e-Φαρμακείο

Forum Φαρμακοποιών

 

1 2 34

Η online κοινότητα των Φαρμακοποιών

Η online κοινότητα των Φαρμακοποιών

Νέο δυναμικό και ανανεωμένο το πρώτο Φαρμακευτικό Forum έτοιμο να φιλοξενήσει την online επιστημονική κοινότητα των Φαρμακοποιών! Ένας ολόκληρος φαρμακευτικός κόσμος σε ανταλλαγή απόψεων και επικοινωνία! Γίνε και εσύ μέλος του forum! Κάνε την δωρεάν εγγραφή σου ΤΩΡΑ για να συμμετέχεις στις συζητήσεις του e-φαρμακείο!

Συνδικαλιστικά θέματα

Συνδικαλιστικά θέματα

Συνδικαλιστικός διάλογος Φαρμακοποιών στο forum του e-φαρμακείο! Θέματα της ΟΣΦΕ, των ΣΥ.ΦΑ, των Νοσοκομειακών Φαρμακοποιών και των Νέων Φαρμακοποιών! Πληροφόρηση για τις εξελίξεις στο χώρο της Υγείας και των φαρμάκων. Για να συμμετέχεις και εσύ στις συζητήσεις κάνε ΤΩΡΑ την δωρεάν εγγραφή σου στο forum!

Φαρμακευτικά θέματα

Φαρμακευτικά θέματα

Συζήτηση σχετικά με θέματα ορθής συνταγογράφησης, ερωτήσεις και απαντήσεις σε καθημερινά ερωτήματα κατά την εκτέλεση των συνταγών στο φαρμακείο την παρασκευή σκευασμάτων στο φαρμακείο , οδηγίες ασφαλιστικών ταμείων, φορολόγιση φαρμακείου, ασφαλισης ΤΣΑΥ, νομικών θεμάτων λειτουργίας του φαρμακείου. Γίνε και εσύ μέλος της online Φαρμακευτικής κοινότητας! Κάνε εγγραφή στο forum και πάρε μέρος στις συζητήσεις στο e-φαρμακείο!

Αγγελίες και πληροφόρηση

Αγγελίες και πληροφόρηση

Αγγελίες αγορά και πωλήσεις φαρμακείων. Προσφορά και ζήτηση εργασίας φαρμακοποιών και υπαλλήλων φαρμακείου. Εξοπλισμός και έπιπλα φαρμακείου. Μηχανοργάνωση προγράμματα Η/Υ διαχείρισης φαρμακείου και προβολής εφημεριών, εφαρμογές διαχείρισης φαρμακευτικών συλλόγων και διανεμητικού λογαριασμού. Κάνε τώρα την εγγραφή σου στο forum και ανάρτησε την αγγελία σου ή την πληροφορία σου στο e-φαρμακείο!

<< >> Play > Stop

Γεια χαρά, Επισκέπτης
Παρακαλώ Σύνδεση ή Εγγραφή.    Χάσατε τον κωδικό σας;

ΤΙ ΠΡΟΒΛΕΠΕΤΑΙ ΓΙΑ ΤΟ 2011- ΝΕΑ ΜΕΤΡΑ
(1 μέλος/η είναι εδώ) (1) Επισκέπτης
Θέματα γενικού ενδιαφέροντος
Μετάβαση στο τέλοςΣελίδα: 1
ΘΕΜΑ: ΤΙ ΠΡΟΒΛΕΠΕΤΑΙ ΓΙΑ ΤΟ 2011- ΝΕΑ ΜΕΤΡΑ
#932
ΤΙ ΠΡΟΒΛΕΠΕΤΑΙ ΓΙΑ ΤΟ 2011- ΝΕΑ ΜΕΤΡΑ 13 Χρόνια, 2 Μήνες πριν Κarma: 9
27/11/2010
Επικεφαλής task force στην Υγεία ο Α. Λοβέρδος (ΗΜΕΡΗΣΙΑ)

