e-Φαρμακείο

Forum Φαρμακοποιών

 

1 2 34

Η online κοινότητα των Φαρμακοποιών

Η online κοινότητα των Φαρμακοποιών

Νέο δυναμικό και ανανεωμένο το πρώτο Φαρμακευτικό Forum έτοιμο να φιλοξενήσει την online επιστημονική κοινότητα των Φαρμακοποιών! Ένας ολόκληρος φαρμακευτικός κόσμος σε ανταλλαγή απόψεων και επικοινωνία! Γίνε και εσύ μέλος του forum! Κάνε την δωρεάν εγγραφή σου ΤΩΡΑ για να συμμετέχεις στις συζητήσεις του e-φαρμακείο!

Συνδικαλιστικά θέματα

Συνδικαλιστικά θέματα

Συνδικαλιστικός διάλογος Φαρμακοποιών στο forum του e-φαρμακείο! Θέματα της ΟΣΦΕ, των ΣΥ.ΦΑ, των Νοσοκομειακών Φαρμακοποιών και των Νέων Φαρμακοποιών! Πληροφόρηση για τις εξελίξεις στο χώρο της Υγείας και των φαρμάκων. Για να συμμετέχεις και εσύ στις συζητήσεις κάνε ΤΩΡΑ την δωρεάν εγγραφή σου στο forum!

Φαρμακευτικά θέματα

Φαρμακευτικά θέματα

Συζήτηση σχετικά με θέματα ορθής συνταγογράφησης, ερωτήσεις και απαντήσεις σε καθημερινά ερωτήματα κατά την εκτέλεση των συνταγών στο φαρμακείο την παρασκευή σκευασμάτων στο φαρμακείο , οδηγίες ασφαλιστικών ταμείων, φορολόγιση φαρμακείου, ασφαλισης ΤΣΑΥ, νομικών θεμάτων λειτουργίας του φαρμακείου. Γίνε και εσύ μέλος της online Φαρμακευτικής κοινότητας! Κάνε εγγραφή στο forum και πάρε μέρος στις συζητήσεις στο e-φαρμακείο!

Αγγελίες και πληροφόρηση

Αγγελίες και πληροφόρηση

Αγγελίες αγορά και πωλήσεις φαρμακείων. Προσφορά και ζήτηση εργασίας φαρμακοποιών και υπαλλήλων φαρμακείου. Εξοπλισμός και έπιπλα φαρμακείου. Μηχανοργάνωση προγράμματα Η/Υ διαχείρισης φαρμακείου και προβολής εφημεριών, εφαρμογές διαχείρισης φαρμακευτικών συλλόγων και διανεμητικού λογαριασμού. Κάνε τώρα την εγγραφή σου στο forum και ανάρτησε την αγγελία σου ή την πληροφορία σου στο e-φαρμακείο!

<< >> Play > Stop

Γεια χαρά, Επισκέπτης
Παρακαλώ Σύνδεση ή Εγγραφή.    Χάσατε τον κωδικό σας;
Ανακοινώσεις προς τα μέλη του forum και δημοσιεύματα από τα ΜΜΕ και το διαδίκτυο
Μετάβαση στο τέλοςΣελίδα: 1
ΘΕΜΑ: ΘΑ ΤΟΥΣ ΑΝΕΧΤΟΥΜΕ ΑΚΟΜΗ?
#1179
ΘΑ ΤΟΥΣ ΑΝΕΧΤΟΥΜΕ ΑΚΟΜΗ? 12 Χρόνια, 8 Μήνες πριν Κarma: 9
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΓΙΩΡΚΑΣ
Ζούμε στην εποχή της δαιμονοποίησης:

Για την κατάσταση στην Ελλάδα εφταιγαν οι υπάληλοι της Ολυμπιακης, μέχρι που την πουλησαν. Βέβαια τους υπάλληλους αυτούς τους είχαν οι ίδιοι διορίσει, και την Ολυμπιακή την είχαν τα ίδια τα κόμματα υπερχρεώσει με τις καταχρηστικές εναέριες “βόλτες”¨τους σε όλο τον κόσμο.



