e-Φαρμακείο

Forum Φαρμακοποιών

 

1 2 34

Η online κοινότητα των Φαρμακοποιών

Η online κοινότητα των Φαρμακοποιών

Νέο δυναμικό και ανανεωμένο το πρώτο Φαρμακευτικό Forum έτοιμο να φιλοξενήσει την online επιστημονική κοινότητα των Φαρμακοποιών! Ένας ολόκληρος φαρμακευτικός κόσμος σε ανταλλαγή απόψεων και επικοινωνία! Γίνε και εσύ μέλος του forum! Κάνε την δωρεάν εγγραφή σου ΤΩΡΑ για να συμμετέχεις στις συζητήσεις του e-φαρμακείο!

Συνδικαλιστικά θέματα

Συνδικαλιστικά θέματα

Συνδικαλιστικός διάλογος Φαρμακοποιών στο forum του e-φαρμακείο! Θέματα της ΟΣΦΕ, των ΣΥ.ΦΑ, των Νοσοκομειακών Φαρμακοποιών και των Νέων Φαρμακοποιών! Πληροφόρηση για τις εξελίξεις στο χώρο της Υγείας και των φαρμάκων. Για να συμμετέχεις και εσύ στις συζητήσεις κάνε ΤΩΡΑ την δωρεάν εγγραφή σου στο forum!

Φαρμακευτικά θέματα

Φαρμακευτικά θέματα

Συζήτηση σχετικά με θέματα ορθής συνταγογράφησης, ερωτήσεις και απαντήσεις σε καθημερινά ερωτήματα κατά την εκτέλεση των συνταγών στο φαρμακείο την παρασκευή σκευασμάτων στο φαρμακείο , οδηγίες ασφαλιστικών ταμείων, φορολόγιση φαρμακείου, ασφαλισης ΤΣΑΥ, νομικών θεμάτων λειτουργίας του φαρμακείου. Γίνε και εσύ μέλος της online Φαρμακευτικής κοινότητας! Κάνε εγγραφή στο forum και πάρε μέρος στις συζητήσεις στο e-φαρμακείο!

Αγγελίες και πληροφόρηση

Αγγελίες και πληροφόρηση

Αγγελίες αγορά και πωλήσεις φαρμακείων. Προσφορά και ζήτηση εργασίας φαρμακοποιών και υπαλλήλων φαρμακείου. Εξοπλισμός και έπιπλα φαρμακείου. Μηχανοργάνωση προγράμματα Η/Υ διαχείρισης φαρμακείου και προβολής εφημεριών, εφαρμογές διαχείρισης φαρμακευτικών συλλόγων και διανεμητικού λογαριασμού. Κάνε τώρα την εγγραφή σου στο forum και ανάρτησε την αγγελία σου ή την πληροφορία σου στο e-φαρμακείο!

<< >> Play > Stop

Γεια χαρά, Επισκέπτης
Παρακαλώ Σύνδεση ή Εγγραφή.    Χάσατε τον κωδικό σας;

ΟΙ ΠΕΙΡΑΜΑΤΙΣΜΟΙ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΤΕΛΟΣ
(1 μέλος/η είναι εδώ) (1) Επισκέπτης
Θέματα γενικού ενδιαφέροντος
Μετάβαση στο τέλοςΣελίδα: 1
ΘΕΜΑ: ΟΙ ΠΕΙΡΑΜΑΤΙΣΜΟΙ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΤΕΛΟΣ
#836
ΟΙ ΠΕΙΡΑΜΑΤΙΣΜΟΙ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΤΕΛΟΣ 13 Χρόνια, 6 Μήνες πριν Κarma: 9
22/08/2010
Φάρμακα: Νέο σύστημα από τέλος Σεπτεμβρίου(ΚΥΡ. ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ)

Της ΔΗΜΗΤΡΑΣ ΕΥΘΥΜΙΑΔΟΥ

Νέο σύστημα για την αγορά φαρμάκων από τα νοσοκομεία θα εφαρμοστεί από το τέλος Σεπτεμβρίου, όπως διαβεβαιώνει το υπουργείο Υγείας, και πλέον η προμήθεια των σκευασμάτων θα γίνεται όχι με βάση την εμπορική ονομασία αλλά τη δραστική ουσία σε νοσοκομειακή συσκευασία.

