e-Φαρμακείο

Forum Φαρμακοποιών

 

1 2 34

Η online κοινότητα των Φαρμακοποιών

Η online κοινότητα των Φαρμακοποιών

Νέο δυναμικό και ανανεωμένο το πρώτο Φαρμακευτικό Forum έτοιμο να φιλοξενήσει την online επιστημονική κοινότητα των Φαρμακοποιών! Ένας ολόκληρος φαρμακευτικός κόσμος σε ανταλλαγή απόψεων και επικοινωνία! Γίνε και εσύ μέλος του forum! Κάνε την δωρεάν εγγραφή σου ΤΩΡΑ για να συμμετέχεις στις συζητήσεις του e-φαρμακείο!

Συνδικαλιστικά θέματα

Συνδικαλιστικά θέματα

Συνδικαλιστικός διάλογος Φαρμακοποιών στο forum του e-φαρμακείο! Θέματα της ΟΣΦΕ, των ΣΥ.ΦΑ, των Νοσοκομειακών Φαρμακοποιών και των Νέων Φαρμακοποιών! Πληροφόρηση για τις εξελίξεις στο χώρο της Υγείας και των φαρμάκων. Για να συμμετέχεις και εσύ στις συζητήσεις κάνε ΤΩΡΑ την δωρεάν εγγραφή σου στο forum!

Φαρμακευτικά θέματα

Φαρμακευτικά θέματα

Συζήτηση σχετικά με θέματα ορθής συνταγογράφησης, ερωτήσεις και απαντήσεις σε καθημερινά ερωτήματα κατά την εκτέλεση των συνταγών στο φαρμακείο την παρασκευή σκευασμάτων στο φαρμακείο , οδηγίες ασφαλιστικών ταμείων, φορολόγιση φαρμακείου, ασφαλισης ΤΣΑΥ, νομικών θεμάτων λειτουργίας του φαρμακείου. Γίνε και εσύ μέλος της online Φαρμακευτικής κοινότητας! Κάνε εγγραφή στο forum και πάρε μέρος στις συζητήσεις στο e-φαρμακείο!

Αγγελίες και πληροφόρηση

Αγγελίες και πληροφόρηση

Αγγελίες αγορά και πωλήσεις φαρμακείων. Προσφορά και ζήτηση εργασίας φαρμακοποιών και υπαλλήλων φαρμακείου. Εξοπλισμός και έπιπλα φαρμακείου. Μηχανοργάνωση προγράμματα Η/Υ διαχείρισης φαρμακείου και προβολής εφημεριών, εφαρμογές διαχείρισης φαρμακευτικών συλλόγων και διανεμητικού λογαριασμού. Κάνε τώρα την εγγραφή σου στο forum και ανάρτησε την αγγελία σου ή την πληροφορία σου στο e-φαρμακείο!

<< >> Play > Stop

Γεια χαρά, Επισκέπτης
Παρακαλώ Σύνδεση ή Εγγραφή.    Χάσατε τον κωδικό σας;

«Εκπληξη» από το Μαξίμου για τη συνταγογράφηση,
(1 μέλος/η είναι εδώ) (1) Επισκέπτης
Ανακοινώσεις προς τα μέλη του forum και δημοσιεύματα από τα ΜΜΕ και το διαδίκτυο
Μετάβαση στο τέλοςΣελίδα: 1
ΘΕΜΑ: «Εκπληξη» από το Μαξίμου για τη συνταγογράφηση,
#649
«Εκπληξη» από το Μαξίμου για τη συνταγογράφηση, 13 Χρόνια, 12 Μήνες πριν Κarma: 3
πηγη: "η καθημερινή" 25/04/2010


«Εκπληξη» από το Μαξίμου για τη συνταγογράφηση
Το νέο σύστημα που παρουσιάζεται στον πρωθυπουργό θα είναι έτοιμο προς ενεργοποίηση τον Σεπτέμβριο

