e-Φαρμακείο

Forum Φαρμακοποιών

 

1 2 34

Η online κοινότητα των Φαρμακοποιών

Η online κοινότητα των Φαρμακοποιών

Νέο δυναμικό και ανανεωμένο το πρώτο Φαρμακευτικό Forum έτοιμο να φιλοξενήσει την online επιστημονική κοινότητα των Φαρμακοποιών! Ένας ολόκληρος φαρμακευτικός κόσμος σε ανταλλαγή απόψεων και επικοινωνία! Γίνε και εσύ μέλος του forum! Κάνε την δωρεάν εγγραφή σου ΤΩΡΑ για να συμμετέχεις στις συζητήσεις του e-φαρμακείο!

Συνδικαλιστικά θέματα

Συνδικαλιστικά θέματα

Συνδικαλιστικός διάλογος Φαρμακοποιών στο forum του e-φαρμακείο! Θέματα της ΟΣΦΕ, των ΣΥ.ΦΑ, των Νοσοκομειακών Φαρμακοποιών και των Νέων Φαρμακοποιών! Πληροφόρηση για τις εξελίξεις στο χώρο της Υγείας και των φαρμάκων. Για να συμμετέχεις και εσύ στις συζητήσεις κάνε ΤΩΡΑ την δωρεάν εγγραφή σου στο forum!

Φαρμακευτικά θέματα

Φαρμακευτικά θέματα

Συζήτηση σχετικά με θέματα ορθής συνταγογράφησης, ερωτήσεις και απαντήσεις σε καθημερινά ερωτήματα κατά την εκτέλεση των συνταγών στο φαρμακείο την παρασκευή σκευασμάτων στο φαρμακείο , οδηγίες ασφαλιστικών ταμείων, φορολόγιση φαρμακείου, ασφαλισης ΤΣΑΥ, νομικών θεμάτων λειτουργίας του φαρμακείου. Γίνε και εσύ μέλος της online Φαρμακευτικής κοινότητας! Κάνε εγγραφή στο forum και πάρε μέρος στις συζητήσεις στο e-φαρμακείο!

Αγγελίες και πληροφόρηση

Αγγελίες και πληροφόρηση

Αγγελίες αγορά και πωλήσεις φαρμακείων. Προσφορά και ζήτηση εργασίας φαρμακοποιών και υπαλλήλων φαρμακείου. Εξοπλισμός και έπιπλα φαρμακείου. Μηχανοργάνωση προγράμματα Η/Υ διαχείρισης φαρμακείου και προβολής εφημεριών, εφαρμογές διαχείρισης φαρμακευτικών συλλόγων και διανεμητικού λογαριασμού. Κάνε τώρα την εγγραφή σου στο forum και ανάρτησε την αγγελία σου ή την πληροφορία σου στο e-φαρμακείο!

<< >> Play > Stop

Γεια χαρά, Επισκέπτης
Παρακαλώ Σύνδεση ή Εγγραφή.    Χάσατε τον κωδικό σας;

ΥΠΕΡΑΣΠΙΖΟΝΤΑΣ ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΦΑΡΜΑΚΕΙΟ ΣΗΜΕΡΑ
(1 μέλος/η είναι εδώ) (1) Επισκέπτης
Θέματα γενικού ενδιαφέροντος
Μετάβαση στο τέλοςΣελίδα: 1
ΘΕΜΑ: ΥΠΕΡΑΣΠΙΖΟΝΤΑΣ ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΦΑΡΜΑΚΕΙΟ ΣΗΜΕΡΑ
#908
ΥΠΕΡΑΣΠΙΖΟΝΤΑΣ ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΦΑΡΜΑΚΕΙΟ ΣΗΜΕΡΑ 13 Χρόνια, 8 Μήνες πριν Κarma: 9
Νεα απάντηση......στην Καθημερινή...Οι φαρμακοποιοί