Υστερα έφταιγε η ΔΕΗ, άν και κερδοφόρα γιατί λέει, κάποιοι μισθοσυντήρητοι έπαιρναν μισθό πάνω απο 5.000€ το μήνα. Λές και το μισθό δεν τους τον έδωσαν οι Κυβερνησεις που πέρασαν! Έτσι την έβγαλαν και αυτη στο σφυρί. Παρεπιπτώντος σας είπα οτι η Κυβέρνηση έκλεισε συμφωνία για την εκμετάλευση της ενέργειας στην Ελλάδα με τους Γερμανούς; (Η ΔΕΗ πουληθηκε!)


Σειρά πηρε ο ΟΤΕ. Κερδοφόρος και αυτός, παρόλο ότι τόσα χρόνια του απαγορευουν να βγάζει ανταγωνιστικά προιόντα όπως κάνουν οι άλλες ιδιωτικές εταιρείες τηλεπικοινωνιών! Οι υπάλληλοι του ΟΤΕ μπαίνουν στο στόχαστρο, απολύονται κάποιοι και απο ότι φαίνεται περιμένουν νεο γύρο απολύσεων απο το Σεπτεμβριο... Κερδοφόρος είπαμε, αλλά οι απολύσεις απολύσεις!


Ακολούθως ο ΟΣΕ! Τι δεν μας είπαν: Για τραίνα που εφευγαν άδεια, για υπαλλήλους που ενωναν βαγόνια και τα επαιρναν χωρίς να το ξερει ο ΟΣΕ! Τα πάντα, όλα για να μας πείσουν για την ανικανότητα τους να διοικήσουν τον ΟΣΕ! Βέβαια δεν άκουσα ούτε να στείλουν κανέναν υπαίτειο σπίτι του ούτε να πάρουν τα λεφτά απο αυτούς που τα άρπαξαν... Πουλήθηκε και αυτός....


Μετά εφταιγαν οι φορτηγατζίδες. Το επάγγελμα τους λέει ήταν κλειστό, χρειαζόσουν άδεια την οποία μπορούσες να αποκτήσεις μόνο αν στην μεταβίβαζε ένας “παλιός” έναντι ενός σεβαστού ποσού! ΣΚΑΝΔΑΛΟ! Ιδέα δεν είχε ο Νομάρχης που υπέγραφε τη μεταβίβαση των αδειών, ούτε η εφορία που έκανε τη μεταφορά, ουτε καν οι Βουλευτές μας που δεν έχουν δουλεψει ποτέ και έτσι δεν έχουν επαφή με τη πραγματικότητα! Βέβαια κανείς δε σκέφτηκε οτι θα μπορούσαν αντι να μεταβιβάζουν τις άδειες να τις καταθέσουν στη Νομαρχεία μετά τη συνταξιοδότηση τους! Και έτσι τους "απελευθέρωσαν"... το επάγγελμα. Μερικούς μήνες μετά η Κυβέρνηση κλείνει συμφωνία με τους Γερμανούς για εκμεταλευση των μεταφορών στην Ελλάδα. Σαν να λέμε τουε “πουλησε” στους Γερμανούς...



