e-Φαρμακείο

Forum Φαρμακοποιών

 

1 2 34

Η online κοινότητα των Φαρμακοποιών

Η online κοινότητα των Φαρμακοποιών

Νέο δυναμικό και ανανεωμένο το πρώτο Φαρμακευτικό Forum έτοιμο να φιλοξενήσει την online επιστημονική κοινότητα των Φαρμακοποιών! Ένας ολόκληρος φαρμακευτικός κόσμος σε ανταλλαγή απόψεων και επικοινωνία! Γίνε και εσύ μέλος του forum! Κάνε την δωρεάν εγγραφή σου ΤΩΡΑ για να συμμετέχεις στις συζητήσεις του e-φαρμακείο!

Συνδικαλιστικά θέματα

Συνδικαλιστικά θέματα

Συνδικαλιστικός διάλογος Φαρμακοποιών στο forum του e-φαρμακείο! Θέματα της ΟΣΦΕ, των ΣΥ.ΦΑ, των Νοσοκομειακών Φαρμακοποιών και των Νέων Φαρμακοποιών! Πληροφόρηση για τις εξελίξεις στο χώρο της Υγείας και των φαρμάκων. Για να συμμετέχεις και εσύ στις συζητήσεις κάνε ΤΩΡΑ την δωρεάν εγγραφή σου στο forum!

Φαρμακευτικά θέματα

Φαρμακευτικά θέματα

Συζήτηση σχετικά με θέματα ορθής συνταγογράφησης, ερωτήσεις και απαντήσεις σε καθημερινά ερωτήματα κατά την εκτέλεση των συνταγών στο φαρμακείο την παρασκευή σκευασμάτων στο φαρμακείο , οδηγίες ασφαλιστικών ταμείων, φορολόγιση φαρμακείου, ασφαλισης ΤΣΑΥ, νομικών θεμάτων λειτουργίας του φαρμακείου. Γίνε και εσύ μέλος της online Φαρμακευτικής κοινότητας! Κάνε εγγραφή στο forum και πάρε μέρος στις συζητήσεις στο e-φαρμακείο!

Αγγελίες και πληροφόρηση

Αγγελίες και πληροφόρηση

Αγγελίες αγορά και πωλήσεις φαρμακείων. Προσφορά και ζήτηση εργασίας φαρμακοποιών και υπαλλήλων φαρμακείου. Εξοπλισμός και έπιπλα φαρμακείου. Μηχανοργάνωση προγράμματα Η/Υ διαχείρισης φαρμακείου και προβολής εφημεριών, εφαρμογές διαχείρισης φαρμακευτικών συλλόγων και διανεμητικού λογαριασμού. Κάνε τώρα την εγγραφή σου στο forum και ανάρτησε την αγγελία σου ή την πληροφορία σου στο e-φαρμακείο!

<< >> Play > Stop

Γεια χαρά, Επισκέπτης
Παρακαλώ Σύνδεση ή Εγγραφή.    Χάσατε τον κωδικό σας;
Ανακοινώσεις προς τα μέλη του forum και δημοσιεύματα από τα ΜΜΕ και το διαδίκτυο
Μετάβαση στο τέλοςΣελίδα: 1
ΘΕΜΑ: ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΟΣΦΕ
#1121
ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΟΣΦΕ 11 Χρόνια, 4 Μήνες πριν Κarma: 9
Προς:
Υπουργό Υγείας & Κοινωνικής Αλληλεγγύης Αθήνα, 19.05.2011

κ. Ανδρέα Λοβέρδο Αρ. Πρωτ.: 4482
Κοιν. : 1. Γ. Γραμματέα Υπουργείου Υγείας
κ. Α. Δημόπουλο
2. Πρόεδρο Επιτροπής Τιμών Υπουργείου Υγείας
κ. Ζωή Δέδε
3. Δ.Σ. Π.Φ.Σ.
4. Δ.Σ. Φ.Σ.Α.


Θέμα : «Αντισυνταγματική και αντίθετη στο Κοινοτικό δίκαιο η Υπουργική Απόφαση 54582/16-05-2011 ΥΥΚΑ»

