πολυκυστικών ωοθηκών προσφέρει σημαντική βοήθεια.

Στα εργαστηριακά ορμονικά εκρίμματα, έχοντας υπόψη το ιστορικό η ανίχνευση αυξημένων ανδρογόνων ή έστω μόνο ενός από αυτά θα επιβεβαιώσει τη διάγνωση.

Θεραπεία

Χορήγηση προγεστερινοειδούς για 10-14 ήμερες κάθε μήνα εξασφαλίζει την κλινική εμφάνιση περιόδου και βάζει φραγμό στη συνεχή δράση των οιστρογόνων στο ενδομήτριο. Συγκεκριμένα στην υπερτρίχωση θα χορηγηθούν αντιανδρογόνα, δεξαμεθαδόνη, αντισυλληπτικά ή συνδυασμός αυτών με παράλληλη τοπική φροντίδα.

Μέθοδος τοπικής θεραπείας

Ηλεκτρόλυση με λεπτή βελόνα όπου φτάνουμε στο θύλακο της τρίχας καταστρέφοντάς τον με ηλεκτρικό ρεύμα. Αξιόπιστη μέθοδος με μόνιμα αποτελέσματα, αρκετά χρονοβόρα και επώδυνη.

Εκλεκτική φωτοθερμόλυση με λέιζερ διαφόρων τύπων και μήκους κύματος όπου η θερμική ενέργεια μεταφέρεται εκλεκτικά στον θύλακο της τρίχας χρησιμοποιώντας ως αγωγό τη μελανίνη του στελέχους της τρίχας με σκοπό να προκαλέσει θερμική καταστροφή της ανατομικής μονάδας της τρίχας. Μέθοδος που χρησιμοποιείται τα τελευταία 12 χρόνια.

Άλλες μέθοδοι με σύντομη διάρκεια εφαρμοζόμενες και από το ίδιο το άτομο όπως κερί, ξύρισμα, λείανση τριχών με υπεροξείδιο του υδρογόνου.

Πηγές: Μαρία Καττή, Αισθητικός ΤΕΙ Αθήνας
kris
Moderator
Δημοσιεύσεις: 197
graph
Αποσυνδεδεμένος Προβολή Προφίλ Μέλους
Πρέπει να είστε εγγεγραμμένο μέλος του Forum για να κάνετε μια δημοσίευση.
 
Μετάβαση στην αρχήΣελίδα: 1
Συντονιστές: kris, aioannid, tradewind
e-Φαρμακείο στο Facebook

Συνδεμένοι Χρήστες


  • [Bot]
Now online:
  • no members
  • 1 guest
  • 1 robot
Latest members:
Total members: 1291

Χρήσιμα για την Υγεία

Μάθε για τους μύκητες των νυχιών και φυσικούς τρόπους θεραπείας στο ιστολόγιο για τους μύκητες των νυχιών Nail Fungus Cure με χρήσιμες και σημαντικές οι πληροφορίες για την ονυχομυκητίαση, τους τύπους της, την περιποίηση των νυχιών και την θεραπεία των μυκήτων στα νύχια με διάφορες ομοιοπαθητικές φυσικές θεραπευτικές μεθόδους.

Μάθε για την κληρονομική ή επίκτητη σιδηροβλαστική αναιμία στο ιατρικό ιστολόγιο sideroblastic anemia blog, μια πάθηση αδυναμίας αξιοποίησης του σιδήρου για την παραγωγή αιμοσφαιρίνης από τα ερυθρά αιμοσφαίρια. Ο τύπος αυτός της αναιμίας συνδέεται με διαταραχή στην χρησιμοποίηση του σιδήρου, τρόποι διάγνωσης και αντιμετώπισης.

Πρόσφατες Συζητήσεις

Πωλούνται έπιπλα Φαρμακείου σε άριστη κατάσταση

Autor: admin

Πωλούνται έπιπλα φαρμακείου εξολοκλήρου φτιαγμένα από MDF. Τα ράφια είναι γυάλινα...
περισσότερα

APOTHEKER/ IN Gesucht

Autor: Basileios

Apotheke zwischen Köln und Düsseldorf, such deutschspachiges Personal für Vollzeit Infos: 1234at@arcor.de
περισσότερα

Συρταριέρα & γόνδολα φαρμακείου.

Autor: pharmacy

Πωλούνται 1) Συρταριέρα φαρμακείου WILLACH 4στηλη σε άριστη κατάσταση. Αποτελείται...
περισσότερα

ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ

Autor: sofiapap

ΖΗΤΕΙΤΑΙ ΑΔΕΙΟΥΧΟΣ ΦΑΡΜΑΚΟΠΟΙΟΣ ΓΙΑ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ, ΛΟΓΩ ΣΥΝΤΑΞΙΟΔΟΤΗΣΗΣ. ΤΗΛ: 6946937717
περισσότερα

Ζητούνται Φαρμακοποιός και βοηθός Φαρμακείου

Autor: ektoras

Ζητούνται πτυχιούχος Φαρμακοποιός και βοηθός Φαρμακείου ή αισθητικός για...
περισσότερα