e-Φαρμακείο

Forum Φαρμακοποιών

 

1 2 34

Η online κοινότητα των Φαρμακοποιών

Η online κοινότητα των Φαρμακοποιών

Νέο δυναμικό και ανανεωμένο το πρώτο Φαρμακευτικό Forum έτοιμο να φιλοξενήσει την online επιστημονική κοινότητα των Φαρμακοποιών! Ένας ολόκληρος φαρμακευτικός κόσμος σε ανταλλαγή απόψεων και επικοινωνία! Γίνε και εσύ μέλος του forum! Κάνε την δωρεάν εγγραφή σου ΤΩΡΑ για να συμμετέχεις στις συζητήσεις του e-φαρμακείο!

Συνδικαλιστικά θέματα

Συνδικαλιστικά θέματα

Συνδικαλιστικός διάλογος Φαρμακοποιών στο forum του e-φαρμακείο! Θέματα της ΟΣΦΕ, των ΣΥ.ΦΑ, των Νοσοκομειακών Φαρμακοποιών και των Νέων Φαρμακοποιών! Πληροφόρηση για τις εξελίξεις στο χώρο της Υγείας και των φαρμάκων. Για να συμμετέχεις και εσύ στις συζητήσεις κάνε ΤΩΡΑ την δωρεάν εγγραφή σου στο forum!

Φαρμακευτικά θέματα

Φαρμακευτικά θέματα

Συζήτηση σχετικά με θέματα ορθής συνταγογράφησης, ερωτήσεις και απαντήσεις σε καθημερινά ερωτήματα κατά την εκτέλεση των συνταγών στο φαρμακείο την παρασκευή σκευασμάτων στο φαρμακείο , οδηγίες ασφαλιστικών ταμείων, φορολόγιση φαρμακείου, ασφαλισης ΤΣΑΥ, νομικών θεμάτων λειτουργίας του φαρμακείου. Γίνε και εσύ μέλος της online Φαρμακευτικής κοινότητας! Κάνε εγγραφή στο forum και πάρε μέρος στις συζητήσεις στο e-φαρμακείο!

Αγγελίες και πληροφόρηση

Αγγελίες και πληροφόρηση

Αγγελίες αγορά και πωλήσεις φαρμακείων. Προσφορά και ζήτηση εργασίας φαρμακοποιών και υπαλλήλων φαρμακείου. Εξοπλισμός και έπιπλα φαρμακείου. Μηχανοργάνωση προγράμματα Η/Υ διαχείρισης φαρμακείου και προβολής εφημεριών, εφαρμογές διαχείρισης φαρμακευτικών συλλόγων και διανεμητικού λογαριασμού. Κάνε τώρα την εγγραφή σου στο forum και ανάρτησε την αγγελία σου ή την πληροφορία σου στο e-φαρμακείο!

<< >> Play > Stop

Γεια χαρά, Επισκέπτης
Παρακαλώ Σύνδεση ή Εγγραφή.    Χάσατε τον κωδικό σας;

Όταν τα νομοσχέδια συντάσονται στο γόνατο.
(1 μέλος/η είναι εδώ) (1) Επισκέπτης
Θέματα γενικού ενδιαφέροντος
Μετάβαση στο τέλοςΣελίδα: 1
ΘΕΜΑ: Όταν τα νομοσχέδια συντάσονται στο γόνατο.
#820
Όταν τα νομοσχέδια συντάσονται στο γόνατο. 13 Χρόνια, 7 Μήνες πριν Κarma: 9
18/07/2010
Από την τσέπη τους τα φάρμακα(ΑΓΓΕΛΙΟΦΟΡΟΣ)

ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΒΑΣΙΛΗΣ ΠΕΚΛΑΡΗΣ

Σε απίστευτη ψυχική αλλά και οικονομική ταλαιπωρία, που ξεπερνά τα 1.000 ευρώ το μήνα, υποβάλλονται από τις αρχές του καλοκαιριού περίπου 1.000 ασθενείς που πάσχουν από μυελοδυσπλαστικά σύνδρομα και ορισμένους τύπους μεσογειακής αναιμίας, για να προμηθευτούν τα φαρμακευτικά σκευάσματα που χρειάζονται.