Του Γιωργου Mαντελα

Τέλη καλοκαιριού με αρχές φθινοπώρου, από το υπουργείο Εργασίας, όπου υπάγονται ως αρμοδιότητα τα ασφαλιστικά ταμεία της χώρας, ετοιμάζεται μια «έκπληξη» σε νοσοκομεία, γιατρούς, φαρμακοβιομηχανίες και λοιπούς εμπλεκόμενους στο κομμάτι της συνταγογράφησης. Σύμφωνα με πληροφορίες, για τότε υπολογίζεται η παρουσίαση του συστήματος που θα καθιερώσει την ηλεκτρονική καταγραφή της. Στόχος; Η εξάλειψη της σπατάλης για φαρμακευτικές δαπάνες, οι οποίες, κυριολεκτικά, έχουν γονατίσει τα τελευταία χρόνια το σύνολο των Ταμείων. Το όλο project, αθορύβως, βρίσκεται, σε αυτή τη φάση, στο επίπεδο του σχεδιασμού, μέσω της απαραίτητης χρηματοδότησης που εξασφαλίσθηκε από το ΕΣΠΑ και βεβαίως μέσω της κάλυψης που παρέχεται στη σχετική ομάδα, η οποία έχει αναλάβει το σχετικό έργο, από τον πρωθυπουργό.

Η στρατηγική που έχει επιλεγεί για την καθιέρωση της θρυλούμενης, πλέον, ηλεκτρονικής συνταγογράφησης και στη χώρα μας είναι απλή στη σύλληψη, και ελπίζεται και στην εφαρμογή. Οπως εξηγήθηκε αρμοδίως στην «Κ», θα στηρίζεται στις υπηρεσίες του web aplication. Δηλαδή, κάθε γιατρός θα μπορεί να «γράφει» συνταγή για οποιοδήποτε φάρμακο στον ασθενή του, και ακολούθως να την πληκτρολογεί στο web σύστημα, που πολύ εύκολα θα δημιουργηθεί. Σε αυτό, κωδικό πρόσβασης θα έχουν όλα τα φαρμακεία της χώρας. Οπότε, ο ασθενής θα πηγαίνει σε όποιο από αυτά θέλει, ο φαρμακοποιός θα αναζητεί τη συνταγή του στο σύστημα, θα του δίνει το φάρμακο και η συναλλαγή θα τελειώνει εκεί. Εννοείται ότι κατ’ αυτόν τον απλό και εύκολο τρόπο θα καταγράφονται όλες οι συνταγές, χωρίς κόπο και ιδιαίτερες διαδικασίες. Κυριολεκτικά, όλα θα γίνονται με το «πάτημα» ενός... πλήκτρου, ενώ η εξοικονόμηση πόρων που θα εξασφαλισθεί θα είναι σχεδόν ανυπολόγιστη.

Σύμφωνα με τον σχεδιασμό, το όλο project, στην πρώτη του φάση, θα έχει κόστος της τάξης των περίπου 800.000 ευρώ, το οποίο σε σχέση με τη σπατάλη που αναμένεται ότι θα καταπολεμήσει, λίγο απέχει από το να χαρακτηριστεί «αστείο». Συν τοις άλλοις, μια εξίσου σημαντική υπηρεσία που αναμένεται να προσφέρει, θα είναι κι αυτή της γρήγορης και άμεσης εξυπηρέτησης του κοινού. Εκτιμάται ότι την ώρα αιχμής των ιατρείων στα Ταμεία (δηλαδή μεταξύ 11 και 12 το πρωί), το σύστημα θα μπορεί να εξυπηρετήσει περί τις 360.000 συνταγές σε όλη τη χώρα. «Ετσι θα εξαφανισθούν διά παντός και οι περίφημες ουρές έξω από τις πόρτες των γιατρών, αφού υπολογίζεται ότι περίπου το 80% όσων τους επισκέπτονται, βρίσκονται εκεί για μια συνταγογράφηση» υποστηρίζεται αρμοδίως στην «Κ».

Το σημαντικότερο όλων, όμως, θα έχει να κάνει με την εξαφάνιση των «υπερτιμολογήσεων» και των «υποτιμολογήσεων», που αυτή τη στιγμή κατατρώγουν τα διαθέσιμα των Ταμείων ειδικότερα, και του ελληνικού προϋπολογισμού γενικότερα. Μέσα στις επόμενες μέρες μάλιστα, προγραμματίζεται επίσημη παρουσίαση του τελικού σχεδίου για το όλο project στον πρωθυπουργό από την ομάδα εργασίας που το «τρέχει». Αυτή θα είναι η τρίτη συνάντηση που θα γίνει για τον συγκεκριμένο σκοπό στο Μέγαρο Μαξίμου, και μάλλον θα είναι και η τελική. Ούτως ή άλλως, ο κ. Γ. Παπανδρέου έχει ανάψει το «πράσινο φως» για τη συγκεκριμένη ενέργεια ήδη από τον περασμένο Δεκέμβριο, όταν στο γραφείο του έγινε και η πρώτη σύσκεψη για το συγκεκριμένο θέμα. Και περιμένει με ιδιαίτερο ενδιαφέρον, όπως διαμηνύεται αρμοδίως, το τελικό της αποτέλεσμα...

