e-Φαρμακείο

Forum Φαρμακοποιών

 

1 2 34

Η online κοινότητα των Φαρμακοποιών

Η online κοινότητα των Φαρμακοποιών

Νέο δυναμικό και ανανεωμένο το πρώτο Φαρμακευτικό Forum έτοιμο να φιλοξενήσει την online επιστημονική κοινότητα των Φαρμακοποιών! Ένας ολόκληρος φαρμακευτικός κόσμος σε ανταλλαγή απόψεων και επικοινωνία! Γίνε και εσύ μέλος του forum! Κάνε την δωρεάν εγγραφή σου ΤΩΡΑ για να συμμετέχεις στις συζητήσεις του e-φαρμακείο!

Συνδικαλιστικά θέματα

Συνδικαλιστικά θέματα

Συνδικαλιστικός διάλογος Φαρμακοποιών στο forum του e-φαρμακείο! Θέματα της ΟΣΦΕ, των ΣΥ.ΦΑ, των Νοσοκομειακών Φαρμακοποιών και των Νέων Φαρμακοποιών! Πληροφόρηση για τις εξελίξεις στο χώρο της Υγείας και των φαρμάκων. Για να συμμετέχεις και εσύ στις συζητήσεις κάνε ΤΩΡΑ την δωρεάν εγγραφή σου στο forum!

Φαρμακευτικά θέματα

Φαρμακευτικά θέματα

Συζήτηση σχετικά με θέματα ορθής συνταγογράφησης, ερωτήσεις και απαντήσεις σε καθημερινά ερωτήματα κατά την εκτέλεση των συνταγών στο φαρμακείο την παρασκευή σκευασμάτων στο φαρμακείο , οδηγίες ασφαλιστικών ταμείων, φορολόγιση φαρμακείου, ασφαλισης ΤΣΑΥ, νομικών θεμάτων λειτουργίας του φαρμακείου. Γίνε και εσύ μέλος της online Φαρμακευτικής κοινότητας! Κάνε εγγραφή στο forum και πάρε μέρος στις συζητήσεις στο e-φαρμακείο!

Αγγελίες και πληροφόρηση

Αγγελίες και πληροφόρηση

Αγγελίες αγορά και πωλήσεις φαρμακείων. Προσφορά και ζήτηση εργασίας φαρμακοποιών και υπαλλήλων φαρμακείου. Εξοπλισμός και έπιπλα φαρμακείου. Μηχανοργάνωση προγράμματα Η/Υ διαχείρισης φαρμακείου και προβολής εφημεριών, εφαρμογές διαχείρισης φαρμακευτικών συλλόγων και διανεμητικού λογαριασμού. Κάνε τώρα την εγγραφή σου στο forum και ανάρτησε την αγγελία σου ή την πληροφορία σου στο e-φαρμακείο!

<< >> Play > Stop

Γεια χαρά, Επισκέπτης
Παρακαλώ Σύνδεση ή Εγγραφή.    Χάσατε τον κωδικό σας;

ΤΙ ΚΡΥΒΕΤΑΙ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΝΕΟ ΝΟΜΟ ΣΥΜΠΛΗΡΩΜΑΤΩΝ?
(1 μέλος/η είναι εδώ) (1) Επισκέπτης
Ανακοινώσεις προς τα μέλη του forum και δημοσιεύματα από τα ΜΜΕ και το διαδίκτυο
Μετάβαση στο τέλοςΣελίδα: 1
ΘΕΜΑ: ΤΙ ΚΡΥΒΕΤΑΙ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΝΕΟ ΝΟΜΟ ΣΥΜΠΛΗΡΩΜΑΤΩΝ?
#1102
ΤΙ ΚΡΥΒΕΤΑΙ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΝΕΟ ΝΟΜΟ ΣΥΜΠΛΗΡΩΜΑΤΩΝ? 11 Χρόνια, 5 Μήνες πριν Κarma: 9
Ο Τύπος‎ > ‎
03/05/11 : To ΒΗΜΑ : Πιο ασφαλή «φυσικά» φάρμακα στην ΕΕ
αναρτήθηκε στις πριν από 17 ώρες από το χρήστη κοινό των φαρμακοποιών
Τέθηκε σε ισχύ ευρωπαϊκή οδηγία με στόχο την προστασία των καταναλωτών.

Σε ισχύ τέθηκαν από χθες εντός της ΕΕ νέοι κανόνες σε ό,τι αφορά τα φάρμακα φυτικής προέλευσης. Οι ευρωπαϊκοί κανόνες έχουν ως στόχο να προστατεύσουν τους καταναλωτές από πιθανές καταστρεπτικές παρενέργειες που μπορούν να προκαλέσουν ορισμένα τέτοιου είδους «φυσικά» φάρμακα τα οποία πωλούνται ευρέως από καταστήματα υγιεινής διατροφής, από φαρμακεία αλλά και μέσω Διαδικτύου.