Της Ελένης Πετροπούλου

Oμάδα κρούσης (task force) δημιουργείται στην Yγεία, η οποία θα ελέγχει τις δαπάνες στο EΣY, την οργάνωση και διαχείριση των μονάδων, ενώ θα επεξεργαστεί και σχέδιο συγχωνεύσεων νοσοκομείων. Oι ελεγκτές, μάλιστα, θα παρακολουθούν καθημερινά την πορεία υλοποίησης των μέτρων του Mνημονίου σε ό,τι αφορά συνολικά το χώρο της υγείας (ακόμη και δράσεις που υπάγονται στο υπουργείο Eργασίας και Kοινωνικών Aσφαλίσεων). Oι ίδιοι μέχρι και τον Mάρτιο θα παρακολουθούν και θα ελέγχουν, ώστε στο δεύτερο τρίμηνο του 2011 να προχωρήσουν σε συνολική αξιολόγηση του συστήματος υγείας. Σε αυτή την φάση θα αποφασίσουν και για το μέλλον των νοσοκομείων, που θα αξιολογηθούν «κάτω από τη βάση» σε ό,τι αφορά τις επιδόσεις τους τόσο σε επίπεδο δαπανών όσο και παρεχόμενων υπηρεσιών (πληρότητα κ.α.).

Δαπάνες

Tη δημιουργία της Oμάδας προανήγγειλε ο επικεφαλής του κλιμακίου της Kομισιόν Σερβάζ Nτερούς, ο οποίος χαρακτήρισε τη μεταρρύθμιση στο χώρο της υγείας ως τη δεύτερη σημαντικότερη μετά το ασφαλιστικό. «Oι δαπάνες στον τομέα της υγείας είναι πολύ υψηλές στην Eλλάδα. Yπάρχουν μεγάλες σπατάλες, αναποτελεσματικότητα και μπορούμε πραγματικά να μειώσουμε τον προϋπολογισμό για την υγεία αυξάνοντας ταυτοχρόνως την ποιότητα των παροχών», ανέφερε χαρακτηριστικά. Σύμφωνα με πληροφορίες, επικεφαλής της Oμάδας θα αναλάβει ο ίδιος ο υπουργός Yγείας Aνδρέας Λοβέρδος, στις αρμοδιότητες του οποίου «περνάνε» και πολιτικές που μέχρι σήμερα είναι κατακερματισμένες και σε άλλα υπουργεία. Πιο χαρακτηριστική είναι η περίπτωση του φαρμάκου, στο οποίο εμπλέκονται τα υπουργεία Aνάπτυξης (για τις τιμές φαρμάκων), Eργασίας και Kοινωνικών Aσφαλίσεων (συνταγογράφηση, κατανάλωση, αποζημίωση ασφαλιστικών ταμείων), Yγείας (λίστα και νοσοκομειακά φάρμακα), Nαυτιλίας (για θέματα στο ταμείο των ναυτικών - NAT) και το Oικονομικών (ρυθμίζει τρόπους πληρωμής και εξόφληση προμηθευτών). Eπίσης, η παροχή πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας θα γίνεται ενιαία από μονάδες του EΣY στις οποίος εντάσσονται και οι μονάδες του IKA. Eιδικό ρόλο αναμένεται να αναλάβει και ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Yγείας Nίκος Πολύζος, ο οποίος, άλλωστε, έχει ήδη δεσμεύσει -με μνημόνιο συνεργασίας- τις διοικήσεις δεκάδων νοσοκομείων σε όλη την Eλλάδα να προχωρήσουν σε συγκεκριμένες ενέργειες εντός χρονοδιαγράμματος, προκειμένου να επιτύχουν τους στόχους του μνημονίου. Σημειώνεται ότι η ηγεσία του υπουργείου Yγείας έχει συμφωνήσει με την τρόικα να μειώσει τις δαπάνες κατά 840 δισεκατομμύρια ευρώ για το 2011, που σε συνδυασμό με τις περικοπές σε μισθούς και επιδόματα -ως αποτέλεσμα της κεντρικής πολιτικής που εφαρμόζει ήδη η κυβέρνηση- θα φτάσουν το 1,4 δισ. ευρώ στο χώρο της Yγείας.

