e-Φαρμακείο

Forum Φαρμακοποιών

 

1 2 34

Η online κοινότητα των Φαρμακοποιών

Η online κοινότητα των Φαρμακοποιών

Νέο δυναμικό και ανανεωμένο το πρώτο Φαρμακευτικό Forum έτοιμο να φιλοξενήσει την online επιστημονική κοινότητα των Φαρμακοποιών! Ένας ολόκληρος φαρμακευτικός κόσμος σε ανταλλαγή απόψεων και επικοινωνία! Γίνε και εσύ μέλος του forum! Κάνε την δωρεάν εγγραφή σου ΤΩΡΑ για να συμμετέχεις στις συζητήσεις του e-φαρμακείο!

Συνδικαλιστικά θέματα

Συνδικαλιστικά θέματα

Συνδικαλιστικός διάλογος Φαρμακοποιών στο forum του e-φαρμακείο! Θέματα της ΟΣΦΕ, των ΣΥ.ΦΑ, των Νοσοκομειακών Φαρμακοποιών και των Νέων Φαρμακοποιών! Πληροφόρηση για τις εξελίξεις στο χώρο της Υγείας και των φαρμάκων. Για να συμμετέχεις και εσύ στις συζητήσεις κάνε ΤΩΡΑ την δωρεάν εγγραφή σου στο forum!

Φαρμακευτικά θέματα

Φαρμακευτικά θέματα

Συζήτηση σχετικά με θέματα ορθής συνταγογράφησης, ερωτήσεις και απαντήσεις σε καθημερινά ερωτήματα κατά την εκτέλεση των συνταγών στο φαρμακείο την παρασκευή σκευασμάτων στο φαρμακείο , οδηγίες ασφαλιστικών ταμείων, φορολόγιση φαρμακείου, ασφαλισης ΤΣΑΥ, νομικών θεμάτων λειτουργίας του φαρμακείου. Γίνε και εσύ μέλος της online Φαρμακευτικής κοινότητας! Κάνε εγγραφή στο forum και πάρε μέρος στις συζητήσεις στο e-φαρμακείο!

Αγγελίες και πληροφόρηση

Αγγελίες και πληροφόρηση

Αγγελίες αγορά και πωλήσεις φαρμακείων. Προσφορά και ζήτηση εργασίας φαρμακοποιών και υπαλλήλων φαρμακείου. Εξοπλισμός και έπιπλα φαρμακείου. Μηχανοργάνωση προγράμματα Η/Υ διαχείρισης φαρμακείου και προβολής εφημεριών, εφαρμογές διαχείρισης φαρμακευτικών συλλόγων και διανεμητικού λογαριασμού. Κάνε τώρα την εγγραφή σου στο forum και ανάρτησε την αγγελία σου ή την πληροφορία σου στο e-φαρμακείο!

<< >> Play > Stop

Γεια χαρά, Επισκέπτης
Παρακαλώ Σύνδεση ή Εγγραφή.    Χάσατε τον κωδικό σας;

Το σήριαλ «απλήρωτοι φαρμακοποιοί» δεν έχει τέλος!
(1 μέλος/η είναι εδώ) (1) Επισκέπτης
Ανακοινώσεις προς τα μέλη του forum και δημοσιεύματα από τα ΜΜΕ και το διαδίκτυο
Μετάβαση στο τέλοςΣελίδα: 1
ΘΕΜΑ: Το σήριαλ «απλήρωτοι φαρμακοποιοί» δεν έχει τέλος!
#256
Το σήριαλ «απλήρωτοι φαρμακοποιοί» δεν έχει τέλος! 14 Χρόνια, 2 Μήνες πριν Κarma: 9
Ανακοίνωση του ΠΦΣ για τα προβλήματα των Φαρμακοποιών και του Ελληνικού Φαρμακείου