Η σπατάλη σε αριθμούς

Για την ιστορία, και προκειμένου να υπάρχει μια συνολική θεώρηση του πράγματος, έχει υπολογισθεί ότι η ετήσια φαρμακευτική δαπάνη των ασφαλιστικών ταμείων για φάρμακα, αισίως, έχει φτάσει πλέον στα 5,5 με 6 δισ. ευρώ. Αν συνυπολογισθούν οι «παράλληλες» συνταγογραφήσεις (όπως, για παράδειγμα, αυτές που γίνονται απευθείας στο φαρμακείο, χωρίς προηγουμένως να τις «γράψει» ο γιατρός και όχι μόνο), τότε το συνολικό ποσό υπολογίζεται ότι φτάνει στα 10 δισ. ευρώ. Στο Βέλγιο, όπου ο πληθυσμός είναι ανάλογος με τον ελληνικό, το αντίστοιχο ποσό κυμαίνεται ετησίως μεταξύ 2,5 με 3 δισ. ευρώ. Δηλαδή, ούτε τα μισά από όσα δαπανώνται στην Ελλάδα.

Το συμπέρασμα; Στη χώρα μας, το φαινόμενο έχει ξεφύγει πέρα και πάνω από κάθε όριο. Για να υπάρχει άλλο ένα μέτρο σύγκρισης, το ποσό αυτό είναι το αμέσως υψηλότερο μετά από εκείνο που δαπανάται για τις... συντάξεις. Και κάθε χρόνο αυξάνεται με ιλιγγιώδεις ρυθμούς. Ετησίως, φτάσαμε να «παράγουμε» 100 εκατομμύρια συνταγές, όταν οι Δανοί δεν ξεπερνούν τα 15 εκατομμύρια. Αν μετά απ’ όλα αυτά, κάποιος ισχυριστεί ότι στον συγκεκριμένο χώρο έχει στηθεί ένα «πάρτι» εκατομμυρίων, θα έχει άδικο; Μάλλον όχι. Αλλωστε, μόνο τυχαίο δεν είναι το γεγονός ότι η πληγή των νοσοκομείων είναι η μία από τις δύο μεγαλύτερες (μαζί με τους ΟΤΑ) που οδήγησαν τη χώρα σε αυτό το έσχατο δημοσιονομικό σημείο.

Δύο συν μία συναντήσεις στο Μαξίμου

Στο Μέγαρο Μαξίμου θεωρούν ότι η προώθηση της ηλεκτρονικής συνταγογράφησης είναι η μία από τις βασικές παρεμβάσεις στις οποίες θα πρέπει να προχωρήσουν αν πρέπει να βάλουν «μια τάξη» στα δημόσια οικονομικά. Κι εκτιμούν ότι έως σήμερα δεν έχει γίνει τίποτα στο συγκεκριμένο μέτωπο, γιατί είναι προφανές ότι κάθε απόπειρα να διορθωθεί η κατάσταση, συναντά αντιδράσεις από επιχειρηματικά συμφέροντα, που έχουν δημιουργήσει «κεκτημένα». Στον χώρο δραστηριοποιούνται πολλά και ποικίλα λόμπι, που υποστηρίζουν αρκετές φορές αντικρουόμενα «στρατόπεδα», που λυμαίνονται τον χώρο, κάνοντας τζίρους πολλών εκατομμυρίων ευρώ. «Αυτή η ιστορία, κάποια στιγμή, έπρεπε να τελειώσει» υποστηρίζεται στην «Κ» από την ομάδα εργασίας που με εντολή του πρωθυπουργού έχει αναλάβει να «τρέξει» το project.