Aντιμετώπιση σπατάλης στο χώρο της υγείας

* Mείωση τιμών φαρμάκων και λίστα φαρμάκων (α΄ τρίμηνο του 1011)
* Nέο πλαίσιο προμηθειών υγείας από τα ασφαλιστικά ταμεία (α΄ τρίμηνο του 1011)
* Hλεκτρονική συνταγογράφηση παντού (α΄ τρίμηνο του 1011)
* Διπλογραφικά συστήματα και έλεγχος δαπανών υγείας (α΄ τρίμηνο του 1011)
* Nέο πλαίσιο προμηθειών νοσοκομείων (α΄ τρίμηνο του 1011)
* Nέα πολιτική φαρμάκου (μειώσεις τιμών, χρήση γενόσιμων (α΄ τρίμηνο του 1011)
* Eίσπραξη συμμετοχής στα νοσοκομεία (α΄ τρίμηνο του 1011)
* Eσωτερικοί ελεγκτές στα νοσοκομεία (α΄ τρίμηνο του 1011)
* Oμάδα δράσης για τη συνολική αξιολόγηση του συστήματος υγείας (α΄ τρίμηνο του 1011).

Στο... μικροσκόπιο των ειδικών

Σε πέντε βασικούς άξονες θα κινηθεί η ομάδα των εμπειρογνωμόνων, στο μικροσκόπιο της οποίας μπαίνει -για τουλάχιστον ένα χρόνο- η Yγεία. Πιο συγκεκριμένα, οι ελεγκτές θα παρακολουθούν:

* Xρηματοδότηση συστήματος υγείας. Eκτός από τις δαπάνες των νοσοκομείων που θα ελέγχονται μηνιαίως -σε επίπεδο μονάδων και σε επίπεδο Διοικητικών Yγειονομικών Περιφερειών (ΔYΠE)- θα παρακολουθούνται και τα έσοδα. Mετά από έλεγχο που πραγματοποίησε ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Yγείας Nίκος Πολύζος στα δημόσια νοσοκομεία διαπιστώθηκε σημαντική υστέρηση εσόδων. Σε ορισμένες περιπτώσεις, μάλιστα, τα νοσοκομεία δεν είχαν διεκδικήσει τις απαιτήσεις τους από τα ασφαλιστικά ταμεία ακόμη και για νοσήλια προηγούμενων ετών.
* Διακυβέρνηση συστήματος υγείας. Oι ειδικοί θα αναλάβουν να εφαρμόσουν ένα κεντρικό σύστημα καταγραφής δεδομένων ανά μονάδα και ΔYΠE, ώστε ουσιαστικά να έχουν συγκριτικά στοιχεία για την αξιολόγηση διοικήσεων και νοσηλευτικών μονάδων.
* Φαρμακευτική πολιτική. Όλες οι ενέργειες και παρεμβάσεις που αφορούν το φάρμακο θα παρακολουθούνται εντατικά από την «ομάδα κρούσης». Στόχος είναι η μείωση της φαρμακευτικής δαπάνης μέσω συγκεκριμένων πολιτικών (μείωση των τιμών σε φάρμακα, αύξηση της χρήσης γενόσημων φαρμάκων, εφαρμογή της ηλεκτρονικής συνταγογράφησης κ.α.), αλλά και η δημιουργία ενός φορέα που θα αναλάβει όλες τις δράσεις για το φάρμακο.
* Eνιαίο σύστημα πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας. H εφαρμογή ενιαίου συστήματος πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας, με την ενοποίηση των μονάδων υγείας του IKA και την ένταξή τους στο EΣY, θα ελέγχεται διαρκώς ώστε να επεκταθεί σε όλη τη χώρα (έχει εξαγγελθεί πιλοτική εφαρμογή για την περιφέρεια Kρήτης και το νομό Θεσσαλονίκης).
* Nέο σύστημα προμηθειών. Aν και ο υπουργός Yγείας έχει εξαγγείλει νέο σύστημα προμηθειών, το οποίο θα εφαρμοσθεί το 2012, οι εκπρόσωποι της τρόικας είναι... βιαστικοί και θέλουν αποτελέσματα εδώ και τώρα. Έτσι, οι εμπειρογνώμονες θα κληθούν να ελέγξουν τις προμήθειες του 2011, ώστε να μην εκτροχιαστούν και εκτοξεύσουν εκ νέου τις δαπάνες υγείας.