Αξιότιμε κ. Υπουργέ,

Α. Με έκπληξη είδαμε την υπογραφή σας στην Υπουργική απόφαση 54582/16-05-11. Επιτρέψτε μας να επισημάνουμε τους ακόλουθους προβληματισμούς, προς τους συντάκτες της και μια σειρά ερωτήματα που εύλογα δημιουργούνται.
1. Οποιαδήποτε παρέμβαση του Νομοθέτη στην οικονομική ελευθερία πρέπει να τηρεί την αρχή της αναλογικότητας. Σύμφωνα με αυτή πρέπει να υπάρχει αναλογία μεταξύ Νομοθετικού περιορισμού και δικαιώματος και του επιδιωκόμενου σκοπού. Το μέτρο να είναι κατάλληλο και αναγκαίο για την επίτευξη του επιδιωκόμενου σκοπού… (ΣτΕ 1149/88 «Αρχή Αναλογικότητας»)
2. Είναι δυνατόν να επέλθουν περιορισμοί στην οικονομική ελευθερία, αλλά με Νόμο ή βάσει Νόμου και πρέπει να δικαιολογούν λόγους γενικότερου δημοσίου ή κοινωνικού συμφέροντος, χωρίς να αναιρούν στην ουσία το καθεστώς της Οικονομικής ελευθερίας δηλαδή της οικονομίας της αγοράς. Με απόφαση του το ΣτΕ (664/88) έκρινε ότι :
«…Η οικονομική ελευθερία υπόκειται σε περιορισμούς που θέτει ο Νομοθέτης, οι δε περιορισμοί μπορούν να φθάσουν και ως την πλήρη απαγόρευση μιας συγκεκριμένης οικονομικής δραστηριότητας, όταν και εφόσον η απαγόρευση δικαιολογείται από λόγους δημόσιου ή κοινωνικού συμφέροντος… και εάν επιβληθούν πρέπει να σέβονται την αρχή της αναλογικότητας».
Με δεδομένη αυτή την νομολογία, η Υπουργική Απόφαση δημιουργεί εύλογα τα ακόλουθα ερωτηματικά.

α. Ποιος είναι ο λόγος δημοσίου ή κοινωνικού συμφέροντος που οδήγησε στην απαγόρευση – επί τιμολογίου - εκπτώσεων ελευθέρως συναλλασσομένων;

β. Οι όποιες, πιθανές εκπτώσεις συναλλασσομένων – επί τιμολογίου - επιρεάζουν κατά οποιονδήποτε τρόπο τη δημόσια δαπάνη υγείας, όταν υπάρχει διατιμημένο είδος και ασφαλιστική τιμή (rebate) κτήσεως των φαρμακευτικών προϊόντων από το Δημόσιο Ασφαλιστικό σύστημα;

γ. Είναι ή όχι καταχρηστική, η επέκταση του μέτρου και στα προϊόντα τα οποία δεν αποζημιώνονται από τα ασφαλιστικά ταμεία;

δ. Η έκπτωση επί τιμολογίου διαμορφώνει το κόστος πωληθέντων, άρα φορολογικά αυξάνει την φοροδοτική βάση του φορολογούμενου φαρμακοποιού ή χονδρέμπορου. Είναι σύμφωνο με τη ρύθμιση της Υπουργικής Απόφασης το Υπουργείο Οικονομικών για την απώλεια εσόδων που προκύπτει; Σε αυτήν την κρίσιμη φάση της Χώρας!

ε. Η παράγραφος 4 είναι ή όχι - κατά παράβαση κάθε αρχής αναλογικότητας - χαριστική υπέρ χονδρεμπόρων(είδη 5,4%), κραυγαλέα χαριστική (είδη 7,8% μη αποζημιούμενα από ΦΚΑ) υπέρ της βιομηχανίας και κατάφορα εναντίον – μονομερώς- των φαρμακείων;

στ. Υπάρχει όφελος έστω και ένα ευρώ για τη δαπάνη των ΦΚΑ, από αυτή την ρύθμιση;

Κύριε Υπουργέ,

Υπό την ιδιότητά σας αυτήν του έγκριτου συνταγματολόγου θεωρούμε ότι δεν είναι δυνατόν να υπογράψετε μια τέτοια καταχρηστική και φωτογραφική απόφαση που δεν μπορεί να επικαλεστεί λόγους δημοσίου ή κοινωνικού συμφέροντος και είναι κατάφορα και πάλι εναντίον του φαρμακοποιού.