Το θέμα είναι βεβαίως ότι αν θα επιτραπεί στα μέλη της να το φέρουν σε πέρας μέχρι τέλους. «Μέχρι τώρα, έχουμε συναντηθεί δύο φορές με τον κ. Παπανδρέου. Την πρώτη φορά τον Δεκέμβριο που μας πέρασε και τη δεύτερη ενάμιση μήνα μετά. Και τις δύο φορές, επιβεβαίωσε την πρόθεσή του να τελειώνουμε όσο το δυνατόν γρηγορότερα», λένε οι συνομιλητές του πρωθυπουργού, που για ευνόητους λόγους προτιμούν να διατηρήσουν την ανωνυμία τους, ενώ επίκειται και τρίτη συνάντηση άμεσα. Πρόκειται, πάντως, για μια πολύ ενδιαφέρουσα, ως προς τη σύνθεσή της, ομάδα, που αποτελείται όχι μόνο από τεχνοκράτες υπουργείων, αλλά κι από ανθρώπους της «πρώτης γραμμής» (π.χ. γιατρούς...) που ξέρουν το πρόβλημα, τα βαρίδια και τον τρόπο που λειτουργούν, από μέσα.
elina
Fresh Boarder
Δημοσιεύσεις: 7
graphgraph
Αποσυνδεδεμένος Προβολή Προφίλ Μέλους
Πρέπει να είστε εγγεγραμμένο μέλος του Forum για να κάνετε μια δημοσίευση.
 
#650
Απ: «Εκπληξη» από το Μαξίμου για τη συνταγογράφηση, 13 Χρόνια, 12 Μήνες πριν Κarma: 5
Μακάρι...
vmacine
Senior Boarder
Δημοσιεύσεις: 44
graphgraph
Αποσυνδεδεμένος Προβολή Προφίλ Μέλους
Φύλο: Άρρεν
Πρέπει να είστε εγγεγραμμένο μέλος του Forum για να κάνετε μια δημοσίευση.
 
Μετάβαση στην αρχήΣελίδα: 1
Συντονιστές: kris, aioannid, tradewind
e-Φαρμακείο στο Facebook

Συνδεμένοι Χρήστες


  • [Bot]
Now online:
  • no members
  • 1 guest
  • 1 robot
Latest members:
Total members: 1291

Χρήσιμα για την Υγεία

Μάθε για τους μύκητες των νυχιών και φυσικούς τρόπους θεραπείας στο ιστολόγιο για τους μύκητες των νυχιών Nail Fungus Cure με χρήσιμες και σημαντικές οι πληροφορίες για την ονυχομυκητίαση, τους τύπους της, την περιποίηση των νυχιών και την θεραπεία των μυκήτων στα νύχια με διάφορες ομοιοπαθητικές φυσικές θεραπευτικές μεθόδους.

Μάθε για την κληρονομική ή επίκτητη σιδηροβλαστική αναιμία στο ιατρικό ιστολόγιο sideroblastic anemia blog, μια πάθηση αδυναμίας αξιοποίησης του σιδήρου για την παραγωγή αιμοσφαιρίνης από τα ερυθρά αιμοσφαίρια. Ο τύπος αυτός της αναιμίας συνδέεται με διαταραχή στην χρησιμοποίηση του σιδήρου, τρόποι διάγνωσης και αντιμετώπισης.

Πρόσφατες Συζητήσεις

Πωλούνται έπιπλα Φαρμακείου σε άριστη κατάσταση

Autor: admin

Πωλούνται έπιπλα φαρμακείου εξολοκλήρου φτιαγμένα από MDF. Τα ράφια είναι γυάλινα...
περισσότερα

APOTHEKER/ IN Gesucht

Autor: Basileios

Apotheke zwischen Köln und Düsseldorf, such deutschspachiges Personal für Vollzeit Infos: 1234at@arcor.de
περισσότερα

Συρταριέρα & γόνδολα φαρμακείου.

Autor: pharmacy

Πωλούνται 1) Συρταριέρα φαρμακείου WILLACH 4στηλη σε άριστη κατάσταση. Αποτελείται...
περισσότερα

ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ

Autor: sofiapap

ΖΗΤΕΙΤΑΙ ΑΔΕΙΟΥΧΟΣ ΦΑΡΜΑΚΟΠΟΙΟΣ ΓΙΑ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ, ΛΟΓΩ ΣΥΝΤΑΞΙΟΔΟΤΗΣΗΣ. ΤΗΛ: 6946937717
περισσότερα

Ζητούνται Φαρμακοποιός και βοηθός Φαρμακείου

Autor: ektoras

Ζητούνται πτυχιούχος Φαρμακοποιός και βοηθός Φαρμακείου ή αισθητικός για...
περισσότερα