Κύριε διευθυντά

Θεωρώ προσβλητική τη θέση του κ. Πάσχου Μανδραβέλη για τον κοινωνικό ρόλο των φαρμακοποιών, ενώ είναι παραπληροφορημένος. Αναφέρει το σκεύασμα Fuzeon που δίνουν λιγότερα από 10 φαρμακεία στη χώρα και προβάλλεται μεικτό κέρδος χωρίς φόρους, εισφορές ασφαλιστικές και λειτουργικά έξοδα, με το καθαρό κέρδος να γίνεται 11%. Ισχνό ποσοστό αμοιβής επιστημόνων που χρηματοδοτούν το κράτος (6-12 μήνες καθυστέρηση πληρωμών ταμείων πλην ΙΚΑ) και πιστώνουν μακροχρόνια πελάτες χωρίς μισθό ή σύνταξη.

Απαλείφει κοστολόγια ιδιαιτεροτήτων ασφαλιστικών φορέων που ζητούν διάφορα, π.χ. τον εξοπλισμό ηλεκτρονικής συνταγογράφησης, τις απώλειες εισοδήματος από συνεχείς μειώσεις τιμών στο στοκ που δεν γίνεται σε κανένα κλάδο, τη διπλή απορρόφηση ΦΠΑ που κάναμε οι φαρμακοποιοί και τη μοναδικότητα του κλάδου να προκαταβάλλει ΦΠΑ και Φόρο Εισοδήματος πριν πάρει χρήματα από Δημόσιο και ασφαλιστικά ταμεία (80% - 90% βασική πελατεία). Δεν έχουμε στην άκρη χιλιάδες ευρώ για παραγγελίες, καταφεύγοντας σε επαγγελματικά δάνεια ή factoring, με απώλεια 10%, οπότε το κέρδος γίνεται αστείο.

Συμφωνώ στην ύπαρξη πολλών ελληνικών φαρμακείων (υπέρ μας αντίθετα όπως το εννοείται εσείς). Πώς θα αντιδρούσε η ελληνική κοινωνία σε αναλογία 4 φαρμακείων / 100.000 κατοίκους, όπως π.χ. στη Στοκχόλμη και κανενός (εκτός ενός 24ώρου) εφημερεύοντος; Πάνε όλοι σε νοσοκομεία, εδώ θέλουν φαρμακείο κάτω από το σπίτι τους...

Μεταβίβαση αδειών: Τι θα κέρδιζαν οι πολίτες με διαφορετικό τρόπο, ενώ και το κράτος θεωρεί ότι είμαστε πάρα πολλοί (εκδικάστηκε και στην Ε.Ε. υπέρ μας). Σε Γαλλία και Γερμανία αμείβονται οι φαρμακοποιοί ανά συνταγή έξτρα ως παροχή υπηρεσίας, εδώ θα προκαλούσε θύελλα διαμαρτυριών. Φυσικά, τα ευρωπαϊκά ταμεία πληρώνουν κανονικά, ενώ θεσμοθετημένα προϊόντα διατίθενται αποκλειστικά από φαρμακεία συμπληρώνοντας το εισόδημά τους, στην Ελλάδα υπάρχουν άλλα κανάλια διανομής (σούπερ μάρκετ, περίπτερα, πολυκαταστήματα).

Υπερσυνταγογράφηση: Δεν αφορά τον «εκτελεστή» φαρμακοποιό, αφού δεν παρεμβαίνει (δεοντολογία, νόμοι) σε συνταγή και αν γίνει, π.χ. σε υπερ-δοσολογία, αντιμετωπίζει πειθαρχικά ή δικαστικά μέτρα ιατρικών συλλόγων. Επιπλέον, δεν πουλάμε με βάση τη χημική ουσία όπως στην Ευρωζώνη, εξυπηρετώντας συμφέροντα ιατρών και εταιρειών.

Φαρμακευτικές δαπάνες: Θέμα πολιτικής εκμετάλλευσης με σύνηθες θύμα τους φαρμακοποιούς. Δεν ψάξατε για δαπάνες κρατικών φαρμακείων (στρατιωτικά, ΙΚΑ, νοσοκομειακά) με τεράστιες προμήθειες, άστοχες ή περίεργων δοσοληψιών.