Ο νέος κανονισμός θα καλύψει διαδεδομένες φυτικές ουσίες όπως η echinacea, η βαλεριάνα και το βαλσαμόχορτο (St John’s Wort) καθώς και πολλά φάρμακα της παραδοσιακής κινεζικής και ινδικής ιατρικής.

Η Ευρωπαϊκή Ενωση προχώρησε στην υιοθέτηση αυστηρών κανόνων σχετικά με τα παραδοσιακά φυτικά φάρμακα και βότανα καθώς έχουν υπάρξει φόβοι σε ό,τι αφορά την ισχυρότατη δράση κάποιων εξ αυτών αλλά και την αλληλεπίδρασή τους με φαρμακευτικές ουσίες της συμβατικής ιατρικής. Για παράδειγμα το βαλσαμόχορτο μπορεί να αλληλεπιδράσει με τα αντισυλληπτικά φάρμακα ενώ το ginkgo και το ginseng είναι γνωστό ότι εμφανίζουν παρόμοια επίδραση με το αντιπηκτικό φάρμακο βαρφαρίνη.

Επτά χρόνια μετάβασης

Η οδηγία για τα φάρμακα φυτικής προέλευσης εγκρίθηκε από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και το Συμβούλιο στις 31 Μαρτίου 2004 (2004/24/EΚ). Προέβλεψε μια εξαιρετικά μακρόχρονη μεταβατική περίοδο επτά ετών προκειμένου να καταχωρίσουν οι παραγωγοί τα παραδοσιακά τους φάρμακα φυτικής προέλευσης, τα οποία κυκλοφορούσαν ήδη στην αγορά της ΕΕ κατά την έναρξη ισχύος της οδηγίας.

Η μεταβατική αυτή περίοδος ολοκληρώθηκε και έτσι από χθες στην αγορά της ΕΕ μπορούν να παραμείνουν μόνο φάρμακα που έχουν καταχωριστεί ή έχουν λάβει άδεια. Η οδηγία για τα φάρμακα φυτικής προέλευσης εισήγαγε μια πιο απλή διαδικασία καταχώρισης απ’ ό,τι για τα άλλα φάρμακα, δεδομένου του μακρόχρονου ιστορικού χρήσης των παραδοσιακών φαρμάκων φυτικής προέλευσης.

Απλούστερη καταχώριση

Η απλουστευμένη διαδικασία επιτρέπει την καταχώριση αυτών των φαρμάκων χωρίς τη διεξαγωγή των ελέγχων ασφάλειας και των κλινικών δοκιμών που απαιτούνται για τη χορήγηση πλήρους άδειας κυκλοφορίας. Τι σημαίνει πρακτικά αυτό; Οποιοσδήποτε επιθυμεί να καταχωρίσει παραδοσιακό φάρμακο φυτικής προέλευσης πρέπει να προσκομίσει στοιχεία που τεκμηριώνουν ότι αυτό δεν είναι βλαπτικό υπό καθορισμένες συνθήκες χρήσης. Πρέπει παράλληλα να προσκομίσει στοιχεία που να μαρτυρούν ότι το προϊόν έχει αποδεδειγμένο ιστορικό χρήσης, δηλαδή ότι έχει χρησιμοποιηθεί με ασφάλεια τουλάχιστον επί 30 χρόνια, από τα οποία τα 15 στο εσωτερικό της ΕΕ.

Σε σχετική ανακοίνωση της ΕΕ διευκρινίζεται πάντως ότι η οδηγία για τα φάρμακα φυτικής προέλευσης δεν απαγορεύει τις βιταμίνες, τα συμπληρώματα ιχνοστοιχείων και τα τσάγια βοτάνων ενώ επίσης δεν απαγορεύει τις εναλλακτικές θεραπείες και τους θεραπευτές, την ομοιοπαθητική, τα φυτά ή τα βιβλία για φυτά.

