e-Φαρμακείο

Forum Φαρμακοποιών

 

1 2 34

Η online κοινότητα των Φαρμακοποιών

Η online κοινότητα των Φαρμακοποιών

Νέο δυναμικό και ανανεωμένο το πρώτο Φαρμακευτικό Forum έτοιμο να φιλοξενήσει την online επιστημονική κοινότητα των Φαρμακοποιών! Ένας ολόκληρος φαρμακευτικός κόσμος σε ανταλλαγή απόψεων και επικοινωνία! Γίνε και εσύ μέλος του forum! Κάνε την δωρεάν εγγραφή σου ΤΩΡΑ για να συμμετέχεις στις συζητήσεις του e-φαρμακείο!

Συνδικαλιστικά θέματα

Συνδικαλιστικά θέματα

Συνδικαλιστικός διάλογος Φαρμακοποιών στο forum του e-φαρμακείο! Θέματα της ΟΣΦΕ, των ΣΥ.ΦΑ, των Νοσοκομειακών Φαρμακοποιών και των Νέων Φαρμακοποιών! Πληροφόρηση για τις εξελίξεις στο χώρο της Υγείας και των φαρμάκων. Για να συμμετέχεις και εσύ στις συζητήσεις κάνε ΤΩΡΑ την δωρεάν εγγραφή σου στο forum!

Φαρμακευτικά θέματα

Φαρμακευτικά θέματα

Συζήτηση σχετικά με θέματα ορθής συνταγογράφησης, ερωτήσεις και απαντήσεις σε καθημερινά ερωτήματα κατά την εκτέλεση των συνταγών στο φαρμακείο την παρασκευή σκευασμάτων στο φαρμακείο , οδηγίες ασφαλιστικών ταμείων, φορολόγιση φαρμακείου, ασφαλισης ΤΣΑΥ, νομικών θεμάτων λειτουργίας του φαρμακείου. Γίνε και εσύ μέλος της online Φαρμακευτικής κοινότητας! Κάνε εγγραφή στο forum και πάρε μέρος στις συζητήσεις στο e-φαρμακείο!

Αγγελίες και πληροφόρηση

Αγγελίες και πληροφόρηση

Αγγελίες αγορά και πωλήσεις φαρμακείων. Προσφορά και ζήτηση εργασίας φαρμακοποιών και υπαλλήλων φαρμακείου. Εξοπλισμός και έπιπλα φαρμακείου. Μηχανοργάνωση προγράμματα Η/Υ διαχείρισης φαρμακείου και προβολής εφημεριών, εφαρμογές διαχείρισης φαρμακευτικών συλλόγων και διανεμητικού λογαριασμού. Κάνε τώρα την εγγραφή σου στο forum και ανάρτησε την αγγελία σου ή την πληροφορία σου στο e-φαρμακείο!

<< >> Play > Stop

Γεια χαρά, Επισκέπτης
Παρακαλώ Σύνδεση ή Εγγραφή.    Χάσατε τον κωδικό σας;

Management Υγείας
(1 μέλος/η είναι εδώ) (1) Επισκέπτης
Θέματα γενικού ενδιαφέροντος
Μετάβαση στο τέλοςΣελίδα: 1
ΘΕΜΑ: Management Υγείας
#1107
Management Υγείας 12 Χρόνια, 11 Μήνες πριν Κarma: 9
ΜΕΡΟΣ ΠΡΩΤΟ