Η απόφαση των ασφαλιστικών ταμείων για περικοπές στα φάρμακα, παρόλο που εκτιμάται ότι βρίσκεται προς τη σωστή κατεύθυνση, έχει δημιουργήσει σοβαρά προβλήματα σε εκατοντάδες ασθενείς, κυρίως ηλικιωμένους, με «χαμηλού κινδύνου μυελοδυσπλαστικά σύνδρομα, ενδιάμεση μεσογειακή αναιμία και δρεπανοκυτταρικά σύνδρομα», στους οποίους δεν εγκρίνουν τη συνταγογράφηση ερυθροποιητικών παραγόντων, «με τη δικαιολογία ότι δεν υπάρχει ένδειξη, παρ'' όλα τα καλά αποτελέσματα σε αυτές τις ομάδες των ασθενών».

Οπως τονίζεται στην επιστολή της Ελληνικής Αιματολογικής Εταιρείας προς τον ΕΟΦ, η πρακτική αυτή έχει ως αποτέλεσμα, «σε ό,τι αφορά τα μυελοδυσπλαστικά σύνδρομα, τη στέρηση από τους ασθενείς μιας πρώτης γραμμής θεραπείας, σχετικά ακίνδυνης και τη δημιουργία δυσκολιών, τόσο στους ίδιους όσο και στους θεράποντες ιατρούς και, σε ό,τι αφορά την ενδιάμεση μεσογειακή αναιμία και τα δρεπανοκυτταρικά σύνδρομα, να στερούνται ενός ακίνδυνου σχετικά φαρμάκου σε καταστάσεις που μπορεί ή πρέπει να αποφευχθεί η μετάγγιση αίματος».

Η κατάσταση έχει επιδεινωθεί από τις 28 Ιουνίου, με την απόφαση των ασφαλιστικών ταμείων να σταματήσουν τη χορήγηση των συγκεκριμένων φαρμάκων, επειδή είναι «εκτός εγκεκριμένων ενδείξεων». Ετσι, για την προμήθεια απλών φαρμάκων, οι ασθενείς αναμένουν κατά μέσο όρο 3,5 ώρες για να τους χορηγηθεί από τα φαρμακεία των νοσοκομείων, ενώ οι περισσότεροι πληρώνουν από την τσέπη τους για να προμηθευτούν τις ενέσεις, που ανάλογα με τη θεραπεία κοστίζουν από 1.000 έως 3.000 ευρώ το μήνα.

Η λύση των μεταγγίσεων αίματος, παρόλο που στις περισσότερες περιπτώσεις των ασθενών αυτών δεν είναι ενδεδειγμένη λόγω επιπλοκών και ανεπιθύμητων καταστάσεων που μπορεί να προκαλέσει, επιβαρύνει και άλλο το πρόβλημα έλλειψης αίματος που έχει η χώρα μας και υποχρεώνεται κάθε χρόνο να εισάγει 20.000 μονάδες αίματος από την Ελβετία.

Η Ελληνική Αιματολογική Εταιρεία

«Δε ζητάμε κάτι ιδιαίτερο για τους ασθενείς μας ούτε ξεχωριστή αντιμετώπιση, αλλά να γίνει αυτό που εφαρμόζεται σε όλες τις χώρες του κόσμου (Αμερική, Γαλλία, Γερμανία, Ιαπωνία κ.ά.). Εχουμε ζητήσει από τον ΕΟΦ να ρυθμίσει την έγκριση και την οικονομική κάλυψη από τα ταμεία της ερυθροποιητίνης, στις περιπτώσεις που έχουμε αναφέρει και είναι απαραίτητη», τόνισε ο Παναγιώτης Παναγιωτίδης, αναπληρωτής καθηγητής Αιματολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών και μέλος του διοικητικού συμβουλίου της Ελληνικής Αιματολογικής Εταιρείας.

Το θέμα απασχόλησε τη συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου της Ελληνικής Αιματολογικής Εταιρείας, την περασμένη Τετάρτη, όταν και αποφάσισε να παρέμβει για να δοθεί λύση στο ζήτημα, καθώς θεωρείται ότι «σε ευαισθητοποιημένους από μεταγγίσεις ασθενείς, η χορήγηση ερυθροποιητίνης αποτελεί τη σωστή ή τη μόνη εφικτή, στην πράξη, λύση».