Β. Όπως και στην από 13-05-2011 Αρ. Πρωτ. 4480 επιστολή μας σας επισημαίνουμε, η ίδια Υπουργική απόφαση περιλαμβάνει μια επίσης κατάφορη αδικία. Στο μνημόνιο στην Αγγλική Γλώσσα, που αποτελεί και το επίσημο κείμενο της δανειακής σύμβασης της Χώρας, αναφέρεται ο περιορισμός του “profit margin” του χονδρεμπορίου – στα αποζημιούμενα από ΦΚΑ – ως 5,4%, και 7,8% στα μη αποζημιούμενα από ΦΚΑ.
Περιέργως στην Υπουργική απόφαση τα αντίστοιχα ποσοστά έγιναν mark up! Όμως στην οικονομική επιστήμη δεν ταυτίζονται οι έννοιες profit margin & mark up! Αποτέλεσμα η επιταγή του μνημονίου αντί για 5,4% γίνεται profit margin 5,12%...
Ενώ συγχρόνως στο Δελτίο Τιμών που εκδώσατε, τα προϊόντα της αρνητικής λίστας (μη αποζημιούμενα από ΦΚΑ), εντάσσονται στο 5,4%... Γιατί; Αφού δεν επηρεάζουν τη Δημόσια Δαπάνη!


Αγαπητέ κ. Υπουργέ,
Κατανοούμε απόλυτα την έκτακτη κατάσταση της Χώρας μας. Κατανοούμε απόλυτα μέτρα περιορισμού της Δημόσιας Δαπάνης.
Δεν μπορούμε όμως να κατανοήσουμε, ενέργειες κρατικού παρεμβατισμού που οδηγούν στην αναίρεση του πυρήνα της οικονομικής ανταγωνιστικής ελευθερίας. Μόνο στρεβλώσεις μπορεί να επιφέρει, χωρίς να στοχεύει στο κύριο, τον περιορισμό των δαπανών.
Με ιδιαίτερη εκτίμηση,


Για το Δ.Σ. της Ο.Σ.Φ.Ε.

Ο Πρόεδρος
Ο Αντιπρόεδρος Ο Γ. Γραμματέας
Ανδρέας Γαλανόπουλος
Σταύρος Μπελώνης
Αθανάσιος Καρούτας
kris
Moderator
Δημοσιεύσεις: 197
graph
Αποσυνδεδεμένος Προβολή Προφίλ Μέλους
Πρέπει να είστε εγγεγραμμένο μέλος του Forum για να κάνετε μια δημοσίευση.
 
Μετάβαση στην αρχήΣελίδα: 1
Συντονιστές: kris, aioannid, tradewind
e-Φαρμακείο στο Facebook

Συνδεμένοι Χρήστες


  • [Bot]
Now online:
  • no members
  • 1 guest
  • 1 robot
Latest members:
Total members: 1291

Χρήσιμα για την Υγεία

Μάθε για τους μύκητες των νυχιών και φυσικούς τρόπους θεραπείας στο ιστολόγιο για τους μύκητες των νυχιών Nail Fungus Cure με χρήσιμες και σημαντικές οι πληροφορίες για την ονυχομυκητίαση, τους τύπους της, την περιποίηση των νυχιών και την θεραπεία των μυκήτων στα νύχια με διάφορες ομοιοπαθητικές φυσικές θεραπευτικές μεθόδους.

Μάθε για την κληρονομική ή επίκτητη σιδηροβλαστική αναιμία στο ιατρικό ιστολόγιο sideroblastic anemia blog, μια πάθηση αδυναμίας αξιοποίησης του σιδήρου για την παραγωγή αιμοσφαιρίνης από τα ερυθρά αιμοσφαίρια. Ο τύπος αυτός της αναιμίας συνδέεται με διαταραχή στην χρησιμοποίηση του σιδήρου, τρόποι διάγνωσης και αντιμετώπισης.

Πρόσφατες Συζητήσεις

APOTHEKER/ IN Gesucht

Autor: Basileios

Apotheke zwischen Köln und Düsseldorf, such deutschspachiges Personal für Vollzeit Infos: 1234at@arcor.de
περισσότερα

Συρταριέρα & γόνδολα φαρμακείου.

Autor: pharmacy

Πωλούνται 1) Συρταριέρα φαρμακείου WILLACH 4στηλη σε άριστη κατάσταση. Αποτελείται...
περισσότερα

ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ

Autor: sofiapap

ΖΗΤΕΙΤΑΙ ΑΔΕΙΟΥΧΟΣ ΦΑΡΜΑΚΟΠΟΙΟΣ ΓΙΑ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ, ΛΟΓΩ ΣΥΝΤΑΞΙΟΔΟΤΗΣΗΣ. ΤΗΛ: 6946937717
περισσότερα

Ζητούνται Φαρμακοποιός και βοηθός Φαρμακείου

Autor: ektoras

Ζητούνται πτυχιούχος Φαρμακοποιός και βοηθός Φαρμακείου ή αισθητικός για...
περισσότερα

Πωλειται επιχειρηση φαρμακειου

Autor: tetras61

Πωλειται επιχειρηση φαρμακειου σε κεντρικο σημειο λουτροπολης της Φθιωτιδας...
περισσότερα