Ξανά μετά έφταιγαν οι ταξιτζήδες! Φοροδιαφευγουν, μας είπαν! Δεν το ήξεραν τόσα χρόνια οι Κυβερνώντες; Αλλά που να πάρουν ταξι αυτοι: Απο mercendes σε BMW και απο BMW σε jaguar! Τους έβαλαν φορολογικό μηχανισμό με καθυστέρηση.... 30 χρόνια! Μετά αποφάσισαν οτι τα 14.000 ταξι είναι... λιγα(!!!) και ότι λίγο ανταγωνισμός θα έκανε καλό. Ανταγωνισμός σε τί; Με καθοριμένη ταρίφα και τιμή ανα χιλιόμετρο σε τι να ανταγωνιστούν οι άνθρωποι; Εμείς αλήθεια θέλουμε να μπαίνουμε σε ένα ταξί που δεν θα ξέρουμε τελικά με την απελευθερωση των κομιστρων τι θα πληρώσουμε; Μηπως θα σταματάμε στο δρόμο τα ταξί και θα ρωτάμε “πόσο πάει;”; Σας είπα ότι η Κυβέρνση παραχώρησε τις μεταφορές στους Γερμανούς; Σαν να λέμε τους πούλησε και αυτούς!

Τώρα σειρά έχει ο κλάδος των φαρμακοποιών. Να απελευθερώσουμε, μας είπαν το επάγγελμα του φαρμακοποιού. Ποιος αντιλαμβανεται όμως τι σημαίνει αυτο και τις συνέπειες στη ζωή μας; Γιατί εδώ δεν μιλάμε για ταξίδια με αεροπλάνο, δε μιλάμε για μεταφορές με ταξι, δεν μιλάμε για τηλεπικοινωνίες, μιλάμε για πρωτοβάθμιες μονάδες υγείας που προσφέρουν υπηρεσίες πρώτων βοηθειών ΔΩΡΕΑΝ!!! Όλοι πριν επισκεφτουν το Γιατρό τους, συμβουλευονται το Φαρμακοποιό τους. Ποιος παρακολουθεί τη πορεία της υγείας τους; Ο Γιατρός της γειτονιάς τους που τους κλείνει ραντεβού για μετά απο 2 εβδομάδες ή μήπως το ΙΚΑ που τηλεφωνείς σήμερα σε καρδιολόγο και σε βλέπει μετά απο 3 μήνες;



Όταν μιλάμε λοιπόν για απελευθέρωση σε επαγγελματα υγείας πρέπει να είμαστε προσεκτικοί στο τι ευχόμαστε. Σε όλη την Ευρωπη υπάρχουν πληθυσμιακά όρια. Τα ίδια πληθυσμιακά όρια που η Κυβερνηση αψήφιστα ήθελε να καταργίσει. Αν τα όρια επαβαν να εφαρμόζονται τότε αυτό θα οδηγούσε σε αυξηση των φαμρακείων και στον μεταξύ τους ανταγωνισμό. Θέλετε ο φαρμακοποιός να σας αντιμετωπίζει ως ασθενή ή ώς καταναλωτή; Γιατί ώς ασθενή θα σας δίνει αυτό που χρειάζεστε, ώς καταναλωτή θα σας φορτώνει με φάρμακα!!!


Σε όλη την Ευρώπη υπάρχει καθορισμένο απο το Κράτος ποσοστό κέρδους. Αναρωτηθείτε τι θα γινόταν άν το μοναδικό φαρμακείο του νησιού/χωριού, ζητούσε για ένα DEPON σιρόπι που έχετε ανάγκη π.χ. 50€ αφου η τιμή θα ήταν ελευθερη!


Να απελευθερώσουμε, είπαν, το ωράριο, για να βρίσκουμε ανοικτά φαρμακεία... Στην Ελλάδα υπάρχει σύστημα εφημεριών που εξασφαλίζει οτι θα βρείτε ένα φαρμακείο σε απόσταση 5-10 λεπτά απο το σπίτι σας, ανοικτό 24 ώρες το 24ωρο. Αν όμως ο καθένας ανοίγει ότι ώρα θέλει, τότε πώς θα ξέρουμε που θα βρούμε ανοικτό φαρμακείο; Μήπως θα πηγαίνουμε απο φαρμακείο σε φαρμακείο; Μήπως Σε μια ελευθερη αγορά θα μπορούσε το Κράτος να παρέμβει και να υποχρεώσει κάποιον να είναι ανοικτός;