Πιο ασφαλή φυτικά φάρμακα

Ο Τζον Ντάλι, ευρωπαίος επίτροπος αρμόδιος για την πολιτική υγείας και καταναλωτών, δήλωσε: «Φτάσαμε στο τέλος μιας μακράς μεταβατικής περιόδου η οποία έδωσε το απαραίτητο χρονικό περιθώριο στους παραγωγούς και στους εισαγωγείς παραδοσιακών φαρμάκων φυτικής προέλευσης, προκειμένου να καταδείξουν ότι τα προϊόντα τους παρουσιάζουν αποδεκτό επίπεδο ασφάλειας και αποτελεσματικότητας. Οι ασθενείς μπορούν πλέον να είναι σίγουροι για τα παραδοσιακά φυτικά φάρμακα που αγοράζουν στην ΕΕ».
Πάντως ορισμένοι παραγωγοί φαρμάκων φυτικής προέλευσης εξέφρασαν ανησυχία σε ό,τι αφορά τη νέα οδηγία, τονίζοντας ότι οι κανονισμοί μπορεί να είναι άκρως επαχθείς για πολλούς μικρούς παραγωγούς. Ο Μάικλ Μακλντίρε, επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Ενωσης Θεραπευτών σχετικά με τα Φάρμακα Φυτικής Προέλευσης και τα Παραδοσιακά Φάρμακα, παραδέχθηκε ότι οι κανόνες σε ό,τι αφορά τη χρήση των «φυσικών» φαρμάκων έπρεπε να ανανεωθούν, ωστόσο σημείωσε ότι μπορεί να υπάρχει επίδραση στους προμηθευτές και στους θεραπευτές που χρησιμοποιούν τέτοιου είδους φάρμακα. «Τα προϊόντα που βγαίνουν στην αγορά θα προσφέρουν πλέον αυτό ακριβώς που αναγράφεται στη συσκευασία τους, ενώ μέχρι σήμερα δεν γνωρίζαμε την ακριβή δράση τους. Ωστόσο η καταγραφή αποτελεί μια ακριβή διαδικασία, γεγονός που μπορεί να οδηγήσει σε κυκλοφορία λιγότερων προϊόντων στην αγορά».
kris
Moderator
Δημοσιεύσεις: 197
graph
Αποσυνδεδεμένος Προβολή Προφίλ Μέλους
Τελευταία διόρθωση: 04/05/2011 16:52 από admin.
Πρέπει να είστε εγγεγραμμένο μέλος του Forum για να κάνετε μια δημοσίευση.
 
Μετάβαση στην αρχήΣελίδα: 1
Συντονιστές: kris, aioannid, tradewind
e-Φαρμακείο στο Facebook

Συνδεμένοι Χρήστες


  • [Bot]
Now online:
  • no members
  • 1 guest
  • 1 robot
Latest members:
Total members: 1291

Χρήσιμα για την Υγεία

Μάθε για τους μύκητες των νυχιών και φυσικούς τρόπους θεραπείας στο ιστολόγιο για τους μύκητες των νυχιών Nail Fungus Cure με χρήσιμες και σημαντικές οι πληροφορίες για την ονυχομυκητίαση, τους τύπους της, την περιποίηση των νυχιών και την θεραπεία των μυκήτων στα νύχια με διάφορες ομοιοπαθητικές φυσικές θεραπευτικές μεθόδους.

Μάθε για την κληρονομική ή επίκτητη σιδηροβλαστική αναιμία στο ιατρικό ιστολόγιο sideroblastic anemia blog, μια πάθηση αδυναμίας αξιοποίησης του σιδήρου για την παραγωγή αιμοσφαιρίνης από τα ερυθρά αιμοσφαίρια. Ο τύπος αυτός της αναιμίας συνδέεται με διαταραχή στην χρησιμοποίηση του σιδήρου, τρόποι διάγνωσης και αντιμετώπισης.

Πρόσφατες Συζητήσεις

APOTHEKER/ IN Gesucht

Autor: Basileios

Apotheke zwischen Köln und Düsseldorf, such deutschspachiges Personal für Vollzeit Infos: 1234at@arcor.de
περισσότερα

Συρταριέρα & γόνδολα φαρμακείου.

Autor: pharmacy

Πωλούνται 1) Συρταριέρα φαρμακείου WILLACH 4στηλη σε άριστη κατάσταση. Αποτελείται...
περισσότερα

ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ

Autor: sofiapap

ΖΗΤΕΙΤΑΙ ΑΔΕΙΟΥΧΟΣ ΦΑΡΜΑΚΟΠΟΙΟΣ ΓΙΑ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ, ΛΟΓΩ ΣΥΝΤΑΞΙΟΔΟΤΗΣΗΣ. ΤΗΛ: 6946937717
περισσότερα

Ζητούνται Φαρμακοποιός και βοηθός Φαρμακείου

Autor: ektoras

Ζητούνται πτυχιούχος Φαρμακοποιός και βοηθός Φαρμακείου ή αισθητικός για...
περισσότερα

Πωλειται επιχειρηση φαρμακειου

Autor: tetras61

Πωλειται επιχειρηση φαρμακειου σε κεντρικο σημειο λουτροπολης της Φθιωτιδας...
περισσότερα