Απ'' το 2004 έως το 2009 η δημόσια φαρμακευτική δαπάνη στη χώρα μας αυξήθηκε κατά... 100%! Οπως επισημαίνει στην «Κ.Ε.» η υπουργός Υγείας Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου, περί τα μέσα Σεπτεμβρίου ο ΕΟΦ θα αποσαφηνίσει τις θεραπευτικές κατηγορίες βάσει των οποίων θα γίνονται οι διαγωνισμοί στα νοσηλευτικά ιδρύματα. Ηδη έχει ολοκληρωθεί η αποκωδικοποίηση όλων των φαρμάκων και των ασθενειών στις οποίες απευθύνονται, προκειμένου στη συνέχεια να υπάρχει και προσδιορισμός των αναγκών για κάθε νοσοκομείο ξεχωριστά.

Η εγκύκλιος, που θα σταλεί σε όλα τα νοσοκομεία της χώρας, θα προβλέπει ειδικές ρυθμίσεις για τους ασθενείς που εμφανίζουν είτε αναποτελεσματικότητα σε συγκεκριμένα φάρμακα είτε αλλεργικές αντιδράσεις. Η σχετική εγκύκλιος θα προβλέπει επίσης τους όρους με τους οποίους θα δίδεται ειδική άδεια από τα όργανα του νοσοκομείου σε συνεργασία με τον ΕΟΦ για την προμήθεια διαφορετικών φαρμάκων εάν αυτό κρίνεται απαραίτητο.

Στο μεταξύ, η αγορά φαρμάκου παραμένει «παγωμένη» έως ότου εκδοθούν οι νέες τελικές τιμές πώλησης των σκευασμάτων. Τη σύνταξη του σχετικού καταλόγου έχουν αναλάβει οι υπηρεσίες του υπουργείου Οικονομίας, οι οποίες όμως με δυσκολία αντεπεξέρχονται.

Είναι ενδεικτικό ότι ενώ θα έπρεπε εδώ και μέρες να έχει ολοκληρωθεί ο καθορισμός νέων τιμών για 6.500 φάρμακα, μόλις την Παρασκευή παραδόθηκε στις φαρμακευτικές εταιρείες ο κατάλογος με νέες τιμές για μόλις 2.500 σκευάσματα. Για τα υπόλοιπα αναμένεται τις επόμενες ημέρες.

Διορθωτικές κινήσεις

Η υπουργός Οικονομίας Λούκα Κατσέλη έχει δεσμευτεί ότι το νέο δελτίο τιμών θα εκδοθεί την 1η Σεπτεμβρίου κάτι που θα πραγματοποιηθεί αλλά χωρίς να έχει προηγηθεί ο έλεγχος των νέων τιμών από τις ενδιαφερόμενες φαρμακευτικές εταιρείες. Αυτές θα μπορούν να υποβάλουν τις ενστάσεις τους μετά την έκδοση του δελτίου οπότε και θα γίνουν διορθωτικές κινήσεις.

Πάντως ήδη εκφράζονται από τους εκπροσώπους του κλάδου (ΣΦΕΕ) έντονες επιφυλάξεις καθώς το υπουργείο θέτει πλαφόν στις αυξήσεις τιμών των φαρμάκων (έως 10%), ενώ οι μειώσεις μπορεί να ξεπεράσουν ακόμη και το 50%.

Οι αλλεπάλληλες αλλαγές στις τιμές των φαρμάκων έχουν προκαλέσει ελλείψεις στα ράφια των φαρμακείων, αλλά ακόμη και απόσυρση σκευασμάτων, επειδή η διάθεσή τους από τους φαρμακοβιομηχάνους δεν θεωρήθηκε συμφέρουσα.

Τα αρμόδια υπουργεία, σε μια προσπάθεια να εξοικονομήσουν άρον άρον 1,2 δισ. ευρώ από τη φαρμακευτική δαπάνη είχαν προβεί σε οριζόντια μείωση των τιμών των φαρμάκων κατά μέσον όρο 25% από την 1η Ιουνίου.

Παρά τις προσπάθειες της κυβέρνησης να μειώσει τη φαρμακευτική δαπάνη, μέχρι στιγμής αυτή δεν έχει μειωθεί ούτε κατά 900 εκατ. ευρώ, αφού στο ποσό αυτό συνυπολογίζεται και το λεγόμενο rebate, δηλαδή η επιστροφή 4% των εσόδων των φαρμακευτικών εταιρειών προς τα ασφαλιστικά ταμεία. Μια άτυπη συμφωνία μεταξύ του κλάδου με την κυβέρνηση, η οποία ωστόσο δεν τηρείται απ'' όλους.

Πάντως η τάση σε ολόκληρη την Ευρώπη είναι η συγκράτηση της φαρμακευτικής δαπάνης, αλλά με την εφαρμογή συγκεκριμένων και μόνιμων μέτρων. Αλλωστε οι δαπάνες για τα φάρμακα στην Ε.Ε. ξεπέρασαν τα 800 δισ. ευρώ το 2009 και σε επίπεδο δεκαετίας ήταν υψηλότερες κατά 50%.