Τα τελευταία χρόνια ένας νέος όρος έχει εισέλθει δυναμικά στο λεξιλόγιο των επαγγελματιών της υγείας και αυτός δεν είναι άλλος από τον όρο «Management Υγείας». Μάλιστα, πέρα από τις καθαρά επιστημονικές ειδικότητες που έχουν προστεθεί στην υγεία, η ειδικότητα του οικονομολόγου υγείας, ή του manager υγείας έχει γίνει της «μόδας».
Η εξέλιξη είναι φυσιολογική, αφού πλέον η διαχείριση των προβλημάτων των σύγχρονων νοσοκομειακών μονάδων, των ασφαλιστικών ταμείων, αλλά και της υγείας συνολικά είναι ένα άκρως πολύπλοκο ζήτημα στο οποίο εμπλέκονται πολύ περισσότεροι παράγοντες και παράμετροι σε σχέση με το παρελθόν. Ορισμένοι από αυτούς τους παρά-
γοντες που επηρέασαν δραματικά τον τρόπο διαχείρισης των προβλημάτων
υγείας είναι:
1. Οι επιστημονικές και τεχνολογικές εξελίξεις που άλλαξαν τον τρόπο άσκησης της ιατρικής.
2. Οι δημογραφικές εξελίξεις, που σχετίζονται τόσο με την αύξηση, όσο και με την γήρανση του πληθυσμού
3. Η δημιουργία της αγοράς υγείας και η οικονομική διάσταση των προβλημάτων υγείας που οξύνθηκε τα τελευταία χρόνια με την εκτίναξη των δημοσιών δαπανών για την υγεία.
4. Η νοσηρότητα
Μερικά χρόνια πριν, όχι περισσότερα ίσως από 40, η υγεία ήταν, ακόμα, θέμα κυρίως προσωπικό ανάμεσα στον πάσχοντα άνθρωπο και τον θεράποντα γιατρό. Ήταν δηλαδή ακόμα κυρίαρχες οι απόψεις του Ιπποκράτη, σύμφωνα με τις οποίες η νοσολογία στηρίζεται στην τριμερή διασύνδεση: ο άρρωστος, η αρρώστια και ο γιατρός. Ο άρρωστος αποτελεί ενιαία σώματο-ψυχική ενότητα, η οποία πρέπει να ερευνάται στο σύνολο της (ολιστική ιατρική), κατά τον Ιπποκράτη. Όμως η ταχεία επιστημονική εξέλιξη απομάκρυνε την ιατρική από την θέση αυτή. Η ιατρική, όπως πολύ σωστά παρατηρούσε ο καθηγητής καρδιολογίας κ. Ευτύχιος Βορίδης, έχει γίνει πολύ μηχανική. Σήμερα, για παράδειγμα, η διάγνωση στηρίζεται κύρια στις μηχανικές διαγνωστικές μεθόδους (αξονικές, μαγνητικές τομογραφίες, υπερηχογραφήματα, αιματολογικές εξετάσεις κλπ), οι οποίες καταλήγουν σε ένα όγκο ντοκουμέντων που αφορούν τον άρρωστο, χωρίς να έχουν βελτιώσει την δυνατότητα του γιατρού να πλησιάσει αυτόν τον άρρωστο. Η νέα κατάσταση που δημιουργήθηκε, σε συνδυασμό με την αυξημένη ζήτηση προϊόντων και υπηρεσιών υγείας οδήγησε και σε ανακατατάξεις, όσο αφορά τις δομές, τον τρόπο και την οργάνωση παροχής υπηρεσιών υγείας. Δεν χρειάζεται να έχει κάποιος ιδιαίτερες γνώσεις για να κατανοήσει ότι τα σύγχρονα ιδρύματα παροχής υπηρεσιών υγείας, όπως είναι τα νοσοκομεία για παράδειγμα, αποτελούν, ίσως, τις πλέον πολύπλοκες δομές σε όρους οργάνωσης και διοίκησης.
Μια άλλη σημαντική παράμετρος που επηρέασε δραματικά την λειτουργία της υγείας και φυσικά την άσκηση των καθηκόντων των επαγγελματιών του χώρου αυτού, είναι η δημιουργία της «αγοράς υγείας». Μια αγορά που γνώρισε τεράστια ανάπτυξη τα προηγούμενα χρόνια, ανάπτυξη που στηρίχτηκε στην όλο και μεγαλύτερη ζήτηση, προϊόντων και υπηρεσιών υγείας. Μια ζήτηση που στηρίζονταν, με την σειρά της, στις μεταβολές που έλαβαν χώρα στις
σκέψεις των ανθρώπων για την υγεία, την αυξημένη νοσηρότητα, αλλά και την παρέμβαση των κρατών με την δημιουργία δημόσιων συστημάτων που είχαν σαν στόχο την προάσπιση της υγείας.
Σήμερα η υγεία αποτελεί μια από τις σημαντικότερες αγορές και ταυτόχρονα έναν από τους σπουδαιότερους τομείς της οικονομίας μιας χώρας. Σε όλα τα σύγχρονα κράτη οι δαπάνες υγείας αποτελούν μια από τις κυριότερες συνιστώσες των προϋπολογισμών τους, που επηρεάζουν, αλλού θετικά και αλλού αρνητικά, το ισοζύγιο τους, ενώ ταυτόχρονα ο τομέας της υγείας συμμετέχει στην διαμόρφωση του ΑΕΠ των «προηγμένων» χωρών. Η οικονομική διάσταση στα
θέματα διαχείρισης των προβλημάτων υγείας, την εποχή της γενικευμένης οικονομικής κρίσης, έχει αποκτήσει τεράστια βαρύτητα όσο αφορά την κοινωνική συνοχή και την παραγωγική διαδικασία.
Κάτω λοιπόν από αυτό το πρίσμα, είναι πολύ φυσιολογική η ανάπτυξη τουmanagement στον χώρο της υγείας. Εδώ όμως τα πράγματα δεν είναι τόσο ξεκάθαρα, αφού το management ασκείται στον κόσμο των επιχειρήσεων με δύο βασικούς στόχους:
• Την καλύτερη δυνατή χρήση των διαθέσιμων πόρων (ανθρώπινων καιυλικών) προκειμένου…
• Να επιτευχθεί από τις επιχειρήσεις το μέγιστο δυνατόν κέρδος Για το πρώτο σκέλος δεν νομίζω ότι κάποιος μπορεί να έχει αντίρρηση, αφού αυτή η διαχειριστική πλευρά του management αποτελεί αναγκαιότητα για κάθε μορφής οργάνωση, κοινωνική ή φυσική.
Το δεύτερο όμως σκέλος αυτής της θεώρησης δεν είναι τόσο απλό, αφού ο στόχος της μεγιστοποίησης του κέρδους θα μπορούσε να θεωρηθεί θεμιτός (τουλάχιστον από την συντριπτική πλειοψηφία του κόσμου πού αποδέχεται τον υπάρχοντα τρόπο λειτουργίας της κοινωνίας και της οικονομίας), για τις επιχειρήσεις καταναλωτικών αγαθών, αλλά εμπεριέχει πολλές, και ορισμένες φορές δραματικές, αντιφάσεις όταν εφαρμόζεται σε χώρους όπως η υγεία και η παιδεία.
Πριν όμως προχωρήσω στην παράθεση στοιχείων, δεδομένων, αλλά και απόψεων για το συγκεκριμένο θέμα, θεωρώ απαραίτητο να διευκρινίσουμε τους όρους υγεία και management (διαχείριση-διοίκηση). Σε μια εποχή που οι λέξεις και οι έννοιες συνδυάζονται, όχι για να δημιουργήσουν μια άλλη έννοια που να εξηγεί μια σύνθετη πραγματικότητα, αλλά για να μπερδεύουν την ήδη υπάρχουσα πολύπλοκη πραγματικότητα και να αφήνουν πεδίο ελεύθερο σε όσους κερδοσκοπούν με την «θολούρα», θεωρώ απαραίτητο να ξεκαθαρίσουμε ορισμένες έννοιες πριν προχωρήσουμε στην διαδικασία παράθεσης απόψεων. Θεωρώ, με λίγα λόγια απαραίτητο να μιλάμε την ίδια γλώσσα, προκειμένου να οδηγηθούμε σε μια εποικοδομητική και όχι μηδενιστική σύγκριση απόψεων και θεωριών που υπάρχουν σχετικά με το ζήτημα αυτό.
Στο επόμενο οι Ορισμοί της Υγείας και του Management