«Η απόφαση για τις περικοπές στη χορήγηση των φαρμάκων ήταν ορθή, γιατί υπήρχε πρόβλημα υπερκατανάλωσης. Ομως, για συγκεκριμένες ομάδες ασθενών, όπως είναι αυτοί που λαμβάνουν ερυθροποιητίνη, η συγκεκριμένη αγωγή είναι απαραίτητη. Ελπίζουμε να γίνει πιο ορθολογική αντιμετώπιση της κατάστασης», πρόσθεσε ο Στέλιος Γραφάκος, πρόεδρος της Ελληνικής Αιματολογικής Εταιρείας.

«Στείλαμε γράμμα της Ελληνικής Αιματολογικής Εταιρείας, που διαμαρτύρεται για τη διακοπή χορήγησης ερυθροποιητίνης σε α) ασθενείς με μυελοδυσπλαστικά σύνδρομα και β) ορισμένους ασθενείς με συγκεκριμένου τύπου μεσογειακή αναιμία ασφαλισμένους του Δημοσίου. Αντί άλλης απάντησης, η διακοπή χορήγησης ερυθροποιητίνης επεκτάθηκε σε όλα τα ασφαλιστικά ταμεία!», κατέληξε ο κ. Παναγιωτίδης.
kris
Moderator
Δημοσιεύσεις: 197
graph
Αποσυνδεδεμένος Προβολή Προφίλ Μέλους
Πρέπει να είστε εγγεγραμμένο μέλος του Forum για να κάνετε μια δημοσίευση.
 
Μετάβαση στην αρχήΣελίδα: 1
Συντονιστές: kris, aioannid, tradewind
e-Φαρμακείο στο Facebook

Συνδεμένοι Χρήστες


  • [Bot]
Now online:
  • no members
  • 1 guest
  • 1 robot
Latest members:
Total members: 1291

Χρήσιμα για την Υγεία

Μάθε για τους μύκητες των νυχιών και φυσικούς τρόπους θεραπείας στο ιστολόγιο για τους μύκητες των νυχιών Nail Fungus Cure με χρήσιμες και σημαντικές οι πληροφορίες για την ονυχομυκητίαση, τους τύπους της, την περιποίηση των νυχιών και την θεραπεία των μυκήτων στα νύχια με διάφορες ομοιοπαθητικές φυσικές θεραπευτικές μεθόδους.

Μάθε για την κληρονομική ή επίκτητη σιδηροβλαστική αναιμία στο ιατρικό ιστολόγιο sideroblastic anemia blog, μια πάθηση αδυναμίας αξιοποίησης του σιδήρου για την παραγωγή αιμοσφαιρίνης από τα ερυθρά αιμοσφαίρια. Ο τύπος αυτός της αναιμίας συνδέεται με διαταραχή στην χρησιμοποίηση του σιδήρου, τρόποι διάγνωσης και αντιμετώπισης.

Πρόσφατες Συζητήσεις

APOTHEKER/ IN Gesucht

Autor: Basileios

Apotheke zwischen Köln und Düsseldorf, such deutschspachiges Personal für Vollzeit Infos: 1234at@arcor.de
περισσότερα

Συρταριέρα & γόνδολα φαρμακείου.

Autor: pharmacy

Πωλούνται 1) Συρταριέρα φαρμακείου WILLACH 4στηλη σε άριστη κατάσταση. Αποτελείται...
περισσότερα

ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ

Autor: sofiapap

ΖΗΤΕΙΤΑΙ ΑΔΕΙΟΥΧΟΣ ΦΑΡΜΑΚΟΠΟΙΟΣ ΓΙΑ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ, ΛΟΓΩ ΣΥΝΤΑΞΙΟΔΟΤΗΣΗΣ. ΤΗΛ: 6946937717
περισσότερα

Ζητούνται Φαρμακοποιός και βοηθός Φαρμακείου

Autor: ektoras

Ζητούνται πτυχιούχος Φαρμακοποιός και βοηθός Φαρμακείου ή αισθητικός για...
περισσότερα

Πωλειται επιχειρηση φαρμακειου

Autor: tetras61

Πωλειται επιχειρηση φαρμακειου σε κεντρικο σημειο λουτροπολης της Φθιωτιδας...
περισσότερα