e-Φαρμακείο

Forum Φαρμακοποιών

 

1 2 34

Η online κοινότητα των Φαρμακοποιών

Η online κοινότητα των Φαρμακοποιών

Νέο δυναμικό και ανανεωμένο το πρώτο Φαρμακευτικό Forum έτοιμο να φιλοξενήσει την online επιστημονική κοινότητα των Φαρμακοποιών! Ένας ολόκληρος φαρμακευτικός κόσμος σε ανταλλαγή απόψεων και επικοινωνία! Γίνε και εσύ μέλος του forum! Κάνε την δωρεάν εγγραφή σου ΤΩΡΑ για να συμμετέχεις στις συζητήσεις του e-φαρμακείο!

Συνδικαλιστικά θέματα

Συνδικαλιστικά θέματα

Συνδικαλιστικός διάλογος Φαρμακοποιών στο forum του e-φαρμακείο! Θέματα της ΟΣΦΕ, των ΣΥ.ΦΑ, των Νοσοκομειακών Φαρμακοποιών και των Νέων Φαρμακοποιών! Πληροφόρηση για τις εξελίξεις στο χώρο της Υγείας και των φαρμάκων. Για να συμμετέχεις και εσύ στις συζητήσεις κάνε ΤΩΡΑ την δωρεάν εγγραφή σου στο forum!

Φαρμακευτικά θέματα

Φαρμακευτικά θέματα

Συζήτηση σχετικά με θέματα ορθής συνταγογράφησης, ερωτήσεις και απαντήσεις σε καθημερινά ερωτήματα κατά την εκτέλεση των συνταγών στο φαρμακείο την παρασκευή σκευασμάτων στο φαρμακείο , οδηγίες ασφαλιστικών ταμείων, φορολόγιση φαρμακείου, ασφαλισης ΤΣΑΥ, νομικών θεμάτων λειτουργίας του φαρμακείου. Γίνε και εσύ μέλος της online Φαρμακευτικής κοινότητας! Κάνε εγγραφή στο forum και πάρε μέρος στις συζητήσεις στο e-φαρμακείο!

Αγγελίες και πληροφόρηση

Αγγελίες και πληροφόρηση

Αγγελίες αγορά και πωλήσεις φαρμακείων. Προσφορά και ζήτηση εργασίας φαρμακοποιών και υπαλλήλων φαρμακείου. Εξοπλισμός και έπιπλα φαρμακείου. Μηχανοργάνωση προγράμματα Η/Υ διαχείρισης φαρμακείου και προβολής εφημεριών, εφαρμογές διαχείρισης φαρμακευτικών συλλόγων και διανεμητικού λογαριασμού. Κάνε τώρα την εγγραφή σου στο forum και ανάρτησε την αγγελία σου ή την πληροφορία σου στο e-φαρμακείο!

<< >> Play > Stop

Γεια χαρά, Επισκέπτης
Παρακαλώ Σύνδεση ή Εγγραφή.    Χάσατε τον κωδικό σας;

Φαρμακοποιός πάροχος πρωτοβάθμιων υπηρεσιών υγείας
(1 μέλος/η είναι εδώ) (1) Επισκέπτης
Συζήτηση για θέματα του Φαρμακοποιού σαν Σύμβουλος πρωτοβάθμιας υγείας
Μετάβαση στο τέλοςΣελίδα: 1
ΘΕΜΑ: Φαρμακοποιός πάροχος πρωτοβάθμιων υπηρεσιών υγείας
#15
Φαρμακοποιός πάροχος πρωτοβάθμιων υπηρεσιών υγείας 14 Χρόνια, 7 Μήνες πριν Κarma: 9