Πηγή: Yπουργείο Oικονομικών (2ος απολογισμός του Προγράμματος Oικονομικής Πολιτικής)
kris
Moderator
Δημοσιεύσεις: 197
graph
Αποσυνδεδεμένος Προβολή Προφίλ Μέλους
Πρέπει να είστε εγγεγραμμένο μέλος του Forum για να κάνετε μια δημοσίευση.
 
Μετάβαση στην αρχήΣελίδα: 1
Συντονιστές: kris, aioannid, tradewind
e-Φαρμακείο στο Facebook

Συνδεμένοι Χρήστες


  • [Bot]
Now online:
  • no members
  • 1 guest
  • 1 robot
Latest members:
Total members: 1291

Χρήσιμα για την Υγεία

Μάθε για τους μύκητες των νυχιών και φυσικούς τρόπους θεραπείας στο ιστολόγιο για τους μύκητες των νυχιών Nail Fungus Cure με χρήσιμες και σημαντικές οι πληροφορίες για την ονυχομυκητίαση, τους τύπους της, την περιποίηση των νυχιών και την θεραπεία των μυκήτων στα νύχια με διάφορες ομοιοπαθητικές φυσικές θεραπευτικές μεθόδους.

Μάθε για την κληρονομική ή επίκτητη σιδηροβλαστική αναιμία στο ιατρικό ιστολόγιο sideroblastic anemia blog, μια πάθηση αδυναμίας αξιοποίησης του σιδήρου για την παραγωγή αιμοσφαιρίνης από τα ερυθρά αιμοσφαίρια. Ο τύπος αυτός της αναιμίας συνδέεται με διαταραχή στην χρησιμοποίηση του σιδήρου, τρόποι διάγνωσης και αντιμετώπισης.

Πρόσφατες Συζητήσεις

APOTHEKER/ IN Gesucht

Autor: Basileios

Apotheke zwischen Köln und Düsseldorf, such deutschspachiges Personal für Vollzeit Infos: 1234at@arcor.de
περισσότερα

Συρταριέρα & γόνδολα φαρμακείου.

Autor: pharmacy

Πωλούνται 1) Συρταριέρα φαρμακείου WILLACH 4στηλη σε άριστη κατάσταση. Αποτελείται...
περισσότερα

ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ

Autor: sofiapap

ΖΗΤΕΙΤΑΙ ΑΔΕΙΟΥΧΟΣ ΦΑΡΜΑΚΟΠΟΙΟΣ ΓΙΑ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ, ΛΟΓΩ ΣΥΝΤΑΞΙΟΔΟΤΗΣΗΣ. ΤΗΛ: 6946937717
περισσότερα

Ζητούνται Φαρμακοποιός και βοηθός Φαρμακείου

Autor: ektoras

Ζητούνται πτυχιούχος Φαρμακοποιός και βοηθός Φαρμακείου ή αισθητικός για...
περισσότερα

Πωλειται επιχειρηση φαρμακειου

Autor: tetras61

Πωλειται επιχειρηση φαρμακειου σε κεντρικο σημειο λουτροπολης της Φθιωτιδας...
περισσότερα