Και αφού το Κράτος τοσο κόπτεται για τον υγειή ανταγωνισμό γιατί τότε επεμβαινει ιδρυοντας Κρατικά Φαρμακει, Νοσοκομειακά Φαρμακεια, Στρατιωτικά Φαρμακεια και Φαρμακεία ΙΚΑ, αλοιώνοντας τον ανταγωνισμό; Γιατί απαγορευει τη χορήγηση φαρμάκων απο τα ιδιωτικά φαρμακεία; Δεν είναι αυτό κλειστή αγορά; Δεν είναι κρατικη παρέμβαση εις βάρος της ιδιωτικής πρωτοβουλίας; Δεν ειναι στρέβλωση;


Το Κράτος είχε θεσπίσει 3% επιστροφή απο τη φαρμακοβιομηχανία το οποίο δεν εισέπραξε ποτέ!
Μετά ψήφισε 4% επιστροφή απο τη φαρμακοβιομηχανία το οποίο δεν εισέπραξε ποτέ, επισης!
Τώρα καθορίζει τιμές αναφοράς φαρμάκων και ζητάει απο τη φαρμακοβιομηχανια να επιστρεψει τη διαφορά, μια διαφορά που τελικά αποσκοπεί να τη φορτώσει στον ασφαλισμένο!!!


Ο ντόρος για τα φαρμακεία δεν γίνεται για κανέναν άλλο λόγο παρα μόνο γιατί η Κυβέρνηση έχει πουλήσει ήδη το θέμα των φαρμακείων σε Εβραικών συμφεροντων αλυσίδα απο το Φλεβάρη του 2010, διευκρινίζοντας ότι τα ταμεία θα ορίζουν μια τιμή αναφοράς την οποία θα καλύπτουν για ένα φάρμακο (π.χ. 5€) και η αλυσίδα θα ορίζει την λιανική τιμή του φαρμάκου (π.χ. 50€). Τη διαφορά θα πληρώνει ο ασφαλισμένος!!!



Μήπως στη περίπτωση των φαρμακείων αναγνωρίζετε οτι ακολουθείται η ίδια στρατηγική όπως και με τους υπόλοιπους κλάδους που τελικά οδηγέι στο ξεπούλημα τους σε ξένα συμφέροντα; Μήπως τελικά εκτός απο αυτούς που θα χάσουν τη δουλειά τους, οι υπόλοιποι πολίτες δε θα κληθούμε να πληρώσουμε τις υπερογκες χρεώσεις που θα μας επιβάλουν οι ξένες πολυεθνικές; Μήπως θέλουν να εξαφανίσουν τους ελευθερους επαγγελματίες και στη θέση τους να βάλουν εταιρέιες,; Μήπως μας ονειρευονται όλους υπαλληλους/σκλάβους των 200€;


Γιατί να το πούμε και αυτο να ακουστεί: Όταν ακούμε και μιλάνε για ανάπτυξη ξέρετε τι σημαινει; Ανάπτυξη έχει η Τουρκία, Η Ινδία, το Πακιστάν, Η Κίνα... Έχετε δει πώς ζουν οι πολίτες τους; Η Αμερική είχε ανάπτυξη λιγότερο απο 3% τα τελευτάια 20 χρόνια. Είναι οι πολίτες τους σε χειρότερη μοίρα απο τον Κινέζο που αυτοκτόνησε γιατι δεν άντεχε τις 35 ώρες συνεχούς εργασίας; Σκεφτείτε τι μέλλόν θέλετε για εσάς, πιο πολύ όμως για τα παιδιά σας και ακόμα περισσότερο για τα παιδιά των παιδιών σας!