Στην Ελλάδα, πάντως, η δημόσια φαρμακευτική δαπάνη αυξήθηκε μέσα σε μία πενταετία από το 2004 έως το 2009 κατά 100% εξαιτίας κυρίως της ύποπτης και ανεξέλεγκτης συνταγογράφησης ακριβών φαρμάκων. Χαρακτηριστικό είναι, όπως προκύπτει από δειγματοληπτική έρευνα του ΙΦΕΤ, ότι τα φάρμακα άνω των 100 ευρώ από το 2002 έως το 2010 παρουσιάζουν αύξηση στην τιμή τους από 1 έως 8%.

Το ζήτημα είναι ότι η κυβέρνηση δεν έχει ξεκινήσει καν να οργανώνει το νέο σύστημα της ηλεκτρονικής συνταγογράφησης, μέσω του οποίου θα μπορούσε να εξασφαλίσει εξοικονόμηση ακόμη και 30%. Το σύστημα καταγραφής των συνταγών του ΙΚΑ απεδείχθη ανεφάρμοστο, καθώς πρόκειται απλώς για σκανάρισμα συνταγών, οι οποίες μάλιστα σε ποσοστό 50% δεν αναγνωρίζονται καν από το λογισμικό που υιοθετήθηκε. Βοήθησε, ωστόσο, να περιορίσουν οι γιατροί την υπερσυνταγογράφηση.
kris
Moderator
Δημοσιεύσεις: 197
graph
Αποσυνδεδεμένος Προβολή Προφίλ Μέλους
Τελευταία διόρθωση: 25/08/2010 08:13 από kris.
Πρέπει να είστε εγγεγραμμένο μέλος του Forum για να κάνετε μια δημοσίευση.
 
Μετάβαση στην αρχήΣελίδα: 1
Συντονιστές: kris, aioannid, tradewind
e-Φαρμακείο στο Facebook

Συνδεμένοι Χρήστες


  • [Bot]
Now online:
  • no members
  • 1 guest
  • 1 robot
Latest members:
Total members: 1291

Χρήσιμα για την Υγεία

Μάθε για τους μύκητες των νυχιών και φυσικούς τρόπους θεραπείας στο ιστολόγιο για τους μύκητες των νυχιών Nail Fungus Cure με χρήσιμες και σημαντικές οι πληροφορίες για την ονυχομυκητίαση, τους τύπους της, την περιποίηση των νυχιών και την θεραπεία των μυκήτων στα νύχια με διάφορες ομοιοπαθητικές φυσικές θεραπευτικές μεθόδους.

Μάθε για την κληρονομική ή επίκτητη σιδηροβλαστική αναιμία στο ιατρικό ιστολόγιο sideroblastic anemia blog, μια πάθηση αδυναμίας αξιοποίησης του σιδήρου για την παραγωγή αιμοσφαιρίνης από τα ερυθρά αιμοσφαίρια. Ο τύπος αυτός της αναιμίας συνδέεται με διαταραχή στην χρησιμοποίηση του σιδήρου, τρόποι διάγνωσης και αντιμετώπισης.

Πρόσφατες Συζητήσεις

APOTHEKER/ IN Gesucht

Autor: Basileios

Apotheke zwischen Köln und Düsseldorf, such deutschspachiges Personal für Vollzeit Infos: 1234at@arcor.de
περισσότερα

Συρταριέρα & γόνδολα φαρμακείου.

Autor: pharmacy

Πωλούνται 1) Συρταριέρα φαρμακείου WILLACH 4στηλη σε άριστη κατάσταση. Αποτελείται...
περισσότερα

ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ

Autor: sofiapap

ΖΗΤΕΙΤΑΙ ΑΔΕΙΟΥΧΟΣ ΦΑΡΜΑΚΟΠΟΙΟΣ ΓΙΑ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ, ΛΟΓΩ ΣΥΝΤΑΞΙΟΔΟΤΗΣΗΣ. ΤΗΛ: 6946937717
περισσότερα

Ζητούνται Φαρμακοποιός και βοηθός Φαρμακείου

Autor: ektoras

Ζητούνται πτυχιούχος Φαρμακοποιός και βοηθός Φαρμακείου ή αισθητικός για...
περισσότερα

Πωλειται επιχειρηση φαρμακειου

Autor: tetras61

Πωλειται επιχειρηση φαρμακειου σε κεντρικο σημειο λουτροπολης της Φθιωτιδας...
περισσότερα