Μη ζητάτε ευθύνες μόνο στα φαρμακεία: δομημένα ομόλογα, rebate που δεν δίνουν φαρμακοβιομήχανοι, κρατικές παραγγελίες, φασόν συνταγογράφηση, παράλληλες εξαγωγές λόγω μειώσεων τιμής, εισαγωγές της ΙΦΕΤ.

Μακάρι να καταφέρει τα ελληνικά φαρμακεία να δουλεύουν με όρους Ευρωπαϊκής Ενωσης. Ταξιδέψτε στην Ευρώπη, δείτε τη λειτουργία φαρμακείων, τη συμπεριφορά κόσμου και κράτους. Αν βρείτε ομοιότητες με ελληνικά δεδομένα, πείτε μας. Εκτός και θέλετε να αλλάξετε και την ελληνική νοοτροπία - κοινωνία...

Αντωνιος Σ. Περιδης - Φαρμακοποιός Webmaster / Πάτρα
kris
Moderator
Δημοσιεύσεις: 197
graph
Αποσυνδεδεμένος Προβολή Προφίλ Μέλους
Πρέπει να είστε εγγεγραμμένο μέλος του Forum για να κάνετε μια δημοσίευση.
 
Μετάβαση στην αρχήΣελίδα: 1
Συντονιστές: kris, aioannid, tradewind
e-Φαρμακείο στο Facebook

Συνδεμένοι Χρήστες


  • [Bot]
Now online:
  • no members
  • 1 guest
  • 1 robot
Latest members:
Total members: 1291

Χρήσιμα για την Υγεία

Μάθε για τους μύκητες των νυχιών και φυσικούς τρόπους θεραπείας στο ιστολόγιο για τους μύκητες των νυχιών Nail Fungus Cure με χρήσιμες και σημαντικές οι πληροφορίες για την ονυχομυκητίαση, τους τύπους της, την περιποίηση των νυχιών και την θεραπεία των μυκήτων στα νύχια με διάφορες ομοιοπαθητικές φυσικές θεραπευτικές μεθόδους.

Μάθε για την κληρονομική ή επίκτητη σιδηροβλαστική αναιμία στο ιατρικό ιστολόγιο sideroblastic anemia blog, μια πάθηση αδυναμίας αξιοποίησης του σιδήρου για την παραγωγή αιμοσφαιρίνης από τα ερυθρά αιμοσφαίρια. Ο τύπος αυτός της αναιμίας συνδέεται με διαταραχή στην χρησιμοποίηση του σιδήρου, τρόποι διάγνωσης και αντιμετώπισης.

Πρόσφατες Συζητήσεις

Πωλούνται έπιπλα Φαρμακείου σε άριστη κατάσταση

Autor: admin

Πωλούνται έπιπλα φαρμακείου εξολοκλήρου φτιαγμένα από MDF. Τα ράφια είναι γυάλινα...
περισσότερα

APOTHEKER/ IN Gesucht

Autor: Basileios

Apotheke zwischen Köln und Düsseldorf, such deutschspachiges Personal für Vollzeit Infos: 1234at@arcor.de
περισσότερα

Συρταριέρα & γόνδολα φαρμακείου.

Autor: pharmacy

Πωλούνται 1) Συρταριέρα φαρμακείου WILLACH 4στηλη σε άριστη κατάσταση. Αποτελείται...
περισσότερα

ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ

Autor: sofiapap

ΖΗΤΕΙΤΑΙ ΑΔΕΙΟΥΧΟΣ ΦΑΡΜΑΚΟΠΟΙΟΣ ΓΙΑ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ, ΛΟΓΩ ΣΥΝΤΑΞΙΟΔΟΤΗΣΗΣ. ΤΗΛ: 6946937717
περισσότερα

Ζητούνται Φαρμακοποιός και βοηθός Φαρμακείου

Autor: ektoras

Ζητούνται πτυχιούχος Φαρμακοποιός και βοηθός Φαρμακείου ή αισθητικός για...
περισσότερα