Με εκτίμηση,
Φαρμακοποιός
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΑΝΤΑΖΗΣ
admin
"There is no mystery for an open mind"
Διαχειριστής
Δημοσιεύσεις: 146
graphgraph
Αποσυνδεδεμένος Προβολή Προφίλ Μέλους
Φύλο: Άρρεν Γενέθλια: 05/30
Πρέπει να είστε εγγεγραμμένο μέλος του Forum για να κάνετε μια δημοσίευση.
 
Μετάβαση στην αρχήΣελίδα: 1
Συντονιστές: kris, aioannid, tradewind
e-Φαρμακείο στο Facebook

Συνδεμένοι Χρήστες


  • [Bot]
Now online:
  • no members
  • 1 guest
  • 1 robot
Latest members:
Total members: 1291

Χρήσιμα για την Υγεία

Μάθε για τους μύκητες των νυχιών και φυσικούς τρόπους θεραπείας στο ιστολόγιο για τους μύκητες των νυχιών Nail Fungus Cure με χρήσιμες και σημαντικές οι πληροφορίες για την ονυχομυκητίαση, τους τύπους της, την περιποίηση των νυχιών και την θεραπεία των μυκήτων στα νύχια με διάφορες ομοιοπαθητικές φυσικές θεραπευτικές μεθόδους.

Μάθε για την κληρονομική ή επίκτητη σιδηροβλαστική αναιμία στο ιατρικό ιστολόγιο sideroblastic anemia blog, μια πάθηση αδυναμίας αξιοποίησης του σιδήρου για την παραγωγή αιμοσφαιρίνης από τα ερυθρά αιμοσφαίρια. Ο τύπος αυτός της αναιμίας συνδέεται με διαταραχή στην χρησιμοποίηση του σιδήρου, τρόποι διάγνωσης και αντιμετώπισης.

Πρόσφατες Συζητήσεις

Πωλούνται έπιπλα Φαρμακείου σε άριστη κατάσταση

Autor: admin

Πωλούνται έπιπλα φαρμακείου εξολοκλήρου φτιαγμένα από MDF. Τα ράφια είναι γυάλινα...
περισσότερα

APOTHEKER/ IN Gesucht

Autor: Basileios

Apotheke zwischen Köln und Düsseldorf, such deutschspachiges Personal für Vollzeit Infos: 1234at@arcor.de
περισσότερα

Συρταριέρα & γόνδολα φαρμακείου.

Autor: pharmacy

Πωλούνται 1) Συρταριέρα φαρμακείου WILLACH 4στηλη σε άριστη κατάσταση. Αποτελείται...
περισσότερα

ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ

Autor: sofiapap

ΖΗΤΕΙΤΑΙ ΑΔΕΙΟΥΧΟΣ ΦΑΡΜΑΚΟΠΟΙΟΣ ΓΙΑ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ, ΛΟΓΩ ΣΥΝΤΑΞΙΟΔΟΤΗΣΗΣ. ΤΗΛ: 6946937717
περισσότερα

Ζητούνται Φαρμακοποιός και βοηθός Φαρμακείου

Autor: ektoras

Ζητούνται πτυχιούχος Φαρμακοποιός και βοηθός Φαρμακείου ή αισθητικός για...
περισσότερα