Το σήριαλ «απλήρωτοι φαρμακοποιοί» δεν έχει τέλος. Σε καταγγελία της σύμβασης με τον ΟΠΑΔ οδηγούνται οι 11500 φαρμακοποιοί της χώρας που παραμένουν απλήρωτοι για
περισσότερους από 8 μήνες, με συνέπεια το χρέος να έχει φθάσει το υπέρογκο ποσό των 600 εκατομμυρίων ευρώ!
Τα φαρμακεία βρίσκονται σε απόγνωση και αδυνατούν να αντεπεξέλθουν στις υποχρεώσεις τους εξαιτίας της ασυνέπειας της Πολιτείας , που συνεχίζεται και σήμερα.
«Παρά τις κατά καιρούς δεσμεύσεις των διαφόρων Υπουργών το Δημόσιο εξακολουθεί την ίδια τακτική μη πληρωμής των υποχρεώσεων του. Παράλληλα η Πολιτεία τον τελευταίο καιρό
προβαίνει από μόνη της σε ανακοινώσεις που αφορούν το Φάρμακο» τόνισε σε συνέντευξη τύπου ο πρόεδρος του Πανελληνίου Φαρμακευτικού Συλλόγου κ. Δημήτρης Βαγιωνάς.
«Ο ιδιώτης Φαρμακοποιός και το Φαρμακείο της γειτονιάς δεν αντέχει άλλο δανεισμό. Η πρόταση μας στην Γενική Συνέλευση που θα πραγματοποιηθεί το ερχόμενο Σάββατο 12 Δεκεμβρίου , με την συμμετοχή αντιπροσώπων των Φαρμακοποιών από ολόκληρη την χώρα, θα είναι η διακοπή της πίστωσης προς τους ασφαλισμένους του Δημοσίου αλλά και για τα υπόλοιπα ταμείαν - εκτός του ΙΚΑ και του ΟΓΑ - τα οποία δεν μας πληρώνουν. » ανέφερε ο κ. Βαγιωνάς.
Μιλώντας για τη στάση που τηρεί η νέα πολιτική ηγεσία, ο κ. Βαγιωνάς τόνισε ότι έχει εξαγγείλει διάφορους σχεδιασμούς αλλά επί του πρακτέου μηδέν μέχρι στιγμής. Σχετικά με την επαναφορά της λίστας ανέφερε ότι δεν πρόκειται να φέρει κάποιο ουσιαστικό αποτέλεσμα. Ο περιορισμός της δαπάνης κατά την εφαρμογή της δεν ξεπέρασε το 0,026%. Και αυτό για μικρό χρονικό διάστημα. Αμέσως μετά η φαρμακευτική δαπάνη αυξανόταν με ιλιγγιώδεις ρυθμούς μέσω της υποκατάστασης των παλαιών φαρμάκων από νέα ακριβότερα.
Προτεραιότητα πρέπει να δοθεί στην μηχανογράφηση των ασφαλιστικών ταμείων έτσι ώστε να υπάρξει διαφάνεια και αποτελεσματικότητα έλεγχος σε ολόκληρο το σύστημα προμήθειας, διανομής και συνταγογράφησης. Ακόμη ο έλεγχος πρέπει να εστιασθεί στους τρόπους προώθησης των φαρμάκων και στον περιορισμό του κόστους που αφορά το τμήμα αυτό. Ο ορθολογισμός της φαρμακευτικής δαπάνης και η επιβίωση των ασφαλιστικών ταμείων , συνέχισε ο πρόεδρος του Π.Φ.Σ., είναι πρώτιστο μέλημά μας και όλες οι προτάσεις μας εκεί κατατείνουν. Ενδεχόμενη κατάρρευση του κοινωνικοασφαλιστικού συστήματος σημαίνει και κατάρρευση του φαρμακευτικού επαγγέλματος και της φαρμακευτικής περίθαλψης.
Αυτό όμως δεν είναι το μοναδικό μέτωπο που έχει να αντιμετωπίσει το Ελληνικό Φαρμακείο, όπως επισημάνθηκε στη συνέντευξη τύπου.
«Ακούγονται συνεχώς τελευταία περί απελευθέρωσης του φαρμακευτικού επαγγέλματος. Ωστόσο σύμφωνα με την οδηγία περί απελευθερώσεως των Υπηρεσιών εξαιρούνται οι Υπηρεσίες Υγείας. Επομένως οποιαδήποτε κίνηση προς την αντίθετη κατεύθυνση έρχεται σε αντίθεση με την κοινοτική οδηγία, αλλά και με την πραγματικότητα δεδομένου ότι η χώρα μας έχει τα περισσότερα φαρμακεία σε σχέση με τον πληθυσμό, ενώ την τελευταία τριετία άνοιξαν 2600 φαρμακεία» κατέληξε ο κος Βαγιωνάς.


O ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ Π.Φ.Σ.
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΒΑΓΙΩΝΑΣ
admin
"There is no mystery for an open mind"
Διαχειριστής
Δημοσιεύσεις: 145
graphgraph
Αποσυνδεδεμένος Προβολή Προφίλ Μέλους
Φύλο: Άρρεν Γενέθλια: 05/30
Πρέπει να είστε εγγεγραμμένο μέλος του Forum για να κάνετε μια δημοσίευση.
 
Μετάβαση στην αρχήΣελίδα: 1
Συντονιστές: kris, aioannid, tradewind
e-Φαρμακείο στο Facebook

Συνδεμένοι Χρήστες


  • [Bot]
Now online:
  • no members
  • 1 guest
  • 1 robot
Latest members:
Total members: 1291

Χρήσιμα για την Υγεία

Μάθε για τους μύκητες των νυχιών και φυσικούς τρόπους θεραπείας στο ιστολόγιο για τους μύκητες των νυχιών Nail Fungus Cure με χρήσιμες και σημαντικές οι πληροφορίες για την ονυχομυκητίαση, τους τύπους της, την περιποίηση των νυχιών και την θεραπεία των μυκήτων στα νύχια με διάφορες ομοιοπαθητικές φυσικές θεραπευτικές μεθόδους.

Μάθε για την κληρονομική ή επίκτητη σιδηροβλαστική αναιμία στο ιατρικό ιστολόγιο sideroblastic anemia blog, μια πάθηση αδυναμίας αξιοποίησης του σιδήρου για την παραγωγή αιμοσφαιρίνης από τα ερυθρά αιμοσφαίρια. Ο τύπος αυτός της αναιμίας συνδέεται με διαταραχή στην χρησιμοποίηση του σιδήρου, τρόποι διάγνωσης και αντιμετώπισης.

Πρόσφατες Συζητήσεις

APOTHEKER/ IN Gesucht

Autor: Basileios

Apotheke zwischen Köln und Düsseldorf, such deutschspachiges Personal für Vollzeit Infos: 1234at@arcor.de
περισσότερα

Συρταριέρα & γόνδολα φαρμακείου.

Autor: pharmacy

Πωλούνται 1) Συρταριέρα φαρμακείου WILLACH 4στηλη σε άριστη κατάσταση. Αποτελείται...
περισσότερα

ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ

Autor: sofiapap

ΖΗΤΕΙΤΑΙ ΑΔΕΙΟΥΧΟΣ ΦΑΡΜΑΚΟΠΟΙΟΣ ΓΙΑ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ, ΛΟΓΩ ΣΥΝΤΑΞΙΟΔΟΤΗΣΗΣ. ΤΗΛ: 6946937717
περισσότερα

Ζητούνται Φαρμακοποιός και βοηθός Φαρμακείου

Autor: ektoras

Ζητούνται πτυχιούχος Φαρμακοποιός και βοηθός Φαρμακείου ή αισθητικός για...
περισσότερα

Πωλειται επιχειρηση φαρμακειου

Autor: tetras61

Πωλειται επιχειρηση φαρμακειου σε κεντρικο σημειο λουτροπολης της Φθιωτιδας...
περισσότερα