Γιατί αν ακόμα δεν το καταλάβατε οι δαίμονες δέν είναι οι δημόσιοι υπάλληλοι, μηδε οι ιδιωτικοί. Δαίμονες δέν είναι οι ελευθεροι επαγγελματίες που επένδυσαν την ζωή τους σε μια μικρομεσαία επιχείρηση.... οι Δαιμονες κατοικοεδραιυουν στη Βουλή, ντυνονται με Armani, φοράνε ROLEX, οδηγούν MERCENDES και όλα αυτά πουλώντας μας!


Μια παρέα πειρατών κατέλαβε την Βουλή και ξεπουλάει την περιουσία της χώρας για πενταροδεκάρες, πουλάει τους πολίτες της για σκλάβους των 200€ σε ξένους “δουλεμπορους” επιχειρηματίες, αλλά το χειρότερο και σημαντικότερο πουλάει τα παιδιά μας και τα παιδιά των παιδιών μας, πουλάει τα όνειρα μας.


Θα τους ανεχτούμε;
kris
Moderator
Δημοσιεύσεις: 197
graph
Αποσυνδεδεμένος Προβολή Προφίλ Μέλους
Πρέπει να είστε εγγεγραμμένο μέλος του Forum για να κάνετε μια δημοσίευση.
 
Μετάβαση στην αρχήΣελίδα: 1
Συντονιστές: kris, aioannid, tradewind
e-Φαρμακείο στο Facebook

Συνδεμένοι Χρήστες


  • [Bot]
Now online:
  • no members
  • 1 guest
  • 1 robot
Latest members:
Total members: 1291

Χρήσιμα για την Υγεία

Μάθε για τους μύκητες των νυχιών και φυσικούς τρόπους θεραπείας στο ιστολόγιο για τους μύκητες των νυχιών Nail Fungus Cure με χρήσιμες και σημαντικές οι πληροφορίες για την ονυχομυκητίαση, τους τύπους της, την περιποίηση των νυχιών και την θεραπεία των μυκήτων στα νύχια με διάφορες ομοιοπαθητικές φυσικές θεραπευτικές μεθόδους.

Μάθε για την κληρονομική ή επίκτητη σιδηροβλαστική αναιμία στο ιατρικό ιστολόγιο sideroblastic anemia blog, μια πάθηση αδυναμίας αξιοποίησης του σιδήρου για την παραγωγή αιμοσφαιρίνης από τα ερυθρά αιμοσφαίρια. Ο τύπος αυτός της αναιμίας συνδέεται με διαταραχή στην χρησιμοποίηση του σιδήρου, τρόποι διάγνωσης και αντιμετώπισης.

Πρόσφατες Συζητήσεις

Πωλούνται έπιπλα Φαρμακείου σε άριστη κατάσταση

Autor: admin

Πωλούνται έπιπλα φαρμακείου εξολοκλήρου φτιαγμένα από MDF. Τα ράφια είναι γυάλινα...
περισσότερα

APOTHEKER/ IN Gesucht

Autor: Basileios

Apotheke zwischen Köln und Düsseldorf, such deutschspachiges Personal für Vollzeit Infos: 1234at@arcor.de
περισσότερα

Συρταριέρα & γόνδολα φαρμακείου.

Autor: pharmacy

Πωλούνται 1) Συρταριέρα φαρμακείου WILLACH 4στηλη σε άριστη κατάσταση. Αποτελείται...
περισσότερα

ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ

Autor: sofiapap

ΖΗΤΕΙΤΑΙ ΑΔΕΙΟΥΧΟΣ ΦΑΡΜΑΚΟΠΟΙΟΣ ΓΙΑ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ, ΛΟΓΩ ΣΥΝΤΑΞΙΟΔΟΤΗΣΗΣ. ΤΗΛ: 6946937717
περισσότερα

Ζητούνται Φαρμακοποιός και βοηθός Φαρμακείου

Autor: ektoras

Ζητούνται πτυχιούχος Φαρμακοποιός και βοηθός Φαρμακείου ή αισθητικός για...
περισσότερα