Αυτό το διάστημα γινόμαστε μάρτυρες της επίμονης προσπάθειας της Κυβέρνησης και του Υπουργείου υγείας, μέσω των ΜΜΕ, να πεισθεί ο κόσμος για εμβολιασμό με το εμβόλιο της γρίπης Α/Η1Ν1. Ο τρόπος είναι φανερά άκομψος και ουσιαστικά δεν πείθει όταν μεγάλη μερίδα των επιστημόνων, από τους πιο έγκρειτους, δεν συμφωνεί με τον γενικό εμβολιασμό, δεν συμφωνεί με τον εμβολιασμό σε πολύ μικρά παιδιά και είναι πολύ επιφυλακτικοί για τις έγκυες γυναίκες. Την στιγμή μάλιστα που ο πολύ μικρός χρόνος προετοιμασίας του εμβολίου δεν δίνει ασφαλή αποτελέσματα, όταν στις χώρες του νότιου ημισφαιρίου που μόλις τελείωσε ο χειμώνας δεν είχαμε σοβαρά πανδημικά φαινόμενα και όταν κατά γενική ομολογία τα συμπτώματα είναι πιο ήπια από αυτά της κοινής γρίπης αλλά και οι θάνατοι ποσοστιαία λιγότεροι. Ο μεγαλύτερος κίνδυνος γι' αυτόν το ιό είναι η πολύ γρήγορη και εύκολη εξάπλωσή του. Τα προφυλακτικά μέτρα καθαριότητας, αερισμού των χώρων και ενίοτε της απομόνωσης ή του κλεισίματος των σχολείων είναι απαραίτητα. Από τα παραπάνω προκύπτει ότι το κλίμα πανικού δεν δικαιολογείται, πολύ περισσότερο όταν ούτε ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας αλλά και ο αντίστοιχος Ευρωπαϊκός δεν έχουν εκδώσει καμιά γενική οδηγεία για τον πανδημικό εμβολιασμό. Η πορεία προς τον χειμώνα θα δίξει πιο ξεκάθαρα την κατάσταση και ίσως παρθούν κάποια μέτρα παραπάνω.
Για την αντιμετώπιση αυτής της κατάστασης η πολιτεία εξέδωσε σχέδιο αντιμετώπισης εντάσοντας στον σχεδιασμό όλο σχεδόν το υπαρχον υγεονομικό προσωπικό και όλες τις μονάδες υγείας συμπεριλαμβανομένων και των ιδιωτικών ιατρείων. Μέχρις εδώ όλα καλά. Απαξιώθηκε όμως ένας ολόκληρος κλάδος, αυτός των Φαρμακοποιών, ως να μην υπάρχουν, ως να μην θεωρούνται επιστημονικό δυναμικό, σαν να είναι ανίκανοι να συμμετάσχουν και αυτοί στο πρόγραμμα αντιμετώπισης της γρίπης, ως ανίκανοι να μπορούν να εμβολιάσουν το κοινό, όταν ο καθένας για την κοινή γρίπη θα έχει εμβολιάσει κατά την διάρκεια του χειμώνα από 150-300 άτομα, σαν να μήν υπαρχουν 11000 σημεία (Φαρμακεία) εμβολιασμού και στην πιο απομακρυσμένη περιοχή με οργανωμένη υποδομή για την ασφαλή φύλαξή τους και το κυριότερο να μην θεωρούνται το ΦΑΡΜΑΚΕΙΟ και Ο ΦΑΡΜΑΚΟΠΟΙΟΣ πάροχοι πρωτοβάθμιας περίθαλψης. Να σημειώσω ότι ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλλογος ζήτησε επίσημα να ενταχθούν τα φαρμακεία στον σχεδιασμό χωρίς όμως ανταπόκριση μέχρι στιγμής από κανέναν. Για να μην υπάρξει δε καμία παρεξήγηση, η προσφορά μας δεν περιελάμβανε καμία οικονομική απαίτηση διότι το εμβόλιο θα εδίνετο δωρεάν όπως σε όλες τις υγειονομικές κρατικές ή δημοτικές υπηρεσίες. Πρέπει να απαιτήσουμε σαν κλάδος να δοθεί μια απάντηση, πρέπει να διεκδικήσουμε τον θεσμικό και επιστημονικό μας ρόλο, πρέπει να πείσουμε ότι πρωτίστως είμαστε ΦΑΡΜΑΚΟΠΟΙΟΙ και δευτερευόντως επιχειρηματίες. Ανοίγω αυτήν την συζήτηση γιατί η υποβάθμιση από την πλευρά της πολιτείας στον φαρμακευτικό κόσμο ήταν πολύ εμφανής. Επιβάλλεται να δοθεί μια απάντηση.
kris
Moderator
Δημοσιεύσεις: 197
graph
Αποσυνδεδεμένος Προβολή Προφίλ Μέλους
Τελευταία διόρθωση: 11/11/2009 17:34 από admin.
Πρέπει να είστε εγγεγραμμένο μέλος του Forum για να κάνετε μια δημοσίευση.
 
Μετάβαση στην αρχήΣελίδα: 1
Συντονιστές: kris, aioannid, tradewind
e-Φαρμακείο στο Facebook

Συνδεμένοι Χρήστες


  • [Bot]
Now online:
  • no members
  • 1 guest
  • 1 robot
Latest members:
Total members: 1291

Χρήσιμα για την Υγεία

Μάθε για τους μύκητες των νυχιών και φυσικούς τρόπους θεραπείας στο ιστολόγιο για τους μύκητες των νυχιών Nail Fungus Cure με χρήσιμες και σημαντικές οι πληροφορίες για την ονυχομυκητίαση, τους τύπους της, την περιποίηση των νυχιών και την θεραπεία των μυκήτων στα νύχια με διάφορες ομοιοπαθητικές φυσικές θεραπευτικές μεθόδους.

Μάθε για την κληρονομική ή επίκτητη σιδηροβλαστική αναιμία στο ιατρικό ιστολόγιο sideroblastic anemia blog, μια πάθηση αδυναμίας αξιοποίησης του σιδήρου για την παραγωγή αιμοσφαιρίνης από τα ερυθρά αιμοσφαίρια. Ο τύπος αυτός της αναιμίας συνδέεται με διαταραχή στην χρησιμοποίηση του σιδήρου, τρόποι διάγνωσης και αντιμετώπισης.

Πρόσφατες Συζητήσεις

Πωλούνται έπιπλα Φαρμακείου σε άριστη κατάσταση

Autor: admin

Πωλούνται έπιπλα φαρμακείου εξολοκλήρου φτιαγμένα από MDF. Τα ράφια είναι γυάλινα...
περισσότερα

APOTHEKER/ IN Gesucht

Autor: Basileios

Apotheke zwischen Köln und Düsseldorf, such deutschspachiges Personal für Vollzeit Infos: 1234at@arcor.de
περισσότερα

Συρταριέρα & γόνδολα φαρμακείου.

Autor: pharmacy

Πωλούνται 1) Συρταριέρα φαρμακείου WILLACH 4στηλη σε άριστη κατάσταση. Αποτελείται...
περισσότερα

ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ

Autor: sofiapap

ΖΗΤΕΙΤΑΙ ΑΔΕΙΟΥΧΟΣ ΦΑΡΜΑΚΟΠΟΙΟΣ ΓΙΑ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ, ΛΟΓΩ ΣΥΝΤΑΞΙΟΔΟΤΗΣΗΣ. ΤΗΛ: 6946937717
περισσότερα

Ζητούνται Φαρμακοποιός και βοηθός Φαρμακείου

Autor: ektoras

Ζητούνται πτυχιούχος Φαρμακοποιός και βοηθός Φαρμακείου ή αισθητικός για...
περισσότερα